Şimdi Ara

Afyonkarahisar il Jandarma Komutanlığı Kısa Dönem - Yedek Subay Tanışma Bilgilendirme Başlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize hakkınızda hayırlısı nasip olmuştur dileklerimle.

    Ben Eğirdir Komando yedek subaylık istiyordum ama nasip,hayırlısı burasıymış bakalım gidip görcez.

    Adım Ömer
    Kütük Kars,
    İkamet istanbul,
    Meslek Elektrik öğretmenliği.

    Acemi birliği Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı
    Usta birliği Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı

    Hiç Afyonkarahisar a gitmişliğim yok, bilgi sahibi değilim, internetten bulduğum bir yazı var onu aşağıda paylaşıyorum.

    Tecrübeli önceki dönemler varsa aramızda anlatırlarsa çok seviniriz.

    12 si sabah erken saatlerden itibaren gelen tertipler ile tanışabiliriz girmeden.

    Hepinize hayırlı tezkereler.





    Asagidaki yazı alıntıdır, yazana Teşekkürler.

    quote:

    şehir merkezinde yer alan bu mekanda her sabah kalabalık bir içtima alınır, albaylar, yüzbaşılar heryerde, normal astsubaylara selam çakmazsın burada anca yıldızlılara. herkese selam dursak elimizi indiremeyiz valla.

    bu entry'i okuyan arkadaşların çoğu yakın geçmişte burada askerlik yapacağını öğrendiği için bu sayfayı arayıp bulduğu için entry'nin bundan sonraki tanımsal bölümleri tanıtım şeklinde devam edecektir.

    sırayla gideyim konulardan, önce yemek konusu.

    şimdi yeni gelen arkadaşlar neyin ne olduğunu bilmediğinden bide adı üstünde yeni geldikleri için bulaşığı ve yemekhane temizliğini kesin siz yeni gelenlere bırakılır o uzun dönemlerden, sizde kalabalık olduğunuz için her akşam 6-7 kişilik gruplarla halledersiniz. toplam sayınıza göre 10-15 günde bir size sıra gelir pek sıkıntı olmaz. yemekhaneye sıf size iş olsun diye hortumla su basabilirler, sonra paspas, o yüzden hortumu kapın ellerinden biz yaparız kardeş diyin ki suyu az basıp işi azaltırsınız. ama komutanlara söyleyin uzun dönemlerde yıkasın arada, adalet olsun falan diyin. yemekler orada pişmiyor, garnizondan geliyor. kendi gelmiyor tabiki siz gidip alıyorsunuz. bi kamyonun arkasına 2-3 asker topluyorlar ortadan, koca koca tencereleri taşıyorsunuz getiriyorsunuz yemekleri, baktınki yemek getirmeye adam arıyorlar hemen arazi ol, rezalet bi iş. yemeklerde pek iyi değil açıkçası, genelde hindi, buğday pilavı falan oluyor, ama biz hep dışardan söylüyorduk. evet yasak ama öyle bir olay var, numaraları ezberliyorsun bi zaman sonra, kulübeden arıyosun, dürümler, dönerler, tavuk çeşitleri, pideler neler neler, komutanlarda görse bile pek laf etmiyor. duvarın dibinden alıyorsun yemeği gayet güzel oluyor. kantin falan gayet iyi. tost yok ama sabahları on numara açma poğaça var.

    sosyal imkanlara gelelim. şaka şaka, pek sosyal imkan yok ama tam ortaya ufak bi gazino yapmışlar, televizyon odası yani, güzel bi oturma grubu var, valla var yalan atmıyorum, geceleri nöbetçi astsubay uyuyor gerçi ama gündüz boş zamanlarda oturursunuz plazmada var mis. uzun dönem askerlerden alabilirseniz kumandayı haber falan izlersiniz ama kısa dönemlerde de bi ton mal adam olduğu için bi kanalda uzlaşmak biraz zor oluyor, ntv yi açıp saklayın kumandayı en iyisi.

    görevlere gelelim. iki tip asker var, il jandarmanın askeri, karargahın askeri. karargah mıydı başka bi isim miydi tam hatırlayamadım da karargah heralde. yok yok destek muhafız askeri de olabilir yada hizmet karargah böyle bir tamlama işte. bu isminden tam emin olamadığım çok boktan bi görev tanımı, tüm amelelikler bu askerlerde, sabah yerlerdeki izmaritleri toplamaktan tutta o yemekleri getirmeye kadar hep bunlarda, tören olur, geçit olur yürümeye gidersiniz. il jandarma merkez askeri kraldır ama, il jandarma askeri sabah odasına bi pas pas atar oldu bitti. biri bi iş vermeye kalktı mı da ben il merkezin askeriyim dersin kılını kıpırdatmazsın. merkez askeri olmak için bilgisayardan anlıyorum dersen her pazartesi dj olursun, müzik sistemini kurarsın istiklal marşını okutursun. revirci olmakta güzel, alırsın hasta askerleri çıkarsın dışarı afyon hastaneye gezersin sonra.

    gelelim konaklamaya. yatakhaneler geniş ferah, ranzalardan oluşuyor, şu kötü yanı var çok disiplinli bu arkadaşlar. yatakhanede durmak yasak gündüz, bazen gazinoda da durmak yasak oluyor. yemekhanede yasak, nerede durcağını şaşırıyosun valla, bak bi kere bi arkadaşa kitap verdim okusun diye, herif yastığın altına koymuş kitabı gündüz, hop çöpe atmış komutan, saygızın adam, elif şafak firarperest kitabıydı gitti çöpe. hiç bi eşya bırakamazsınız odada. gündüz gir sıfır eşya. dolaplar da koridorda bak buda kötü. bavullar valizlikte kilitli bu da kötü bence.

    il jandarma komutanlığındaki durum böyle. bizim devre buraya acemilikten sonra geldi. bi hafta içinde dağılcak olanlar karakollara veya ilçe jandarma komutanlıklarına dağıldı, kalanlarda ya hizmet muhafız askeri oldu ayvayı yedi, yada merkez askeri oldu. ben 20 gün falan kaldım şöförlük eğitimi sebebiyle daha sonra bi karakola gittim.

    şahsi fikrim ilçeler, karakollar buradan bin kat daha güzel. o yüzden komutana söyleme şansınız varsa söyleyin, yada ayarlayın işte bi şekilde, ilçe de yetmez en iyisi dış karakol. dış karakol çok ıssız bi yerde olabilir ama emin olun buradan çok daha rahat edersiniz, benim dış karakol için (bkz: tınaztepe jandarma karakolu) bavullar dibimizde, yemeğimizi kendi ahçımız yapıyor on numara, rütbeli personel daha rahat, yatakhaneye boş zamanlarda gir otur, gazino daha sakin, hayat bize güzeldi valla, güzeldi derken il jandarmaya göre güzeldi, sonuçta askerlik yani fazla bi beklentiniz olmasın.

    bide şöyle bi şey var, bi liste olursa ilk sıradakileri o kötü görev dediğim hizmet muhafız mı karargah mı ne ona alıyorlar direk. ilk 16 kişiyi alıyoruz diyorlar, langırt diye alıyorlar dönüşü yok. sonra ki 8 kişi merkez de kalıyor. sonra sıradan alfabetik dağıtıyorlar ilçelere. bence ilçelere dağıtılmak hedefiniz olsun. listede ki sıra nasıl oluşturuluyor derseniz, excelden random sort ediyorlar desemde inanmayın. liste şu şekilde oluşuyor. ilk gittiniz sıraya geçin şöyle 4er li diyorlar, sonra sıradan adınızı yazarak listeyi oluşturuyorlar. orada mal gibi en öne geçerseniz, şimdiden sizi tebrik ederim 400 kişinin yemeğini 3 öğün taşımak için 5 ay boyunca gönüllü oldunuz demektir. sabah kahvaltısını taşımak için yatağınızdan kaldırılırsınız söyliyim ona göre ayağınızı denk alın.

    ilçelerin de kendine göre bissürü böyle özelliği var, ama devriyeye falan çıkıyosun, köy kahvesiydi, vatandaştı, trafik kazasıydı, daha keyifli yani. onuda talep olursa anlatırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remo7 -- 10 Aralık 2012; 13:27:54 >







  • Alıntı

    quote:

    dağıtım büyük ihtimalle köylere ilçelere olacakmış arkadaşlar il de kalmak şans işiymiş öyle söyleyenler çok beni düşündüren onlar değil de soğuk izmir de - görmeyen biri olarak karasal iklimin en yoğun ayazına gidiyoruz... KULAKLARI KORUYUN KREM VAZELİN NE BULURSANIZ KULAKLAR ÇOK YANIYORMUŞ HATTA 1 HAFTADA HERKES SOĞUKTAN KAP KARA OLUR DİYORLAR HADİ BAKALIM solaryumdanda yırttık kışın ortasında bronz bir tenle dolaşırız artık:D
  • Alıntı

    quote:

    Eğer acemi sayınız fazla olursa sizi 2 gruba ayıracaklardır. Eğer rahat bir acemilik geçirmek istiyorsanız Çobanlar grubuna düşmeyi deneyin diğer türlü sizi İscehisara gönderirler:)
    Ben İscehisarda yaptım acemiliği kötü değildi ama Çobanlardaki arkadaşların geçirdiği acemiliği öğrenince keşke dedim ama yinede zevkliydi:))


    quote:


    afyon il jandarmaya giden arkadaşlar afyonun merkezinde alayda askerlik yapmayacaklar;
    ya çobanlar yada iscehisar ilçesine gidip acemilik yapacaklar
    oradan merkez ve çoğunluğu ilçelere olmak üzere dağıtılacaklar (ilçeler daha rahat, ne kadar küçük ilçe o kadar rahat)


    quote:

    Belli olmaz ihtiyaca gore alayda kalanlar oluyor ama alayda kalmamaya calisin.


    quote:

    En kral ilçe Çobanlar ilçesidir.Ne yapın edin oraya düşmeye çalışın.




  • Çobanlara düşerseniz sanslisiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeVaST@ToR

    Çobanlara düşerseniz sanslisiniz
    benimde acemilik ve usta birliği afyonkarahisar jandarma :)
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remo7 -- 10 Aralık 2012; 14:03:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezermsk

    benimde acemilik ve usta birliği afyonkarahisar jandarma :)

    Ben biletimi aldım, bizim burdan tek otobüs var, gece inmiş olcam, saat 2-3 gibi, sen kaçta oradasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: remo7

    quote:

    Orijinalden alıntı: sezermsk

    benimde acemilik ve usta birliği afyonkarahisar jandarma :)

    Ben biletimi aldım, bizim burdan tek otobüs var, gece inmiş olcam, saat 2-3 gibi, sen kaçta oradasın.

    Alıntıları Göster
    benim de acemi usta birliği afyonkarahisar jandarma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: remo7


    quote:

    Orijinalden alıntı: sezermsk

    benimde acemilik ve usta birliği afyonkarahisar jandarma :)

    Ben biletimi aldım, bizim burdan tek otobüs var, gece inmiş olcam, saat 2-3 gibi, sen kaçta oradasın.

    ben sanırım gece çıkıcam sabah 7 gibi orda olurum.istanbuldan gelicem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetça

    benim de acemi usta birliği afyonkarahisar jandarma

    Haberleselim bi şekilde, yukarı da yazıyor erken gitmeyin diye kaçta teslim olalım?
    Telefon goturceniz mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: remo7

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetça

    benim de acemi usta birliği afyonkarahisar jandarma

    Haberleselim bi şekilde, yukarı da yazıyor erken gitmeyin diye kaçta teslim olalım?
    Telefon goturceniz mi?

    Alıntıları Göster
    Valla telefon olayını bilmiyorum ama gece 12de bincem bende 6 veya 7 gibi orda olurum hemen teslim olmayalım bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezermsk

    quote:

    Orijinalden alıntı: remo7


    quote:

    Orijinalden alıntı: sezermsk

    benimde acemilik ve usta birliği afyonkarahisar jandarma :)

    Ben biletimi aldım, bizim burdan tek otobüs var, gece inmiş olcam, saat 2-3 gibi, sen kaçta oradasın.

    ben sanırım gece çıkıcam sabah 7 gibi orda olurum.istanbuldan gelicem

    Sen hangi firmayla gelecen bende istanbul tarafından gebzeden geliyorum aşağı yukarı aynı saatte inecez ben 23.45 metro ile gidecem sen ?
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remo7 -- 29 Mart 2013; 5:23:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetça

    quote:

    Orijinalden alıntı: sezermsk

    quote:

    Orijinalden alıntı: remo7


    quote:

    Orijinalden alıntı: sezermsk

    benimde acemilik ve usta birliği afyonkarahisar jandarma :)

    Ben biletimi aldım, bizim burdan tek otobüs var, gece inmiş olcam, saat 2-3 gibi, sen kaçta oradasın.

    ben sanırım gece çıkıcam sabah 7 gibi orda olurum.istanbuldan gelicem

    Sen hangi firmayla gelecen bende istanbul tarafından gebzeden geliyorum aşağı yukarı aynı saatte inecez ben 23.45 metro ile gidecem sen ?

    samandiradan 23.30 arabasina binicem saniri,pendikte oturuyorum bende. benimde yanikda telefon olucak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: msk89

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetça

    quote:

    Orijinalden alıntı: sezermsk

    quote:

    Orijinalden alıntı: remo7


    quote:

    Orijinalden alıntı: sezermsk

    benimde acemilik ve usta birliği afyonkarahisar jandarma :)

    Ben biletimi aldım, bizim burdan tek otobüs var, gece inmiş olcam, saat 2-3 gibi, sen kaçta oradasın.

    ben sanırım gece çıkıcam sabah 7 gibi orda olurum.istanbuldan gelicem

    Sen hangi firmayla gelecen bende istanbul tarafından gebzeden geliyorum aşağı yukarı aynı saatte inecez ben 23.45 metro ile gidecem sen ?

    samandiradan 23.30 arabasina binicem saniri,pendikte oturuyorum bende. benimde yanikda telefon olucak

    Alıntıları Göster
    Benim de ikisi de afyon il j.k.lığı 12 sinde antalyadan sabah 9-10 gibi yola çıkmayı düşünüyorum en geç öğlen saat 1-2 gibi oralarda olurum, o vakitte halen teslim olmayan tertipler olacak olursa komutanlığa yakın merkezi bir yerde bir araya gelebiliriz. Öksüz yetim gibi olmayalım birlik olalım kaldı ki er geç olacağız zaten. 5549932322 numaram selametle adım mete...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: McCOSMOS

    Benim de ikisi de afyon il j.k.lığı 12 sinde antalyadan sabah 9-10 gibi yola çıkmayı düşünüyorum en geç öğlen saat 1-2 gibi oralarda olurum, o vakitte halen teslim olmayan tertipler olacak olursa komutanlığa yakın merkezi bir yerde bir araya gelebiliriz. Öksüz yetim gibi olmayalım birlik olalım kaldı ki er geç olacağız zaten. 5549932322 numaram selametle adım mete...

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben de en geç 13.00 civarları teslim olurum , oralarda hatırlarız birbirimizi artık.

    Ogün Denktaşçı

    Telefon almayacağım ben yanıma.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogunNnN

    Arkadaşlar ben de en geç 13.00 civarları teslim olurum , oralarda hatırlarız birbirimizi artık.

    Ogün Denktaşçı

    Telefon almayacağım ben yanıma.

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben de Esenler'den 23.30'da yolcuyum metro ile asker traşlı birini görürseniz selam verin :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogunNnN

    Arkadaşlar ben de Esenler'den 23.30'da yolcuyum metro ile asker traşlı birini görürseniz selam verin :))

    bende 00.30 dudullu kamil koç yolcusuyum :)
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remo7 -- 29 Mart 2013; 5:19:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: remo7

    .
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remo7 -- 29 Mart 2013; 5:20:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.