Şimdi Ara

açılıştaki ekran gelememe sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, casper dizüstü bilgisayarıma win10 yükledim intel hd3000 ve gt540m ekran kartı var ve sürücülerini güncelleştirdim. Fakat gariptir pc ilk açılışta siyah ekranda kalıyor windows logosundan sonra. Aslında pc açılıyor ama görüntü gelmiyor. Pc nin güç tuşuna bastığımda uyku moduna geçiyor ve uyku modundan pc yi çıkartınca normal açılıyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir acaba?

    pc casper nirvana nb 15,6

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Evet güzel kardeşim öncelikle yazıma casper pişmanlıktır diyerek başlamak istiyorum kusura bakma.

    Bende bundan yıllar önce aynı sorunla karşılaştım diyebilirim. bendede casper h36st - ati serisi vardı tabikii 2 hafta önce çökene kadar.

    Öncelikle sorunun ana kaynağı donanımsalda olabilir yazılımsalda yıllarca ben bunun üzerinde çalıştım tabiki de bulamadım AMD atiyi satın aldıktan sonra bu sorunum baş göstermeye başladı diyebilirim. AMD'nin yayınlamış olduğu makalelere bakarsak artık bazı ekran kartlarına güncelleme vermiyeceğini bir kaç ekran kartının bir arada toplanıp tek bir driver üzerinden çalışmasını sağlayacağını duyurdu(bir kaç ekran kartı için).

    Ben öncelikle bu sıkıntının amd ve intel kartlarının driverlarının çakışmasından kaynaklandığını düşünüyorum. O yüzden bilgisayarın sadece görmek istediğim kartın amd olmasını sağlamak istiyorum. Bu yüzden de bios güncellemesi yaparak bunu başarabilceğimi düşündüm. Tabiki biosu güncelledim ve gerçekten de inteli devre dışı bırakarak temiz bir w10 kurulumu yaparak amd ekran kartının driverını kurulmasını sağladım tam anlamıyla tam istediğime kavuştu. driverlar başaralı bir şekilde güncellendi ve istediğim aralıklarda fps artışını gözlemledim.

    Bundan 1 2 hafta sonrası ise bilgisayarı açtığımda yine bir siyah ekran ile karşılaştım. Biosu açtım ve intelin hala devre dışı olduğunu gördüm. O yüzden ben bu sorunun tamamen ekran kartının chipinden kaynaklandığının kanaatına vardım..




  • ilginiz için teşekkürler intel ekran kartını tamamen pasif ettim sorun diye değişmedi :) win 7de böyle bir sorun yapmıyordu. aygıt yöneticisinden intel kartı pasit edip pc yi yeniden başlatıyorum açılışta sıkıntı yaşamıyor fakat hiçbir ayar değiştirmeden yeniden başlattığımda aynı sorun yine oluyor. Garip...
  • kilit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktx -- 19 Nisan 2020; 22:52:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.