Şimdi Ara

ADANADAN HABERLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BOŞANMAK İSTEYEN KARSINI ÖLDÜRDÜ

    Özlem D. (26) bir süredir ayrı yaşadığı kocası Burak D.’dan (35) boşanmak için dava açtı. Burak D., duruşma öncesi son kez konuşmak için telefon açtı.

    Telefonda olumsuz yanıt alan Burak D., otomobille eşini ve kız kardeşi Arife’yi alarak Bağlar Mahallesi Memi köyü yolu üzerinde bir sürücü kursunun eğitim pistine giderek eşiyle konuşmaya başladı. Özlem D. boşanmakta kararlı olduğunu ve davasından vazgeçmeyeceğini söyleyince kocası, belinde taşıdığı ruhsatsız tabanca ile eşine 2 el ateş etti. 2 çocuk annesi genç kadın vücuduna isabet eden iki kurşunla yere yığılırken, Burak D. geldiği otomobille kaçarak izini kaybettirdi.

    Kız kardeşi Arife ise telefonla polisi ve sağlık ekiplerini aradı. Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Genç kadın ambulansla Kozan Devlet Hastanesi'ne götürülürken, kız kardeşi ise olay yerinde bayıldı. Ameliyata alınan Özlem D., yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kozan Devlet Hastanesi morguna kaldırılan genç kadının cesedi, nöbetçi cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olay yerinde yapılan incelemelerde 2 adet 7,65 mm çapında mermi çekirdeği ile bira şişeleri bulundu.

    Cinayetle ilgili soruşturma başlatılırken, polis her yerde kayıplara karışan Burak D.’yi arıyor.

    --------------------------------------------------------------+++++++++++++++++++++++-------------------------------+++++++++++++++++++---------


    O ANNE VE SEVGILISI TUTUKLANDI

    Alınan bilgiye göre, önceki gün yaşanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de kente gelerek yakından ilgilendiği olay sonrAsı, küçük çocuk Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'nda devlet korumasına alınırken, Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Amirliği ekiplerinin zanlı veya zanlıların yakalanması için yürüttüğü çalışma sonuçlandı.

    Polis ekipleri, çocuğun ailesini bulabilmek için çok sayıda güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi, yaklaşık 750 kişinin ifadesine başvurdu. Sokak sokak gezerek vatandaşlara çocuğun fotoğrafını göstererek aileyi arayan çalışan ekipler, bu yöntemle anne Halime E'ye (42) ulaştı.

    Çocuğun işkence gördüğüne dair bazı görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda annesi Halime E. (42) ile nikahsız yaşadığı erkek arkadaşı Ömer T. (31) Muradiye Mahallesi'ndeki evlerinde gözaltına alındı.

    Zanlıların polise verdiği ifadelerinde, işkence iddialarını kabul etmedikleri, ancak çocuğu gece yarısı Gaziosmanpaşa Polis Merkezi yakınlarına bıraktıklarını anlattıkları öğrenildi. Çocuğun annesi ile erkek arkadaşının polise herhangi bir “kayıp” başvurusunda bulunmadıkları da kaydedildi.

    Sorgulamalarının ardından “çocuğa karşı eziyet” suçundan nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi...

    KAYNAK:www.internethaber.com

    ---------------------------------------++++++++++++++++++++++++++++--------------------------++++++++++++++++++++++++++++-----------

    KIZINA FUHUS YAPTIRAN ANNE

    Adana'da küçük yaştaki kız çocuğuna fuhuş yaptırmak suçlamasıyla, öz anneyle birlikte 6 kişinin 30-45 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılandığı dava, nüfus kayıtlarına göre 15 yaşında görünen F.S.'nin kemik testinde gerçek yaşı 17 çıkınca düştü.

    Geçen eylül ayında, bir ihbarı değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, kızı F.S.'yi erkeklerle para karşılığında ilişkiye girmeye zorladığı öne sürülen, öz annesi 41 yaşındaki G.Ü.'yü yakaladı. Küçük kız, Sosyal Hizmetler uzmanı gözetiminde verdiği ifadesinde, annesinin eve para getirmesi konusunda kendisine baskı yaptığını söyledi. Annesinin erkeklerle sevişmesini ancak mecbur kalmazsa ilişkiye girmemesi konusunda telkinde bulunduğunu da ileri süren F.S., para karşılığı birlikte olduğu 4 kişi ile kendisini tehdit ettiğini ileri sürdüğü bir kişinin adını söyledi. Gözaltına alınan 5 kişi suçlamayı kabul etmedi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden anne G.Ü., 24 yaşındaki M.A., 21 yaşındaki M.B. ile 18 yaşındaki M.K. tutuklandı. 18 yaşındaki E.Ç. ile 23 yaşındaki H.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada sanıklar hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'fuhuş' suçlarından 30 ile 45 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı. Geçen duruşmada mağdur F.S. erkeklerle kendi rızasıyla birlikte olduğunu söyleyip, "Annem sürekli beni tehdit ediyordu. 'Gezme, tozma' diyordu. Annemi bir anlık kızgınlıkla suçladım. Diğer sanıkları da evden kurtulup, yurda gitmek için suçladım" deyince mahkeme tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.

    Önceki günkü duruşmada ise F.S.'nin gerçek yaşının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan gelen kemik testi raporu okundu. Raporda, nüfus kayıtlarına göre 15 yaşında görünen F.S.'nin kemik testinde gerçek yaşının 17 olduğu bildirildi. Halen devlet korumasında bulunan F.S. de sanıklardan şikayetçi olmadığını söyledi.

    Mahkeme heyeti, F.S.'nin gerçek yaşının 17 olduğu anlaşılınca, sanıklardan da şikayetçi olmamasını dikkate alarak davanın 'çocuğun cinsel istismarı' yönünden düşürülmesine, 'fuhuş' suçundan da sanıkların beraatına karar verdi. Ayrıca kız çocuğunun yaşının da rapor doğrultusunda düzeltilmesine karar verdi...

    -------------------------------------++++++++++++++++++++++++---------------------+++++++++++++++++------------------------------------------

    OKULDA COPLU DAYAK IDDASI

    Adana'da bir ilköğretim okulunda İngilizce öğretmenine CD atıldığı için sınıfa kızan okul müdürünün sınıfta bulunan tüm öğrencileri elindeki copla sıra dayağına çektiği ileri sürülürken, öğrenciler rapor aldı.

    Olay, merkez Seyhan ilçesindeki bir ilköğretim okulunda meydana geldi. İddiaya göre 8H sınıfında İngilizce dersi olan öğretmen N.C., ders yapmak üzere sınıfa yöneldi. Kapıdan içeri girdiğinde öğrenciler tarafından üzerine CD atılan öğretmen, eğilerek CD'nin başına çarpmasından son anda kurtuldu. Öğretmen N.C., öğrencilere "10'a kadar sayıyorum kim yaptıysa ortaya çıksın, dayakta atmayacağım, disipline de vermeyeceğim, ama çıkmazsa müdüre söyleyeceğim" dedi. Öğretmen 10'a kadar saydı ancak CD'yi atan öğrenci ortaya çıkmayınca olayı okul müdürü C.V.'ye bildirdi. Sınıfa gelen okul müdürü de, "10'a kadar sayıyorum, CD'yi atan ortaya çıksın. Hiçbir şey yapmayacağım, ancak çıkmazsa herkese sıra dayağı atacağım" dedi. Buna rağmen CD'yi atan ortaya çıkmayınca müdür, iddiaya göre elindeki copla sınıfta bulunan öğrencilerin eline birer kez vurdu. Özellikle kız öğrenciler ağlamaya başladı. Öğrenciler okuldan ayrılır ayrılmaz ailelerinin yanına giderek durumu anlattı. Bunun üzerine elinde kızarıklar oluşan 15 yaşındaki M.Ş., babası V.Ş. (40) ile birlikte bir sağlık merkezine giderek, "el bileği ve elin tanımlanmamış yaralanması" tanısıyla bir gün rapor aldı.

    Öğrenci M.Ş., okul müdürünün CD yüzünden sınıfta herkesi dövdüğünü belirterek, "Elindeki cisimle sert bir şekilde bir defa vurdu. Ben önde oturduğum için elim çok acıdı. O an elim uyuştu. Parmaklarımı hissetmedim. Sınıfta herkes ağladı" dedi.

    Baba V.Ş. ise, kızına 15 yaşına kadar bir tokat bile vurmadığını anlatarak, "Kızma nasıl dayak atar, acaba müdür kendi kızına da böyle mi davranıyor. Bir suçu varsa disiplin cezası var. Kaldı ki bu olayda çoğu öğrencinin suçu da yok. Benim kızım okula eğitime gidiyor, dayak yemeğe değil. Bu nedenle okul yönetimiyle görüşüp sonra ne yapacağıma karar vereceğim" diye konuştu.

    A.Ş. (15) adlı öğrenci ise, okul müdürünün 10'a kadar sayıp CD'yi atanın ortaya çıkmamasından dolayı sınıftaki herkesi dövdüğünü ifade ederek, "Elindeki copla müdür herkesi dövdü. Sınıfta herkes ağladı" dedi.

    A.Ş.'nin babası C.Ş. (45) okul müdürünün kızını dövmeye hakkı olmadığını belirterek, "Orası nasıl bir okul, okul müdüründe cop ne geziyor. Çocuklarımızı okul yerine karakola mı gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

    Okul müdürü C.V. ise, okulda çocukların disiplinsizliği nedeniyle ders yapamaz hale geldiklerini söyleyerek, "Çocuklar İngilizce öğretmenine CD atmış. Öğretmen kendini korumasa kör olabilirdi. Biz de bunu atanın ortaya çıkmasını istedik ama yapan ortaya çıkmadı. Bu nedenle çocukları sert bir şekilde uyarıp, aileleriyle görüşme talep ettik. Kesinlikle ben kimseyi dövmedim. Çocukların elleri nasıl kızarmış, ne yapmışlar bilmiyorum" dedi.

    Bu arada Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, konuyla ilgili inceleme başlattıklarını açıkladı.

    ----------------------------------------------------+++++++++++++++++++++++++++++++++---------------------------------------------------------------


    SEYHAN NEHRİNDE ERKEK CESEDİ


    Saat 19.00 sıralarında Seyhan Nehri’nin kent merkezinden geçen bölümü üzerine kurulu Hidroelektrik Santrali’nin tünel girişinde cesetgören vatandaşlar polise haber verdi.

    Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından suyun içinden çıkarılan ceset otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Üzerinden kimlik çıkmayan cesedin ailesinin Cumhuriyet Başsavcılığı’na kayıp başvurusunda bulunduğu Abdurrahman Karakocaoğlu’na ait olduğu iddia edildi.

    Polis, cesedin kimliğini belirlemek için soruşturma başlattı.

    ---------------------------------------------+++++++++++++++++++++++++++++++--------------------------------------------------------------------------

    KARISINI 7 SAAT BOYUNCA DÖVDÜ

    Adana’da başından iki evlilik geçen 4 çocuk annesi Rabia Duman (39) üçüncü evliliğini Kemal Duman’la yaptı.

    Rabia Duman, bir hastane yakınında açtığı lokantada ev yemekleri yaparak geçimini sağlamaya çalışırken tanıştığı Kemal Duman’la 19 Mart 2011’de evlendi. Bu, 6 çocuk babası Kemal Duman’ın üçüncü evliliğiydi. Rabia Duman evlilik yıldönümünde eşine sürpriz yapmak için cumartesi günü kardeşinin hamile eşiyle birlikte alışveriş merkezine Hediye almaya gitti.

    Habertürk'te yer alan habere göre; Yılbaşında kocasına yüzük alan Duman, cüzdan ve saat baktı. Ancak uygun fiyata bir hediye bulamadı. Hamile yengesinin canı hamburger isteyince de hediye bakmaya ara verip bir kafeteryaya oturdular. Bu sırada Kemal Duman, eşini telefonla arayıp nerede olduğunu sordu. Alışverişmerkezinde olduğunu öğrenince de “Oraya doğru düzgün insanlar gitmez. Sevgilimi aramaya gittiniz?” diye bağırdı. Bunun üzerine Rabia Duman korkudan annesinin evine gitti. İddiaya göre Kemal Duman gece eşini aldı. Daha sonra 02.00’den sabah saat 09.00’a kadar Rabia Duman’ı tekme tokat dövdü. Sol gözü moraran, burnu kırılan Rabia Duman bayılınca kocası da uyudu. Eşinin kendisini öldürmesinden korkan Duman, “Lütfen beni kurtarın. Jandarmayı arayın” yazılı notu aşağıdan geçen kişinin önüne attı. Ardından da yangınmerdiveninden inerek birinci kattaki komşusuna sığındı. Bu sırada jandarmalar gelip kadını kurtardı

    ‘ÖLÜMLE TEHDİT EDİYOR, KORUMA İSTİYORUM’
    Eşi Rabia Duman’ın şikâyeti üzerine uyurken evinden alınan Kemal Duman, sevk edildiği adliyede ‘Eşini öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı. Duman savunmasında “62 bin liraya ev alıp üzerine yaptım. Benden kurtulmak için iftira atıyor. Onu ben dövmedim” dedi. Annesinin yanına sığınan Rabia Duman ise en kısa zamanda boşanacağını söyledi. Duman, 3 ay önce de eşinin kendisini yine sudan bahaneyle dövdüğünü, kıskançlık yüzünden kendisini evden çıkartmadığını, telefonla bile konuşturmadığını belirtti. Eşinin cezaevinden çıktıktan sonra kendisini rahat bırakmayacağından korktuğunu belirten Duman, “Tutuklandı. Ancak 2 gün sonra bırakırlar. Ben o zaman ne yapacağım? Devamlı beni ölümle tehdit ediyordu. Boşanana kadar bana koruma verilmesini istiyorum” dedi.

    2-BAŞINI KAPATTIN DAYAĞI
    Türkiye’de kadına yönelik şiddette namus, boşanma, yemeğin tuzlu olması, kapının geç açılması gibi ‘bahaneler’e bir yenisi daha eklendi. İstanbul Kağıthane’de yaşayan SeferMüstecep., 15 yıllık eşinin kapanması ve namaza başlamasını şiddete ‘gerekçe’ yaptı. YeşimMüstecep (37), geçtiğimiz 6 Şubat gecesi polisi arayarak eşinin kendisine şiddet uyguladığını söyledi. Şikâyetçi olan YeşimMüstecep, ifadesinde “Yaklaşık 1 ay önce kapanıp, namaza başladım. Ancak eşimbu durum karşısında ‘Neden başını kapattın? Ben seni bu şekilde yanımda dolaştırmam, pis şişko’ diyerek beni aşağıladı. Kötümuamelede bulundu. Döverek yaraladı” dedi. 42 yaşındaki koca SeferMüstecep ise eve geldiğinde kızının uyumamış olduğunu gördüğünü, eşine uyuması gerektiğini söylediğinde ise ters cevap aldığını, daha sonra tırnaklarıyla kendisine zarar verdiğini öne sürdü. Sefer Müstecep, “Bu nedenle kontrolümü kaybettim” dedi. SeferMüstecep ifadesinin ardından serbest bırakılırken, eşi de şikâyetini geri aldı. Ancak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, SeferMüstecep hakkında ‘kötümuamele’ ve ‘basit yaralama’ suçlarından 2 yıl 2 aydan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.


    TAMAMEN TARAFSIZCA SUNULAN HABER İTİBARI TASIYAN METİNLERDİR BİLGİLENDİRMEK AMACLI KONULMUSTUR.. GÜNDEMDEN.

    HERGÜN YENİ HABERLERLE KARSINIZDA OLMAK DILEGİ İLE SAGLICAKLA KALIN :)



     ADANADAN HABERLER


     ADANADAN HABERLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cars92 -- 15 Nisan 2012; 1:05:31 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.