Şimdi Ara

ACİL YARDIM: Gigabyte X38-DS4 Bios güncelleme sonrası Boot hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dün gigabyte x38-ds4 anakartımda yüklü olan F1 biosu son çıkan F4e bios sürümüne yükseltmek istedim. Bunun için Qbios programıyla taiwan serverdan indirdim. Herşeyi %100 olarak yükledi ve en sonunda restart yapılmasını sordu bende doğal olarak kabul ettim. Restart sonrası siyah ekranda ''disk okuma hatası ctrl+alt+del'' yazısı çıktı. 2x250gb raid kullandığım için biosa girerek Raid seçeneğini seçtim ve yeniden başlattım fakat bu seferde farklı bir Boot hatası verdi '' warning boot: ınsert system disc '' gibi birşeydi sanırım. Konuyu nasıl çözeceğim hususunda yardımlarınızı rica eder, şimdiden teşekkür ederim.

    Ek bilgiler:
    Gigabyte X38-DS4
    Q6600
    2gb OCZ 1066
    2X250gb RAID 0
    tagan 500w



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi constantine1982 -- 24 Mart 2009; 15:06:11 >



  • RAID ayarı bozulmuş gibime geliyor.
    BIOS'ta LOAD SETUP DEFAULTS seç. Sonra tekrar RAID seçeneğini etkinleştir. BIOS güncelleştirmesini OC'li mi yaptın?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alx

    RAID ayarı bozulmuş gibime geliyor.
    BIOS'ta LOAD SETUP DEFAULTS seç. Sonra tekrar RAID seçeneğini etkinleştir. BIOS güncelleştirmesini OC'li mi yaptın?


    Dediğiniz Load fail safe defaults olabilir mi? Yok bios güncellerken herşey default olarak çalışıyordu çünkü oc işlerinden pek anlamam.
  • kardeş benim anakartın (gigabyte x38 dq6) biosu göçüp silinmişti, biosu yazmak gerekiodu.belki sende biosu tekrer yazdırarak halledebilirsin, İnşallah işe yarar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: underclock

    kardeş benim anakartın (gigabyte x38 dq6) biosu göçüp silinmişti, biosu yazmak gerekiodu.belki sende biosu tekrer yazdırarak halledebilirsin, İnşallah işe yarar.


    Yalnız bios göçmüş olsa bios menüsüne giremezdim sanırım. Bende ne olduğunu tam anlayamadım ama şu raidle alakalı bir durum gibime geliyor.
    Bu arada biosu tekrar nasıl ve nerden yazdırabilirim. Sen kendin mi yapmıştın ?
  • kendim yaptım kardeş, boş bir sata harddisk vardı ona beta olmayan bios dosyasını attım ve ayrıca yine o harddiskin içine çıkardım biosu (çift tıklatınca install yazıyor, browse den harddiski gösterdim işleme dewam ettim). tüm bağlantıları taktım ve bios otomatik olarak yüklendi.
    harddiskten attım çünkü ekranda " searching bios image file in hard drive" yazıyordu, İnşallah halledersin sorunu, kolay gelsin kardeş.
  • bios göçmüş olsa pc yi açamazdınız kuvvetle muhtemel. Bios güncelleyince biosta daha önceen yaptığınız/kaydettiğiniz ayarlar varsayılan hallerine dönmüş olabilir. Bios ayarlarınızı tekrar gözden geçirmenizi, panik yapmadan bios ayarlarını, özellikle raid ayarlarını kontrol edin.
  • Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Dün akşam vista cd ile hdd lerden birine kurulum yaptım sorun çözüldü bu arada çok tuhaf olan eski biosumun güncellenmemiş olarak kalmasıydı. Yalnız diğer hdd yi şu anda kullanamıyorum format atmaya çalıştım biçimlendirme yarıda kaldı. Onu ne yapacağımı bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.