Şimdi Ara

[Acil] Macun tavsiyesi ve koku nerden geliyor olabilir ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günaydın

    İşlemcinin macunu kuruyup soğutucuya yapışmış. Vatan açılır açılmaz macun almaya gitcem. Yaklaşık 1 senedir i5 6500 kullanıyorum. Macununu hiç yenilemedim. Oc yapmıyorum. İşlemciyi fazla zorlamıyorum. 60 dereceyi geçtiğini pek görmedim. Sizce ne almalıyım ?
    El becerim çok yoktur. Sürmesi daha kolay olabilir diye ZALMAN ZM-STG1 YÜKSEK PERFORMANS THERMAL MACUN dikkatimi çekti.http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-stg1-thermal-macun.html

    Kurumuş macunu kazımam mı lazım yoksa aseton yada kolonyalı mendil gibi birşeyle temizleyebilirmiyim ? Macunu yaymak mı daha iyi yoksa ortaya topluca sürüp bırakmak mı ?

    Bir süredir arasıra osuruk böceğini andıran bir koku alıyorum. Dün gece oyunda biraz sık almaya başlıyınca kasayı açıp hertarafını kokladım. Kaynağını bulamadım. Bilgisayarı dinlendirdim. Tekrar açıp birşeyler izlerken yine kokuyu almaya başladım. Bilgisayar çalışıyorken kokunun olması dikkatimi çekti. Fanları son güçde çalıştırınca koku azaldı. Ekran kartını ve işlemciyi söküp baktım. Yine kokunun kaynağını bulamadım. Yanık bir kabloya da rastlamadım. Kasada farkettiğim tek şey macunun kurumuş olması. Macundan olabilir mi ? Daha önce böyle bir kokuya rastladınız mı ? Sizce ne olabilir ?

    Teşekkür ederim.

    Edit: Macunu temizlemek için Zippo yakıtım da saf alkolüm de var.https://www.technopat.net/sosyal/konu/eski-termal-macunu-temizlemenin-en-iyi-yolu.15739/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eshnud -- 17 Ağustos 2017; 8:23:20 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.