Şimdi Ara

Aftershokz Bluez İncelemesi - Kemikten İletim Teknolojisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kulaklık kulakta olur. Tepeden bantı vardır kafaüstü olur veya kulağımızın içine girer, kulakiçi olur. Hep böyle bildik, hep böyle gördük.
    Peki artık ezberlerimizi bozsak? Mesela sesin algılanmasında nerdeyse yarı yarıya rolü olan kemiksel iletişimden ne haber?

    İşte bu incelemede konu edeceğim kulaklık yabancıların Bone Conducting dediği tipte bir kulaklık olup gelecekteki modelleri açısından devrim yaratabilecek bir teknolojiyi barındırıyor. Ses çoğunlukla kulaktan değil titreşim yoluyla kafa kemiklerinden geliyor! Ürkütücü değil mi? Gnarls Barkley'i bir de böyle duyun siz :D Tam sınamak için kulaklarıma tıkaçlarımı taktım ki dış sesi minimize etsin. Müzik hala kafamda. Aleti kafamın tepesinde sabitledim. Müzik hala bende. Bas vurduğunda bildiğin titriyor. O esnada kulaklarımı sıkı sıkı kapadım o 3m kulak tıpasının üstüne. Hiçbir fark yok :) Tek fark -39 dbye kadar sesi azaltan kulaklık tıpasını çıkarınca oluşuyor, müzik bariz daha net hale geliyor. O da kulak herhalde akustik veriyi de işlediğinden dolayı oluyor

    Kullanım ve Ses Kalitesi
     Aftershokz Bluez İncelemesi - Kemikten İletim Teknolojisi

    Takış aynen böyle. Ses kalitesiyse şaka gibi :) Müzik çok baslı değilse ne olduğunu göze alırsak çok iyi. Ses kontrolü isterseniz müziği yürüttüğünüz cihazdan ister de kulaklığın arkasındaki düğmesinden. Arama cevaplama tuşu sol parçada (kulaklıkta diyemedim) şarkıyı durdurma da sağda.

    Konuşma Kalitesi
    Karşının sesinin bir iki tık uzaktan gelmesi dışında hiç sorun yok kulaklık bir telefonla ve mac veya laptopla eşleştikten sonra.

    Bas
    Bas vururken çoğunlukla titriyor :) Ama hakkını yemeyeyim, kulakta tıkaç varken ve ellerle kulaklar da kapanmışken kemikten bas gitarın da bungu geliyor. Ha tabii dubstepte bass drop anlarında o bildiğiniz gökgürültüsü-vari baslar yok..E siz de biraz dinlemeyn dubstep :)
    Mid
    Midi vokaller bağlamında düşünürsek şarkıcı yanınızda! En azından Jason Mraz öyle bir terbiyesizlik yaptı :evl Geri git dedim, kulaklığı kafamın her yerine taktım ama ı ıh, anca kafayla teması kesince veya kulaklığı kafanın olmayacak yerlerine takınca uzaklaşıyor. Diğer enstrümanlar baabında da sıkıntı yok. Yine ne olduğunu düşününce oldukça yeterli.
    Tiz
    Eğer akustik kanalı kesmezseniz (yani kulakları tıkamazsanız) gayet yerinde. Ve önde değil. basları tüm kudretiyle duymasanız bile tizler iyi. Müziğin atmosferi tiz hakimiyetindeyse duyuyorsunuz.
    İzolasyon
    Eğer %70 ile son ses arası açmazsanız dışarısı da kulağınızda. Klavye tıkırtılarımı duyuyorum. Şu an kafamdaki metal müziğe rağmen :)

    Bu bone conducting teknolojili kulaklık Bluez kısaca böyle. Eğer bol telefon konuşması yapıyorsanız ve müzik de istiyorsanız veya sporu yaparken müziği de dinlemek veya bisiklete binerken dışarıyı kornayı da duyayım istiyorsanız size göre bir kulaklık olmuş bu yeni teknolojiyle.

    Güncelleme 1:
    Bugün otobüste dinledim. İlk anda gözüme çarpan yanımdaki adamın ses çok geliyor diye uyarması oldu :) Telefonda ses %100'dü. Ama toplamda hem sesleri duyarak (2 ayrı kişiyle konuştum otobüsü beklerken) hem de müziği motor sesine rağmen işiterek fena olmayan bir performans yaşadım.
    Güncelleme 2:
    Kulaklıklarıma pek de tepki vermeyen kız arkadaşım bunu dinler dinlemez bağırarak ÇOK İYİ BUU dedi :) Ve denemek için oturduğum koltuktan odasına gitti bunun üstünden konuşma açıktı. Ve hiçbir sorun veya kayıp olmadı. Mesafe 10 mt ve 4-5 duvardı. Artık o da alacak ve arabasında kullanacak. Madem hands free yok arabasında, aha da bu var :)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Harika ve fikir verici bir inceleme teşekkürler,


    Kulaklığın akibeti ne durumda hala memnun ve kullanıyormusunuz ? tavsiye edermisiniz, BASS SEVEN BİRİNE
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Merhaba. İncelemedeki kulaklığı bir abime sattıydım. Ama şu an bende 2. Versiyonu var 1.5 yıldır falan. Yakında 3. Versiyonu da alacağım.



    İncelemede belirttiğim gibi bas en güçlü noktası değil. Eğer istanbuldaysanız buyrun yerime dinleyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba gözlükle beraber nasıl olur? Günlük 4-5 saatlik kullanım için de uygun mu? 2014'de sizin incelemenizi okuyup jvc ha s500 almıştım çok memnundum ama geçenlerde bozuldu, onun yerini alabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashday -- 1 Mart 2019; 11:5:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 27/08/2018 Tarihinde n11.com satış kanalı üzerinden AFTERSHOKZ TREKZ TITANIUM kulaklık satın aldım.

    Kulaklığı satın alma sürecinde firma yetkilisi ürünün paralel ithalatının da olduğunu, ürünü TR distribütörü olan kendi firmalarından alırsam, garanti koşullarının geçerli olacağını ifade etti.

    Ürünün ilk olarak sol kulaklığı çalışmamaya başladı ve ürünü n11 satış kanalı üzerinden değişim istemli olarak distribütör firmaya gönderdim. Yapılan incelemede kullanıcı hatası nedeniyle arızanın gerçekleştiğini ifade ederek ücretsiz tamiratını gerçekleştirdiler.

    Akabinde; ürün (müdahale edilmeyen) diğer kulaklığındaki mikrofon kısmında fonksiyon kaybı oluştu. (Mikrofon çalışıyor vefakat ses iletiminde çok ciddi bir ses kaybı ve ortam gürültüsünü eskisi gibi azaltmama problemi var.)

    Ürünü ilk aldığımda sokakta yürüyüşte veya bisiklet binerken telle görüştüğümde bile konuştuğum insanlar
    -sokak/trafik veya rüzgar gürültüsü yok, sesin çok net diye hayretlerini bildiriyorlardı

    Bahsettiğim tamirat sonrası kulaklığın mikrofonunda/telde konuşma çok ciddi bir gerileme oldu.
    O kadar ki araç içinde kullanırken bile kulaklıkla mı konuşuyorsun sesin çok az ve derinden geliyor duyamıyoruz demeye başladılar, spor esnasında ise rüzgar sesi çok ,sesin az geliyoruz duyamıyoruz diyorlar.

    Bu sorunumla ilgili firmanın e-posta adreslerine mail attığımda herhangi bir dönüş olmayınca firmanınwww.kemikteniletim.com sayfasındaki telini aradım. Firma yetkilisi görüşme sağladım.


    Ürünün satılırken deklare edilen garanti koşullları ile firma yetkilisi’nin garanti koşulları arasında hiçbir benzerlik bulunmamaktadır.

    FİRMA:
    -Ürünün ÇİN MALI pres baskı bir ürün olup tamiratının olmadığını,
    - Garanti, iade ve değişimin ürün tesliminde ilk 1 hafta 15 gün içinde o da hiç çalışmama vb. gibi bir durum olursa mümkün olduğunu,
    - 2 Yıl garantinin Türk Devletinin Dünya standartları dışında bir uygulaması olduğunu, gerçek garantinin 1 yıl olması gerektiğini,
    -ELEKTRONİK CİHAZLARDA PARA İADESİNİN ZATEN HİÇ BİR MARKA VE ÜRÜNDE (TELEFON DAHİL) OLMADIĞINI,
    -Elektronik cihaz olan bu ürün gibi ürünlerde 15 gün geçmişse bozulursa ücret ödeyerek yenisini almak gerektiği,
    - Cihazım özelinde ise distribütör bile olsa, diğer kulaklığa kendi tamiratları nedeniyle üretici ÇİN firmasının asla değişime yanaşmayacağını,
    - Kulaklığın tamirat görmeyen kulak kısmında ki “aşırı performans kaybının” da diğer kulaklığa müdahale ve ürünün bir müddettir kullanılıyor olması, normal yıpranma payı olduğu gerekçeleri ile garanti dışı olduğunu,
    -Türkiye de ürünün servisi olmadığını, ilk tamiratın iyiniyetle “bu işlerden anlayan personelce” yapıldığını,
    -Ürünü çok pahalı olması ve döviz hareketi sonrası 700-800 TL bandında piyasa fiyatı olması nedeniyle artık ithal etmediklerini, stoklarında da bulunmadığını, isteseler bile değişim yapamayacaklarını ifade etmişlerdir
    YUKARIDAKİ İZAHATA GÖRE BU ÜRÜNDE GARANTİ; KAPIDAN ÇIKINCAYA KADAR GEÇERLİ.

    Ürün desteği Türk garanti mevzuatına uymuyor (yetkili servis, yedek parça, değişim,iade onarım hizmeti vb).


    Alan bu durumu bilerek alsın


    Not- Bu sorun dışında kemikten ses iletimi teknolojisi harika, kulak içi kulaklıklardaki ortamdan kopma/izole olma riskini yaşamıyorsunuz. Şarjı çok uzun dayanıyor, benim cihaz duvarsız 5-6 metre mesafede mükemmel onun dışında veya araya duvar girerse bağlantı kopuyor




  • KODEM kullanıcısına yanıt
    Konu belki eskide kaldı fakat ; Tam da bu günlerde bu kulaklığı alma sürecindeydim , yazdığınız yorum / kullancı deneyimi için teşekkür ederim , sayenizde almaktan vageçtim
    Farklı bir marka / model tavsiyenizi dikkate alırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiziltutku -- 23 Aralık 2019; 21:23:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.