Şimdi Ara

Acil Trafik Kazası Kasko

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.

    Geçtiğimiz hafta tek taraflı trafik kazası yaptım, aracım 5 aylık ve 8bin kmde. Yetkili servisin çıkardığı toplam maliyet 37.800 TL fakat eksper net masrafın 26.000 TL olarak söylemekte, eksperin bu amacı arabayı perte çıkarmamak sanırım. Bu durumda ne yapabilirim bilgi verir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sözleşmenizde yetkili servislerde yapılırsa para alınmaz diye birşey var mı? Çünkü bazıları %20 %30 unu size ödetiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır sadece %15 iskonto uygulanıyor, onu da düşünce fiyat 33.000 TL civarına iniyor ama eksper 26.000 TL de ısrarcı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Net masraf falan yok, yetkili servis ne kadar fiyat çıkardıysa o fiyata göre işlem görür. 2-3 hafta önce kasko bedeli 47.500 TL olan aracıma 19.000 TL'lik hasar çıkardı yetkili servis, ilk olarak onarım kararı çıktı daha sonra itiraz ettim falan en sonunda pert kararı çıktı.

    Bu konuda sigorta ve eksper tarafına biraz dişinizi gösterirseniz, istediğinizi alırsınız.
  • Eksper bu konuda ısrar ediyor, motor kapalı kutu daha onun da masrafı çıkacak gibi. Ama net 26.000 bin TL masrafın var kabul edersen tarzı konuşma yapıyor bana. Yetkili servis ekspere bırakmış, eksper yapın derse servis de para kazanacak olan bize olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • woltrann W kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 1 ay önce bu konular hakkında hiç bilgim yoktu fakat başa gelince öğreniliyor. İşleyiş şu şekilde;

    Yetkili servis araca 37.800 TL hasar çıkartır, fiyat listesi ile beraber kasko şirketine gönderir. Kasko şirketi bu fiyatı kabul ederse zaten işlemler otomatik olarak başlar, fakat bu sırada sizden onay alınmadan asla onarıma başlanmaz. Eğer sigorta şirketi 37.800 TL ödeme yapmayı kabul etmez ise;

    Yetkili servis, ilgili markanın türkiye distribütörü ile iletişime geçilir ve sağlanan parçalar ile ilgili iskonto uygulanmasını talep eder. Bu doğrultuda markadan markaya değişsede 3-6 bin tl arasında bir iskonto uygulanır. Daha sonra yetkili servis fiyat listesini ve toplam hasarı revize edip tekrar sigorta şirketine gönderir.

    Sonuç olarak ortada hasarlı bir araba var, servisin bunu yapabileceği bir fiyat var ve sonuç olarak bu işten para kazanacak. Yetkili servis son gönderilen teklifin aşağısına kesinlikle inemez.

    Daha sonra sigorta şirketi en son gönderilen revize edilmiş fiyat listesini kabul etmek zorundadır, aksi takdirde aracı perte çıkartmak ile yükümlüdür. Kaskodan açılan bir dosya 30 iş günü içinde sonuçlanmalıdır aksi takdirde sigorta acentesi ceza yer. Eksperin, yetkili servise ben sana 26.000 TL veriyorum işine gelirse gibi bir söylemde bulunması mümkün değildir, buna yetkiside yoktur. Eksperin görevi araca bakar, emsal araçlara bakar ve 2 fiyat çıkartır. Bunlardan ilki araç xx fiyata onarım olur diğeri ise aracın pert olması halinde piyasa değeri yaklaşık xxx değerindedir. Eksper bu 2 fiyatı sigorta şirketine iletir daha sonra sigorta şirketi sizi arayarak durum hakkında bilgi verir.

    Aracınızın kasko değerini bilmiyorum fakat 70-80 bin TL arasında ise %40'lık oranı tutturup, pert talebinde bulunabilirsiniz.(%40'lık oran sigorta şirketine göre değişebiliyor.)

    Aracınızın perte çıkmasını istiyorsanız, ikna edici bir şekilde dilekçe yazıp, hem sigorta şirketine hemde ekspere göndermeniz yeterli. Onlar bu dilekçeyi dikkate alıp işleme koymak ile yükümlüler.




  • Yetkili servis liste fiyatını değerlendiriyor, indirime gittiğini söyleyip duruyor. Şimdi eksperle konuştum 26.000 TL olarak masraf çıktı bazı parçalarda onarım yapılacak denildi ama aradaki fiyat farkı çok afaki, yaklaşık 12.000 TL indirime gidileceği görünüyor. Bu durumda sigorta şirketi neyi esas alacak, parça ve işçilik iskontosuz bir şekil 37.800 TL yi mi yoksa 26.000 TL yi mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis 26.000 TL'ye tamam dediyse o fiyat üzerinden işlem görecektir.
  • Servis fiyat artırabilir mi peki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KDV indirimi söz konusu mu 37.800 TL üzerinden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • woltrann W kullanıcısına yanıt
    Sigorta şirketi yeni bir fiyat istemediği sürece servis kafasına göre fiyatla oynayamaz.
  • woltrann W kullanıcısına yanıt
    Verilen bütün fiyatlara kdv dahil
  • woltrann W kullanıcısına yanıt
    Aracınız nedir? Kasko değeri ne kadar aracın. 26 bin liraya pert olması gerekli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aracın rayiç değeri 55.000-60.000 arası değişmekte, sıfır değer klozu var şu anki sıfır teslim fiyatı 68.000 TL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.