Şimdi Ara

Ağ Yazıcısı Yazdırmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşyerinde üç bilgisayar bir yazıcıya bağlıyız.(işyerinde ayrıca diğer birçok yazıcı ve bilgisayarlar da var)..Ayn ağ üzerindeyiz.Aynı yazıcıya bağlı olan bilgisayarlardan bir tanesinden çıktı alamıyoruz..Hiç bir şekilde yazdırmıyor..Yani önceden yazdırıyordu, sonradan ne oldu ise yazdırmamaya başladı..Yazıcıyı sildim tekrar yükledim vs. bir çok yol denedim.Ama bir türlü yazdırmayı başaramadım..Teknik servisteki arkadaşlar bilgisayara format atılması gerektiğini söylediler.Ama formatsız bunun bir çözümü mutlaka vardır..
    Belgede yazdır deyince belge de yanıt vermiyor diyor öyle donuyor..Bazen yazıcıyı ağ üzerinden tekrar yüklemeye çalışınca, ağ yolu bulunamadı diyor, bazen yazıcı belleği dolu diyor, bazen başka bir hata diyor..Bazen ise başarılı bir şekilde bağlanıp yazıcıyı yüklüyor.Ama yazdır deyince tıkanıp kalıyor.Yuvarlak imleç dönüp duruyor..Bi türlü çözemedim..İşler de yoğun yazdırma konusunda çok mağduruz..Lütfen üstadlardan yardım...Tşk..







  • Yardım lütfen..
  • wood76 W kullanıcısına yanıt
    yazdıramadığınız pc ağdan diğer bilgisayarları görüyor mu?
    yazıcınız ip mi yoksa usb bağlı mı?
    ip yazıcı ise yazıcının ip adresine ping atabiliyor musunuz?
    biraz detaya girseydiniz teşhis koymak kolay olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OCP Türkiye

    yazdıramadığınız pc ağdan diğer bilgisayarları görüyor mu?
    yazıcınız ip mi yoksa usb bağlı mı?
    ip yazıcı ise yazıcının ip adresine ping atabiliyor musunuz?
    biraz detaya girseydiniz teşhis koymak kolay olurdu.


    ilaveten pc de kullanılan işletim sistemi nedir,kullandığınız yazıcının marka ve model numarası nedir
  • Yazıcı kyocera fs 1120d.Bilgisayarlardan birine usb ile bağlı.Dier iki bilgisayar ağdan bu bilgisayar üzerinden yazıcıyı kullanıyorlar..İşletim sistemi windows 7 ultimate.Hepsi aynı işletim sistemi..Yazıcının bağlı olduğu bilgisayara bağlanıp yazıcıyı tekrar yüklemek istiyorum, ancak bazen bağlanıyor ve yazıcı sürücüsüyle birlikte başarıyla yüklendi diyor ancak yine yazdırmıyor..Çoğu zamanda zaten bağlanmıyor, bazen yeterli bellek yok diyor bazen ağ yolu bulunamadı diyor vs.Word veya excell de yazdır diyince belge tıkanıp kalıyor, yuvarlak imlec dönüp duruyor..(belgede yanıt vermiyor diyor ve öylece kalıyor..)
    Ayrıca bişey daha dikkatimi çekti ilgisi var mı bilmiyorum ama yazıcının esas bağlı olduğu bilgisayarın ip numarasına ping attığımda %25 kayıp diyor..Yazdırma sorunu olmayan diğer bilgisayarda ise kayıp yok..
    Yani bilgisayarda daha önce yazdırılıyordu ama ne olduysa artık bi türlü yazdırmıyor..Tşk..




  • wood76 W kullanıcısına yanıt
    Problem ağ bağlantınızla ilgili sanırım. Lokal ağda %25 kayıp olması normal değil.
  • Tşk..Bi o konuya yağunlaşalım o zaman..Bunula ilgili ne yapılabilir üstad?İnternet bağlantısında da bi sıkıntı görünmüyor gibi..
  • wood76 W kullanıcısına yanıt
    pc'yi başka bir kablo veya wifi ile ağa bağlayıp denemeniz mümkün mü?
    yazdırma problemi pc'nin sisteminde bir sorundan kaynaklanıyor da olabilir. Düşük konfigürasyon (işlemci, ram, eski işletim sistemi vs.) kilitlenmeye sebep olabilir.

    İlave: problemin ağ bağlantısı kaynaklı olduğundan emin olmak için yazıcı yüklemesinden önce dosya paylaşımına göz atın. paylaşım klasörlerine ulaşırken benzer problemler yaşamıyorsanız ağ bağlantısı ihtimalini eleyebilirsiniz.
    Ama %25 kaybı başka türlü izah etmek zor. Ethernet portu, kablo, switch vs. bütün ihtimalleri değerlendirmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OCP Türkiye -- 9 Nisan 2015; 12:59:54 >
  • Tşk..
    Bilgisayarların ethernet kablolarını değiştirdim taktım.Bi değişiklik olmadı.Yine ağdan yazıcıyı gösterip yükle dediğimde bağlanılıyor dedikten bi müddet sonra uyarı verdi.Yazıcıya bağlanılamıyor diye.0x0000006be gibi bi hata kodu gösterdi..(Kabloları değiştirmezden önce de bu şekilde bazen hata veriyordu)..
  • Yazıcı ethernet degiticisina mi bağlı yoksa bir bilgisayarami

    Bilgisayara bağlı ise bilgisayarı değiştirip deneyin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önce kyocera yazıcıyı 1,5 metreden fazla uzun usb kablosu ile pc ye bağlamayın.excel de yazdırmak istediğiniz bölgeyi seçtikten sonra yazdır komutu verin.yoksa makina yazdırılacak alan ile kasetteki kağıt ölcüsünü kontrol ettiğinde hata görür ve yazdırmayı durdurur.gönderdiğiniz data mb olarak yüksek ise makina ram yetersizliğinden dolayı problem yapabilir.ayrıca 3 pc nin usb üzerinden bir yazıcıya data göndermesini salık vermem etherneti olan modeli seçmeniz daha mantıklıdır.son olarak paylaşıma açılan pc nin gelişmiş ağ ayarları bölümünden dosya ve yazıcı paylaşımını açmayı unutmayın
  • Belki yazıcının kapasitesi aynı anda 2pcden fazlasının bağlanmasını kabul ediyordur.Bir laptopla filan 3. olarak gir eğer yazdırırsa sorun o pc ile kaynaklıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musalimx -- 11 Nisan 2015; 16:02:54 >
  • Tşk..Bu bilgiler ışığında denemeye devam..Sorun çözülürse buradan bildiririm..
  • Arkadaşlar konuyu tekrar hortlattım ama, sorun hala devam ediyor (servisde başka bilgisayarlar da olduğu için bu bilgisayarın yazıcıdan çıktı alamaması çok sorun olmuyor, bilgi işlem de sağolsun gelip ilgilenmiyor..)..
    Neyse ben de bu işe kafayı iyice taktım kaç aydır bununla uğraşıyorum.. İnşallah formata gerek kalmadan bu işi çözeceğim, çözeceğiz..
    Bilgisayarda bişey daha dikkatimi çekti..Windows olay günlüğünü incelerken splwow64 ile ilgili bi hata kaydını gördüm..splwow64 uygulamasına gittiğimde (programa tıkladığımda) ise ''bu program windowsun bu sürümüyle uyumlu değildir..'' gibi bişeyler yazıyor..Özelliklerden uyumluluk sekmesine baktığımda ise windows 95 modunda çalışıyor gözüküyor..Diğer bilgisayarlarda kontrol ettiğimde ise windows server 2008 (yada 2003 tam hatırlamıyorum şu an) sp1 modunda çalışıyor gözüküyor..Yani yazdırmayan bilgisayarda splwow64 uygulaması bozulmuş gözüküyor..Bunu uyumluluğunu düzeltmeye uğraştım ancak bi türlü değiştiremedim..Değiştirmeye, düzenlemeye kapalı..Administrator hesabı ile de girdim yine müdahale kapalı..Sanırım merkezden kapalı sistem dosyası olduğu için galiba, bilmiyorum..
    Yazdırmamanın bu sorunla ilgisi olabilir mi arkadaşlar?Bunu nasıl düzeltebilirim..Windows update kullanayım dedim, belki sorunu otomatik güncelleyip düzeltebilir diye ancak update de kapalı....Sistem geri yükleme falan yapıyorum yine olmuyor..
    Arkadaşlar ne yapılabilir?Uzman arkadaşlardan destek lütfen...




  • Arkadaşlar yardım lütfen..Hem sorunumuz çözülmüş olur, hemde bilgi paylaşımı olmuş olur ve forumda ve nette de bu tür sorunlarla ilgili birikim olmuş olur... Tşk..
  • 8 yıl aranın ardından yeniden yazalım .Problemin çözümünü bilen var mıdır .Ağda herhangi bir sorun mevcut değil yazıcı ping alıyor . Windows 10 için ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.