Şimdi Ara

Açılmayan, şarj olmayan ölü Zenfone 2 için bir çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
21.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ++DİKKAT++ BATARYA OPERASYONU İÇERİR.
    Kısa devreye neden oldugunda patlama ve yangın riski.
    Garanti etiketi yırtıldıgında telefonun garanti dışı kalma riski.

    Asus Zenfone 2 telefonum birkaç hafta önce kendi kendine kapandı ve birdaha hiç açılmadı, şarj olmadı, power + ses açma düğmesine yanıt vermedi. İnternetteki araştırmalaramıa göre sorunun anakart yanmasından dolayı oldugunu düşünüyordum.
    Farklı bir fikir telefon bataryasını söküp tekrar taktım sorun çözüldü. İlgili video şurda:https://www.youtube.com/watch?v=OjnOnAiXZig&t=67s

    İnternette çözüm ararken birçok kişinin benzer sorunlardan telefonun kullanılamaz hale geldiğini gördüm. Belki bir çözüm olur.


    Açılmayan, şarj olmayan ölü Zenfone 2 için bir çözüm

    Telefonun arkasında 14 adet vida var. 13 adetini söktüm. DİKKAT, 14.vidanın üzerinde garanti etiketi var. Ben bunu sökmedim.


    Açılmayan, şarj olmayan ölü Zenfone 2 için bir çözüm
    14.vida garanti etiketi. sökmeye gerek yok.


    Videoda görüleceği gibi 14.vida garanti etiketi sökülüp plastik cover kaldırıp operasyon yapılmış.

    Açılmayan, şarj olmayan ölü Zenfone 2 için bir çözüm
    Video screenshotudur. Videoyu çeken kişi 14.vidayıda söküp kapağı komple almış. Siyah parçayı plastik yardımıyla yukarı kaldırıyor.DİKKAT, tornavida, tel, çivi vs kullanmayınız. Kısa devre sonucu patlama riski mevcut.

    Açılmayan, şarj olmayan ölü Zenfone 2 için bir çözüm
    Video screenshotudur. Parçayı kaldırıp, 20sn bekledikten sonra tekrar yerine takıldıgında telefon titriyor ve power düğmesine bastıgınızda açılıyor.


    Hassas çalışma oldugu için fotograf çekemedim.Tüm vidaları söküp 14.vidayı bırakıyoruz. Esnek plastik coveri kredi kartı yardımıyla yapışkanından ayırabilirsiniz. Bataryanın üstündeki plastik coveri yukarıda doğru kırmadan yeterince esnetirseniz, kürdanla resimlereki o siyah batarya baglantısına ulaşabiliyorsunuz. DİKKAT siyah batarya parçasına metal, çivi,tel,tornavida vs vurmayın. Kısa devreye neden olur. Tahta veya plastik.

    Bilgi amaçlıdır, doğacak zararlardan sorumlu değilim.







  • Merhaba marsmallow sürümlü telefonuma root atarken son aşamalarda telefon kapandı ve açılmama söz konusu oldu yani ne bilgisayar görüyor telefonu ne de telefon tuş kombinasyonlarına yanıt verip açılıyor denemediğim yol kalmadı.Arada bir titriyor ve laptopa taktığım zaman ekrana şarj oluyor gibi bir görüntü geliyor ama şarj olmuyor sadece pil resmi var o da 1 dakika sonra kapanıyor komple siyah ekran oluyor. sizce sorun ne olabilir ?
  • bumerangxl kullanıcısına yanıt
    root atarken karşılaşılan sorunların çözümünü bilmiyorum hocam. youtube da aramayı deneyin. konuyla ilgili çok video var. sorununuza çözüm olurmu bilmiyorum, adamın biri zenfone 2yi eski sürüme çevirip kurtarıyordu. video şurda:https://www.youtube.com/watch?v=QoVMAkBLW_U

    ben yukarıdaki videoyu izleyip yapmaya çalıştım daha ilk adımlarda telefon yanıt vermesi beklenirken hiçbirşey olmadı. Sonra asus taiwan üreticisine mail yazdım, bana telefonun bataryasını çıkarıp tekrar takmamı söylediler. öylede oldu. orda jumper gibi birşey var, yerinden çıkabiliyormuş. nitekim sizin böyle bir sorununuz yok, telefon titriyor yazmışsınız.




  • bumerangxl kullanıcısına yanıt
    aynı sorunu bende yaşıyorum acaba çözüm bulabildiniz mi
  • az önce işlemi bitirdim telefonum açıldı.
    sarjı az iken piyasa malı ara kabloyla bilgisyara bağlıyayımda sarj olsun dedim..
    kendi kendiine kapandı açılmadı..
    aha gitti dediydim telf.
    bu konu ve benzerlerini buldum.
    14 vida söktük taktık. plastik kaşık parçasıyla soketi çıkartıp taktık.
    bu yaştan sonra bunu da yaptık..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de düşünmüştüm 1 yıllık konuya nasıl mesaj gelmiş diye :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah razı olsun senden aynı sorun vardı yaptım çalıştı telefon
  • Eve geçince deneyip yazacağım, garantisi bittiği için kendim yapmak istiyorum.

    Edit: Denedim ve oldu. Vidaları söktükten sonra (videoyu izleyin) plastik bir parçayla arka kısmı kaldırın ve aşamaları gerçekleştirin. Telefon açılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeliKulaBey -- 29 Ağustos 2018; 9:30:57 >
  • benim telefonda oldu bu olay zenfone 2 gece taktım sabah baktım şarj olmamış bir kaç sefer tak çıkar yaptım şarj oluyor yazdı ama yine olmamış telefon kapandı şimdi açılmıyor sadece ara sıra iki sefer titreşim çalıyor asus servisi aradım sordum telefon açılmaya çalıştığı için yapıyordur dedi titreşim garanti bitmesine bir ay kaldı pil takıp çıkarma ile düzelecekse garantiye göndermeyeceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yawuz58 -- 28 Ekim 2018; 2:26:41 >
  • yawuz58 Y kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun arkadaşımın telefonunun da başına geldi maalesef
    Cihazı söktüm bataryanın soketini çıkardım ve telefonu bir köşeye koydum uzun bir süre sonra bataryayı tekrar taktım ama sonuç hüsran
    Yöntem işe yaramadı ne yazık ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escape0121 -- 29 Ekim 2018; 14:7:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: escape0121

    Aynı sorun arkadaşımın telefonunun da başına geldi maalesef
    Cihazı söktüm bataryanın soketini çıkardım ve telefonu bir köşeye koydum uzun bir süre sonra bataryayı tekrar taktım ama sonuç hüsran
    Yöntem işe yaramadı ne yazık ki
    çok üzüldüm geçmiş olsun şarj soketinde sorun varmı baktınızmı acaba, şarj soketi ve mikrofonun olduğu kısım ayrı internnette satılıyor zenfone 2 şarj soketi diye aratın çıkar inşaallah anakartta sorun yoktur




  • yawuz58 Y kullanıcısına yanıt
    Baktırdım bugün ama sorun bataryadan çıktı, yarın teslim alacak arkadaşım kullansın bakalım, inşallah başka sorun yoktur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim asus zenfone 2 telefonum 6-7 ay önce oyun oynarken kendi kendine kapanıyordu 2-3 kere tekrar açma düğmesine basınca açılıyordu öyle öyle bi 10 gün dayandı sonra tamamen açılmamaya başladı ama ŞARJA TAKILIYKEN HALA DAHA AÇILIYOR şarjdan çıkarınca bi 2-3 dk sonra gidiyor servise verdik garantisi bitmişti 700 tl istediler anakart arızası felan dediler bende youtube de boyle bir videoya karşılaştım :https://www.youtube.com/watch?v=yU_g7n6SGMU&t=3s burdaki yöntemi uygularsam çalışacağını söylüyorlar bi kişiye daha aynısı olmuş bunu yapmış düzelmiş sorunu videonun sahibi bana şu cevabı verdi : anakart yansa şarj almaz normalde dene. ben şuan uygun tornavıda olsa denerim ama yok, sizce bu yontemle sorun çözülürmü ?




  • DeliKulaBey kullanıcısına yanıt
    Benim asus zenfone 2 telefonum 6-7 ay önce oyun oynarken kendi kendine kapanıyordu 2-3 kere tekrar açma düğmesine basınca açılıyordu öyle öyle bi 10 gün dayandı sonra tamamen açılmamaya başladı ama ŞARJA TAKILIYKEN HALA DAHA AÇILIYOR şarjdan çıkarınca bi 2-3 dk sonra gidiyor servise verdik garantisi bitmişti 700 tl istediler anakart arızası felan dediler bende youtube de boyle bir videoya karşılaştım :https://www.youtube.com/watch?v=yU_g7n6SGMU&t=3s burdaki yöntemi uygularsam çalışacağını söylüyorlar bi kişiye daha aynısı olmuş bunu yapmış düzelmiş sorunu videonun sahibi bana şu cevabı verdi : anakart yansa şarj almaz normalde dene. ben şuan uygun tornavıda olsa denerim ama yok, sizce bu yontemle sorun çözülürmü ?




  • Bu yöntemi denemedim ama deneyeceğim yaklaşık bir yıl önce 1200 Tl civarında Asus Zenfone 3 Laser aldım hem fiyat olarak daha yüksek bir para veremezdim öğrenciyiz sonuçta hem de Asus bilindik marka sorun yaşamam demiştim, Aldığım günden beri önce karşı taraf sesimi duymamaya başladı ses sorunu batarya sorunu yaşıyorum şarj etmiyor şarj ışığı kendi kendine yanıp sönüyor, %100 şarj ancak diye 4 saat 5 saate yaklaşık bekliyorum anca kullanabiliyorum o da şarj ederse, Gerçekten Asus beni çok yanılttı bir daha kensinlikle tercih etmeyeceğim.
  • Merhaba. Çok zor durumdayım. Bana da bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? zenfone 6 kullanıyorum. Çöktü sanırım. Ekranda usb işareti belirip kayboluyor. İnternette yazan her yolu denedim, tüm gerekli programları bilgisayarıma indirdim ama olmadı. Recovery ekranına gelmiyor. Ses açma ve güç tuşuna basıyorum telefonda hareketlenme yok.

    Şu an bu telefonu yapmaktan başka çarem yok. Telefon alacak param yok maalesef tamire de veremem.Kendim yeniden yükleyemez miyim? Teknolojik terimlerden anlamıyorum ancak, tarif edilirse yapabilirim. İnternette şunu şunu yapın denilen her şeyi denedim. Programları da kurdum ama yok. Ben mi çok beceriksizim. Lütfen tecrübesi olanlar bana yardım etsin. Çok makbule geçer inanın.
  • MErhaba Arkadaşlar
    Asus Zenfone 2 cihazıma yazılım yükledim fakat cihaz kapandıktan sonra bir daha açılmadı. Rom yüklerkende hata vermişti. Bataryayı çıkardım v.s. ama yinedetepki yok. Ekranda hiç bir tepki yok . USB ile bilgisayara taktıgımda aygıt yöneticinde görüyor ama ne Flash tool Nede xfstk de tepki yok.Anakart arızası olabilir mi ? Nasıl Çözebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SNAKEe87

    MErhaba Arkadaşlar
    Asus Zenfone 2 cihazıma yazılım yükledim fakat cihaz kapandıktan sonra bir daha açılmadı. Rom yüklerkende hata vermişti. Bataryayı çıkardım v.s. ama yinedetepki yok. Ekranda hiç bir tepki yok . USB ile bilgisayara taktıgımda aygıt yöneticinde görüyor ama ne Flash tool Nede xfstk de tepki yok.Anakart arızası olabilir mi ? Nasıl Çözebilirim.
    Bende de benzer bir sorun var.Usb logosu vs hiç bir tepki vermiyor cihaz.Siz cözebildiniz mi sorunu ?
  • Eyvallah kardeşim, sayende canlandı telefon
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.