Şimdi Ara

Açılışta bilgisayarı dakikalarca oyalayan garip ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşletim sistemim ssd'e kurulu, normalde birkaç saniye açılan bilgisayarım bir süredir açılırken resimdeki ekranda takılıyor. Aşağıda halka dönüp duruyor. Bazen 3 4 dk sürebiliyor bazen 10 sn bazen de hiç sorun yokmuş gibi direk açılıyor normalde olması gerektiği gibi. Güncelleme yüklüyo fln dicem aylardır aynı durum söz konusu. Nasıl çözebilirim bu problemi fikri olan var mı? windows 10 kullanıyorum. Anakartım ve ekran kartım asus marka.






    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/201308/5c2e2e91-8b8d-45c7-b4f8-8d6a688fd8bc.jpg



  • benim de aklıma güncelleme geldi normal windows kullanırken takılma/donma yaşıyor musunuz?
  • bir sıkıntı yok normalde. Birden bire birgün olmaya başladı. Simtem bios tan sistem logosunu disable yaptım, bu sefer asus yazısı yerine windows sembolü çıkıyor. 6 7 dk sürdü üstelik demin açtım da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veloci_raptor

    bir sıkıntı yok normalde. Birden bire birgün olmaya başladı. Simtem bios tan sistem logosunu disable yaptım, bu sefer asus yazısı yerine windows sembolü çıkıyor. 6 7 dk sürdü üstelik demin açtım da.

    ssd de sorun olabilir farklı bir makina da dener misiniz? bir de scandisk yapar mısınız? logonun olayla alakası olduğunu sanmıyorum
  • SSD'de sorun var değiştirmelisin.
  • SSD yi tarattım bir sorun bulunamadı yazdı. SSD yi başka makinada deneme imkanım biraz zor şu an ztn. SSD yi değiştirmelisin demişsin de, sorunun onda olduğundan emin olmak lzm önce, öyle ucuz bir şey de değil. Uygun bir teşhis nasıl koyabilirim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veloci_raptor

    SSD yi tarattım bir sorun bulunamadı yazdı. SSD yi başka makinada deneme imkanım biraz zor şu an ztn. SSD yi değiştirmelisin demişsin de, sorunun onda olduğundan emin olmak lzm önce, öyle ucuz bir şey de değil. Uygun bir teşhis nasıl koyabilirim?

    öyle bir teşhis koyma yöntemi bu aynı her soruna format at demeye benzer.Arızalı parçanın sdd olup olmadığını anlamak için farklı bir makine de denerdim ucuz olmasa da arızalı olabilir.Şayet farklı bir makine de sorun vermezse hatayı diğer yerler de aramalıyız.
  • -Ram (veya RAM lerin) slotlarını yer değiştirin
    - BIOS'unuzun yeni sürümü varsa güncelleyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.