Şimdi Ara

AEG L87695WD Kurutmalı Çamaşır Makinesi/Yenisi Geldi. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
15
Favori
57.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Makinam vibrasyon ve sesden dolayi tam 1 senede garantiden degisti nihayet. 20 ye yakin servis mudahalesi ve maillesmelerden sonra yeni makina wd2 olarak revize edilmis 9/6 model olarak geldi , bunda da bi takim problemler var sanirim tasarimsal. tum sureci maillesmeleri videolari ses kayitlarini burada yazacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joje

    Makinam vibrasyon ve sesden dolayi tam 1 senede garantiden degisti nihayet. 20 ye yakin servis mudahalesi ve maillesmelerden sonra yeni makina wd2 olarak revize edilmis 9/6 model olarak geldi , bunda da bi takim problemler var sanirim tasarimsal. tum sureci maillesmeleri videolari ses kayitlarini burada yazacagim.

    Ben de kasim basinda candogan beyin yorumlarina guvenip aldim, cok memnunum makineden, ama servis tam bir sacmalikti.

    Kuruluma gelen arkadas o kadar kaba ve itici biriydi ki dugmelere oyle bir basiyor ki sanki urunu kirmak icin gelmis. Ve en ufak bir sey de kusuru kullaniciya yikiyor. Ve su terazisi kullanmadan kurup gitti.

    Sonra tekrar cagirdim ayni adami su terazisiile kurulum yapin gelip dedim, bu sefer adama kizdilar heralde gelen adamla baya tartistik, adam su terazisi ben hayatimda kullanmadimla baslayip sallayip durdu.

    Bazen diyorum ekmek parasi fln muhabbeti bile fazla boyle insanlara, genel merkeze mutlaka sikayet etmek lazim isini yapmayip kullaniciya suc atan servis gorevlilerini.

    Hayirli olsun yeni makine bu arada :) paylasin sureci merak ettim neler yasandi..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Araştırmalar sonucu alternatifler arasından bu makinayı seçtim iyimi ettim kötü mü ettim okuyan herkes farklı değerlendirebilir ,naçizane başımdan geçenleri anlatmak istiyorum ,şunu da belirtmek isterim yerim olsaydı kesinlikle ve kesinlikle çamaşır ve kurutma makinesini ayrı ayrı alırdım. AEG alırmıydım bilemiyorum. Sonuçta bir eşyanın performansı kadar servisde önemli.
    Başlıyoruz;
    Yeni eve taşındık evde balkon yok , ev küçük çamaşırları koridorda kurutuyoruz, o zaman dedik bunu nasıl halledelim kombo çamaşır makinesi alalım.(Evdeki makina vestel 800 devir 5 kilo sıkıntısı var mı yok, eşimin bekarlıktan kalma makinesi bi tanıdıga verdik gitti. 80 lerde çocukken Annemin Arçelik Toç. makinasını oturup izlemişim birçok çocuk gibi, kendim öğrenci evinde merdaneli arçelik, profilo,indesit , en son samsung kullanmışım amortisör ,kapı emniyet kilidi değiştirmişim, arkadaşlarımın makinaları dibine kadar nasıl hor kullanıldığını görmüşüm ).Araştırırken ilk yöneldiğim makina Hotpoint - Ariston AQD 1071 F 49v idi , markayı bi süre kullanmışız da zaten. Bu modeli araştırdım videolarını youtube dan izledim ve birtakım gürültü , vibrasyon şikayetleri gördüm, bir süre danışmanlık yaptığım ariston-indesit servisine giderek makinayı serviste iken izledim çıkardığı sesi dinledim hatta kaydettim. Servisin bana tavsiyesi üzerine Indesit XWDE 961480X WKKC EU e yöneldim (sonradan anneme aldım 1300tl ye çok memnun şu an).Araştırmalarım arttıkça forumda da gördüğüm aeg l87695wd ye yöneldim gittim teknosadan 2300tl ye kdv indirimli şekilde aldım .
    Makina eve geldi, makina kuruldu ama ayagını ayarlamadan gittiler dakika bir gol bir,(uyarmadan ayak ayarlayan görmedim su terazisi ile gelen 1 kişi oldu. su terazisi aldım kendime artık. Değişimden gelen makinada bile ben ısrar ettim ayarlama için) zemin biraz eğimli makina uçuyor , ayar çekmekte ne var ugraşmadım zaten garanti uzatmak için çağırdığımda ayar çektirttim fakat makina titeşmeye devam ediyor, üstünde ne varsa atıyor , şase gözle görülür sallanıyor tekrar servis çagırdım.Gelen ilk servis maltepe aeg servis ,bişi yok diyor bu 1600 devir ondan diyor, devir düşür diye akıl veriyor, arkadaşım o zaman niye 1600 lük makina aldık.ordan birkaç kişi daha geliyor gidiyor.Şikayet ediyorum video çekiyorum mail atıyorum, kadıköy servis geliyor ve ilk kez açılıyor makina askı yayı yönü değişiyor bunlarda biraz titreşim olur diyor gidiyor ama biraz değil makina traktör mübarek evde yerimizden fırlıyoruz, süper sessiz makina güya, hele bagımsız kurutma yaparsan degme keyfine aparman inliyor.Tekrar şikayet telefon mail vs, kadıköyden başka biri geliyor bakıyor amartisör değişelim diyor, yok diyorum değişin, adam diyor abi yazık olmasın falan filan , neyse diyorum bir bak, önce 2 amaortisör yeni seri geliyor e 3. nerde? yollamamışlar ,1 hafta sonra tekrar 3. takmaca bu arada makina banyoda söküluyor amortisörler için, sıfır makina dağılmış bende izliyorum, tekrar topluyor. Kullanıyorsun birkaç kez, değişen bişi yok tekrar şikayetler , mailler haftalar geçiyor , bu sefer diyorlar kurutucu değişelim ondandır kurutucu değişiyor, değiştirin bakalım, ya diyorum uzatmayın makinayı değişin yok.
    Ben tekrar şikayet ediyorum mail telefon vs. bu sefer ümraniye servis şefi geliyor, su terazisini koyuyor direkt ayaklar yanlış makina eğimli diyor, eee diyorum, düzeltiyor ama makinada titreşim devam, ses o biçim. Diyor ki makinada hata var ,atölyeye alalım ama siz istemiyormuşsunuz . Diyorum alakası yok ben manyak mıyım siz geleceksiniz diye akşamları haftasonları evde durmaya, kimse teklif etmediki gelen baktı giden baktı.
    Neyse makina atölyeye alınıyor servise diyorum rapor tutun değişin , önce bi bakalım diyorlar bişi bulamıyorlar ben gidiyorum servise bakıyorum, tekrar değişecek ne kaldı bişi yok, tambur ekseni bozuk olmasın yalpalamadan dolayı vibrasyon olabilirmi diyorum ,bakıyorlar evet biraz var onuda değişelim diyorlar ,1 ayda italyadan yeni kazan geliyor , bu arada konsinye ürün istedim.
    Zaten 20 iş gününü çoktan geçmiş,ben sesimi çıkarmamışım, neyse tamam hallettik diyorlar, geliyor makina, diyorum özellikle ayakları iyi ayarlayın hala oflayıp pofluyorlar, bu servis elemanlarına zor gelen bişi sanırım.Kullanıyoruz makinayı titreşim vibrasyon devam , hani tamir olmuştu?Tekrar yazışmalar mailler şikayetler , incelemeler , makine değişiyor , bende o sıra internetten bulduğum tüm yöneticilere mail atmış bulundum, etkisi oldu mu bilemiyorum.
    Makina l 87695wd2 olarak gönderiliyor titreşim var mı azda olsa var, gürültü var mı bazen var,üsündekileri bazen atıyor, bildiğiniz kayış sesi hala geçmedi 5 kez falan kullanıldı makina , bu seferde kurutucu ve tahliye pompası daha gürültülü.Bazı programları değiştirmişler alerji programı gelmiş, ipekli programı gelmiş, yünlü hariç yeni bir program, makina verimlilikten dolayı sanırım 9/6 olmuş fizisel olarak değişen ne var panel türkçe olmuş.
    En son olarak değerlendirmem şu, tasarımdan yada kaliteden kaynaklı hatalar var, belki size gelen sıkıntısızdır fakat bana gelen iki makinada sıkıntılı.
    AEG l 87695wd2 kurutucu ve tahliye pompası problemli, iade alınana göre daha fazla ses çıkartıyor, bu belki benim şansım diyeceğim ama iki makinada da sıkıntılar var.
    AEG l 87695wd iç duvarları keçe kaplı (electroluxte yokmuş servisin yalancısıyım) bu güzel kazan tambur geniş programlar esnek makina güzel ama dediğim gibi ses ve titreşimle ilgili problemler var.


    Bu makinayla ilgil yaklaşık 1 sene süren sürecin yazışmalarının bir kısmını aşağıda görebilirsiniz. ilk yazışma en altta yer almaktadır.


    From: Joje
    Sent: Friday, October 23, 2015 5:23 PM
    To: 'kenan.kahraman@electrolux.com.tr'; 'semih.orcan@electrolux.com.tr'; 'press@electrolux.com'; 'burcu@baria.com.tr'; 'hurisel.karanlik@electrolux.com.tr'; 'semih.orcan@electrolux.com.tr'; 'fatih.sengul@electrolux.xom.tr'
    Subject: aeg L87695wd ses ve vibrasyon şikayet

    merhaba,

    Tam 1 senedir çözümlenmeyen alındığı ilk günden beri sorunlu, değiştirilmek istenmeyen makinanın değiştirilmesi için iletişime geçtiğim hiç kimse çözüm üretmedi.
    Umarım sizlerden biri bu durumu görür ve yardımcı olur.
    Ben bu durumu yinede sosyal medyaya taşıyacağım , elimde onlarca kez açılmış servis kayıtları ve çekilmiş videolar fotograflar var bunların hepsini yayınlayacağımi bir kişinin dahi bu makina yada markadan ürün almasına engel olursam bana yeter detayları donanımhaber sitesinde görebilirsiniz.

    Yeni alınmış çamaşır makinasının 3 amortisörünü, kazanını ve kurutucusunu değiştirmelerine ragmen hala problem varsa değişen 5 parçaya rağmen hala ürün yenisiyle değişmiyorsa bırakın ürünü ,süreçle ilgili bir problem var demektir.
    Makina da problem var defalarca video gönderdim ilgililere, bunu görmemek, sorun yok demek için eXXXk olmak gerekir.
    Onca servis müdahalesinden sonra bile, ki en başta ürünü değiştirin ürün sıfır dedik. Hala değişim yapılmıyor.

    2. aşamada hakem heyetine başvuru yapacağım.

    iyi çalışmalar


    From: Joje
    Sent: Friday, October 23, 2015 2:24 PM
    To: 'teknik.destek@electrolux.com.tr'; 'mail.contact@electrolux.com'; 'electrolux.aeg@electrolux.com.tr'
    Subject: FW: aeg L87695wd ses ve vibrasyon problemi 29.09.2015 ziyareti

    Merhaba Hamdi bey,
    29.09.2014 tarihinde aldığım makinadan şikayet sürecim 1 seneyi geçti.
    Size en son servisle yazışmayı da gönderiyorum. Makinayı artık lutfen değiştirin,rica ediyorum, bunu en başından beri talep ediyorum.
    14390 talep no

    iyi çalışmalar.








    From: Joje
    Sent: Tuesday, September 29, 2015 7:10 PM
    To: 'Murat İLK'
    Subject: aeg L87695wd ses ve vibrasyon problemi 29.09.2015 ziyareti



    Murat bey merhaba,
    İlker beyin servisi sonrası çamaşırları hiç çıkarmadan yıkadım, ekteki gibi bir görüntü çektim, sıkma esnasındaki durum ilker beyin gördüğünden biraz daha gürültülü hatta .
    ayrıca bağımsız kurutma yaptım ilker bey bagımsız kurutmayı görmedi, bağımsız kurutmayı 7:38 saniyesinden itibaren izleyebilirsiniz, gürültüyü duyunca koşarak gidip makinayı kayda aldım. İlker beye de izletebilirsiniz.
    teşekkür ederim.


    video linki;
    https://drive.google.com/file/d/0BzGGpq0USxcLN3lpN1ExcDZfNlE/view?usp=sharing





    From: Joje
    Sent: Friday, September 18, 2015 2:09 PM
    To: 'teknik.destek@electrolux.com.tr'
    Subject: FW: aeg L87695wd ses ve vibrasyon problemi kazan değişim sonrası



    From: Joje
    Sent: Wednesday, August 12, 2015 10:09 PM
    To: 'mustafa@pratikteknik.com'; '40804@electrolux-servis.com'; 'info@pratikteknik.com'
    Subject: aeg L87695wd ses ve vibrasyon problemi kazan değişim sonrası

    merhaba Mustafa bey;

    Ekte paket içerisinde kazan değişiminden sonra kaydettiğim görüntüyü görebilirsiniz.Kesinlikle ve kesinlikle makinayı istemiyoruz , makinanın değişimi için genel merkezle iletişime geçerek gerekli prosedürü uygulamanızı rica ediyorum.

    Ayrıca yüksek çözünürlük ve ses kalitesinde olan görüntüyü de aşagıdaki baglantıdan görebilirsiniz.

    https://drive.google.com/file/d/0BzGGpq0USxcLaFBZc2RLa3M1YWs/view?usp=sharing


    Teşekkür ederim.








    From: Joje-
    Sent: Thursday, May 28, 2015 6:20 PM
    To: mustafa@pratikteknik.com
    Subject: FW: FW: aeg L87695wd ses ve vibrasyon problemi 2

    Başka bir sıkma videosunu da ekte görebilirsiniz.



    From: Joje-
    Sent: Monday, April 20, 2015 2:59 PM
    To: 'mail.contact@electrolux.com'; teknik.destek@electrolux.com.tr; 'electrolux.aeg@electrolux.com.tr'
    Subject: RE: FW: aeg L87695wd ses ve vibrasyon problemi

    Merhaba ,
    Cumartesi günü makinanın kurutma ünitesi de değişti ve makinayı çalıştırdıktan sonra bir video daha çektim, ekte görebilirsiniz. Değişen bir durum yok aynı şekilde çalışmaya devam ediyor.
    Sıfır makinanın artık bir parçasının dahi değişmesini istemiyorum.
    Gerekli prosedürün uygulanarak , makinanın değişimini rica ediyorum.
    Teşekkür ederim.











    -----Original Message-----
    From: Selma Sahin [mailto:selma.sahin@electrolux.com.tr] On Behalf Of TR Mail Contact
    Sent: Tuesday, February 24, 2015 12:21 PM
    To: Joje-
    Subject: Re: FW: aeg L87695wd ses ve vibrasyon problemi


    Sn joje,

    24.02.2015 tarihinde yetkili servis tarafınıza hizmet verecektir.















    Merhaba,

    Kadıköy servisten gelen Erkan bey sağ olsun, tarafınızdan gönderilen iki amortisörü makinayı söküp taktı , akabinde birkaç gün sonra 3.
    Amortisörde geldi ve makine tekrar sökülerek amortisörü takıldı , yeni takılan amortisörler daha sert evet fakat makinanın sesi daha da arttı ,hatta amortisörler vibrasyonu sönümleyemediği için şase zayıf kaldı daha fazla titreşmeye başladı. Ekte gönderdiğim videoda sesi ve titreşimi görebilirsiniz , gövdede , üst kapakta hatta deterjan kapağında titreşimden dolayı tangırtılar, yan taraflarda vuruntu meydana gelmeye başladı.

    İlginize sunuyorum,
    Çözüm üretmenizi rica ediyorum.





    From: Joje- Sent: Monday, December 29, 2014 12:22 PM
    To: teknik.destek@electrolux.com.tr; electrolux.aeg@electrolux.com.tr; '40810@electrolux-servis.com'; '40828@electrolux-servis.com'
    Subject: aeg L87695wd ses ve vibrasyon problemi

    Tekrar merhaba ,

    Kadıköy servisten Özkan bey geldiler sağ olsunlar. Makinanın sağ askı
    yayının yönünü değiştirdiler ve denge ayarı yaptılar, makinadaki
    titreşim ve vuruntu sesi azaldı.
    Fakat ekte videolarda ki amortisör sesi kesilmedi , Özkan bey de bu
    amortisör sesine normal dedi ben başka kullanıcılara sordum ve böyle
    bir sesin onlarda olmadığını söylediler. Amortisörün, makinanın sesinide etkilediğini düşünüyorum.

    Cuma günü tekrar Kadıköy servisten teknik bir arkadaşımız geldi sesi inceledi.

    Ben bu üründe hata olduğunu düşünüyorum ve makinanın değiştirilmesini talep ediyorum. Bu makinayı sosyal medyadan araştırıpta almıştım, fiyat /performans açısından piyasadaki en iyi ve en sessiz makine olduğu söylenen bir makinada böyle bir şeyi kabul etmiyorum.
    Tamir istemiyorum.

    Teşekkür ederim.






    From: Joje-
    Sent: Friday, November 21, 2014 4:33 PM
    To: 'teknik.destek@electrolux.com.tr'
    Subject: aeg L87695wd ses ve vibrasyon problemi

    Merhaba 29.09 tarihinde Maltepe teknosadan aeg L87695wd kurutmalı çamaşır makinesi aldı kurulumu Maltepe servis tarafından yapıldı, makinada ekteki videoda göreceğiniz gibi aşırı vibrasyon ve ses aynı zamanda amortisörlerden gelen birtakım seslerden dolayı 24.10 tarihinde servis talep ettik aynı zamanda 4 yıl ek garanti işlemnide istedik . Maltepe servis tekarar geldi ve ayaklara ayar çekmeye çalıştı ancak bu kadar bu makine 1600 devir bu kadar ses oluyor dedi amortisörlerden gelen sesede normal dedi ve gitti.
    İnternette bu makinanın sıkma videolarını izledim ve bizim makinemizden gelen sesin normal olmadığını düşünüyorum. Makinadan memnun değilim. Ürünlü ilgili gerekli işlemin yapılmasını rica ediyorum değişim mi yapılacak yoksa makinaya daha hakim bir servismi yönlendireceksiniz. İlginizi rica ediyorum.







     AEG L87695WD Kurutmalı Çamaşır Makinesi/Yenisi Geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joje -- 11 Aralık 2015; 8:56:33 >




  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Tavsiyelerinizi dikkate alacağız.
  • merhaba Arkadaşlar,

    Aeg L87695WD2 modeli ile yorgan yıkayabilirmiyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abadice

    merhaba Arkadaşlar,

    Aeg L87695WD2 modeli ile yorgan yıkayabilirmiyim?

    Sorunsuz bir sekilde iki kisilik kocaman battaniye yikiyoruz ama yorgan denemedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realburaq


    quote:

    Orijinalden alıntı: abadice

    merhaba Arkadaşlar,

    Aeg L87695WD2 modeli ile yorgan yıkayabilirmiyim?

    Sorunsuz bir sekilde iki kisilik kocaman battaniye yikiyoruz ama yorgan denemedim.

    eywllah hocam peki hangi programı tercih ediyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abadice

    quote:

    Orijinalden alıntı: realburaq


    quote:

    Orijinalden alıntı: abadice

    merhaba Arkadaşlar,

    Aeg L87695WD2 modeli ile yorgan yıkayabilirmiyim?

    Sorunsuz bir sekilde iki kisilik kocaman battaniye yikiyoruz ama yorgan denemedim.

    eywllah hocam peki hangi programı tercih ediyorsunuz?

    Hassas ve yunlu de denedim gayet guzel yikandi, epey de kuru cikiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abadice

    merhaba Arkadaşlar,

    Aeg L87695WD2 modeli ile yorgan yıkayabilirmiyim?

    Programı yoktur, ancak yıkayabilirsiniz.

    Tercihen ipekli programında sıkma devrini 1000 veya 800'e indirip durulama ekleyerek yıkayabilirsiniz.
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    "yalnızca Kuru temizleme" etiketli keten ve yünlü ceketlerimi acaba buharlı tazaleme yapsam her hangi başlarına bir zarar gelebilir mi?

    birde "yalnızca Kuru temizleme" etiketli kışlık kaşmir/yün/ipek karışımlı bir montum var acep elde hassas yıkama gibi bir programda yıksam bana küser mi?
  • Arkadaşlar 3 yıl önce ben de yoğun araştırmalarım sonucunda iyi bir markadır diye aeg marka lavamat l85275xfl modelini aldım ve garanti biteli 6 gün oldu ve makine ses yapmaya başladı, servis çağırdık servis rulman arızası dedi ve garanti biteli 6 gün olduğu için garantiden yapamayacaklarını söyledi ama yinede şirketle bir görüşelim dedi ve gitti. 1 gün sonra telefon ettiler ve şirketin garanti geçtiği için garantiden değişimi kabul etmediğini ve 933 TL fiyata komple kazanla birlikte değiştirilerek tamirinin mümkün olacağını söylediler. Tabiki ben kabul etmedim o fiyata gider sıfır garantili bir çamaşır makinesi alırım dedim, ama 20-30 TL lik bir rulman için 933 TL isteyen bir anlayışı da sizlere havale ediyorum. Kazanla birlikte değiştirmelerinin sebebide rulman ile kazanın birbirinden ayrılmamasıymış.
    Tabiki karar sizin ama tavsiyem aeg ve elecktrolux ten uzak durun, bir kaç defa arayıp şikayette bulunduğum halde, ne telefonla ne e-mail yoluyla dönüş bile yapmadılar. en son ben arayıp yetkili biriyle görüştüm (ne kadar yetkili onu da bilmiyorum) basit bir arıza için 933 TL ücret istiyosunuz ne yapayım 3 yıllık makineyi çöpe mi atayım diye sorduğumda siz bilirsiniz beyefendi yapabileceğimiz bir şey yok diyen bir kişi karşımda gördüm. Bundan önce 10 yıl profilo kullandım ve en küçük bir problem bile çıkarmamıştı, bu makineye profilonun iki katına yakın para verdim yarısı kadar dayanmadı. Rulmanı kazandan ayrılmayan bir parça en azından sağlam yapılır ki bi 10 yıl dayansın ama sanki garanti bitimine ayarlamışlar gibi 6 gün geçince bozuldu... Kısacası AEG test edildi ve bir profilo, bosch simens olmadığı görüldü servisinin rezil olduğu tartışma götürmez, hatta kimsenin beğenmediği ariston bile en azından arıza yapsa bile makine parası kadar masraf çıkarmadığı düşünülürse daha alınası bir üründür denilebilir. Ben illada AEG veya Elektrolux almak istiyorum diyen buyursun alsın ama rulmanın (bilyenin) 933 TL ye değiştiğini bilerek alsın...




  • Yanlış konuya yazmışım.... sildim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evvela -- 15 Eylül 2016; 20:08:09 >
  • Arkadaşlar 3 ay once aldik bu makineyi kurutmasinda falan bi sikintim yok sorun beyazlar yok naptimsa beyazlarin renkleri bembeyaz olmuyor persil +camasir suyu on yikamali 60 derecede pamukluda yikadim yok omo sivi+camasir suyu 60 on yikamali yok deniyorum deniyorum olmuyor lekeler bile cikmiyor nerde yanlis yapiyorum yoksa makinedemi olay anlamadim bide annem demezmi camasirlarin rengini azdiriyor diye bende moral sifir eski makinem aristondu 12 sene kullandım coraplari citileyip atardim senelerce makinemiyi yikamiyor diye uzulup durdum ama beyazlar sakiz gibi lekeler falan cikardi okadar arastirip aldim artik benimde makinem iyi yikiycak diye ama yok olmuyor benmi yanlis yikiyorum umarim oyledir makineyi atsam atamam satsam satamam cunku ne kullaniyim neyde yikiyim napiyim bi akil verin lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cvp yokmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozzyada O kullanıcısına yanıt
    merhaba.

    ben kendi tecrübelerimi anlatayım.

    Beyazlar için sıvı deterjan kulanmayın. ben beyazlarda en iyi sonucu arielin dağ esintisi ile aldım. Üstelik paketinin üstünde yazan miktarın yarısını kullanarak. 5 kg çamaşır için paket üzerinde 150 gr yazıyor ama ben 75 gr kullanıyorum. 40 derecede yıkıyorum ve güzel sonuç alıyorum. Yalnız benim çamaşırlar çok kirli olmaz hiç. Sular da az kireçli, hatta kireçsiz gibi. Siz, çamaşırın kirliğine göre, suyunuzun kireç oranına göre biraz daha arttırabilirsiniz. Vanish marka toz leke çıkarıcı/beyazlatıcılar var. Her yıkamada bundan 1-2 ölçek koymayı deneyebilirsiniz. Sularınız kireçliyse yine 1-2 yemek kaşığı çamaşır sodası ilave edebilirsiniz. Bunları bir deneyin. Yine sonuç alamazsanız, makinenizde bir sıkıntı olabilir.
  • Tesekkur ederim cmsr suyu arti deterjana ragmen lekeleri cikmamis gorunce umudum kalmadi zaten arielle vanishi deniyim bakalim bende 3 cocuk var lekesiz camasir bulmak zor umarim sorun makinede degildir tekrar tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozzyada O kullanıcısına yanıt
    Çamaşır suyunu, makinede nasıl kullanıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YAKLAŞIK 4 YILDIR bu model halal değişmemiş sadece l87695wd sonuna 2 eklenmiş ve kg 9/7 yerine 9/6 ya çekilmiş. ama kazan hacimleri aynı kalmış. Makinada genel problemler mi var acaba diye düşünmeden edemiyorum. Ben de bu makineyi almayı düşünüyorum ancak sadece yıkama da resmi teknik veriler kurutmasız modellerin harcadığı enerjinin 2 katına tekabül ediyor. Kurutmasız A+++ 9KG lık modeller yıllık 105 kw enerji tüketirken kurutmalı bu ürün sadece yıkama da yıllık 210kw enerji tüketiyor. kurutmayla birleştiğinde ise yıllık 1224kw gibi dehşet bir sonuç çıkıyor ortaya!!

    Muhtemelen eskişehirin soğuk olması nedeniyle kışın kurutmayı kullanmayı planlıyoruz ama heme enerji (su+elektrik) hem de kombo makinada olası yaşatacağı problemleri göz önünde bulundurarak kararsız kalıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    quote:

    Orijinalden alıntı: eozen81

    quote:

    Orijinalden alıntı: lazpanyol

    her yıkama kurutma sonu. çekmece kazan kuru temız kalır.

    Bizim hanım eski makinanın da kapağını hafif açık bırakırdı, ben de unuttu diye
    kapatırdım, demek ki bundanmış

    Dün akşam ilk kez ECO modunda yıkama + kurutma yaptık. Sonuç beklediğimizin
    ötesinde iyiydi diyebilirim, sıcacık çamaşır çıkıyor, kup kuru Yalnız
    ilk kullanımlardan olsa gerek çamaşırlara da sinen ağır bir koku mevcut, kurutmadan
    kaynaklanıyor sanırım, bu normal mi ve zamanla geçer mi?

    Cihaz yeni ve Carboran (plastik alaşımlı) kazana sahip olduğundan bir süre koku yapması normaldir. Zamanla azalacaktır.

    Bu modelde su jeti mevcut mu???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar,

    candogan bey tavsiye etmemiş ama yıkama kurutma combo almayı düşünüyorum. kritik olmasa da yer sıkıntım var. Ancak üstüste koyma şansım var ki, o zaman da rafları kaybediyorum.
    işten anlayan bir çevrem olmadığı için forumda yazılarınızı okudum. Anladığım kadarıyla bu iki makine en iyisi;
    LG-FH4U2TDHP5N 2400TL
    AEG L87695WD2 2700TL


    evde şu an 5 yavru toplam 7 kedim var. Dolayısıyla tüy toplayan combo makina arıyorum. Eğer combolar tüy toplama konusunda zayıfsa o zaman kurutmayı tek alırım.
    konuyla ilgili acil yardımınızı bekliyorum.

    PS. bir de şimdi ÖTV indirimi varmış galiba, şu aeg'nin 2700tl rakamı indirim yapılmış hali mi yani?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.