Şimdi Ara

ağdaki bazı kullanıcıların internetini kesmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şirkette ISA server,firewall kullanılıyo,ağ içinde bazı kişilerin net bağlantısını kesmemi istediler,bunu nasıl yapabilirim?veri paylaşımı olcak ama o kişilerde nete giriş olmıcak,teşekkür ederim



  • bak şimdi,

    ilkten internete girmesini istemediğin kişileri dhcp serverdan statik bir ip adresi alıyorsun. bu ip adresini not ediyorsun.

    sonra isa serverdan internete izin verilen kurala bu ip ile exeption(nasıl yazılıyor bilmiyorum) eklemen gerekiyor. busayede o kişi internete çıkma kuralıdan mahrum kalmış oluyor ve internete çıkamıyor.

    yapamazsan yine yazarsın daha açıklayıcı anlatırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyfülislam -- 8 Ağustos 2007; 10:57:29 >
  • statik ip nasıl alınıyo?isa serverdan exception olayını nasıl yapcam:( bilmiyorum
  • yaşama ozaman sen

    neyse, bu networkun en yetkilisi senmisin yoksa senden başka uğraşanlar varmı ? ben kısaca anlatayım yinede,

    ilkten internetini kesmek istediğin kişinin mac adresini bul(fiziksel adres). bunu o kişinin bilgisayarında şu şekilde bulabilirsin:


    kısa bir bilgi vereyim, bir kişinin internetini kısıtlamak istiyorsan o kişinin ip adresinin sabit olması gerekiyor. çünkü sen o kişinin ip sine göre internetini keseceksin. yani o kişi için herhangibi bir ip belirleyeceksin ve o ip nin internete çıkmasını yasaklayacaksın. ve o kullanıcının o ip adresini alması için birkaç ayar yapman gerek.

    işte o ayarları dhcp sunucusundan yapacaksın.

    dhcp sunucusu networke otomatik ip dağıtan sunucudur.bu sunucuda internete çıkmasını istemediğin kullanıcı için onun fiziksel adresiyle bir rezervasyon yapıcaksın. atıyorum 192.168.1.100 ip adresini herzaman şu mac adresine sahip olan bilgisayar alsın gibi.

    şimdi, ilkten dhcp sunucusunun nerede olduğunu bulman lazım. biliyosundur nerede olduğunu umarım :D

    bulduktan sonra başına otur. büyük ihtimal bir windows server 2003 işletim sistemi üzerinde kurulu olacak dhcp sunucusu.

    control panelde administrative tools tan Dhcp server yazan modüle gir. işte vurden reservation kısmını bulman lazım. önümde 2003 server olmadığı için hatırlamıyorum nerede olduğunu tam olarak.

    rezervasyonu yaptığın zaman o kullanıcı herzaman o bilgisayarda belirlediğin ip yi almaya mahkumdur. kendi uyanıklık yapıp elle değiştirmezse tabi.(admin olduğunu sanmıyorum kendi makinasında, neyse)

    şimdi... isa serverın başına geçmen lazım. isa serveri açıp kuralların olduğu yeri bulman gerek. Kurallarda(rules),

    HTTP
    HTTPS
    FTP

    gibi üçünün veya,

    HTTP
    HTTPS

    gibi ikisinin olduğu bir kural vardır. bu kural kullanıcıların internette gezmelerine izin veren kuraldır. şimdi sen bu kurala bir "hariç" likkoyacaksın. şu bu kullanıcı hariç, internet serbest gibi. buna exception denir.

    yukarıdaki gibi bir kuralı bulduğun zaman bu kuralın üstüne sağ tıklayıp "Add Exception" demen gerekir. Karşına bir pencere gelir. Sende ip adresleri girmeni ister(veya isa server domaindeyse kullanıcı bazlı olarakta girebilirsin bu sayede ip sabitleme işindende kurtulursun, eğer domainde değilde işin içine ias falan girer ama kafan karışmasın boşver)

    bu ip yi girdikten sonra apply changes butonuna bas ve işlem tamamdır.

    bu kullanıcı internete bidaha giremez.


    elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. laptopuum serviste olmasaydı sana daha detaylı anlatabilirdim. laptopum servisten gelince kurucam yine isa server falan arkadaşlarla bilgilerimizi tazeliyeceğiz belki ozaman daha gelişmiş anlatabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyfülislam -- 8 Ağustos 2007; 16:20:17 >




  • teşekkür ederim ilgine ve zahmetine
  • Deneyeceğim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.