Şimdi Ara

AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.143
Cevap
56
Favori
90.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lugo_cloud kullanıcısına yanıt
    Valla teşekkürler, 8 saniye illetine çare bulan ender programlardan Adguard

    Edit : Düşündüm de buraya yazmasa mıydım acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 11 Kasım 2017; 20:0:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BJK

    Valla teşekkürler, 8 saniye illetine çare bulan ender programlardan Adguard

    Edit : Düşündüm de buraya yazmasa mıydım acaba?

    Merhaba,

    Yazalım bilinsin üstad
    Daha çok insana ulaşmak ve herkesi bu "illetlerden" kurtarmak amacımız. Sıradan çinko-karbon reklam engelleyiciler Türkçe sitelerde bizi birçok illetten kurtaramazken, AdGuard 10 kata kadar daha temiz sayfalar vaat ediyor

    Teşekkürler




  • Lisans Satın Alma ve Lisans Hakkında Sorulara Cevaplar

    Hangi lisansı seçmem gerekiyor?
    Windows veya macOS kullanan masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarınız için Standart lisansı seçin.
    Android akıllı telefon veya tabletiniz için Mobil lisans alın.
    Masaüstü/dizüstü bilgisayarınızı ve Android kullanan tablet/telefonunuzu AYNI ANDA korumak isterseniz, Premium lisans satın almak daha mantıklı bir çözüm olacaktır. Premium lisans, Standart ve Mobil lisansın birleşimidir.

    Sitede neden iPhone ve iPad için lisans yok? Nereden satın alabilirim?
    Ücretli uygulamamız olan iOS için AdGuard Pro, uygulamalarınızı indirdiğiniz yer olan App Store'dan satın alınabilir. Mobil lisans iOS cihazlar için geçerli değildir!
    iOS lisans almak için App Store uygulamasını kullanın.

    AdGuard lisansımı aldım. Şimdi ne yapıyoruz?
    Satın aldığınız AdGuard lisans anahtarınız, satın alma işlemleri sırasında girdiğiniz e-posta adresine gönderilmiştir. Şimdi yapmanız gereken tek şey, uygulamanızın "Lisans" bölümünden tek tuşla lisansı girip etkinleştirmek.

    Benim AdGuard lisansımın süresi neredeyse bitmek üzere, nasıl yenileyebilirim?
    Lisans anahtarınızı yenilemenin en kolay yolu bunu uygulama içinden yapmaktadır. "Lisans" bölümüne gidin ve "Yenile" tıklayın. İkinci seçenek ise bu işlemi yenileme sayfası aracılığıyla web sitesinde yapmaktır.

    AdGuard lisansımı kaybettim. Ne yapmalıyım?
    Sorun değil, lisans anahtarlarınıza AdGuard hesabınızdan her zaman erişebilirsiniz. Lisans anahtarınız, satın alma işlemleri sırasında kullandığınız e-posta adresinize bağlanmıştır

    Lisans anahtarımı yeni bir cihazda kullanmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
    Problem değil! Lisansınızı yeni cihazınızda kullanmak için önce kişisel hesabınızda lisansı, kullanan cihaz için sıfırlamanız gerekir. Bundan sonra uygulamayı aynı anahtarla yeni bir cihazda etkinleştirmeniz yeterlidir.

    Çok sayıda cihaz için bir lisansa ihtiyacım var. Ne yapmalıyım?
    9'dan fazla cihaza lisans satın almak için bizimle iletişime geçin > pr@adguard.com

    Bir indirim için promosyon kodunu nasıl alabilirim?
    Haberleri ve duyuruları blogumuzda takip edin. İndirimler için düzenli olarak promosyonlar yapıyoruz.https://blog.adguard.com/

    Kaynak:https://adguard.com/tr/license.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lugo_cloud -- 17 Kasım 2017; 10:36:14 >




  • İos da pro versiyonunu satın aldığım halde hala reklam çıkıyor heryerden. Dns ayari sistem varsayilanda. Hangi ayarı yapmam gerekiyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derser1

    İos da pro versiyonunu satın aldığım halde hala reklam çıkıyor heryerden. Dns ayari sistem varsayilanda. Hangi ayarı yapmam gerekiyor?

    Merhaba,

    iOS için AdGuard Pro, DNS ile engelleme yaptığı için her reklamı engelleyemeyebilir. Daha önce ilk gönderide bunu belirtmiştim. Ben Android kullanıcısıyım, iOS ile pek tecrübem yok. Her heyrden reklam çıkması garip geldi.
    DNS seçeneklerinde Varsayılan değil de "AdGuard DNS" vs gibi seçenek varsa AdGuard DNS'i seçin.
    quote:

    AdGuard DNS nedir? AdGuard DNS tüm reklamları engelleyebilir mi? (iOS PRO, AdGuard DNS kullanıcıları)
    DNS ile reklam engellemek en hızlı yöntemlerden biridir. Siz herhangi bir siteye ulaşmak istediğinizde o site özel bir sunucuya bir istek gönderir. Bu sunucu veya sunucular, isteği başka bir sunucuya yönlendirir veya bir IP adresi ile yanıt verir. Bu sunucuların reklam sunucuları olması durumunda AdGuard DNS ile engellenebilir.
    Ancak bazı websiteleri reklamlarını ve asıl içeriği aynı sunucularda barındırır.
    Örneğin donanimhaber.com/ads/, bu konumdan gelen reklamları AdGuard DNS ile engelleyemezsiniz. DNS ile engellemeye kalkarsanız donanimhaber.com adresini tamamen engellersiniz. Bu da siteyi kullanılamaz hale getirir, sayfalar hiç yüklenmez.
    Ama donanimhaber.com sitesinin yaptığı reklamköyü.com gibi bir istek DNS ile engellenebilir ve Donanımhaber'in bu konumdan çektiği reklamları engelleyebilirsiniz.
    Benzer işlemi Facebook'un sunucuları da yapmaktadır. Yani arkadaşınızın paylaştığı fotoğraf ile Facebook'un size gösterdiği reklam aynı sunuculardan geliyor. Reklamı engellemek arkadaşınızın fotoğrafını da engellemek anlamına geliyor. DNS'in ve host sisteminin dezavantajı budur. Bu sebeple AdGuard DNS ile tüm reklamları engellemek mümkün değildir, ancak birçok reklamı ve takipçi alan adını engellemeniz mümkündür.


    Size tavsiyem; engellenmemiş reklamı BURADAN, AdGuard'a bildirin ve raporunuzu takip edin.. Filtre geliştiricileri sorununuzu inceleyecektir.

    Teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lugo_cloud -- 17 Kasım 2017; 19:12:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: derser1

    İos da pro versiyonunu satın aldığım halde hala reklam çıkıyor heryerden. Dns ayari sistem varsayilanda. Hangi ayarı yapmam gerekiyor?

    Başka biri şöyle bir yorum yapmış isterseniz deneyin.Ben Pro kullanmadığım için DNS ayarları hakkında hiç bir bilgim yok.

    quote:

    Uygulamayı kullanan arkadaşlar reklamları engellemek için yapmanız gerekenler:
    Dns ayarlarına girin. Özel ekle kısmını seçin. ip adresini 176.103.130.130 176.103.130.131 ayarlayarak kaydedin ve kaydettiğiniz bu ayarı aktif edin. Verdiğim adresler adguardın kendi reklam engelleme adresleri. Program sorunsuz çalışmakta
  • Adguard, açık kaynak ve özgür bir yazılımmış uBlock Origin gibi. Benim bu konu ile ilgili birkaç sorum olacak.
    Ben Google Chrome Eklenti Mağazası'ndan inceledim. Sizin eklenti açıklamanız bayağı iddialı. Zararlı siteleri engellediğini vaatediyor. Peki bu yemleme (aldatıcı) sitelerde de geçerli mi? Bir de bu özellik var mı bilmiyorum, ancak; sitelerin güvenli olup, olmadığını biz önceden bilebilsek. Yani bunun gibi:
    AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU]
    Siz reklam engelleyicileri engelleyen siteleri nasıl aşabiliyorsunuz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KALEMLİK100

    Adguard, açık kaynak ve özgür bir yazılımmış uBlock Origin gibi. Benim bu konu ile ilgili birkaç sorum olacak.
    Ben Google Chrome Eklenti Mağazası'ndan inceledim. Sizin eklenti açıklamanız bayağı iddialı. Zararlı siteleri engellediğini vaatediyor. Peki bu yemleme (aldatıcı) sitelerde de geçerli mi? Bir de bu özellik var mı bilmiyorum, ancak; sitelerin güvenli olup, olmadığını biz önceden bilebilsek. Yani bunun gibi:
    AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU]
    Siz reklam engelleyicileri engelleyen siteleri nasıl aşabiliyorsunuz?

    Merhaba,

    AdGuard'ın tarayıcı eklentisi ve filtreleri açık kaynaklıdır. Özgür yazılımdır diyebiliriz. Eğer anlıyorsanız kodları inceleyebilir ve kendiniz derleyebilirsiniz

    Sorulara cevap vermeden önce, "sizin" derken sanırım beni AdGuard çalışanı zannediyorsunuz. Arkadaşlar ben AdGuard çalışanı değilim. Uygulamayı uzun süredir kullanıyorum, masaüstü, android ve eklenti platformları hakkında tecrübem var. Ayrıca websitelerinin ve uygulamaların Türkçe çevirilerini elimden geldiğince yapıyorum.

    Sorularınıza gelirsek,
    AdGuard "bilinen" zararlı sitelerden ve kimlik hırsızlığı yapan sitelerden sizleri korur. AdGuard'ın veritabanı var bunun için. Aldatıcı site derken kastınız, phishing (oltalama) siteleri ise evet, phishing koruması mevcuttur.
    Eklentiyi kullanıyorsanız, ayarlardan aktif hale getirebilirsiniz.

    Diğer sorunuz, reklam engelleyiciyi engelleyen siteleri nasıl aşıyorsunuz?
    Reklam engelleyici eklenti ve uygulamaların artması ile birlikte websiteleri bu tarz önlemler almaya başladı. Bunun için site sahipleri bazı yazılımlar kullanıyorlar.
    Sitenin kodları sürekli olarak kontrol ediyor, benim reklam kodlarım yükleniyor mu yüklenmiyor mu diyerek.
    AdGuard, reklam engelleyici kullanıp kullanmadığınızı kontrol eden kodları da engelliyor :)
    Örneğin, Sözcü gazetesinin sitesinin benzer bir durumda ben bildirmiştim. Artık böyle bir mesaj almıyorum. Bir kişinin raporu herkesi kurtarıyor, tek satır filtrleme kuralı yeterli oluyor.

    Sitenin güvenli olup olmadığını gösteren bir indikatör (gösterge) soruyorsunuz. Bu nasıl faydalı olur bilmiyorum. Hatta bence gereksiz bir özellik. Site zararlıysa zaten girdiğinizde engellendi mesajını alırsınız. Burada 3 ihtimal söz konusu;
    1 - Site güvenli olur, gösterge yeşil gösterir ve siz rahatça girersiniz.
    2 - Site zararlı olur, gösterge kırmızı olur ve siz bağlantıya tıklamazsınız.
    3 - Site "bilinmeyen" bir site olur, gösterge renksiz olur. Peki ne yapacaksınız? Tıklar mısınız, tıklamaz mısınız? Site zararlı ise etkilenirsiniz.

    Yani pek faydalı değil. Beni bilinmeyen zararlı sitelerden koruyacak bir sistem yok. Bunu AdGuard'da yapamaz, WOT'da yapamaz, antivirüslerde yapamaz. Sizi sadece "bilinen" zararlı sitelerden koruyabilir bu saydığım sistemlerin hepsi.
    Bu tarz göstergeler vs sadece kullanıcının gözünü boyamak için konulmuş şeyler

    AdGuard bu gösterge sistemini kullanmasa dahi olacak 3 ihtimal var.
    1 - site karalistede değildir, güvenlidir. Siz siteye girersiniz
    2 - site karalistededir ve siz sitenin bağlantısına tıklayınca uyarı ekranı açılır ve AdGuard sizden geri dönmenizi ister.
    3 - site yine kara listede değildir ve site zararlıdır. Siz bağlantıya tıklarsınız, ve ne yaptığınızı bimiyorsanız etkilenirsiniz.
    Yukarıdaki ihtimallerden farkı yok. Sizi bilinmeyen sitelerden koruyacak bir sistem yok. Bu göstergeler pek işe yaramaz düşüncesindeyim. Umarım açıklayabilmişimdir.

    Kullandığınız yazılım, eklenti her ne ise bence kaldırın, pek faydalı olacağını sanmıyorum. WOT eklentisinin kullanıcı verilerini sattığı ortaya çıkmıştı. Ziyaret ettiğiniz sitelerin bilgisini toplamadan size bu hizmeti sunmaları imkansız.
    Bilginize!

    Başka sorunuz olursa yada cevaplayamadığım, daha açık yazmaya çalışırım. Bildiğim konularda sorulara cevap verebilirim.
    Teşekkürler,




  • Merhaba,

    Sitelerin güvenlik raporunu görüntülemek ve kontrol etmek için aşağıdaki hizmeti kullanabilirsiniz. Web of Trust (WOT), Google Safebrowsing ve Yandex Safebrowsing verileri kullanılarak kontrol ettiğiniz sitenin itibarı bu 3 veritabanında karşılaştırılır ve sonuç size sunulur.
    https://reports.adguard.com/tr/welcome.html

    Kontrol etmek istediğiniz sitenn adresini yapıştırın ve kontrol et diyin.
    Örnek, Donanimhaber.com:https://reports.adguard.com/tr/donanimhaber.com/report.html
    AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU]


    Teşekkürler,




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lugo_cloud


    quote:

    Orijinalden alıntı: KALEMLİK100

    Adguard, açık kaynak ve özgür bir yazılımmış uBlock Origin gibi. Benim bu konu ile ilgili birkaç sorum olacak.
    Ben Google Chrome Eklenti Mağazası'ndan inceledim. Sizin eklenti açıklamanız bayağı iddialı. Zararlı siteleri engellediğini vaatediyor. Peki bu yemleme (aldatıcı) sitelerde de geçerli mi? Bir de bu özellik var mı bilmiyorum, ancak; sitelerin güvenli olup, olmadığını biz önceden bilebilsek. Yani bunun gibi:
    AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU]
    Siz reklam engelleyicileri engelleyen siteleri nasıl aşabiliyorsunuz?

    Merhaba,

    AdGuard'ın tarayıcı eklentisi ve filtreleri açık kaynaklıdır. Özgür yazılımdır diyebiliriz. Eğer anlıyorsanız kodları inceleyebilir ve kendiniz derleyebilirsiniz

    Sorulara cevap vermeden önce, "sizin" derken sanırım beni AdGuard çalışanı zannediyorsunuz. Arkadaşlar ben AdGuard çalışanı değilim. Uygulamayı uzun süredir kullanıyorum, masaüstü, android ve eklenti platformları hakkında tecrübem var. Ayrıca websitelerinin ve uygulamaların Türkçe çevirilerini elimden geldiğince yapıyorum.

    Sorularınıza gelirsek,
    AdGuard "bilinen" zararlı sitelerden ve kimlik hırsızlığı yapan sitelerden sizleri korur. AdGuard'ın veritabanı var bunun için. Aldatıcı site derken kastınız, phishing (oltalama) siteleri ise evet, phishing koruması mevcuttur.
    Eklentiyi kullanıyorsanız, ayarlardan aktif hale getirebilirsiniz.

    Diğer sorunuz, reklam engelleyiciyi engelleyen siteleri nasıl aşıyorsunuz?
    Reklam engelleyici eklenti ve uygulamaların artması ile birlikte websiteleri bu tarz önlemler almaya başladı. Bunun için site sahipleri bazı yazılımlar kullanıyorlar.
    Sitenin kodları sürekli olarak kontrol ediyor, benim reklam kodlarım yükleniyor mu yüklenmiyor mu diyerek.
    AdGuard, reklam engelleyici kullanıp kullanmadığınızı kontrol eden kodları da engelliyor :)
    Örneğin, Sözcü gazetesinin sitesinin benzer bir durumda ben bildirmiştim. Artık böyle bir mesaj almıyorum. Bir kişinin raporu herkesi kurtarıyor, tek satır filtrleme kuralı yeterli oluyor.

    Sitenin güvenli olup olmadığını gösteren bir indikatör (gösterge) soruyorsunuz. Bu nasıl faydalı olur bilmiyorum. Hatta bence gereksiz bir özellik. Site zararlıysa zaten girdiğinizde engellendi mesajını alırsınız. Burada 3 ihtimal söz konusu;
    1 - Site güvenli olur, gösterge yeşil gösterir ve siz rahatça girersiniz.
    2 - Site zararlı olur, gösterge kırmızı olur ve siz bağlantıya tıklamazsınız.
    3 - Site "bilinmeyen" bir site olur, gösterge renksiz olur. Peki ne yapacaksınız? Tıklar mısınız, tıklamaz mısınız? Site zararlı ise etkilenirsiniz.

    Yani pek faydalı değil. Beni bilinmeyen zararlı sitelerden koruyacak bir sistem yok. Bunu AdGuard'da yapamaz, WOT'da yapamaz, antivirüslerde yapamaz. Sizi sadece "bilinen" zararlı sitelerden koruyabilir bu saydığım sistemlerin hepsi.
    Bu tarz göstergeler vs sadece kullanıcının gözünü boyamak için konulmuş şeyler

    AdGuard bu gösterge sistemini kullanmasa dahi olacak 3 ihtimal var.
    1 - site karalistede değildir, güvenlidir. Siz siteye girersiniz
    2 - site karalistededir ve siz sitenin bağlantısına tıklayınca uyarı ekranı açılır ve AdGuard sizden geri dönmenizi ister.
    3 - site yine kara listede değildir ve site zararlıdır. Siz bağlantıya tıklarsınız, ve ne yaptığınızı bimiyorsanız etkilenirsiniz.
    Yukarıdaki ihtimallerden farkı yok. Sizi bilinmeyen sitelerden koruyacak bir sistem yok. Bu göstergeler pek işe yaramaz düşüncesindeyim. Umarım açıklayabilmişimdir.

    Kullandığınız yazılım, eklenti her ne ise bence kaldırın, pek faydalı olacağını sanmıyorum. WOT eklentisinin kullanıcı verilerini sattığı ortaya çıkmıştı. Ziyaret ettiğiniz sitelerin bilgisini toplamadan size bu hizmeti sunmaları imkansız.
    Bilginize!

    Başka sorunuz olursa yada cevaplayamadığım, daha açık yazmaya çalışırım. Bildiğim konularda sorulara cevap verebilirim.
    Teşekkürler,

    Teşekkürler... O zaman eklentiyi yüklüyorum. Bu eklentiyle Yandex. Browser kullanırken tanışmıştım ama aklımda birkaç soru vardı.




  • Merhaba,

    İlk gönderiye yeni bir soru ve cevabını ekledim. iOS üzerinde AdGuard Pro kullanan kullanıcıların dikkatini çekebilir.

    quote:

    AdGuard, Android sürümünde iOS Pro'ya göre uygulamalarda daha iyi reklam engelliyor, NEDEN?
    Maalesef bu doğru. Android üzerinde AdGuard daha iyi çalışıyor. Çünkü, Apple cihazları üzerinde içerik engelleme yani reklam engelleme konusunda ağır kısıtlamalar getirdi. Daha önceden Android ve iOS arasında fark yoktu.
    Apple'ın getirdiği son kısıtlamalar sonrası, AdGuard iOS üzerinde DNS ile reklam engellemeye geçmek zorunda kaldı. Bu sebepten dolayı örneğin "A" uygulamasında Android kullanıcıları reklam görmezken, iOS kullanıcıları içerik engelleme DNS ile yapıldığı için bazı reklamlar engellenemeyebiliyor. Bu tamamen DNS ile engellemenin yetersiz kalmasından dolayı. Nedenini yukarıdaki soruda açıkladım.
    Burada AdGuard'ın yapabileceği pek bir şey yok çünkü Apple çok fazla kısıtlama getirmiş. Android kullanıcıları için ise herhangi bir sorun yok.

    Kaynak:https://itunes.apple.com/us/app/adguard-pro-****-and-privacy-protection/id1126386264 (Açıklama bölümündeki ilk paragraf)

    Bilginize,
    Teşekkürler.




  • Sizin en sevmediğiniz reklam türü nedir? İnternette gezinirken sinirinizi bozan şeyler?

    Aşağıda en çok karşılaşılan sinir bozucu durumlar örneklenmiş, bence gayet başarılı bir şekilde çizilmiş

    AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU]
  • Cryptomining yapan sitelerin bir araştırmasını AdGuard yapmış. Kullanıcısını bu konuda uyarmadan takipçilerinin bilgisayar gücünü (CPU) kullanarak para kazanan sitelerin Türkiye'deki listesi aşağıdadır. Aylık tıklanma oranları ve muhtemel kazandıkları para görülüyor.
    AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU]

    Kaynak:https://crypto.adguard.com/

    Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Donanımhaber'de bu konu hakkında bir haber görmedim. Bilen varsa bağlantıyı mesaj atabilir.
    AdGuard'ın konu hakkında diğer blog yazıları;
    1 -https://blog.adguard.com/en/crypto-mining-fever/
    2 -https://blog.adguard.com/en/november_mining_stats/

    Teşekkürler,




  • Kurdum şimdilik memnunum gayet güzel bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByAdmin

    Kurdum şimdilik memnunum gayet güzel bakalım.

    Merhaba,

    Telefonunuza mı yoksa bilgisayarınıza mı kurdunuz?
    Tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.

    Teşekkürler,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lugo_cloud

    Cryptomining yapan sitelerin bir araştırmasını AdGuard yapmış. Kullanıcısını bu konuda uyarmadan takipçilerinin bilgisayar gücünü (CPU) kullanarak para kazanan sitelerin Türkiye'deki listesi aşağıdadır. Aylık tıklanma oranları ve muhtemel kazandıkları para görülüyor.
    AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU]

    Kaynak:https://crypto.adguard.com/

    Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Donanımhaber'de bu konu hakkında bir haber görmedim. Bilen varsa bağlantıyı mesaj atabilir.
    AdGuard'ın konu hakkında diğer blog yazıları;
    1 -https://blog.adguard.com/en/crypto-mining-fever/
    2 -https://blog.adguard.com/en/november_mining_stats/

    Teşekkürler,


    Ben o sitelerden birine girmiştim. Ama Windows kullanmıyorum, Linux dağıtımı kullanıyorum. Başıma bir şey gelir mi? Bilgi de çalıyorlar galiba.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KALEMLİK100


    quote:

    Orijinalden alıntı: lugo_cloud

    Cryptomining yapan sitelerin bir araştırmasını AdGuard yapmış. Kullanıcısını bu konuda uyarmadan takipçilerinin bilgisayar gücünü (CPU) kullanarak para kazanan sitelerin Türkiye'deki listesi aşağıdadır. Aylık tıklanma oranları ve muhtemel kazandıkları para görülüyor.
    AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU]

    Kaynak:https://crypto.adguard.com/

    Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Donanımhaber'de bu konu hakkında bir haber görmedim. Bilen varsa bağlantıyı mesaj atabilir.
    AdGuard'ın konu hakkında diğer blog yazıları;
    1 -https://blog.adguard.com/en/crypto-mining-fever/
    2 -https://blog.adguard.com/en/november_mining_stats/

    Teşekkürler,


    Ben o sitelerden birine girmiştim. Ama Windows kullanmıyorum, Linux dağıtımı kullanıyorum. Başıma bir şey gelir mi? Bilgi de çalıyorlar galiba.

    Merhaba,

    Coin Mining nedir öğrenmelisiniz?https://cointellect-turkce.blogspot.com.tr/2014/09/coin-mining-nedir.htmlhttp://coin-turk.com/bitcoin-madencili-nedir-ve-nasil-yapilir

    Kısaca sizin bilgisayarınızın gücünü kullanarak para kazanıyorlar. Bunu yapan websiteleri listelenmiş. Normalde ve etik olan durum, bu sitelerin sizden izin alması gerekiyor.
    "İzin verirseniz sizin bilgisayarınızın CPU, GPU'sunu kullanarak para kazanacağız" demesi lazım. Ama buna kimse izin vermeyeceği için gizli saklı arkaplanda izinsiz yapıyorlar.

    AdGuard bu tarz sitelere karşı koruma sağlıyor. AdGuard Windows kullanmanızı tavsiye ederim
    Etkinlediğinizi sanmıyorum.

    Teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lugo_cloud -- 23 Kasım 2017; 18:12:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lugo_cloud


    quote:

    Orijinalden alıntı: KALEMLİK100


    quote:

    Orijinalden alıntı: lugo_cloud

    Cryptomining yapan sitelerin bir araştırmasını AdGuard yapmış. Kullanıcısını bu konuda uyarmadan takipçilerinin bilgisayar gücünü (CPU) kullanarak para kazanan sitelerin Türkiye'deki listesi aşağıdadır. Aylık tıklanma oranları ve muhtemel kazandıkları para görülüyor.
    AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU]

    Kaynak:https://crypto.adguard.com/

    Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Donanımhaber'de bu konu hakkında bir haber görmedim. Bilen varsa bağlantıyı mesaj atabilir.
    AdGuard'ın konu hakkında diğer blog yazıları;
    1 -https://blog.adguard.com/en/crypto-mining-fever/
    2 -https://blog.adguard.com/en/november_mining_stats/

    Teşekkürler,


    Ben o sitelerden birine girmiştim. Ama Windows kullanmıyorum, Linux dağıtımı kullanıyorum. Başıma bir şey gelir mi? Bilgi de çalıyorlar galiba.

    Merhaba,

    Coin Mining nedir öğrenmelisiniz?https://cointellect-turkce.blogspot.com.tr/2014/09/coin-mining-nedir.htmlhttp://coin-turk.com/bitcoin-madencili-nedir-ve-nasil-yapilir

    Kısaca sizin bilgisayarınızın gücünü kullanarak para kazanıyorlar. Bunu yapan websiteleri listelenmiş. Normalde ve etik olan durum, bu sitelerin sizden izin alması gerekiyor.
    "İzin verirseniz sizin bilgisayarınızın CPU, GPU'sunu kullanarak para kazanacağız" demesi lazım. Ama buna kimse izin vermeyeceği için gizli saklı arkaplanda izinsiz yapıyorlar.

    AdGuard bu tarz sitelere karşı koruma sağlıyor. AdGuard Windows kullanmanızı tavsiye ederim
    Etkinlediğinizi sanmıyorum.

    Teşekkürler,

    ''Yukarıda anlatılanlar Bitcoin virüsünün sadece görünen tarafıdır. Aynı zamanda Trojan olduğu için bilgisayarınızda bir arka kapı açarak kötü niyetli kişilerin bilgisayarınıza erişmesine imkan verir. Trojanlar parola, kullanıcı adı, banka hesap bilgileriniz gibi kritik bilgilerin çalınması için kullanılan zararlı yazılımlardır.''
    Kaynak:https://uzmanim.net/soru/bitcoin-virusu-nedir-bitcoin-virusu-nasil-temizlenir/1911
    Bilgilendirme için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 23 Kasım 2017; 21:43:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KALEMLİK100


    quote:

    Orijinalden alıntı: lugo_cloud


    quote:

    Orijinalden alıntı: KALEMLİK100


    quote:

    Orijinalden alıntı: lugo_cloud

    Cryptomining yapan sitelerin bir araştırmasını AdGuard yapmış. Kullanıcısını bu konuda uyarmadan takipçilerinin bilgisayar gücünü (CPU) kullanarak para kazanan sitelerin Türkiye'deki listesi aşağıdadır. Aylık tıklanma oranları ve muhtemel kazandıkları para görülüyor.
    AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU]

    Kaynak:https://crypto.adguard.com/

    Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Donanımhaber'de bu konu hakkında bir haber görmedim. Bilen varsa bağlantıyı mesaj atabilir.
    AdGuard'ın konu hakkında diğer blog yazıları;
    1 -https://blog.adguard.com/en/crypto-mining-fever/
    2 -https://blog.adguard.com/en/november_mining_stats/

    Teşekkürler,


    Ben o sitelerden birine girmiştim. Ama Windows kullanmıyorum, Linux dağıtımı kullanıyorum. Başıma bir şey gelir mi? Bilgi de çalıyorlar galiba.

    Merhaba,

    Coin Mining nedir öğrenmelisiniz?https://cointellect-turkce.blogspot.com.tr/2014/09/coin-mining-nedir.htmlhttp://coin-turk.com/bitcoin-madencili-nedir-ve-nasil-yapilir

    Kısaca sizin bilgisayarınızın gücünü kullanarak para kazanıyorlar. Bunu yapan websiteleri listelenmiş. Normalde ve etik olan durum, bu sitelerin sizden izin alması gerekiyor.
    "İzin verirseniz sizin bilgisayarınızın CPU, GPU'sunu kullanarak para kazanacağız" demesi lazım. Ama buna kimse izin vermeyeceği için gizli saklı arkaplanda izinsiz yapıyorlar.

    AdGuard bu tarz sitelere karşı koruma sağlıyor. AdGuard Windows kullanmanızı tavsiye ederim
    Etkinlediğinizi sanmıyorum.

    Teşekkürler,

    ''Yukarıda anlatılanlar Bitcoin virüsünün sadece görünen tarafıdır. Aynı zamanda Trojan olduğu için bilgisayarınızda bir arka kapı açarak kötü niyetli kişilerin bilgisayarınıza erişmesine imkan verir. Trojanlar parola, kullanıcı adı, banka hesap bilgileriniz gibi kritik bilgilerin çalınması için kullanılan zararlı yazılımlardır.''
    Kaynak:https://uzmanim.net/soru/bitcoin-virusu-nedir-bitcoin-virusu-nasil-temizlenir/1911
    Bilgilendirme için teşekkür ederim.

    Merhaba :)

    Bahsettiğiniz durum bilgisayarınıza yüklediğiniz yazılımın bu işi yapması. AdGuard'ın burada yapacağı bir işlem yok. Bir antivirüs veya anti-malware yazılımı değildir.

    Benim bahsettiğim durum ziyaret ettiğiniz sitelerin benzer bir davranış sergilemesi. Aynı amaç ama farklı platformlardan bahsediyoruz.

    Teşekkürler,




  • Ben forumdaki 8 sn ye reklamı ile karşılaşıyorum hala nasıl engelleyebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.