Şimdi Ara

Acil yardim edebilir misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese.

    Bundan 4 sene once kendi çapimda bilgisayar topladım. Parçaları vatandan aldim. Bilgisayarı eve getirdim. 2 ay sonra oyun oynarken ekranda yeşil yeşil kareler belirdi ve bilgisayar takıldı. Bilgisayari açtım kapadim sorun çözüldü. Ayni sorun gecen senede tekrar karsima cikti yine bilgisayari acip kapamamla sorunu cozdum. 2-3 gun once de yine ayni sikinti cikti tekrar kapadim actim duzeldi. Tekrar oyuna girdim 5 dakika gecmeden tekrar ayni sorunla karsilastim. Kapadim. Uzun bi sure dokunmadim bilgisayara tekrar actim bi kac islerim vardi onlari hallederken tekrar ayni sikinti cikti. Dun tekrar actim uzun bi sure sikinti cikarmadi oyuna giriyim bari dedim tekrar kareler cikti bu seferki pembe.

    Acil yardim edebilir misiniz ?

    Sorunun ekran kartindan oldugunu dusundugum icin kasayi soktum ve elim degmisken ramleride soktum. İslemciyi cikardim termal macununu yeniledim. Ama elim anakarta carpti ve islemci pimlerini yamulttum 🥺 hic ellemedim islemciyi direk oyle taktim bilgisayari acmaya calistigimda simsiyah bi ekranda kaliyodu hic tepki vermiyodu. Dikkatli bi sekilde kucuk bi igneyle uclarini duzeltmeye calistim

    Acil yardim edebilir misiniz ?

    Kendi capimda da duzelttim yamukluk bile belli olmuyor. Ama sonradan farkettim ki anakartta dram isigi kirmizi yaniyor ayrica 1 saniye araliklarlas cpu isigi da yaniyor. Ramlerin 1 tanesini sokup calistirmayi denedim 2 saniye kadar dram isigi yandi pc acildi. Acildi ama acilirken ekran cizgi cizgi kirmiziliklarla doluydu cok surmedi kapatti kendini zaten. Tekrar bilgisayari acip kirmiziliklarin resmini cekip buraya koyucaktim ama suan bilgisayar acilmama noktasina geldi. Acma tusuna basiyorum tepki vermiyo. Kafayi yemek uzereyim. Kardesimin ebada canli dersleri oluyo pazartesi gunune kadar halletmem lazim

    Donanimim

    İntel i5 6600

    Asus nvidia 750 ti

    Ddr4 hyperx ram 16gb (iki parca)

    Anakart msi h110m pro-vd


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ekran kartınızı çıkartıp varsa elinizde uygun kablo bir de anakartın üzerindeki ekran kartı çıkışlarından görüntü almayı deneyin. Pinleri tam düzeltebildiyseniz işlemciniz üzerindeki grafik biriminden görüntü alabilmeniz gerekiyor.


    Kolay gelsin.

  • Yorumunuz icin cok teşekkür ediyorum. Anakartta hdmi girisi yok vga girisi var. Suan disari ciktim arkadasima gidiyorum vga kablosunu almak icin. Ama en son bilgisayarin acma tusuna bastigimda tepki bile vermiyodu. İnsallah eve dondugumde bi mucize olurda bilgisayar acilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüntü alabildiniz mi onboard üzerinden?

  • Bilgisayar hicbir sekilde acilmiyor. Acma tusuna basiyorum sifir tepki. Simdide bu cikti basima


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Statik elektrik durumu mu oldu acaba?
    Eger oyleyse cozumu var midir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk olarak pinleri düzeltmeden işlemciyi yamuk pinlerin üstüne takmışsınız hocam. Aklıma gelen ilk şey yamuk pinlerde ki kısa devreden dolayı anakart ve işlemcinin zarar gördüğü. Ramlerin de zarar görmesi ihtimal dahilinde.

    İlk sorun ise bariz ekran kartı hatası, ekran kartınız gidici görünüyor. Gpu Dots/Artifacts hatası. Genelde ekran kartının devlerinde ki hatadan dolayı oluyor ama şunları deneyebilirsiniz.

    1-Ekran kartı soketini temizleyin.
    2-Ekran kartının termal macununu yenileyin.
    3-Pc'ye baştan format atıp, driverı yükleyin.
    4-MSİ afterburner ile ekran kartına underclock ve undervolting yapın.
    5-Mümkünse başka psu ile deneyin.
    6-Ekran kartının tozlarını temizleyin.
    7-Monitörden kasaya giden kabloyu kontrol edin.
    8-Ekran kartı sokette tam otursun, kasaya bağlantı vidasını da iyi sıkın.

    İlk önce 4, 6, 7 ve 8 numarayı deneyin. Diğerleri uğraştırıcı ve sorunu çözme ihtimalleri düşük. Dediğim gibi bu sorunu bariz donanımsal.

    Önce underclock yapın ardından voltajı yavaş yavaş(undervolting) düşürün.


    Diğer soruna gelirsek pinleri düzelttiyseniz(bence bir kere daha kontrol edin) işlemciyi tekrar yakıp, bios pilini çıkarıp(aynı zamanda kasa fişten de çekili olacak) 1 dk bekleyip bios pilini takmadan kasayı fişe takıp tekrar açmayı deneyin bakalım ne olacak. Psu'dan gelen işlemcinin güç girişini takmayı unutmayın aynı zamanda.

    Psu da gitmiş olabilir. Psuyu da anakarttan komple söküp psuda ki yeşil kablo ile herhangi bir siyah kabloyu birbirine değdirin bakalım psu çalışacak mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikail Gerek -- 4 Ekim 2020; 3:26:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oncelikle anakarttaki 24 luk pin girisini soktum yesil ile siyahı ince bi tel yardimiyla birbirine bagladim psu calisti kasanin icindeki ledler ve fanlarda calisti.

    Acil yardim edebilir misiniz ?

    24luk girisi tekrar anakarta taktim ve bios pilini cikardim (bu arada kasanin elektrigini kestim) biraz bekledim. Tekrar islemciyi sokup pinleri kontrol ettim pinlerde anormal bi durum yok.(isterseniz pinlerin resmini tekrar çeker koyarım.) Ramleri taktim guc kablosunu bagladim acmayi denedim gene bi tepki yok. Acaba sorun anakartta midir ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.