Şimdi Ara

AĞ PROBLEMİ ACİL YARDIM GEREKİYOR...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laboratuarda 19 bilgisayar arasında ağ bağlantısı yapmak istedim. Makinalarda Win XP Pro kurulu ve her makinada koruma kartı mevcut. 16 portlu bir switche bütün bilgisayarları bağladım. Makinaların çalışma grubu zaten WORKGROUP olduğu için çalışma grubu tanımlamadım. İlk önce bütün makinalarda "Sınırlı bağlantı yada bağlantı yok...." mesajı verdi ve makinalar birbirini görmedi. Bunun üzerine bütün kablolara yeniden RJ45 konnektörü taktım. Hala aynı mesajı veriyordu. Daha sonra bütün makinaların korumasını iptal ederek her makinaya elle IP adresi ve ağ geçidi tanımladım. "Sınırlı Bağlantı........" hatasından kurtuldum ama bu seferde Ağ bağlantılarım penceresinde bilgisayarların birbirini görmediğini farkettim. Ayrıca bir bilgisayardan diğerine ping attığımda ise "İstek zaman aşımına uğradı" sonucunu alıyorum. Bu konuda yol gösterirseniz sevinirim.



  • ip leri otomatik ver, ve çalışma grubu isimleri her makinanın aynı olsun, workgroup olarak bırakma, kendin farklı bir isim vererek bir dene...
  • bu hatayı ağda aynı ip'yi kullanan başka makina varsa yapar. o yüzden ip leri kendin dağıt. birde makine adlarının aynı olmaması lazım buna dikkat et.
  • Hocam bi tane ana makinan vardır galiba?

    ana makinada internet paylaşımı ver eğer internet kullanmıyorsan rastgele bir çevirmeli bağlantı kur ve bu bağlantıyı paylaştır.

    bütün makinalar otomatik ip adresi alsın ( ana makina internet paylaşımı nı açınca kendi ip adresini 192.168.1.1 yapacaktır sen değiştirme ana makina ip sini)
    Bütün makinaları kapat

    Ana makinayı aç

    Tek tek clientleri aç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.