Şimdi Ara

Adım adım Wake On Lan (Garantili Çalışan Metod) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
12
Favori
62.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • WOL network ortamında tüm ağ kullanıcılarına (bilgisayar vs.) gönderilen basit bir komuttur. Yani versiyonu vs. gibi özellikleri yoktur. Bu komut içinde WOL komutu yanında MAC bilgisi yer alır. Ethernet kartına gelen bu komut kartın MAC ID nosu ile eşleşiyorsa ethernet kartı bilgisayarın anakartına açma komutunu gönderir ve makina çalışmaya başlar.
    Bu LogMeIn ile WOL olayında anlamadığım ve mantığa ters gelen 2 olay var.
    1. Bir router kullanıldığında (ADSL modem vs.) routerın WAN tarafından LAN tarafına geçmek izne tabidir ve ayar gerektirir. Mesela port yönlendirme olayındaki gibi. WAN ortamından LAN'daki bir bilgisayara ulaşmak için Modemde/routerda portun ilgili IP'ye yönlendirilemsi gerekir. Oysa LogMeIn olayında port yönlendirme yok ve WAN ortamındaki komut rahatlıkla LAN ortamına geçip WOl işlemi yapabiliyor.
    2. WAN IP'nin değişmiş olması. Bu daha da ilginç. Zira internet ortamında IP değiştiğinde karşı taraftaki bilgisayarın bulunduğu yeri ve WAN IP'sini tesbit basit mekanizmalarla mümkün değil. Öyleyse LogMeIn o IP'yi nasıl biliyor ve WOL komutu gönderiyor. Ben izah edemiyorum.




  • Merhaba,

    DynDns.org benzeri bir hizmeti dün başlattım. (www.dinamikdns.com)

    Bu özelliği de çok beğendim ve web sitemde bu özelliği de ücretsiz sunmak istiyorum.

    Teknik olarak aslında bu işin nasıl yapıldığını öğrenebilirsem verdiğim ücretsiz hizmetlerden biri olabilir.

    Sanırım udp paket gönderiliyor ama emin değilim. Bunu yani Putty programının yaptığını eğer web sitemden yapabiliyorsam güzel bir hizmet olabilir.

    Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • iPhonedan falan acma sansimiz var mi ?
  • ben kendi usr modemimde internet üzerinden açmak için çözüm bulamadım.
    Fakat belki evinde dreambox kullanan arkadaşlar vardır diye şöyle bir şey önerebilirim.Aşağıda verdiğim programı mesela var/bin içine açın.etherwake diye bir dosya
    telnet ile dreame bağlanıp dosyanın bulunduğu yere gelin etherwake mac adresi yazın 00:00:00: şeklinde : olacak makina evdeki ağdan açılır gibi garanti açılacak.Hiçbir çözüm bulamayıp evinde bu tarz bir aleti olan arkadaşların işine yarayabilir.



    http://www.multiupload.com/54NZSDHNMN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banditnew5 -- 4 Aralık 2010; 1:00:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: purenake
    ARKADAŞLAR BU YÖNTEMİ BİRÇOK MODEMDE DENEDİM RT-205 İLE OLUMLU SONUÇ ALDIM. DİĞER MODEMLERDE DENEYİP ÇALIŞIP ÇALIŞMAYANLARI LÜTFEN BAŞLIĞA EKLEYİN.

    1) İşletim Sisteminden bilgisayarınıza sabit bir ip adresi atayın. Bu örnekte 192.168.2.10

     Adım adım Wake On Lan (Garantili Çalışan Metod)




    2) Daha sonra bilgisayarın uzaktan açılması için ethernet kartı ayarını yapın. Wake On Lan, WOL, Magic Paket vs.. gibi şeyleri etkin hale getirin.

     Adım adım Wake On Lan (Garantili Çalışan Metod)



    3) Modem arayüzüne girin (192.168.2.1) ve ilgili menüden resimdeki ayarları yapın. Kaydedin ve etkin hale getirin.


     Adım adım Wake On Lan (Garantili Çalışan Metod)


    4) Yine modem arayüzünden soldaki menüden "Yönetim--> Uzaktan Yönetim" takip ederek resimdeki ayarları yapın.

     Adım adım Wake On Lan (Garantili Çalışan Metod)



    5) İsteğe bağlı olarak soldaki menüden DDNS ayarları yapılır. Böylece ip adresi değişse bile sorun ortadan kalkar. DynDns için forumda detaylı konular vardır elbet :)



    6) Bilgisayarın Mac adresi öğrenilir ve bir kenara kayıt edilir.

     Adım adım Wake On Lan (Garantili Çalışan Metod)



    Bundan sonra yapılacaklar uzak bilgisayardan yapılacaktır


    7) PuTTY isimli programı indirin ve açın. Resimdeki şekilde ayarları yapın ve bağlanın...

     Adım adım Wake On Lan (Garantili Çalışan Metod)



    8) Login: root Şifri: modemin şifresi

     Adım adım Wake On Lan (Garantili Çalışan Metod)


    9) Daha sonra
    arp -s [IP ADRESİ] [MAC ADRESİ]
    formatıyla IP-MAC eşleşmesini STATİK hale getiriyoruz.


     Adım adım Wake On Lan (Garantili Çalışan Metod)



    10)
    arp -n
    komutuyla önceki komutun işe yarayıp yaramadığını kontrol edin. "Flags" sütününda "CM" yazıyorsa işlem başarılıdır.




    11)http://www.depicus.com/ adrsine girerek "Wake On Lan--> WOL Over Internet" takip ederek resimdeki gibi doldurup formu gönderin..

     Adım adım Wake On Lan (Garantili Çalışan Metod)


    Ve bilgisayarınız 1 saniye sonra açıldı :))

    NOTLAR::

    BİLGİSAYARINIZI NORMAL YOLLARDAN KAPATMIŞ OLMANIZ LAZIM ELEKTRİK KESİLMESİ VS.. GİBİ NEDENLERLE KAPANAN BİLGİSAYARLARIN MODEMLE FİZİKSEL İRTİBATI KESİLDİĞİ İÇİN BİR KERE AÇIP KAPATMAK GEREKİR...

    İSTEYEN BAŞKA PROGRAMLAR DA KULLANABİLİR.

    DEĞİŞİK MODEMLER İÇİN SONUÇLARI YAZARSANIZ İYİ OLUR.


    MODEM RESETLENİNCE 7. ADIMDAN İTİBAREN İŞLEMLER TEKRARLANMALIDIR. RESETLENMEDİĞİ SÜRECE SORUN YOK.





    Tsk




  • Arkadaşlar ben uydu net kullanıyorum modemim CBW-560 bu modem üzerine telnet bağlantısı sağlanmıyor ancak ben söyle bir yol geliştirdim elimde AİRTİES RT-111 var ve telnet üzerinden bu komutlar çalışıyor,airties modemi kablonet modemin networküne bağladım yani kablo modemin networkü 192.168.0.x şeklinde airties modemime 192.168.0.16 şeklinde bir ip verip networke dahil ettim daha sonra kablo modemin dhcp sini kapatıp airties dhcp sini açtımki mac adresleri bu modem üzerinde kayıtlansın diye,bu işlemi yaptıktan sonra haliyle networkünüzde oto ip alan makinaların gateway ip si 192.168.0.16 olacağından internete çıkılmıyor ben ip yi bilgisayara elle vererek gateway ip si olarak kablo modemi gösterdim,bunları yaptıktan sonra kablo modem üzerinde port yönlendirmesi olarak 7 nolu portu veya 9 nolu portu fark etmiyor airties modeme doğru yönlendirdim,airties modem üzerinden de aynı port yönlendirmesini bilgisayara doğru yönlendirdim yani dışardan bir istek geldiğinde önce kablo modeme ordan airties modeme ordan da bilgisayara gelmekte,kablo modem üzerinden telnet için 23 nolu portu airties modeme doğru yönlendirdimki dişardan da telnet yapabileyim diye,en son olarakta yukarda anlatılan kodları airties üzerinde uyguladım ve sonuc olumlu çıktı.




  • Teşekkürler paylaşım için arşivimde bulunsun
  • airties rt 211 için çalışıyor.

    Sanırım tahmin ettiğimden daha erken uyuyabilecem, teşekkürler bu arada ;)
  • hmm çalışmıyor da olabilir :P
  • Arkadaşlar WakeOnLan2.2-05 kurdum ve kendi ev ağımdan pc yi açtım ama windows şifreli olduğu zaman nasıl açıcaz biliyormusunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wodibow -- 13 Ekim 2011; 20:44:51 >
  • @wodibow
    Merhaba,
    WakeOnLAN işlemi ile Windows arasında bir ilişki yoktur. Dolayısı ile Windows'un şifreli olması da konudan bağımsız bir olaydır.
    WOL konusunda öğrenmek istediğiniz tam olarak nedir?
  • İlginiz için teşekkür ederim soruyu değiştireyim radminle de bu açma işini yapabiliyormuyuz ?
  • Radmin vb programlar açık olan bir bilgisayara uzaktan erişmek için kullanılmaktadır. Bu tür programlar kapalı olan bir bilgisayarı açma özellikleri taşımazlar.
  • Tesekkurler hocam, konu dogrudan olmasa bile dolayli olarak isime yaradi. 2 gundur dokumanlar ile ugrasip duruyorum; linux bir makineden sirketteki tum makineleri acamaya calisiyordum. Ancak ilk basta kararsiz bir calisma fark ettim; kaldirma bir calisiyor, bir calismiyordu.

    yaptigim denemeler sonrasinda makineyi kapattiktan kisa bir sure sonra paketi gonderir isem makine aciliyor, ancak belli bir surenin uzerine cikarsam makine hicbir sekilde tepki vermiyordu. sorunun kaynagina dair herhangibir ipucu bulamis bir sekilde yapacagim isin diger kisimlari ile ugrasirken forumdaki yaziyi farkettim. adimlarda arp bilgisini elle girdiginize dair bir satir gordum, ilk basta anlamsiz geldi, arp tablosu her makine tarafindan tutuluyordu, neden tekrar girmek gereksin dedim, ancak arp listesini inceleyince varsayimimin yanlis oldugunu anladim. arp tablosu gecici olarak olusturuluyor ve cihaz kapandigi anda diger makinelerdeki tabloda serbest kaliyordu. arp tablosunda kayitli bulunmayan makineler malesef WOL ile acilamiyor, bu nedenle bu tabloya el ile kalici kayitlari eklemek gerekiyor.

    herkese iyi calismalar.




  • Merhaba, faydalanmanıza sevindim.
  • Başka bir yöntemde Bios üzerinden Wake dail up özelliği destekliyorsa modemin bağlı oldugu telefon hattına çağrı bırakıldığı zaman modem pc 'yi açıyor bizzat evde kendim denedim ve başarılı...
  • Arkadaşlar bu wake on lan olayını tam anlamıyla başardım,bu konuda da bahsedildiği gibi static arp tanımlamak şart ancak adsl modemlerde yeniden başlatıldığında bu ayar sıfırlanıyor ve her modem de yapamadığınız bir gerçek,benim elimde juniper ssg5 serisi bir firewall cihazı var ve ben bu cihaza telnet ile bağlanıp static arp mi tanımladım ve en güzel yani cihazı yeniden başlatsam bile içerisinde işlemcisi ve rami bulunduğu için ayar kesinlikle kaybolmuyor ayarı silebilmek için cihazı komple sıfırlamam gerekiyor,bilgisayarımda da kesintisiz güç kaynağı olduğu için bilgisayarımı istediğim zaman açıp kapatabiliyorum ne kadar kapalı olduğu hiç fark etmiyor,evimde elektrik gitse bile güç kaynağı olduğu için elektirik geldiğin de pc mi açabiliyorum.
  • putty'le bağlanamıyorum modeme

    modemim Air6372SO



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykurtulus -- 8 Ocak 2012; 19:07:10 >
  • cevap verecek arkadaş yok heralde
  • modem telnet bağlantısına izinvermiyor olabilir. Her modem de olmuyor malesef arp kaydı
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.