Şimdi Ara

Adobe, ‘devrim yaratacak’ yeni yapay zekalı düzenleme aracını tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Önümüzdeki hafta yapılacak Adobe Max konferansı öncesinde şirket, fotoğrafları şaşırtıcı derecede kolay bir şekilde düzenlemeyi sağlayan bir başka yapay zeka özelliğinin tanıtımını yapıyor. Project Stardust olarak adlandırılan yeni "nesneye duyarlı düzenleme motoru", normal fotoğraflardaki nesneleri tek tek otomatik olarak tanımlayarak bunların kolayca hareket ettirilmesine ve üzerinde değişiklik yapılmasına olanak tanıyor.



    Adobe, yeni yapay zeka aracını duyurdu





    Şirket bu özelliği ve diğer yapay zeka araçlarını önümüzdeki hafta düzenleyeceği Max konferansında tam olarak açıklamayı planlıyor. Öte yandan yeni yapay zeka özelliği, Google'ın dün yeni Pixel 8 telefonları için duyurduğu Magic Editor'e benziyor ama muhtemelen daha güçlü. Sergilenen kısa videoda kısaca gösterilen Adobe’un bu özelliği, bir fotoğraftaki nesnelerin -örnek görüntüdeki sarı bavul ve gölgesi gibi- otomatik olarak nasıl tanımlandığını ve Photoshop'un kement aracı kullanılarak ayrılmış gibi nasıl seçildiğini gösteriyor.




    Videoda nesnelerin ayrı bir katmanda saklanıyormuş gibi nasıl taşınabileceği, silinebileceği veya başka bir şekilde manipüle edilebileceği ve arkalarındaki eksik alanın çevrelerinin geri kalanıyla eşleşecek şekilde otomatik olarak nasıl doldurulacağını da gösteriyor. Bir başka örnekte Stardust, başka bir fotoğrafta bir adamın kıyafetlerini tek tek değiştiriyor. Birkaç tıklamayla turuncu ceketi, üzerine tam oturan ve pozuna uyan siyah deri bir cekete dönüşüyor. Stardust daha az kesin komutlarla da akıllı ayarlamalar yapabiliyor. "Dikkat dağıtıcıları kaldır" etiketli bir düğme, bir çiftin fotoğrafının uzak arka planındaki bulanık insanları anında siliyor.



    Ayrıca Bkz.Google Asistan’a yapay zekalı Bard eklendi: Artık çok daha zeki



    Yeni düzenleme motoru, Adobe'nin Firefly destekli Photoshop araçlarıyla aynı üretken yapay zeka özelliklerinden bazılarına sahip. Firefly, görüntülerdeki nesneleri manipüle etmenin yanı sıra Photoshop'un yeni arka planlar oluşturmasını ve resimleri orijinal sınırlarının ötesine genişletilmesini sağlıyor. Ayrıca Firefly'ın video düzenleme alanındaki kullanışlılığından da bahsedildi. Yazılım, bir videonun havasını değiştirmek, hikaye panolarını düzenlemek, grafikler eklemek veya daha fazlası için metin istemlerini kullanabiliyor. Sadece kutucuğa istediğiniz şeyi yazmak yeterli oluyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/10/5/23904416/adobe-max-sneak-project-stardust-ai-photo-editing-tool







  • Keşke yazarken de en azından yapay zeka kullansaydiniz edebiliyor ne ya

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • insanların kendi deneyimlemediği bir şeyi yorumlaması bu olsa gerek !

  • Oyunun kuralları baştan yazılıyor. Gelecek çok farklı olacak. Görünene göre yapay zeka grafikerlerin kapısını çalıyor.

  • Biraz geç kaldı ama çok güzel.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Google on sihirli silgisi de iyi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tendürek T kullanıcısına yanıt

    Grafiker demek çok genel hocam, mühendis demek gibi bir şey, ne mühendisi ama? İnsanlar genelde grafiker diye her şeyi yaptığımızı sanıyor, ama yanılıyorlar. Mesela ben logo yapamıyorum, yapmakta istemiyorum zaten, diğer bir örnek, kurumsal kimlik çalışmıyorum, çalışmakta istemiyorum. Benim alanım web ve mobil arayüz tasarımı, bu alanda güncellemeleri takip etsem ve uygulasam bana yetiyor. Diğer alanlarda bilgi sahibimisin dersen, evet bilgi sahibiyim, ama işin içinde olan birisi kadar tecrübem yok. Neden açıkladın dersen, genel olarak basılı ve dijital her şeyi yaptığımızı sanıyorlar o yüzden :).


    Bu tarz gelişmeler bizim önümüze taş koymuyor emin olabilirsin hocam, aksine işlerimizi oldukça basitleştiriyor. Daha çok zamanımız kalıyor araştırmak için. Yıllardır web ve mobil arayüz tasarımcısı olarak mesleğime devam etmekteyim, şu zamana kadar geliştirmeler işimi elimden almadı, oldukça yardımı dokundu.


    Önemli olan bu tarz gelişmeleri takip ederek işe entegre etmektedir.


    Wordpress yazılımcıların işini elinden alabildi mi? Aksine öyle bir platform oluşturduki ek gelir kapısı açıldı.


    Dini açıdan söylemiyorum bunu, işini iyi yapan, iş ahlakı ve etiğine uyan kişiler her zaman yolunu bulur.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.