Şimdi Ara

Age of Empires III: Definitive Edition (2020) [ANA KONU] (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
4
Favori
7.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fiyat normal arkadaşlar bu kadar takılmayın, oynamak isteyen yapıştırsın siparişi alsın. Seride hayranlarının (orijinallerini 90'lı yıllarda bizzat oynamış çoğunluktan bahsediyorum) ortak değerlendirmesi II > I > III şeklindedir hadi bazılarınızın güzel hatrı için II > III > I de olsun ama AoE dendiği zaman hiçbir oyun II'yi geçemez. Bu nedenle III'ün fiyat olarak geride kalması da son derece normal. Steam teklifi güzel ama sadece bu seri için değil diğer tüm RTS'lerde olduğu üzere izometrik başlayıp da 3D'ye dönen hiçbir oyuna vaktimi ayırmıyorum bunu da pas geçeceğim.
  • Age Of olurda almazsak olmazdı. Fiyatı gördük iyice alasımız geldi. Yapıştırdık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende siparişi verdim. Bu dolar kuruna rağmen bedava.
  • Keşke Empires 2 HD sahiplerinede 24 tl olsaydı
  • Zaten gamepass e gelmeyecek mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla gaza geldim bende aldım
  • Karargahx kullanıcısına yanıt
    Cidden öyle.
  • benim için serinin en iyi oyunu III dür o yüzden direk kaptım hele I daha iyi diyenler var II ye bir şey demiyorum seven sevebilir, oynanış vs hiç sarmıyor II de beni III çok başka.
  • Fiyat'ı böyle görünce Battletoads ile beraber bir tane bende kaptım vallahi. Age of Empires 3 DE'e ve Battletoads'a sağlam fiyat güncellemesi gelebilir haberiniz olsun, elinizi çabuk tutun. En kötü 60'a güncelleyebilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Fiyat normal arkadaşlar bu kadar takılmayın, oynamak isteyen yapıştırsın siparişi alsın. Seride hayranlarının (orijinallerini 90'lı yıllarda bizzat oynamış çoğunluktan bahsediyorum) ortak değerlendirmesi II > I > III şeklindedir hadi bazılarınızın güzel hatrı için II > III > I de olsun ama AoE dendiği zaman hiçbir oyun II'yi geçemez. Bu nedenle III'ün fiyat olarak geride kalması da son derece normal. Steam teklifi güzel ama sadece bu seri için değil diğer tüm RTS'lerde olduğu üzere izometrik başlayıp da 3D'ye dönen hiçbir oyuna vaktimi ayırmıyorum bunu da pas geçeceğim.
    hocam pek bilgim yoktur strateji oyunlarında. ama cidden merak ediyorum, her iki oyunuda oynamış birisi olarak neden aoe2 nin aoe3'ten daha iyi olduğunu anlayamıyorum. aoe3'te tarlaların kurumaması ve kaynakların iş sırasında direk depoya girmesi mi bütün olay?




  • Ben de aldım.
  • Normal sürümü ile arasında ki farkları gösteren görseller yayınlanmış.

    Age of Empires III: Definitive Edition (2020) [ANA KONU] Age of Empires III: Definitive Edition (2020) [ANA KONU] Age of Empires III: Definitive Edition (2020) [ANA KONU] Age of Empires III: Definitive Edition (2020) [ANA KONU]




  • porsux P kullanıcısına yanıt
    Olay öncelikle RTS'nin ana sisteminin izometrik perspektif üzerine kurulu olmasından kaynaklanıyor. İzometrik perspektifte haritanın tamamına eşit bir şekilde hakim olma imkanı varken 3D'de ekranın ortasına sanki zum yapılmış gibi bir etki oluşmakta. Zaten bu nedenle Blizzard Starcraft 2'yi 3D olarak hazırlarken izometrik perspektife mümkün olduğunca yakın bir etki oluşturmuş ve bu geçişi en iyi yapan firma olmuştu bana göre. AoE 3'te ise aksine bu zum etkisi çok fazla görünür durumda.

    Efektlerin dışında senaryo modu AoE 3'ün en kötüye gittiği kısım. AoE II'de gerçek karakterlerin gerçek savaşların oynandığı senaryolar varken AoE 3'te son derece monoton bir hikaye modu sunuluyor. Kartlar vb farklılıklara ise girmiyorum, oynayana göre değişir bunların olumlu/olumsuz etkileri.

    Kısaca AoE 3, AoE'nin özü sayılabilecek birçok noktayı kayberedek serinini 3. oyunu olarak piyasaya sürülmüş ama o dönemler okuduğum bir söyleşiye göre yapımcıların bu konuda hiçbir suçları da yok. Çünkü onlar bu oyunu tamamen farklı bir isim altında tasarlamışlar, Microsoft AoE ismi üzerinde diretmiş. Yoksa gerçekten de çok daha farklı bir oyun AoE serisine göre.




  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Galiba stratejiye uzak olduğumdan olsa gerek tekrar tekrar okumama rağmen tam olarak anlayamadım. aoe 3 te izometrik ve kamerayı very far yapıncada baya geniş bir alanı görebiliyoruz. tamamını gorebildigimiz oyun varmi bilmiyorum. aoe 2 ve stronghold oynadım, onlardada çok benzerdi izometrik hissiyat. kart olayinda company of heroes benzer birsey denedi kimse gık demedi, age of 3 yapinca elestrildi. bilmiyorum ben hala anlayamıyorum neden kotulendigini. hikaye moduda bence gayet keyifliydi. karakterlerin cogunun ismi hala aklımdadır belki 10 sene once oynamis olmama ragmen..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: porsux

    Galiba stratejiye uzak olduğumdan olsa gerek tekrar tekrar okumama rağmen tam olarak anlayamadım. aoe 3 te izometrik ve kamerayı very far yapıncada baya geniş bir alanı görebiliyoruz. tamamını gorebildigimiz oyun varmi bilmiyorum. aoe 2 ve stronghold oynadım, onlardada çok benzerdi izometrik hissiyat. kart olayinda company of heroes benzer birsey denedi kimse gık demedi, age of 3 yapinca elestrildi. bilmiyorum ben hala anlayamıyorum neden kotulendigini. hikaye moduda bence gayet keyifliydi. karakterlerin cogunun ismi hala aklımdadır belki 10 sene once oynamis olmama ragmen..
    Dinozorluk çünkü. Takıntı. Saplantı. Yeniliğe kapalı olma. Bağnazlık. Ne derseniz deyin. 1. oyunu oynamadan direkt 2'ye geçmenin onu da senelerce oynamanın etkisi. İlk oyunu ilk önce oynasalar belki ona saplanıp kalacaklardı. Çok da ciddiye almamak lazım bu kitleyi. Değişimin ve gelişimin önündeki en büyük engel bu tiplerdir yüzyıllardır. Bunların aynısı Civilization fanları için de geçerli mesela, 4 çıkar 3 gibi değil der, 5 çıkar 4 gibi olmamış der. 30 senelik Civilazation 2'yi över durur sanki bugün açsa on dakikadan daha fazla tahammül edebilecekmiş gibi.

    İnsanların Aoe serisinin 3. oyununu daha fazla sevebilmesine bile katlanamıyorlar. "Gerçek AOE fanları" 2. oyunu severmiş 3'ü hiç sevmezmiş. Şu kendini beğenmişliğe bakar mısınız? Belki adam Amerikanın keşfi dönemini seviyor? Senaryoda dem vurulan kısım ise bir strateji oyunu için gayet doyurucuydu. Kıç kadar alanda pata küte tarihi savaş yapsan ne olur yapmasan ne olur sanki bana Total War. Osmanlı zulmü yüzünden yeni dünyaya kaçan Malta şövalyelerinin hikayesi gayet de doyurucuydu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 29 Ağustos 2020; 13:44:5 >




  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ben kendi fikrimden ziyade oyun dünyasındaki genel kanıdan bahsettim ve vermiş olduğum cevap 3. oyunun neden 2. oyundan ucuz olduğuna yönelikti. Bugün AoE II'nin remaster sürümü ve hatta C&C 1 ve 2'nin remastered sürümleri birçok yeni strateji oyunundan fazla satıyorsa bu durum dinozorluk, bağnazlıktan ziyade yeni çıkarılan oyunlarda o eski klasiklerdeki oynanışın, tadın ne derseniz deyin olmamasından kaynaklıdır. Yoksa sen yine AoE 3'ü oyna, en favori oyunun olsun bizim, oyun dünyasının ve en önemlisi de oyun yapımcı firmalarını umrunda değil. Burada katlanılamayan bir şey varsa o da oyuncuların büyük çoğunluğunun tercihi sanırım.

    Not: Konuyu şahsi noktalara çektiğin için sana son mesajımdır.

    Edit: "Osmanlı zulmü yüzünden yeni dünyaya kaçan Malta şövalyelerinin hikayesi" mi? Maşallah sen ecdadımıza dahi hakaret etmekten çekinmeyen biriymişsin sana ne desek boş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 29 Ağustos 2020; 14:27:59 >




  • Ulan EA!

    Ne olurdu Age of gibi Lord of the Rings: BFME serisini remastered yapsaydın sen de...

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.