Şimdi Ara

Aileyi İkna etme Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet forumdaşlarım yaş 21 yaza motorla girmeyi planlıyorum. ama ailem istemiyor. gidip motoru alırım yazın kullanırım ailemin gönlü olmadan ama sonucta ailem bir motor için kıramam onları. gönüllerini ikna etmem lazım motora karşı nasıl yapabilirim nasıl bir yol izlemeliyim. onların içi rahat edecek şekilde binmek istiyorum.

    siz ikna ederken nasıl bir yol izlediniz belki yardımı dokunur bende ikna ederim. bilirsiniz anneler gönül vermedimi o iş genelde kötü biter :) sonuçta 2 teker üstünde gidicem o yüzden bu iş biraz daha sorunlu kafam karışık yaza kadar ikna etmem lazım bi şekilde



  • byprof kullanıcısına yanıt
    Merhaba, guleryuzle kirmadan anlatin motoru faydalarini ama anlatirken eksi yonlerininde farkinda oldugunuzu belirtecek sekilde anlatin ki tam olarak ne kullanacginizin ne yapacaginizin farkinda olup olmadiginizi gorsunler. Saka yoluyla ilgilerini cekebilirsin ve belki sevdirebilirsin de yalniz cok ince bir cizgi var asiriya kacmadan ailenize uygun sekilde yapin. Allah herseyin hayirlisini nasip etsin, kazasiz belasiz surusleriniz olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byprof kullanıcısına yanıt
    Elinde paran varsa gidip birkac parça ekiptman al bence mesela mont ve eldiven giyip birden annenin karşısina çık sonra durumu anlat bilincsiz bi sekilde surmem de durumu anlat ekipmanları görünce belki ikna olurlar :) Olmazlarsa evin icinde motor kıyafetleri ile dolaş nekadar istediğini anlarlar :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam 10binliran varsa gidip 10binlik motor almayacam, 5binlik motor alıyorsam 5binlikte ekipman alırım. Kendime dikkat ederim. Riske girmem. Derdim şu şehrin keşmekeşinden kurtulmak park yeri aramadan metrobuste otobuste tıkışmadan hızlı şekilde işimi görmek apaçilik yapmak değil dersen bence olur o iş. Ben hanımı böyle ikna ettim. Yaza önce A ehliyet sonra ya cb 125 ya ybr125 yada daha param olursa pulsar200ns le bu işe başlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bencede once kask ve ekıpmanları al,keyfı ıyı zamanında kaskın nasıl testlerden gecıp korodugunu sade olarak anlat,sonra ne bıleyım gece ve yagıslı cıkmıycam dıyebılırsın bellı sureıcın en azından.Lastıklerı ıyısı ıle degıstırcem de,cc olayını kucuk basla dogal olarak onuda sole gucsuz motor zaten bu 80 km ustune zaten cıkamıo falan de,en azından tamamen ıkna hıcbır zaman olmaycaktır ıcten ıcten ıstemeycektır ama kaygılarını azaltabılırsın.

    Ben olsam scooterla baslardım,hep rahat hem vıtes derdın yok kafan karsımaz bunuda anlatablırsın,ve scooterlar resımlerden gosterıp bunu alacagım desen falan genelde scooterlar kucuk ve sırın narın gozukurler dusuk cc de bak anne zaten hız yapmıo metrobusten bıraz hızlı falan dıyebılırsın.

    mısal yamaha delıgth yada suzukı adress yada fıddle gıbı modeller zaten gercektede gorunce bılmeyen hız yapamaz zanneder halbukı 100u gecıorlar orası ayrı.

    sacma yada akla yatkın gelebılır yazdıklarım sadce alternatıf oalrak aklıma gelenı yazdım.




  • şakayla söylüyordum ara sira motor aliyom falan diye fazla tepki vermiyordu. şimdi ehliyeti aldım iş gereği (ptt de kargo dağıtım yapıyorum araba ile) motor ehliyetide alalim dedik.

    işin kötü kısmıysa ?u babam ptt de genelmüdür yani motorlu kuryelerle falanda ilgileniyor. ve evde muhabbet doner arada şu kişi kaza yapmış şu durumda falan yemekde konuşulurdu. 2 hafta falan öncede bir kuryeyi kamyon altına almış onu söylemişti.

    o yüzden biraz fazla tepki var motora karşı üzerine binsem sanki gelicek biri alyp götürücek ilk günden öyle düşünüyorlar. dikkat edicem diyorum senin dikkat etmen önemli değil izmir trafiğini bilmiyormusun diyorlar.

    birde sülalede motor binen birisi yok motorla uğraşan biri olsa işim daha kolay olurdu onla sürcem falan ufakdan başlardım.

    kask falan olmadan sürmem zaten önce güvenlik. ve bence ekipmanlı ve sırt çantası takarak kullanan kişi gördümmü çok hoşuma gidiyor.

    youtubeden video izliyorum kendimi motor almadan alıştırmak istiyorum bakalım boş çıkmaz inşallah.

    trafik okumayı az çok biliyorum yani günün 10 saati zaten arabadayım.

    kolay kandırabileceğim bir aile yapısı değil arabayı biraz hor kullanıyorum zaten o yüzden motor da daha hor kullanırım diyede korkuyor olabilirler. zaten motor muhabbeti çıktımı babam kaçıyor hemen.


    bakalom 1-2 gün susup 1-2 gün sonra gene hatırlatıyım fazla sık boğaz etmek istemiyorum. en sonunda oturtup konuşacagım böyle böyle diye. umarım ikna ederim önerileriniz içinde teşekkür ederim.

    Edit: yazım hataları ingilizce klavye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byprof -- 29 Ocak 2016; 23:41:19 >




  • Hocam pederle her gün bu motor yüzünden kavga ediyoruz alma boswer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byprof kullanıcısına yanıt
    Isiniz zor gibi ama onlarda aslinda sizi dusunuyorlar, kizmamak darilmamak gerek. Fakat unutmayin hayatta sizin ilerde pismanlik duyacak misiniz motora binmekten yada binmemekten bunu dusunun.. mesela merak ediyorum bisikletiniz var miydi? Bisiklet kullanirken ailenizin tepkisi ne oluyordu? Mesela cub tarzi motorlar var bu tarz motorlari gosterebilirsiniz bisiklet gibi oldugundan ama bisikletten daha fazlasi oldugunu da bilerek anlatin mesela. Bisikletle sonucta cadde sokak gezdiniz saniyorum ki bu da bir nevi oyle bisey az daha tehliklisi sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam izmir trafiğini bilmiyorum ama istanbul trafiği gibi ise aileyi ikna etmek çok zor olabiliyor. Tam ikna olacakmış gibi olurken televizyonda yada çevrede bir kaza haberi hop her şey en başa. Artık dil dökmeyi bıraktım ekipman araştırıyorum annemin gözü önünde. Şakayla karışık arada diyorum alıcam küçük bir motor rahat rahat gidicem gelicem, bir şey demiyorlar. Bakalım yazın ehliyete yazılırken sorun yapacaklar mı?

    *En kötüsü de evime toplu taşımalar çok yakın ve her yere rahatlıkla gidebilecek durumdayım :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • normalde eylül ekim civarlarında ehliyeti alıyordum, baktım r yaptı peder aldırmadı. kyk yı bekledim, tüm ekipmanlarımın siparişlerini verdim. onlar gelsin hafiften de kar yağmur geçsin kursa yazılıp ehliyetimi alcam. ayrıca motor param da hazır olur o vakte.

    aile bu , asla ikna olmaz. ama sen yaparsan mecbur kabul ederler.
  • Merhaba, dusundugunuz bir kurs var mi yardimci olabilirim birkac kurs hakkinda uyarilarda bulunabilirim tabi istanbul da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hubalahubhub kullanıcısına yanıt
    Düşünmeniz yeter, maalesef İstanbul'da değilim. teşekkürler.
  • Rica ederim hersey gonlunuzce olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vallahi benimkiler de karşıydı da, yapacak bir şey yoktu. alıyorum dedim, karşı çıktılar gittim aldım. şimdi dikkatli kullan diyorlar.
  • Faydalı bir konu bu türde bir konunjn sabit konu olmasını isterim dh forum motosiklet bölümünde
  • Bende ikna edemiyorum ailemi babam dik kafalıdır olmaz demişse o iş bitmiştir
    Annemi zar zor ikna ettim bizim akrabalardan birisi motosikletle ilgili vermiş veriştirmiş
    Annem vazgeçti hakkımı helal etmem diyor

    İşimiz zor valla


    Altın elbiseli adam ım bunla ilgili bir video yapması lazım yaparsa eğer bir çok kişinin hayır duası alacağına eminim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matrix506



    Bende ikna edemiyorum ailemi babam dik kafalıdır olmaz demişse o iş bitmiştir
    Annemi zar zor ikna ettim bizim akrabalardan birisi motosikletle ilgili vermiş veriştirmiş
    Annem vazgeçti hakkımı helal etmem diyor

    İşimiz zor valla


    Altın elbiseli adam ım bunla ilgili bir video yapması lazım yaparsa eğer bir çok kişinin hayır duası alacağına eminim







    hocam benim durum daha iyiymiş gene sana göre.
    bugün şef geldi bak oğlum motor kullanma falan konuştu babam konusmus heralde şefle gel sana araba alalım falan diye.

    anneme konuyu açsam bunaldım diyor gidiyor.

    o komşuları tek tek vuracağım zaten motor tehlikeli almasın. motor şöyle motor böyle. Yav sanane arkadaş karar benim para benim hayat benim anammısın babammısın ne karıştırıyorsun milletin kafasını. gelir dayım der dedem der anlarım akrabam sonuçta.

    arada bir destek çıkan insan görünce mutlu oluyorum kimiside al motorunu gez diyor ilerde pişman olcaksan al gez diyor. bidaha ne zaman gezcen ilerde zaten gezemiycen şimdi gez hevesini al yapamadım diye pişman olma diyor.

    şimdi araba bakıyolar motor almayım diye. olaya çok farklı bakıyorlar.




  • Babam 8 yaşında motosiklete binmeyi öğretti
    Motosiklet karşıt aileleri hiç anlamıyorum
    Annem de babam da motosiklete binmem için çok teşvikte bulundu acaba uzaydanmı geldik biz herkez motosiklete karşı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.