Şimdi Ara

ağ kurulumu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ya arkadaşlar şu ağ kurulumunu bi türlü gerçekleştiremedim..bendeki pc de adsl modem var ve laptop ımıdanda internete girmek istiyodum..uygulayacağım adımlar nasıl olacak..ana makinada yani pc de otomotik ip pozisyonunda..peki laptopta hangi ayarları yapacam..kendime göre çok uğraştım bi türlü yapamadım..bende cross cable de var herhalde..adsl alırken vermişlerdi yanında..yardımlarınızı bekliyorum



  • ilk önce dünyanın oluşumunu hakkında google dan bilgi al sonradawww.turkcenet.org adresine gir ve network hakkında bilgi sahibi ol Hayırlı işler
  • ya orayada girdim çok karışık geldi bana..şimdi ana bilgisayarda tcp/ip özelliklerine girdiğimde ''otomoatik olarak bir ip adresi al'' ve ''dns sunucu adresini otomatik olarak al'' tıklanmış vaziyette..aynı işlemi kendi laptop ımda yapmama rağmen olmuyo..cross kable yapıoz tabii..sorun nerde acaba??
  • dostum modemden cıkan cat5 kabloyu notebook'a tak zaten o kendisi tanır ve direkt olarak internete falan baglanır.(eger tanımazsa iki makineyede elle ip ver birisinin sonu 1 otekinin sonu 2 olsun ) bu sekilde kesin olması gerekli.
  • elindeki kablonun renk sırasına dikkat et istersen. modemle gelen cat5 kablonun renk sırası ile agda kullandığın kablonun renk sıralaması aynı olsun. 2 çeşit renk sıralaması var. birisi bilgisayarları sadece ethernet kartı ile birbirine bağlamada kullanılıyor renk sırası yeşil beyaz - yeşil - turuncu beyaz - mavi - mavi beyaz - turuncu - kahve beyaz - kahve (rj45 in tırnağı aşşa geldiğinde soldan sağa sıralama bu) diğer ucda aynı şekilde bağlanacak. bir de bir dağıtıcı kullanıldığında yapılan bağlantı var. bunda da renk sırası turuncu beyaz - turun - yeşil beyaz - mavi - mavi beyaz - yeşil - kahve beyaz - kahve (rj45 in tırnağı aşşa geldiğinde soldan sağa sıralama) olacak bence buy sıralamaya dikkat et. bir de ağ yapılandırmana bak. etherneti tanımışsa sorun yok. otomatik ip alacaktır makine ve nete girecektir.
  • cat5 kablosu 2.dediğin renk sırasında..şimdi bu kabloyu pc ye bağlı adsl modemin etrnet yerine taktım.adsl de bu eth ışığı yanıyo fakat diğer ucunu laptop a taktığımda laptop etrnet yerinde herhangi bi ışık yanmıyor..acaba laptoptaki etrenet kartım bozukmu? ağ yapılandırması nasıl oluyo,ayrıca sharing olayları mı yapmam grekiyo ki bununda nasıl oldugunu bilmiyom..
  • kardeş ağ kurmak için elindeki cros kablonun bir ucunu modeme tak diğer ucunu da laptoba sonra xp den ağ kurulumu sihirbazini çalıştır. eğer ip yapılandirmasını arkadaşların bahsettiği gibi elle yaparsan ağ kurulumunu başarıyla bitirirsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: greenflash

    kardeş ağ kurmak için elindeki cros kablonun bir ucunu modeme tak diğer ucunu da laptoba sonra xp den ağ kurulumu sihirbazini çalıştır. eğer ip yapılandirmasını arkadaşların bahsettiği gibi elle yaparsan ağ kurulumunu başarıyla bitirirsin.

    s.a
    bir yanlıslıgı duzelteyim.bir ucunu modem takılı olana digerini laptop a olacak

    modemin portsuz sanırım.portsuz modemde ag kurmak için bir adet cros kabloya ihtiyacın olacak .normal ag kablosu o işi gormez.modem takılı olan bilgisayarda internet baglantı sihirbazını calıstırarat.internet baglantı paylasımını acacaksın.ag kurma sihirbazi ilede ag kurulumu yaparken dikkat edecegin nokta calısma guruplarını aynı yapmak .kolay gelsin




  • elimdeki kablo cross cable mi?sadece interneti kullanmak için laptop ımdan ağ kurulum yapmak zorundamıyım
  • laptop'taki ayarların
    ağ geçidi ve dns olarak pc'yi verecen
    ip olarak pc'nin 1 üstünü ver 10.0.0.6 gibi

    modemin usb olsa gerek modemin dial-up özelliklerine girip onu pc'deki ethernete paylaşıma aç ki laptop nete girebilsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.