Şimdi Ara

Adsl, kabloneti olanlari olanlarin bilgisine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam, ilginç bir durumu paylaşayım dedim:

    www.ati.com'dan bizim hastanede dosya indirirken 500-600KiloBAYT (bit değil) ile indirmesi (hele gündüz vakti) beni hayretler içinde bırakmıştı (Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesindeydim). Yurtdışı çıkışı bu kadar zayıfken bu imkansız, nasıl bir Kanada firmasi bu kadar hızlı bi bağlantı sağlar diye düşündüm.

    Evden pingine baktim adslde, yurtdışı siteleriyle pingi aynı (400-500ms)d/l da iyi değil. Araştırdım, ATI'nin TR'de bir server'ı varmış: Hastanede ping attığımızdawww.ati.com'a başka bir ip'ye ping attığını gördük. IP Ulakbimin IP'lerine yakındı (Ben adslinin başında, başka bir arkadaş hastanede, tesadüfen icq da görünce bu işi deşeyim dedim de)

    windows\system32\drivers\etc\ ichinde extensioni olmayan hosts dosyasinin sonuna şunu ekledik:
    193.140.100.231 www2.ati.com
    193.140.100.231www.ati.com

    (ip ile isim arasında en az bir boşluk olmalı)

    Bu dosya ISPnin DNSinden gelen bilgiyi kullanmadanwww.ati.com yazdığımızda bu yazılı gördüğünüz IP'leri kullanmanızı sağlıyor.

    Bunu yazdıktan sonrawww.ati.com'a pingim 70ms'e düştü, atiden d/l larım da 20kb'ye çıktı. (Bende ATI ekran kartı olduğu için sürekli demo/driver download ediyorum, ilaç gibin geldi :-) )

    Şimdi bunu niye yazdım, atiden hızlı dosya indirin diye mi hayır: dikkatinizi şunlara çekmek istiyorum:
    ---ttnet in DNS serverlari update mi olmuyor ne? Ulakbimin yakınında adam gelmiş üşenmemiş server kurmuş biz hala ttnette italya da bir serverina bağlaniyoruz. (3 hafta önce bunu farkettim hala değişen bişey yok?!)
    ---Bunun gibi ama daha popüler sitelerin yurtiçinde server'i olan var da biz kullanmıyor ve bilmiyor muyuz? (yahoo google falan feshmekan)
    ---Ne yapmak lazım ki ne?! :)


    Ha bi de bu yazıyı okuduğunuzda belki ttnetin DNSi update olmuştur, oh ne iyi olurdu!
    İyi günler







  • cok iyi yakalamişsin tebrikler bende bunu bikac kere tesadufen cakmıstım ama benim kiler o kadar onemli deildi bu baya kallaviymis neyse ttnet konusuna gelince sole bisey var adamların yaptıgı isin onlara gore onemli olan kısmı ust kısımlar yani bicok kisinin nasıl olsa anlamayacagı (aslında cok da yararlı olucak) hizmetlerden kacınıolar onnar ıcın onemli olan su kadar port acıldı su kadar gbitte omurgaya baglantı eklicez bu iste millet te oo hm filan yapıo bunnara ama nerde musteri hizmeti nerde bilgili teknisyenler nerde iyi hizmet onemli olan hizmet vermek deil iyi hizmet vermek..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.