Şimdi Ara

AEG F55022W0 5 PROGRAMLI BULAŞIK MAKİNESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
14.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Filtresi çelik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhan173

    bu makinanın filtresi ve alt süzgeci plastik mi , çelik mi kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim


    quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Filtresi çelik.

    celik değil sanırım. tabi filtre alttaki beyazımsı kısımsa:)

     AEG F55022W0 5 PROGRAMLI BULAŞIK MAKİNESİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ywz81 -- 8 Ağustos 2013; 20:33:07 >




  • Yeni versiyonda değiştirmişler. Bugüne kadar çelikti. Uyarınız için teşekkürler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1,5 yıldır candoğan beyin tavsiyesi ile aldım çok güzel bir makine kendisine tekrar tşk ederim buzdolabınıda kendi kullandığı modeli olanı aldım ondanda memnunum
  • bu makinadan ben de hafta sonu aldım.799 tl ye. 19 Ekimden itibaren kullanmaya başlayacağım.
    Normalde beyaz eşyadan hiç anlamam.Forum sayesinde tercihlerim yönleniyor.
  • canguler35 C kullanıcısına yanıt
    AEG'den memnun kaldınız mı? temiz yıkıyor mu? ses durumu nasıl?
  • Benim makina için diyebileceğim,
    İlk kullanımdan itibaren hepsi bir arada tablet kullanacagim için makineye tuz koymadim. O şekilde kullandim. Tableti makinenin içine atmamizi söyledi servis görevlisi... Biz bazen içine bazen kapaktaki göze koyduk. İlk yikamalarda sorun yokken son yikamalarda pro70 te calistirdigimiz halde tabaklarin kirli cikmasi bardaklarin yikanmamis gibi cikmasi durumu var. Son yikamada ise alt sepeti çok güzel, üst sepeti ise eh iste yikamis. Bazense tablet erimiyor... Nerede yanlis yapiyorum?
  • Bizim makinede bir gariplik var. İlk aldigimda hepsi bir arada tablet kullanacagimiz için tuz koymadim. O şekilde kullandim. İlk yikamalarda problem yokken son yikamalarda pro70 te yikamama rağmen tabletin erimemesi, alt sepeti düzgün yikarken üst sepetin kirli cikmasi, yada her iki sepetin kirli cikmasi problemleri var. Nerede yanlis yaptim.
  • metehan_bera M kullanıcısına yanıt
    eğer servis size hakikaten tableti makinenin içine atmanızı söylemişse, o servisin iyi bir eğitimden geçmesi gerekir. yalnız sizde de hata var. tüketici olarak daha bilinçli olmalı, hem kullanma kılavuzlarını hem de deterjanların ambalajlarında yazılanları dikkatlice okumalıyız. buralarda tablet deterjanların makinenin neresine konması gerektiği yazmaktadır: deterjan gözü.

    ister tablet, ister toz, ister jel; mutlaka deterjan gözüne konmalı. ne sepetin içine, ne çatal kaşıklığa ne de makinenin tabanına.

    ancak, örneğin bulaşıklar aşırı kirli, yağlı ya da çok beklemiş ise, deterjan gözüne deterjan koyduktan sonra, ilave olarak makinenin tabanına bir miktar toz ya da jel deterjan konabilir, ön yıkamanın etkinliğini artırmak için.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    üstad;
    özellikle servis elemanı ile deterjan gözüne mi yoksa içine mi tartışması yaptık. Özellikle ısrar etti. Bu şekilde performans verdiğini söyledi. Özellikle her gün defalarca problem ile karşılaşan servis elemanı olunca söylediklerini dikkate alıyorsunuz.
    Ancak hiç tuz koymadım. Hepsibirarada tabletlerin tuza gereksinim duymadığı için.acaba yanlış mı yaptım?
  • metehan_bera M kullanıcısına yanıt
    ülkemizdeki servis elemanlarının çoğu, burdaki kullanıcılardan daha bilgisiz. o yüzden her dediğini dikkate almamak lazım. sizin için kullanma kılavuzunda yazılanlar daha öncelikli. bence bir makinenin kılavuzunu okuyun bu bölümü. sonra da deterjanın ambalajında yazılanları.

    şöyle bir düşünelim en basitinden:

    siz deterjanı makinenin içine attınız (deterjan gözüne koymadınız yani). makine çalışmaya başladı. en başta bilirsiniz ön yıkama yapar. ön yıkama için suyu aldı, yıkamaya başladı. tabi deterjanın bir kısmı (hatta belki de hepsi) ön yıkama ile suya karıştı. ön yıkama bitti, makine bu suyu boşalttı, dolayısıyla deterjanlı su da gitmiş oldu. ve makine ana yıkamayı deterjansız yaptı... olacak olan budur. bu yüzden deterjan gözünü kullanmalısınız.

    suyunuzun kireç seviyesini bilemediğmden yorumda bulunamıyorum. yine kullanma kılvuzunda yazılan değerlere göre davranmak gerekir. örneğin bosch-siemens için 7-8 dh sertliğe kadar tuz kullanmanıza gerek yok der. eğer tuz içerikli deterjan kullanıyorsanız, 21 dh sertliğe kadar tuz kullanmanıza gerek yok der. AEGde bu değerler nasıldır, bakmak lazım. ben de kullanmıyorum ilave tuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 30 Ekim 2013; 23:15:16 >




  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    üstad haklısınız ama ben de hem deterjan gözüne hem de içine attığımda aynı durumla karşılaştım? Makine her ikisinde de bazen? tableti eritmiyor...
  • metehan_bera M kullanıcısına yanıt
    kullandığınız deterjanın kullanım tarihi geçmiş olabilir mi? üretim tarihini kontrol eder misiniz? tabletin normal şartlarda ana yıkamanın başında makinenin tabanına ya da eğer makinenizin böyle bir özelliği varsa, üst sepetteki özel ayrılan bölüme düşmesi ve yavaş yavaş suda çözünmesi gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metehan_bera

    üstad haklısınız ama ben de hem deterjan gözüne hem de içine attığımda aynı durumla karşılaştım? Makine her ikisinde de bazen? tableti eritmiyor...

    merhaba; ürünün filtresi çelik mi yoksa ywz81'in paylaştığı resimdeki gibi plastik mi? bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Ürünü yaklaşık 3 aydır kullanıyorum.Filtre kısmı beyaz renk plastik.Cam bardak yıkama hariç diğer programlarını kullandım.O plastik filtre koku yapar diye bir korkum vardı yalnız öyle bir durum olmadı.Makine bulaşıkları gayet güzel yıkıyor.Koku ve temizlik hakkında hiçbir şikayetim yok.Ürünün malzeme kalitesini de çok beğendim.Servis bana sıvı deterjan kullanmamı tavsiye etti ve çok az bir miktarın kafi geleceğini söyledi fakat bende çok miktarda tablet olduğu için halen onları kullanıyorum.Deterjan haznesinin yanındaki bölmeye ön yıkama için çok az bir miktar daha deterjan koyabiliyorsunuz.Ben 899 TL'ye Teknosa'dan almıştım,yanlış görmediysem 799 TL'ye düşmüş.F/P olarak tavsiye ederim.Yalnız bu fiyatın üzerine ekleyerek forumdaki üstadların önerdiği modellere de bakabilirsiniz.Soracağınız konularda anladığım kadarıyla kullanıcı olarak yardımcı olurum umarım.Teknik bilgiler için başta Candoğan olmak üzere diğer üstadlara danışabilirsiniz.Iyi forumlar dilerim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nephelin N kullanıcısına yanıt
    Üstad;
    bardaklarda koku oluşuyor mu?
    Ayrıca tablet kullanmış olsanız da makinenize tuz koydunuz mu?
    Ben PRO70 ve AUTO da iki programda da denedim. Bazen güzel yıkıyor, bazen de bazı tabakları lekeli, bardakları yıkanmamış çıkartıyor? Anlamadığım şekilde böyle oluyor?
  • Mirim,ben tuzunu,parlatıcısını eksik etmiyorum ve hatta çok kirli bulaşıklarda tabletin yanında ön yıkama için biraz toz deterjan da kullanıyorum.Hiçbir şekilde kötü koku yok.
    Ek olarak,son yarım saatlik kurutma işleminde kapağı 1-2 parmak kadar açıyorum.
    Finish'in 1-2 TL'ye temizleme tozları var.Ayda bir defa boş makinede onu kullanıyorum.Bu işlemden önce de filtreyi çıkarıp yıkıyorum.6 ay oluncada 13-14 TL'ye büyük temizleme sıvıları var,onu kullanacağım.
    Sen önce buradaki üstadlara sor istersen.Özel mesajla da ulaşmaya çalış.Umarım yardımları dokunur.Son ihtimal servisi çağırırsın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nephelin -- 27 Kasım 2013; 21:56:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nephelin N kullanıcısına yanıt
    Üstad;
    Tablet kullandığınızdan bahsetmiştiniz. Kullandığınız tablet hepsi bir arada tabletmi? Eğer öyleyse yine de tuz ve parlatıcı kullanıyormusunuz? Tuz ayarınız kaçta?
    son yarım saatlik kurutma işlemi, makine örneğin 177 dakika gösteriyorsa bu süre bittikten sonra mı kapağı açıyorsunuz? (aptalca gelebilir sorum)
  • Estağfurullah ustadım,
    Hepsi bir arada tablet kullanıyorum ve tuz ile parlatıcıyı yine de kullanıyorum.Parlatıcı seviyesi 3'üncü kademede bende.Uzun programda son yarım saat gibi başlıyor kurutma.Ben de makinenin kapağını birkaç parmak açıyorum.
    Üstad,senin problemi eski makinemde yaşadım ben.Kirli veya beyaz lekeli bulaşık ve bardaklar.Benim problem makinenin gider borusunun aşırı kir ve yağlanmasından ve bunların tıkanıklığa yol açmasından kaynaklanmıştı diye düşündüm.O sıvı temizleyicilerden 2 adet üstüste kullandım,elle de temizleyebildiğim kadar temizledim.Yalnız beş senelik makineydi o.Sadece bir tahmindi benimkisi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar aeg nin 65042 yada 77010, 77023 modellerinden birini en uygun bulabileceğim site biliyor musunuz. eskişehir deyim burada ne media markt ta ne teknosalarda ne vatanda hiçbiyerde yok tek tercihim internet onda da kampanyalı fiyat yok en iyi fiyat 1250 + 50tl kargo civarlarında bana göre çok yüksek bir rakam. bu ürünler kampanyalarda 1000 tl nin bile altına indiğini gördüm araştırdığım konularda. iyi fiyat bilgisi olanlardan tavsiyeler bekliyorum şimdiden teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.