Şimdi Ara

Adı Duyulmamış Güzel Filmler (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
668
Cevap
30
Favori
96.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diminishedtriad

    La sconosciuta
     Adı Duyulmamış Güzel Filmler

    2006, İtalyan yapımı. Yönetmen, Giuseppe Tornatore. Oyuncular, Kseniya Rappoport, Michele Placido, Claudia Gerini. 118 dakika.

    Konusu kısaca şöyle (alıntıdır),
    "Günümüzde, kaynayan bir İtalyan şehri. Ukrayna'dan uzun yıllar önce İtalya'ya gelmiş, geçmişin hayaletleri arasından şimdiki zamanı arayan bir kadın. Kesişen, üst üste çakışan, entrikalarla dolu bir yapboz, gerilimli bir anlatım hazırlayan iki zaman düzlemi. Irena gerçekten kim?
    Irena, cazibesini korumasına rağmen gizemli belli belirsiz bir figür olarak karşımıza çıkar. Derinlerde, bütün bu trajik olaylara karşın, karakeri sapasağlam durmaktadır. İtaatkar görünüşü altında, doğal gururu ve asi kişiliği hala varlığını sürdürmektedir.
    Eskilerden gelen korkunç bir figür Irena'yı yeni şehrinde takip etmektedir. Bu kişi Muffa'dır, eskiden kendisini kaçırmış ve korkunç zulümlere maruz bırakmış bir adamdır. Muffa'nın ortaya çıkması ile Irena yeni korkular ve trajediler ile yüzleşir."
    Sonunda şaşırtan, hatta epey şaşırtan filmlerden. Benim kurgusunu ve konunun işlenişini beğendiğim, gizem faktörünün her dakika daha da arttığı bir film. Tavsiyemdir.

    yönetmen nerden tanıdık geliyor diyordum,cinema paradiso nun yönetmeni imiş

    gerçi onuda daha izleme fırsatım olmadı bir ara bitirmek lazım bu adamı film sayısıda azmış zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

    yönetmen nerden tanıdık geliyor diyordum,cinema paradiso nun yönetmeni imiş

    gerçi onuda daha izleme fırsatım olmadı bir ara bitirmek lazım bu adamı film sayısıda azmış zaten

    Ben de bu filminden sonra araştırmıştım, Cinema Paradiso ve La leggenda del pianista sull'oceano filmlerini gördüm, epey tanınmış iki filme sahip. Diğer filmlerini de izleyeceğim, İtalyan filmlerini izlemek çok keyifli oluyor. Bu arada La sconosciuta +18'lik sahneleri olan bir film, onu da belirteyim.
  • La faute à Fidel!
     Adı Duyulmamış Güzel Filmler

     Adı Duyulmamış Güzel Filmler

    2006, İtalya-Fransa yapımı. Yönetmen, Julie Gavras. Oyuncular, Nina Kervel-Bey, Julie Depardieu, Stefano Accorsi

    Filmin konusu kısaca şöyle (alıntıdır),
    "Babası siyasal bir eylemci, annesi ise kürtaj araştırmacısı olan Anna, anne ve babasının siyasal ve toplumsal olaylarla dolu olan hayatlarından çok bunalmıştır. Her geçen gün artan eylemcilikleri ile hayat tarzları da sürekli değişmekte ve Anna'nın da düzeni, artık düzensizlik olmaktadır. İdealleri uğruna evlerinden ve tüm burjuva zevklerinden vazgeçmeye kadar vardırdıkları eylemcilikleri, yedi yaşındaki bir çocuğun hayat algılamalarının fazlaca üzerindedir. Kendi varlığını görmezden gelen anne ve babasına karşı Anna'nın yapabileceği tek bir şey kalmıştır: O da onlara karşı isyan edecektir!"

    Bir çocuğun gözünden devrimi anlatan, küçük kızın şirin oyunculuğuyla bezeli harika bir film. Bu filmin benzeri olan Goodbye Lenin! ile birlikte en sevdiğim filmlerdendir. İzleyin mutlaka, tavsiyemdir.
  • http://www.imdb.com/title/tt0367859/
    Kesin daha önce yazmışımdır gerçi.
  • Der Tunnel
     Adı Duyulmamış Güzel Filmler

     Adı Duyulmamış Güzel Filmler

    2001, Almanya yapımı. Yönetmen, Roland Suso Richter. Oyuncular, Heino Ferch, Nicolette Krebitz, Sebastian Koch, Mehmet Kurtuluş.

    Filmin konusu kısaca şöyle (alıntıdır),
    "Tek amacı, aynı ırktan oldukları halde Almanların komünist Doğu Almanya’dan özgür Batı’ya kaçmasını engellemek olan Berlin Duvarı’nın inşasının başladığı yıllardayız. Su sporları şampiyonu Harry Melchior, konumundan ötürü kolayca diğer tarafa kaçabilecek durumdadır ama sevgili kızkardeşi Lotte’yi ardında bırakmayı içine sindiremez. Sonunda dayanamaz ve sahte belgelerle sınırı geçer ama geride kalan Lotte’yi de kurtaracağına yemin eder.
    Genç adam, bir mühendis olan en iyi arkadaşı Matthis ile birlikte bir plan yapar: Lotta’yı kurtarmak için duvarın altından bir tünel kazacaklardır. Matthis de kaçarken yakalanıp Doğu’da kalan sevgilisi Carola’yı bulmayı hayal etmektedir. Gruba annesini kurtarmak için katılan Fred ile tek amacı özgürlüğe hizmet etmek olan idealist Vic de dahil olduğunda harekete geçerler..."

    Film yaşanmış olaylardan yola çıkılarak yapılmış. Epey etkileyici ve dramatik sahneler var. Ayrıca Türk Oyuncu Mehmet Kurtuluş da filmde önemli bir rol almış ve gayette başarılı bir oyunculuk sergilemiş. O dönemde ne olmuş ne bitmiş diye merak edenlere tavsiyemdir, bazı sahneler harbiden sarsıcı. Çok harika bir film, buraya da yazayım dedim, malum adı sanı pek duyulmamış bir film gibi.

    Katyn
     Adı Duyulmamış Güzel Filmler

     Adı Duyulmamış Güzel Filmler

    2007, Polonya yapımı. Yönetmen, Andrzej Wajda. 122 dakika.

    Filmin konusu kısaca şöyle (alıntıdır),
    "Filmde, 1940 yılında dönemin Sovyet gizli polisi tarafından, Stalin’in emriyle sosyalist(komunist) ideolojiye sahip olmadıkları için 22.000 Polonyalı'nın başlarına tek kurşun sıkılarak öldürülmesiyle sonuçlanan olay anlatılmaktadır."
    O dönemi bir de Polonyalıların gözünden izleyebileceğimiz, çok kaliteli bir film. Bu katliam da ölenlerin arasında yönetmenin babası da varmış. Filmin bu kadar etkili olmasında bunun da rolü vardır herhalde. İzleyin mutlaka.
  • Sukkar banat - Karamel (2007)


     Adı Duyulmamış Güzel Filmler

    Özet

    Beyrut’ta 5 kadın düzenli olarak bir güzellik salonunda buluşurlar...Bu güzellik salonu birkaç neslin bir araya gelip dertleştiği ve birbirleri ile sırlarını paylaştığı, şehrin en renkli mekanıdır...
    Lalale Rabih i sevmektedir ancak Rabih evlidir...
    Nisrine Müslüman’dır...Ve yaklaşan nikah günü onu ölesiye korkutmaktadır...Çünkü bakire değildir...
    Rima kendisini müşterilerine asılmaktan alıkoyamamaktadır...Özellikle de uzun saçlı güzel olanına...
    Jamale yaşlandığını reddetmektedir...
    Rose hasta ablasına bakarken hayatını harcamış bir kız kurusudur...
    Kuaför dükkanı, bu birbirinden değişik ve güzel kadınların annelik, aşk ve seks hakkındaki konuşmaları ve bitmek bilmeyen güzelleşme çabaları ile şehrin en eğlenceli yeridir...
  • Reconstruction
     Adı Duyulmamış Güzel Filmler

     Adı Duyulmamış Güzel Filmler

    2003, Danimarka yapımı. Yönetmen, Christoffer Boe. Oyuncular, Nikolaj Lie Kaas, Maria Bonnevie, Krister Henriksson. 91 dakika.

    Filmin konusu kısaca şöyle (alıntıdır),
    "Alex düzenli bir hayatı, güzel bir sevgilisi olan Danimarkalı genç bir adamdır. Bir akşam metroda karşılaştığı Aimee’nin peşinden gitme arzusunu bastıramaz ve kız arkadaşı Simone’a bile hiçbir şey söylemeden çekip gider. Aimee bir bara girer, Alex de peşinden. Birbirlerini daha önce tanımışlar mıdır ya da bu ilk karşılaşma mıdır? Alex içinde Aimee’yi ömrü boyunca tanıyormuş gibi bir his duyar. Sanki yıllardır birbirlerini tanıyormuş gibi konuşmaya başlarlar, gecenin sonunda ertesi gün buluşmak üzere sözleşirler ve Alex evine döner. Ancak yaşadığı ev artık yoktur, ne ailesi ne sevgilisi kimse onu tanımamaktadır. Alex tüm geçmişini, kimliğini yitirmiş bir adamdır, Onu tanıma şansı olan ve kim olduğunu ispat edebilecek tek insan Aimee’dir. Fakat sorun düşündüğü kadar kolay çözülmeyecektir. Aimee, O’nu ilk gördüğü andaki gibi kendi hayatına bir anda alabileceği, hayatının tüm boşluklarını doldurabilecek bir kadın değildir. Evlidir ve kocası August aynı Alex’in yaşadıklarını anlatan bir roman üzerinde çalışmaktadır. 24 saatte hayatı altüst olan Alex her şeyi eski haline getirebilecek midir? Ya da her zaman söylendiği gibi; aşk, o güne kadar varolan her şeyi unutmak ve yeni bir hayat yaratmak mıdır?"

    Gerçekten çok farklı ve zor bir film. Muhakkak izleyin.
  • bana göre efsane filmler hiç düşünmeden izleyin. Outlander filminde tarih bilim kurgu iç içe , Secret Defence ise başarılı bir casusluk filmi.

     Adı Duyulmamış Güzel Filmler


     Adı Duyulmamış Güzel Filmler


     Adı Duyulmamış Güzel Filmler


     Adı Duyulmamış Güzel Filmler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz_19811981 -- 22 Nisan 2012; 17:34:11 >
  • 71-Into The Fire ~ Pohwasogeuro
     Adı Duyulmamış Güzel Filmler


    Kore savaşında Kuzeylilere karşı direnen öğrencileri konu alan mükemmel bir film.Tavsiye ederim.
  • Quadrophenia
     Adı Duyulmamış Güzel Filmler

     Adı Duyulmamış Güzel Filmler

    1979, İngiltere yapımı. Yönetmen, Franc Roddam. Oyuncular, Phil Daniels, Leslie Ash, Philip Davis.

    1965 Londra'sının gençlerinden oluşan Modlar ve Rockerlar arasındaki kutuplaşma ele alınıyor filmde. Güzel bir karakter yaratılmış ve film özünde bu karakterin dünyasıyla dış dünyanın bir türlü örtüşmediğini gösteriyor.

    Filmi beğendiğimi söyleyebilirim. Herhangi bir sınıfa ait olmak isteyen bir gencin yalnızlaşma ve yabancılaşma süreci güzel işlenmiş. Film iki saat olmasaymış daha çok zevk verirdi. Bir de boş yere konulmuş ve uzatılmış sahneler var gibi, konu daha derin işlenebilirdi. Son sahne etkileyici.
    Ek bilgi: Netten okuduğuma göre modlar, bugünkü modern-popüler kültürü oluşturan, kapitalizme ön ayak olan bir sınıf. Quadrophenia da The Who'nun bir albümünün adıymış.

    Bu arada bu filmi Trainspotting'e benzetenler var ve bence de ana karakter dahil birçok benzerlik mevcut. Onu sevenler bunu da izleyebilirler.
  • '' Son kale '' bilen bilir ama herkes bilmez efsane filmdir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diminishedtriad

    Quadrophenia
     Adı Duyulmamış Güzel Filmler

    1979, İngiltere yapımı. Yönetmen, Franc Roddam. Oyuncular, Phil Daniels, Leslie Ash, Philip Davis.

    1965 Londra'sının gençlerinden oluşan Modlar ve Rockerlar arasındaki kutuplaşma ele alınıyor filmde. Güzel bir karakter yaratılmış ve film özünde bu karakterin dünyasıyla dış dünyanın bir türlü örtüşmediğini gösteriyor.

    Filmi beğendiğimi söyleyebilirim. Herhangi bir sınıfa ait olmak isteyen bir gencin yalnızlaşma ve yabancılaşma süreci güzel işlenmiş. Film iki saat olmasaymış daha çok zevk verirdi. Bir de boş yere konulmuş ve uzatılmış sahneler var gibi, konu daha derin işlenebilirdi. Son sahne etkileyici.
    Ek bilgi: Netten okuduğuma göre modlar, bugünkü modern-popüler kültürü oluşturan, kapitalizme ön ayak olan bir sınıf. Quadrophenia da The Who'nun bir albümünün adıymış.

    Bu arada bu filmi Trainspotting'e benzetenler var ve bence de ana karakter dahil birçok benzerlik mevcut. Onu sevenler bunu da izleyebilirler.


    pm atıyorum cevap yazmıyosn
  • Son Mafya - The Last Don

    Kıyıda köşede kalmış adı duyulmamış bence harika bir mafya filmi ben 90 lı yıllarda star da "son mafya" izlemiştim 2. si de çevrilmiş
    bulabilirsem ilk işim bu filmi izlemek olacak
    nette de çok bilgi yok film ile ilgili ama mafya filmlerini sevenler için kesinlikle tavsiyemdir


     Adı Duyulmamış Güzel Filmler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

    pm atıyorum cevap yazmıyosn

    Sanırım bir bozukluk var, mesaj olduğunu göstermedi, tıklayınca şimdi gördüm.
  • Sanırım kimse söylememiş .

    '' Koruyucu - The guardian '' Çok farklı bir konusu olan müthiş bir filmdir en baba dram filmlerine bile duygulandırmayan beni çok hafifte olsa duygulandırmıştı kısacası kesinlikle arşivinizde olması gereken bir film

     Adı Duyulmamış Güzel Filmler
  • Le silence de Lorna
     Adı Duyulmamış Güzel Filmler

     Adı Duyulmamış Güzel Filmler


    2008, Belçika-Fransa yapımı. Yazan ve yönetenler, Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne. Oyuncular, Arta Dobroshi, Jérémie Renier, Fabrizio Rongione. 105 dakika.


    Formalite icabı evlenip Belçika vatandaşı olan Lorna'nın, evlendiği adama âşık olmasını fakat zorunda olduğu için bazı şeylerin karşısında sustuğundan işlerin yolunda gitmemesini anlatıyor film. Yalnızca bu değil, filmin içeriğiyle ilgili bilgi vermemek için konuyu daha fazla açmayacağım. Dram sevenlerin izlemesi gerekir. Daha iyisi olabilirdi ama tam tadında olmuş film. Bazı şeyler karşısında sessiz kalmanın, ilerisi için ortaya çıkacak sorunların fitilini ateşlediğini sade bir şekilde anlatılmış.
    Ayrıca Arta Dobroshi muhteşem oynamış, yaratılmış en çaresiz, kaderine boyun eğmek zorunda kalan karakterlerden biri olan Lorna'yı tam anlamıyla canlandırmış.
  • Millions , bir çocuğun gözünden suç.Tam bir Danny Boyle filmi.

    http://www.imdb.com/title/tt0366777/
  • Nedense pek duyulmadı ben başarılı bulmuştum.

     Adı Duyulmamış Güzel Filmler
  • wayy be ne fılmler varmış
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.