Şimdi Ara

AdMob/Adsense Hukuka Aykırı Vergi Borçlandırması - 13.12.2020 Güncellendi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
5.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • b]24.02.2020 GÜNCELLEMESİ
    Arkadaşlarım,kardeşlerim
    Bu konuda çok fazla mesaj aldım hem bilgilendirme amaçlı hem de fikir danışan, yazılımla ilgilenen kardeşlerimize fikir amaçlı güncelleme yapıyorum.
    Son olarak, yıllık 3 adet olmak üzere her bir ceza kalemine itiraz ettik, 2 yıllık çıkartılan borçlar için toplam 6 dava açtık benim şahsi kazancım yıllar önce olduğundan borç-harç edip açtım her bir dava yaklaşık 300 TL birde avukatlık ücreti var toplam tutarın %10 civarı ancak tanıdık bir avukat yardımcı oldu kulaklarını çınlatayım Allah ondan razı olsun.

    Özet: Bu borçlara KDV yeni çıkan yasa ile eklendi ve bilgi ihracatında zaten KDV olmaz, iptal edilmeli, vergi borçları makul ve mantıklı ölçülerde olmalı,
    Vergi oranını hesaplayan müfettiş gideri yoktur %90 kardır az bir şey elektrik harcamış mağazaya yazılım vermiş para kazanmış diye not düşmüş halbuki para kazandığım yazılımı gelişmem 4 yılımı aldı yazılımdan ve süreçlerde anlamadığı ortada. Arkadaşlık siteleri de öyle kazanıyor diye not düşmüş, yazılımı arkadaşlık sitelerinden ibaret sanmış sanırım bu tamamen hatalı bir hesap.

    #Bizim istediğimiz: KDV sonradan eklendi yasayı geriye dönük işlettiler bu düzeltilsin, Net kar oranı mantıklı şekilde hesaplansın, yazılım 5 dk da hazırlanıp sunulmuş gibi hesaplama yapılmış geliştirme ve tutundurma aşaması 4 yıllık süreçtir bu da hesaba katılsın, çalışıp ya da şirket kurup ödeyelim hem devlet kazansın hem hayatlarımız kurtulsun zira çıkartılan borçlar çoğu kişinin hayatı boyunca çalışsa ödeyemeyeceği kadar fazla.
    #Maliye tarafının istediği; Bu dava iptal edilsin, mevcut borçlara mahkeme ücreti ve bizi savunan avukatın ücreti de eklensin, yani ölün diyorlar kısaca.

    Tüm bu olaylardan çıkardığım sonuç ise Maliye ile 2. görüşmem de karar değiştirip KDV de eklenecek dedikleri sırada maliyeci tarafından şöyle özetlenmiştir
    "Bu işlerle uğraşacağına gidip bir dönercide sigortalı çalışsaydın bunlar olmazdı, pişman mısın? Pişmanlıktan faydalanırsan cezanda ufak bir indirim yaparız. ... Amerika'ya vergi veriyorsun da bize neden vermiyorsun hepsini alacağız"

    Sonuç olarak ayda bin lira faiz işleyen borçlara birde karşı tarafın isteği mahkeme ücretleri ve kendilerini savunan avukatın da ücreti eklenmesi şeklinde, bende yazılım ile uğraştığıma ve gelen iş tekliflerini reddedip burada kaldığıma bin pişmanım, eğer Türkiye'de kalacaksanız vizyonunuz çok çok yüksek ise dönerci açın, kebapçı açın bir süre daha ülke idare eder en azından karnınız doyar, imkanınız yoksa maliyecilerin dediğini yapın dönercide çalışın yarı aç yarı tok idare edersiniz, eğer insani ölçülerde yaşamak istiyor ve aklınızı kullanmak istiyorsanız karşılığında ceza almamak istiyorsanız hemen ülkeyi terk edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynı dertten ben de muzdaripim. 2015 yılından beri oyun ve uygulamalardan gelir elde ediyorum. Tabi vergiye dair hiçbir şey bilmiyordum. Geçen sene kapımı çaldılar tabi. Bu arada maliyeye gitmeden önce bir vergi uzmanı ile konuşup varlık barışından yararlandım. Devletin benden istediği ceza: gelir vergisi + kdv + özel usulsüzlük + faiz + 1 kat vergi zayi = %130 a çıkıyor. Yani evde takılsam üretmesem daha kardaydım. Şu an o kadar eksideyim ki aradaki farkı çalışarak ödeyemem.


    Şimdi bazı arkadaşlar sen vergini vermemişin hak etmişin diyebilir.

    1 - devletin beni daha önce uyarması gerekiyordu çünkü çok yeni bir konu google ın benim adıma vergi veriyor mu vermiyor mu birçok kişi bilmiyor. Devletin ilk başta uyarıp sonra iyi bir uzlaşma ile çözmesi gerekirdi.


    2 - google devletin sıkıştırması sonucunda türkiyeye sadece tl ile ödeme yapıyor. Mesela hesabınızı kktc'ye aktarırsanız dolar ile ödeme alabilirsiniz. Bunu yapmasının nedeni yazılımcılarda gelire ek kdv de almaya çalışmak. Yani başım ağrımasın kazancım da iyi vergimi veriyim derseniz %40 gelir + %18 kdv + google tl kur dönüşümü = %60 vergi ödeyeceksiniz. Bir de üzerine dolaylı vergiler. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan bir vergi oranı.


    Ben de itiraz etmek için dava açtım. Hem yurt dışı geliri kdv istisnası olması lazım! hem varlık barışından yararlandım. hem de ürettiğim oyunları eser olarak tescil ettirdim.


    Sonuç: Davayı kaybettim. Nedeni

    Gelirler yurt içinden kazanıldığı ispatlanmıştır demiş! Nasıl bir araştırma yapıldı hiçbir fikrim yok! Varlık barışından yararlanamazsın çünkü parayı türkiyede kazanmışın denilmiş! Eser tescil belgesini 2019 yılında aldığın için geriye yönelik işlemez denilmiş!


    Yani demem o ki davaya pek güvenmeyin. Varlık barışında aynen şu yazıyor ülkeye her ne şekilde soktuğun ama kayıt altına almadığın kazançları asla denetime maruz kalmadan kayıt altına alabilirsin diyor. E kardeşim bana para İrlanda'dan gelmedi mi? neden ben yararlanamıyorum. Bu tarz yasalar senin benim için değil onu anladım.


    Artık şu noktadayım. Devlet sahip olduğum tüm nakiti alsın beni eksiye düşürmesin. Yoksa hayatımın sonuna kadar borçlu kalmamak için yurt dışında yaşamak zorunda kalacağım.


    Bence olması gereken şudur:


    Geriye yönelik ceza ve faiz affı. KDV den istisna. %50 getiri götürü



    İnsanlar KKTC de, Hongkong da şirket kurup varlık barışını takip edip paralarını 0 vergi ile ülkeye sokuyorlar. Bu mu adalet!





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.