Şimdi Ara

Adsl Adil Kotası Kaldırılsın /arttırılsın imza kampanyası (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
520
Cevap
9
Favori
11.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ne zaman gökhan bey?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meraklıoyuncu -- 7 Eylül 2015; 21:12:05 >
  • Beyler son zamanlarda AKK Kaldırılsın kampanyasını takip edemedim. Bu eski kampanya mı çünkü 200bine ulaşılmış nerdeyse. Ne zaman TİB'e ve BTK'ya iletilecek bu imza kampanyası?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hardware.Software.Gokhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: crash95

    eee 150.000+ imzalı konu kitlenmişti devam ediyor mu kampanya bari? Bir gelişme var mı?

    Yaklaşık 200.000 imza oldu. TİB'e teslim edilicek.

    Şu ana kadar ne yaptınız ?
  • eski kampanyaya ne oldu nasıl birden 200k ya yaklaştı bu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hardware.Software.Gokhan kullanıcısına yanıt
    Hocam konu hakkında bi son durum güncellemesi yaparmısınız ?

    Sanırım Forumda size yardım edebilecek arkadaşlar vardır geçen konuda söylemişlerdi

    Tek umudumuz sun haydi görelim seni
  • Merhaba Arkadaşlar,
    BTK ile telefon görüşmeleri yaptık resmi bir görüşme yapmadık. Açıkça söylemek gerekirse imza kampanyası şuanda BTK tarafından kabul görüyor çalışanlarıyla konuşmalarımza istinaden şuanda bu konu hakkında çalışmalar yapıldığını söyleyebilirim. Ancak resmi bir görüşme ve düşüncelerimizi aktarmak istiyorum. Kampanyaya yardımcı olucak ve randevu aldığımız zamanda yanımda gelebilecek 1 adet avukata ihtiyacım olduğunu ve tastik edebilecek yetkiye sahip bir kişiye daha ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Ayrıca görüşmeleri kayıt altına alacak bir arkadaşa daha ihtiyacımız var siyasi olarak üst rütbeli BTK tarafından kabul görecek birininde randevuyu alması gerekiyor. İhtiyacımız olan şeyler bunlar yardımcı olabilecek varsa bu güzel olur ve o toplantıdan istediğimizi koparabileceğimi düşünüyorum.
  • Ben bu arkadaşın kampanyasını daha samimi buluyorum. Up.Yardım edelim arkadaş isteklerini belirtmiş yardim edecek avukat vardır illaki koca forumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SturmpioneeR

    Ben bu arkadaşın kampanyasını daha samimi buluyorum. Up.Yardım edelim arkadaş isteklerini belirtmiş yardim edecek avukat vardır illaki koca forumda

    Şimdi şöyle birşey var Emre kardeşimiz yaşı biraz daha genç olduğu için bazı konularda rahatsız edici olabilir fakat kampanyalar çift yönlü olarak birleştirildi. Kampanya aynı kampanya bilginiz olsun arkadaşlar.
  • Şu paralı link ekleyip kampanyadan para kazanmaya çalışan Emre denen çocuğu savunmayın lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Discursive


    quote:

    Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaegerjaquez

    quote:

    Orijinalden alıntı: Discursive

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hardware.Software.Gokhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Discursive

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hardware.Software.Gokhan

    İnternet çağında yaşıyoruz. Kitapları, müzikleri,dersleri, filmleri, televizyonu internet üzerinden izlemekteyiz. Bunun karşılığında hızımız düştüğünde ihtiyaçlarımız artık karşılanamıyor. Böyle saçma bir uygulamaya karşı artık dur demenin vakti geldi.Bu ihtiyaçlarımızı karşılamamız için en azından 500GB AKN ihtiyaç varken 50 GB ve 75 GB nedir ? Adil Kullanım Kotası KALDIRILSIN !



    https://www.change.org/p/ttnet-adil-kullan%C4%B1m-kotas%C4%B1-kald%C4%B1r%C4%B1lmal%C4%B1

    Bu ihtiyaçlarımızı karşılamamız için en azından 500GB AKN
    Bu ihtiyaçlarımızı karşılamamız için en azından 500GB AKN
    Bu ihtiyaçlarımızı karşılamamız için en azından 500GB AKN
    Bu ihtiyaçlarımızı karşılamamız için en azından 500GB AKN

    Normal bir kullanıcı için 500 gb ha ?

    Uploader mısın ?

    Upload yapan biri değilim öncelikle 500 GB normal kullanıcının hiç bir sınırı olmamalı. Teknolojiyi takip etmek, teknolojiyi anlayabilmek, insanların kendilerini sektörde güncel tutabilmeleri, sosyalleşmek, kendini geliştirmek istiyorsan bu böyledir.

    Bir eğitim seti satın alıp çektiğin zamanda CBT veya Train Signal zaten 30 gb'dan aşağı değil. İnternet çok iyi bir öğrenme kaynağıdır hereks bunu söylüyor değil mi hocalarız bile internetten araştırın diye çocuklarımıza ödev veriyor.



    MADEM ÖĞRENME KAYNAĞI BU İNTERNET, NEDEN SINIRLIYORLAR BİRŞEYLERLE !]




    BU arada trollük yapma

    Her ay 10 eğitim seti çeksen, lynda üyeliğin olsa bile o 500 GB kolay kolay dolmaz

    Bir e-Book 30-40 mb
    Bir 1080p Film 4-5 gb
    Bir 320 kbps diskografi indirsen 8 gb ı geçmez

    Ki bu saydıklarımı her ay yapmayacaksın bile. Normal kullanıcı* dan söz ettiğimi unutmayın. Ha bu sınır 200 GB olsa makul olabilir ancak 500 abartı.

    Sadece 1 tane 1080p film 15GB. Bu neyin kafası

    http://www.rapidtables.com/web/dev/screen-resolution-statistics.htm

    Full hd ekran kullanımının 1366x768 e göre 2 kat az olduğu yukarıdaki linkte yazıyor.

    Bluray rip filmler dediğim gibi 4 gb. Ona bakarsan 5.1 dts multilanguage blurayler 30 gb. Herkesin ev sinema sistemi veya full hd ekranı da yok. Kaldıki ham bluray yerine br rip izleyenlerin incisi dökülmez.

    Bu kadar keyif düşkünüysen parası neyse verirsin zaten. Ben akkyi desteklemiyorum ama fikrinizi savunacaksanız mantıklı olun. Herkes ham bluray izlemiyor. Normal bir ekranda br rip de tatmin eder.

    Ben uploaderım, aylık 2tb ul/dl yapıyorum. Çıkıp yaa akk neden 2 tb değil hedehödö mü yapayım ?

    56k modem ile 146 dan bağlanırken napıyordunuz acaba ? Gidip seyyardan cd alıyordunuz değil mi? Torrenttan indirince kimse kazanmıyor en azından öbür türlü ülkenin insanı kazanıyordu :D

    Arkadaş ne içip de geliyorsunuz foruma merak ediyorum, bu neyin kafası yahu? Ya trollsün, ya TTnet çalışanı ya da mantıktan yoksun bir arkadaşsın, olayları kavramada sorun yaşıyorsun. Bu şekilde cevap vermenin başka hiçbir açıklaması olamaz çünkü.

    Diyelim ben online mağazalardan oyun satın alıyorum, yeni nesil oyunlar, 25-30 GB arası, ekstra DLC'ler ile bu boyut daha da artıyor. Farzet ki böyle 16 tane oyun satın aldım, tak kota doldu, hız düştü. "Herkesin ayda 16 oyuna verecek parası yok" cevabıyla gelme, Afrika değil burası. Öte yandan aşırı download yapan biri değilim, sadece Flash oyun oynuyorum, arada da MOBA oynadığım oluyor. Sırf bu şekilde bile geçen ay kota 104 GB'a ulaşmış.

    Senin bu saydıklarının her ay yapılıp yapılmaması veya yapılıp yapılmaması değil mesele, mesele Adil Kullanım Kotasının saçmalığı.

    Full HD ekran kullanımının 1366x768'e göre 2 kat daha olması Full HD ekran kullananların olduğu gerçeğini değiştirmez. Senin mantığına göre paketleri milletin ekran boyutuna göre ayarlasınlar o zaman, ne dersin?

    "Belki adam rip film izlemekten hoşlanmıyor, belki gözüne takılıyor, SANANE?" demezler mi adama?

    Arkadaşım ben keyif düşkünüyüm diye ne diye internete ayda 150 TL vereyim şaka mısın?

    Hepsini geçtim bak daha düne kadar AKK diye bir şey yoktu, fiber internet olayı çıktığı zaman getirdiler bu uygulamayı. Eskiden ben 99 liraya 8 MBPS kotasız internet kullanıyordum, daha ortada fiber internet, Adil Kullanım Kotası falan yokken. Fiber internet gelince ne yaptılar? Hali hazırda paketlere Adil Kullanım Kotası ekleyip öyle sundular. Eski paketlere sahip kullanıcıların kotasına dokunmadılar tabi ona bir şey demiyorum ama tarifelere kalıcı değişiklik getirdiler. 8 Mbps kullandım bir süre, bir süre sonra internet sabahları sık sık kesilmeye başladı. Daha sonra bizim alt yapı sinyalinin güçlü olmadığı için kesintiler olduğu söylendi. Biz de hızı 8 Mbps'den 4 Mbps'ye düşürttürmek zorunda kaldık. O zaman da hızı düşürttürmek zorunda kaldık. Daha sonra babam dedi, "alt yapıyı geliştiriyorlar" falan sonra ben de kendi kendime "hızı yükseltirsek belki bu sefer internet kesilmez" sonra yeniden 8 Mbps'ye geçtik. Kullandığım hız aynı, tek farkı belli bir kotadan sonra hız düşüyor. Bir de şu an aylık 66 TL civarı fatura ödüyoruz o da taahhütlü olduğundan dolayı. Peki mantık ne? Önceden olmayan şeyi sonradan eklemenin mantığı ne? Parayı verince nasıl olsa kotasız olarak kullanabiliyorsun ama normal kullanıcılara illa ki kota koyuyorsun, bana bunun mantığını biri anlatsın arkadaş, kafayı yiyeceğim böyle saçma uygulama olmaz. Neyseki Allah'tan hız 1 Mbps'ye değil de 3 Mbps'ye düşüyor artık, eskiden 1 Mbps'ye düşerken ben o sıralarda kotasız olarak kullanıyordum interneti. 500 GB internet herkesin ihtiyacı olmayabilir ama mesele bu değil, mesele sana sunulan hizmetin kalitesinin bir yerden sonra düşürülmesi, mesele bu. Bunu anlayabilecek kapasiten yoksa bir şey diyemem.

    Yapmıyorsan, enayi gibi verdiğin para karşılığında sana sunulan şeyin kesilmesinden memnunsan veya aldığın şeye olması gerekenden daha fazla para veriyorsan bu senin enayiliğin, kendi enayiliğin yüzünden kimseye atar yapma, enayice verdiğin paranın tadını çıkar.

    Ülkenin insanı? Tabi TTnet'te çalışıp da maaş alan adamlar ülkenin insanı değil, Amerika'da yaşayan gavurlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptak -- 15 Aralık 2015; 14:16:50 >




  • Birader radyo televizyona bu olay tasınmadıkça iş yürümez. En mantıkl ıyolu RTE nin akn ne güzel birşey kullanalım diye açıklama yapsa keşke. O zaman tum kanallar başlardı yaygaraya ama nerde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senatorts

    Birader radyo televizyona bu olay tasınmadıkça iş yürümez. En mantıkl ıyolu RTE nin akn ne güzel birşey kullanalım diye açıklama yapsa keşke. O zaman tum kanallar başlardı yaygaraya ama nerde


    Tam tersini dese peki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S. Hawking


    quote:

    Orijinalden alıntı: senatorts

    Birader radyo televizyona bu olay tasınmadıkça iş yürümez. En mantıkl ıyolu RTE nin akn ne güzel birşey kullanalım diye açıklama yapsa keşke. O zaman tum kanallar başlardı yaygaraya ama nerde


    Tam tersini dese peki

    farketmez hocam her türlü etkı yapar
  • Tam açıklama ne yönde bilmiyorum ama bu sınırlandırma data trafiğiyle alakalı bence. 2010'dan önce yoktu AKK diye bir şey. Neden peki? Çünkü o zaman torrent yaygın değildi, herkes yüksek hızlı internet kullanmıyordu vs. Şimdi her evde internet var, herkes dizi izliyor, evinde TV olmasına rağmen millet internetten izliyor televizyonu. Doğal olarak çok fazla yüklenme oluyor ve yüksek bir trafik oluşuyor, bana göre bu trafiği kaldıracak altyapı henüz bizde yok. Diğer türlü AKK'ın bir mantığı yok.

    Sadece benim düşüncem bu. Gerçek nedenini bilen varsa ve açıklarsa sevinirim.
  • O halde ilk 10 gün bu trafiği nasıl kaldırıyor. "Ayın başı oldu ya internet çöktü gene" diye bir olay duymadım ben. Demekki altyapı gayet de var sorun milleti ayakta şey yapmanın çok hoşlarına gitmesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bir süreç meselesi. Sistemin 10 günlük yüklenmeyi kaldırabilmesi demek, 30 günüde kaldırabileceği anlamına gelmez.
    Dediğim gibi sadece bir fikir, ama boşu boşu yere AKK'ı çıkarttıklarını sanmıyorum, illa ki bir açıklama vardır buna dair.
    edit:altyapı olsa bile ekstra masrafa sebep oluyordur belki vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E1825AD4A -- 15 Aralık 2015; 14:51:46 >
  • Kim bu lentus denen üye cidden sinir oldum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adamlar bir şey yapim diyene kadar BTK başkanı bile değişti. Bu kadar imza toplayıpta daha en basitinden dilekçe yazıp gönderemeyen bu insanlara güvenip imza attık şu kampanyaya birde Beceremiyorsun işte devret birine ama yok niye devretsin ki forumlar, siteler açıp reklam yayınlamak, radyo yayınları yapmak dururken niye devretsinler ki değil mi?
  • Ya bu adil kullanim kotasi niye var yani internet bi tencere yemek mi sanki ooo sen fazla yedin bi yavasla diyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JampolPapa

    Bu bir süreç meselesi. Sistemin 10 günlük yüklenmeyi kaldırabilmesi demek, 30 günüde kaldırabileceği anlamına gelmez.
    Dediğim gibi sadece bir fikir, ama boşu boşu yere AKK'ı çıkarttıklarını sanmıyorum, illa ki bir açıklama vardır buna dair.
    edit:altyapı olsa bile ekstra masrafa sebep oluyordur belki vs.

    Yeni ttnet abonelerine akk'nin 1mbps olduğundan haberin varmı ? reklamlarda amerikadan ondan bundan iyiyiz demesini biliyorlar, akk uygulanmadığı zamanlar millet 8-16mbps hızlarla gece gündüz indirme yapıyordu birşey olmuyordu hemde kaç sene önce, şimdiki altyapımı çökecek ? 10 gün dayanıyorsa 30 günde dayanıyor çok rahat ama akk'siz paketleri çok daha pahalıya satmak varken neden kaldırsınlar işte halkın koyun olmasının sonuçları bunlar




  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.