Şimdi Ara

Ağ Hızları ve Sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kolay gelsin. Umarım derdimi anlatabilirim. Çalıştığım yerde (yerel tv şirketi) bazı ağ sıkıntıları var sanıyorum i.t ci olmaya yakın göründüğümden iş üzerime kalacak gibi görünüyor dolayısı ile hakkında az şey bildiğim bir konuda yardım istemekteyim.

    Sorularım var:
    1. Ethernet kablosuyla oluşturulmuş 20-25 kişilik bir kablolu ağda bilgisayarlar arası dosya paylaşımı hızı nere göre hızlanır yada artar? (bilgisayarlar arası alınmak istenen dosya boyutu 5 gb ve üzeri)

    2. Çalıştığım yerde 2 tane ana sistem sayılabilecek makine var. Fakat bunlar ağ sisteminde oldukça ortalalar (Örnek veriyorum: ana routerdan, çoklu switche geçim, ordan üst kat switche aktarım, ordan alt kat switche aktarım, ordan ara switch le odalara dağıtım. odadaki switch ile 2 pc ye ethernet.) Bu makinelere bir kopyalama işlemi yapılırken veya bu iki makinede bir işlem varsa (Görüntü kurgu) veya başka bir makine bu makinaların birinden yukarda deidiğim gibi büyük bir dosya almaya kalktığında bütün ağda bir yavaşlama ortaya çıkıyor. aktarım hızının ben 6-7 mb/s ten yukarı çıktğını görmedim zaten. bu daha da düşüyor.

    3. Nasıl bir sistem yada dağıtım olmalı ki bu iki makine birbirinden bağımsız hareket edebilsin yada dosya alınması, diğerini yada ağı etkilemesin?

    4. Ağ destekli bazı Taşınabilir Harddiskler olduğunu duydum bunların çalışma sistemi nedir? Bilgisayardan bağımsız mıdır? Normal bir disk gibi mi görünürler?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.