Şimdi Ara

Ağ kurulumu [ ACİL ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • adsl modem ve switch kullanarak en az iki bilgisayardan oluşan bir ağ kurmak istiyorum. pek çok denemeye rağmen bu ağı kuramadım. Ethernetlerde herhangi bir sorun yok tek tek bağlantı kurduğumda çalışıyorlar. Acaba switch te mi bir arıza var?

    adsl i switch e bağlamadan önce iki pc yi switch üzerinden bağlamıştım ve birbirini görmüştü. internet bağlantısını ise usb üzerinden bu pclerden birine bağlamıştım. Diğer pc bu bağlantı üzerinden internete bağlanabiliyordu. usb bağlantısını iptal edip adsl modemi switch e bağladıktan sonra bağlantı kuramadım hatta diğer pc ye bile ulaşamaz oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1661 -- 12 Ağustos 2005, 0:17:44 >



  • Hem modeme hem Switch'e para ödemek yerine neden 4 port ethernetli bir modem almadın

    Sorun anladığım kadarı ile modem ile switch arasındaki bağlantında bu bağlantıyı cross kablo kullanarak tekrar denemeni öneririm.
  • Bu konu defaatle anlatıldı
    makineleri düzkabloyla switce oradan düz bir kabloyla (eğer switch se ) modeme
    modemde dhcp bölümü var ise onu enable ederek makinelerin üzerindede otomatik ip almayı etkinleştirebilirsin
    bir sorun olmayacaktır
    fakat kullandıgın ekipman hub ise o zaman çapraz kablo kullanman gerekebilir
    detaylı bilgi için arama yaptıktan sonra benimle irtibata geçebilirsiniz
  • Ben ADSL ile tanıştığımda piyasada 4 portlu modemlerden hiç yoktu. zaten bir iki model dışında modem de yoktu. evdeki pc sayısı artınca ben de bir switch aldım (8P). Ancak daha önce hiç bir ağ kurulumu yapmadığımdan henüz bağlantı sağlayamadım.

    Bu arada modemin bağlanacağı port farkedermi ben 8. porta bağladım.
  • senin ip ayarların nasıl ise buna benzerini diğer pc'lere uygula.

    ağ bağlatıları - yerel ağ - sğtıkla - özellikler - tcpip. bu kısım otomaik ise o zaman sadece pc'lerin fişlerini takman yeterli. eğer elle girilmiş bir değer varsa diğer pc'lere ip kısmını bir üst değerler vererek nete sokabilirsin
    10.0.0.4
    10.0.0.5
    10.0.0.6 şeklinde yada
    192.168.1.3
    192.168.1.4

    ağ geçidi ve dns kısmına modemin ağ geçidini ver
    subnet mask : 255.255.255.0 yada 255.0.0.0
  • benim modemde dhcp özelliği var ama manuel olarak ip ve ağ geçidi değerlerini veriyorum. subnet mask 255.255.255.0 olarak default zaten kendisi otomatik yazıyor.

    Yine de switch üzerinden bağlantı kuramıyorum, pc den modeme ethernet kablosunu direkt bağladığımda hiç bir ayara gerek kalmadan bağlanıyorum.

    LAN konusunu hallettim. Bilgisayarlar ethernet switch üzerinden bağlı bulundukları halde dosya paylaşımı mümkün olmamıştı. "Ağ Bağlantısı Ekle" komutuyla bunu hallettim. Burada önemli olan bağlanacak pc nin adını aynen yazmak ve yeni bir ad vermemek herhalde :))

    Tabi ağ kurulunca bunu bir oyun ile denedik ve daha önceki kopma sorununu yaşamadık. Yani ev ağı internet bağlantısı haricinde normal çalışıyor.

    Şu an modemi usb ile birinci pc ye bağladım, diğer bilgisayarların da bu pc üzerinden internete girmesini ayarladım zaten sistem tarafından önerilen ağ türüde buymuş yani bir ana makine üzerinden çoklu bağlantı.

    Bu benim için bir kusur çünkü ana makine kapalıyken diğer pclerin internete girmesi mümkün olmayacak.

    Sanırım bütün mesele modem ile ilgili, router özelliği olduğu halde bunda bir sorun var ve algılamıyor. Her iki türden kablo var ama bütün denemelerime rağmen modem-switch bağlantısı ile pc leri internete bağlayamadım. Switchli bağlantıda modem konfigürasyon sayfası açılmıyor ve herhangi bir ayarlama mümkün olmuyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.