Şimdi Ara

acil sunny 11000 bilgisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bugün hb deki sunny 11000 için son gün.ben de hem altın uçlu HDMI heme altın uçlu SCART var.ayrıca samsung B651 full HD 102 LCD im ve digitürk var. sizce bu iyi bir fırsat mı? uydular konusunda pek bilgim yok ama eskiden sansui 6000 modelim vardı. bir bilgisayarcıya gidiyordum birşeyler yüklüyordu bütün şifreleri kırıp istediğim kanalı izleyebiliyordum. bu modelde şifreler kırılmıyor mu?şifreler kırılıp HD kanallar izlenemez mi? receiverlardaki yazılımlar ne işe yarar? lütfen dalga geçmeden yazarsanız sevinirim,cahilliğimi bağışlayın.şimdiden teşekkürler...



  • ++++++++
  • marlyn cevabın için teşekkür ederim
  • şifre kırma özelliği yok bu modelin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender_kadioglu

    arkadaşlar bugün hb deki sunny 11000 için son gün.ben de hem altın uçlu HDMI heme altın uçlu SCART var.ayrıca samsung B651 full HD 102 LCD im ve digitürk var. sizce bu iyi bir fırsat mı? uydular konusunda pek bilgim yok ama eskiden sansui 6000 modelim vardı. bir bilgisayarcıya gidiyordum birşeyler yüklüyordu bütün şifreleri kırıp istediğim kanalı izleyebiliyordum. bu modelde şifreler kırılmıyor mu?şifreler kırılıp HD kanallar izlenemez mi? receiverlardaki yazılımlar ne işe yarar? lütfen dalga geçmeden yazarsanız sevinirim,cahilliğimi bağışlayın.şimdiden teşekkürler...


    Selamlar,

    Bende aynı cihazdan bugün 2 adet sipariş ettim, araştırdığım kadarıyla bu cihaz için olumsuz taraflar,

    1- yazılım olayı mevcut değil, zira insanlar genelde, şifreli kanalları izlemek amaçlı olarak bu özelliğe önem veriyor.
    Öte yandan standart bir kullanıcı için, önemli olmayabilir.
    2- Kanal geçişleri evet çok hızlı değil, bende next 2000 cı-plus ve 10000x fta var her ikisde son derece hızlı cihazlar. Bunlara göre yavaş bir ürün.
    Ancak 0.5 sn fazla beklemek bence kimseyi üzmez. Bu özellik ciddi fazla kanal seyredenelr için olabilir. Binlerce veya yüzlerce kanalın kaçını seyrediyorsunuz ki. Bence bu konu gereksiz abartılıyor.
    3- Cihazın markası sunny ürün desteği konusu biraz tartışılır gözüküyor. Ancak bu model hariç bir çok üründe destek verilmiş.
    4- Cihazın elektronik parça ve tasarımı konusuda biraz tartışılmış, çok yeni olmadığı belirtilmiş ama bu çok göreceli bir konu, uzman görüşü gerekir.
    5- Sunny ürün fiyatını 400 tl lerden 300 ve sonrasında Hepsi burada da 180 tl ye kadar çekmesi gerçekten ??? işaretleri getiriyor.

    İyi yanları,
    1- Cihazda Lcd, plazma ve projeksiyon tv ler için tüm çıkışlar var. HDMI, YUV , RCA, Scart, vb.
    2- USB den kayıt yapabilen bir ürün yani istediğiniz tv programını usb den bağladığınız bir diske kayıt yapabiliyorsunuz. Usb 2.0
    3- MODÜL GIRIŞI CONAX EMBEDDED SMARD KART OKUYUCU var denmiş,
    4- 1080i/p olarak destekden bahsedilmiş, bu desteği forumlarda onaylayanlar var. Üstelik lcd direkt olarak tanıyor. Bazı cihazlarda bu çıkış lisansız olduğu için tanınmıyor.
    5- 180 tl rakkama full hd olarak bu özelliklerde bir cihaz şu an için piyasada yok.
    6- İlerde hd yayınlar arttığında , gerçek manada işe yarar olacakdır.

    Ben geçen hafta sonu sunny 10057 modelinden aldım 140 tl ye hdmı ara kablo dahil, bunu Acer 22" hdmı girişli lcd monitörüne bağladım.
    Bu cihaz 576i/p olarak hdmı çıkış vermesine rağmen sonuç süper oldu. Tek sorun hdmı üzerinden monitörün ses çıkışının zayıf kalması.
    Bunuda rca ses çıkışlarından alarak monitöre verdim ve sorun çözüldü.
    Kısaca 520 tl ye 22 lct tv yapmış oldum. Bu rakkama lg nin lvd tv leri var ama birde uydu alıcı fiyatı eklerseniz 650 lere gelir. Üstelik tek kumanda dan tüm ayarları yapıyorsunuz. HDMI girişi ve üzerinde hoparlörü olan olan tüm lcd monitörleri tv olarak kullanmak mümkün oluyor.

    Bu konuda tecrübelerimiz paylaşırsak faydalı olur.




  • Bende bu sunnynin fullhd desteği veren bu cihazdan almayı düşünüyorum amacım 22" hp lcd monitorumun dvi girişine hdmi-dvi kablo ile bağlamak. benim merak ettiğim ise birde SEOUL HIREMCO X3 hdmi çıkışlı model mevcut buda direk lcd monitöre bağlanabiliyormu? hangisinden daha fazla verim alabilirim? sonuç olarak dvi girişli lcd monitöre bağlayacağım. yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.
  • aslında hiremco x3 hdmı çıkışlısından ziyade x3 turbo hd modeli var.bununla karşılaştırması nasıl acaba? Karşılaştırma belki abes gelebilir yani birisi hd diğeri upscale ile hd.birisinde lisanslı çıkışları var birisinde lisanssız.Bir de hiremcoların kanal geçişlerinde samsunglarda cızırtı yaptığını okudum.Fiyatları da yaklaşık aynı kabül edersek hangisini tercih ederdiniz? Ben de 4 adet lcd var bunların ikisi full hd.hepsine receiver alamayacağıma göre ki her taraf kablo olur ve de maliyet çok artar ne yapmalıyım. Aklı olan bana da versin lütfen... :((
  • maxfocus ileride hd yayınlar arttığında , gerçek manada işe yarar olacaktır demiş.zaten ileride fiyatlar da düşecektir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender_kadioglu

    maxfocus ileride hd yayınlar arttığında , gerçek manada işe yarar olacaktır demiş.zaten ileride fiyatlar da düşecektir..

    Bende aslında fiyatların bir nebze düşmesini bekliyorum.Bi kaç yerdende baya bi düşüş olacağını duydum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender_kadioglu

    maxfocus ileride hd yayınlar arttığında , gerçek manada işe yarar olacaktır demiş.zaten ileride fiyatlar da düşecektir..


    Selamlar,

    Evet çok doğru tek. ilerledikçe eskiyenlerin fiyatı düşüyor. Ama 180 tl ye bu özellikde cihaz , kağıt üstünde rakipsiz duruyor.
    Seul x3 ilk versiyonu , çok yazılmış çizilmiş hepsini okudum ve bir kaç arkadaş bu konuda gerçekden doğru konulara değinmiş, ve sadece hdmı açısından düşünürseniz , sunny 11000 mudaili değil, yeni versiyon turbo hd ancak muadil olabilir. Onun fiyatıda 180 tl nin, oldukça üstünde.

    Ben bu konuda atıp tutmak istemem, zira pratikde tecrübem yok, ama elektronikden anlarım, anlatılanları okuyuncada, seul hiremco x3 ün öyle abartılacak bir cihaz değil ve sadece doğru zamanda doğru özellikle ve en önemlisi uygun fiyatla çıkmış bir ürün olduğunu söyleyebilirim. Ciddi bir boşluğu doğru zamanda doldurmuş. Birde yazılım desteği gelince zaten gerisi gelmiş.

    Bize bu sunny11000 yorumlayacak bir uzman lazım.Cihaz çok uygun rakkamlı ama, bir o kadar ????? var.




  • Dün bir uydu satıcısı ( gerçi D-smart bayii ama diğer tüm uydular mevcut ) dediki: Abi ne olursa olsun d-smart al.Eğer evdeki lcd full HD ise HD smart al.En azından smartta 6 adet HD kanal var gidip anlamadığın macar kanalı için hd receiver alma. Diğer receiverları da düşünürsek belli bir zaman sonra yazılım desteği de düşüyor en azından bu forumda bu konuda çok şikayet var.Evde 4 Lcd tv var 3'ü full hd ama kullanamıyoruz.Bence de hd smart biraz daha mantıklı geldi.Yorumlarınızı bekliyorum...
  • hd-smart tan hd kanal izlemek için paket satın almak zorundasın, ve hd kanalları pek de güzel değil.
    uydulardaki hd kanalları şifre kırmak suretiyle izlemek daha mantıklı, eğer ingilizcen varsa hele..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.