Şimdi Ara

ACİL PSU TAVSİYESİ 1200 WATT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, 1000-1200 watt arası 2 adet 8 pin CPU çıkışı bulunan, usb çıkışı bulunan ve bu usb çıkış noktasını anakartın usb 2.0 portuna bağlayıp üzerinden çekilen watt ı okuyacağım bir psu arıyorum. İnternette biraz araştırdım ama denk gelmedim böyle bir psu modeline. Daha önce görmüştüm bir kaç markada olduğunu biliyorum ama dediğim gibi şuan bulamadım.

    Böyle bir psu bilen eden arkadaşların konu altına yazmalarını rica ediyorum. İşin biraz aciliyeti bulunuyor.


    Corsair ürünlerini tavsiye etmezseniz sevinirim. Sanırım commander mini almadan psu dan çekilen watt ı okuyamıyorsunuz. Yok okuyabiliyorsanız corsair markasının da böyle bir modeli varsa tavsiye edebilirsiniz.


    Herkese iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickimdegisti -- 23 Şubat 2017; 23:9:29 >



  • Corsair RMi, HXi, AXi serilerine bakabilirsiniz. Anakart usb 2.0 portuna PSU yu bağlayıp, çekilen watt, verimlilik, fan hızı ayarı gibi işlemleri yapabiliyorsunuz Corsair Link üzerinden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Bunları yapmak için commander mini'ye gerek yok yani Hocam ?
  • Hayır gerek yok. Bir ucu PSU ya gelen diğer ucu anakart usb 2.0 portuna gelen kablo kutudan çıkıyor ve direkt bağlayıp Corsair Link üzerinden izleme ve yönetme yapabiliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum cevabınız için. Peki hangi serisini öneriyorsunuz. Aşağıda verdiğim güç kaynakların hangisinin çıkış tarihi en yeni acaba. AX1200i ile ilgili bir çok sorun okudum yabancı sitede sizin bildiğiniz kronik bir problemi var mı acaba ? Fiyatı yüksek olan bir sisteme bağlayacağım başımı ağrıtsın istemiyorum.


    http://www.corsair.com/en-eu/ax1200i-digital-atx-power-supply-1200-watt-80-plus-platinum-certified-fully-modular-psu-eu

    http://www.corsair.com/en-eu/hxi-series-hx1200i-high-performance-atx-power-supply-1200-watt-80-plus-platinum-certified-psu




  • Korhan Bey merhabalar,


    AXi serisi en eski fakat en tepe modellerin olduğu seri yani Corsair bu şekilde sınıflandırıyor. HXi ise daha güncel seri. AXi serisi yaklaşık %20 yüke kadar fanını çalıştırmıyor. HXi serisi ise yaklaşık %40 yüke kadar fanını çalıştırmıyor ve bu sizin beğendiğiniz HX1200i modeli için yaklaşık 480 watt a kadar tam sessizlik anlamına geliyor.


    Ben daha önce AX860i kullandım 2 adet. Şöyle bir sorunu vardı. PSU belli bir yüke girdikten sonra fanı iki-üç saniye 1000-1100 devire kadar çıkıyor ve hemen duruyordu sonrasında yaklaşık 1 dakika sonra tekrar 1000-1100 devirde iki-üç saniye kalıyor ve duruyordu. Benim kasam çok sessiz, tüm fanlar en düşük devirde çalışıyor ve bu durum canımı sıkmıştı çünkü gürültü yapıyordu AX860i. Sonrasında forumlarda araştırma yaptım, yabancı forumlar ve Corsair ın forumunda buna benzer sorunlar yaşandığını gördüm. Tabi hepsinde olacak değil ama benim Amazon.com dan aldığım iki AX860i de durum buydu.

    HXi en güncel serilerden hatta HX1200i de benim de gözüm var 480 watt a kadar tam sessizlik ve Platinium verimlilik çok iyi.


    Bir de değerlendirdiğim RM1000İ serisi var. Bu seri Gold setifikasına sahip ve Type4 kabloları kullanıyor. Sense adı verilen verilen kablolardaki kondansatörler sayesinde çok daha iyi voltaj düzenlemesi yapıyor. RMi serisi en güncel seri fakat HXi den alta konumlandırılmış bir seri. RMi serisi de yaklaşık %40 yüke kadar fanını çalıştırmıyor.

    Ben de RM1000İ ile HX1200İ arasında gidip geliyorum, kararsızım hangisini alırsak alalım bence bizi üzmez. Türkiye den mi alacaksınız yoksa Amazon dan mı?




  • Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. 1000 watt'lık bir güç kaynağı malesef yetmeyecek sistemime. PCpartpicker üzerinden tüm parçaları girdiğimde 1007 watt civarı bir maksimum tüketim gösteriyor.

    Şuan hali hazırda 850 w bir kaynak ile kullanıyorum, ekran kartının bir tanesi ve ramlerin 4 tanesini malesef bu yüzden takamıyorum

    Sanıyorum ki en iyi tercih HX1200i modeli olacaktır. AX1200i ile ilgili hem bu forumda hem de yabancı forumlarda bazı problemli yazılar okudum. Bu nedenle de o modeli aklımdan çıkardım sayılır.

    Son olarak, Amazon ya da TR'den alabilirim hiç fark etmez.
  • Ülkemizde maalesef PSU model çeşitliliği çok çok az. Amazon'dan almak iyi bir alternatif oluyor böylelikle.

    Corsair HXi 1200Watt modelini düşünebilirsiniz.

    990 Lira'ya geliyor. Almanya amazondan her şey dahil.

    Bu ürün Türkiye adresine teslim edilemiyor dediğine bakmayın, böyle yazan ürünlerin bazıları gelebilir. Bu PSU geliyor mesela. Son ödeme onayına kadar gein.

    https://www.amazon.de/Corsair-CP-9020070-EU-HX1200i-Platinum-Netzteil/dp/B00S8HY0BW/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1488021540&sr=1-1&keywords=HXi+1200




  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Amerikan'dan alacağım bir tanıdığım gelecek 10 gün sonra olmadı yanında getirebilir. Zaten HX1200'den başka usb takılan bir marka-model bulamadım. Bildiğiniz varsa tavsiye ederseniz sevinirim.
  • AXi,HXİ ve RMi serilerinde Corsair Link özelliği var. RMi serisi size uymuyor, AXi yi de elediniz. HX1200i sizin için isabetli tercih olacaktır.
  • Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Amazon US üzerinden aldım şimdi, 940 TL civarı bir miktara geldi. 10 gün içinde arkadaşımla beraber gelir Türkiye'ye artık. Teşekkür ederim yardımlarınız için.
  • Hayırlı olsun, güle güle kullanın. İnşallah çok memnun kalırsınız
  • AX serisi kesinlikle almayın neredeyse hepsi sorunlu.
  • Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Destekleriniz için çok sağ olun.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    HX1200i aldım Hocam.
  • Bende yazıcaktım.Ax i serilerinde bariz sorunlar mevcut.İnternette bulabilirsiniz.Benim ax1200i de bozuldu ve şuan serviste.Bozulcak birşey yapmamanın yanında bobinden acayip coilwhine gelmeye başladı.Ayrıca sisteme resette attırdığından dolayı yolladım.Yerine hx1200i yollayacaklar.

    Ax1200i nin üretim maliyeti çok yüksekmiş.Hx1200i ise en yeni seri ve en iyisi olarak söyleniyor corsair tarafından.

    Şu an TT DPS-G 1200W Platinum kullanıyorum benim ax1200i den çok daha iyi bir psu yapmış thermaltake
  • 3 Senedir Corsair HXX1200İ kullanıyorum mutluyum, Oyun falan oynarken en fazla 300-450 ye kadar güç çekiyor takip ediyorum.
    İntel İ7 8700K
    Asus Maximus Xİ HERO Wifi Anakart
    NZXT Kraken X62 Sıvı Soğutma
    500 GB Samsung 960 NVME SSD
    500 GB Samsung 850 SSD
    2 TB Seagate HDD
    32 GB RAM
    Asus GTX 1080Tİ O11G Ekran Kartı

    Cooler Master H500M Bilgisayar Kasası
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.