Şimdi Ara

Airbag açılmadı, Ford kusuru kabul etmiyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
3
Favori
14.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sağolun hocam,

    Sizinle hemen hemen aynısını düşünüyorum ama piyasada bu konu ile ilgili yetkin bir avukat bulamadım henüz, pek bilgileri yok ve hava yastığı ile alakalı açılmış olan davalar da bizimkine pek benzemiyor. Bu konu ile neden bu kadar az kaynak ve bilgi var açıkçası şaşkınım. Gördüğüm kadarıyla forumda da konu hakkında tecrübesi olan yok, gerçekten ilginç.

  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam sağolun. Az önceki mesajımdaki gibi konu ile ilgilenen çok avukat bulamadım, bununla birlikte görüştüklerim "kesin kazanırız" diyorlar ama bizim gibi hissiyat ve mantıkla bunu söylüyorlar. Ama hukuki olarak büyük bir firma bunu bile bile neden yalan söylüyor diye düşünüyorum, yani madem kaybedecek neden bu şekilde bir rapor veriyor, acaba hukuken güvendikleri bir şey mi var diye düşünüyorum.

  • Vay be bu kazaya bile bahane bulmuşlar. Bu memleket artık hak hukuktan çıkmış. Ama sonuna kadar devam edin. Bu işten sıyrılamazlar.

  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Megane alsaydı araç kaza tahmin sensörüyle kazayı 10 saniye önceden algılayıp aracın fiziksel formunu hava olarak değiştirecekti ve böyle bir kaza kesinlikle olmayacaktı değil mi hocam?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıllık arabada airbag açılmıyor (30 senelik araçlarda bile çalışabiliyorken), servis inceleme için ücret istiyor ve yeterli ivme oluşmadı diyerek (araba tost makinesine dönmüş) suçu müşteriye atıyor.

    Şu olay herhangi bir Avrupa ülkesinde yaşanmış olsaydı Ford milyonluk tazminat öder, sıfır bir araç da hediye etmek zorunda kalırdı.

    Niye ise bu Ford'a en başından beri bir gıcıklığım vardı. Ben kimseye hiçbir aracını önermiyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilotaFerrari -- 13 Ağustos 2021; 9:23:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resime bakınca tampon demirinin aşağı doğru eğilmiş ama geriye doğru fazla deforme olmamış gibi görünüyor. Sanki çarpma noktası demirin üstünden olmuş ve sonra demir aşağı eğilmiş. Eğer sensörler de demir üzerinde ise ivmeyi düşük algılamış olabilir. Bir diğer husus da toros gibi eski bir araca çarpma olduysa o araç gövdesi daha yumuşak olduğundan yine ivme bir miktar azalmıştır.


    Geçmiş olsun

  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Hangi kafayla, hangi vicdanla şu mesajı yazıyorsun.Nasıl bir insansınız?
    Ben okurken utandım.
    Ölmemişsiniz işte,bir şey olmamış uzatmayın diyor adam resmen. Allah yardımcınız olsun ne diyeyim.Her insan aynı olmuyor elbette

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle eşinize ve size çok geçmiş olsun böyle bir kazadan ufak sıyrıklarla kurtulmak gerçekten büyük bir şans. Aldığı hasara oranla aracın hava yastığı açmaması tabiki kabul edilemez firmanın mantık dışı bir argümanı savunması da ironik. Bir dönem sanayi ile çalıştığım için çok fazla hasarlı araç görüyordum markadan bağımsız aynı sizin aracınız kadar hasar aldığı halde 1 tane bile airbag açmayan araçlarda, çok hafif kazalarda tüm hava yastıklarını açılan da, 98 model Opel Corsa' nın hava yastıklarının sorunsuz açıldığını da, 00 model Clio' nun hava yastığını açılıp, direksiyonun yerinden fırlamış olduğunu da gördüm. Yani bu donanıma güvensem mi güvenmesem mi bende bilemiyorum :)

    Sigorta işlemlerine gelince, firmanın en düşük araç üzerinden teklif yaptığını söylemişsiniz. Bu teklife 3 kez red hakkınız var sonrası sigorta tahkim. Sigorta firmaları, tahkim kararının bağlayıcı olduğunu ve en yüksek teklife karar vereceğini bildiği için üçüncü teklifleri genellikle yüksek olur ancak, olurda sigorta tahkime gitmek zorunda kalırsanız firmanın size yaptığı tüm teklifleri yazılı olarak isteyin telefonda teklif almayın ve aracınızın emsali 5 adet ilanı da dilekçenize eklemeyi unutmayın. Tekrar geçmiş olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Ford ayrı bir komedi, savunan kesim ayrı bir komedi. Cidden komik bir milletiz. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle ilginiz ve değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Hava yastığı konusunda tek çekincem verilerin sadece Ford tarafından okunup okunmadığı ya da öne sürülen ivme argümanın sadece kendileri tarafından ölçülüp ölçülmediği. Yani bağımsız bir inceleme yapıldığında ilgili bilirkişi bu ivmeyi hesaplayabilir mi diye düşünüyorum.

    Sigorta kısmında 2 kez itiraz sonucunda sonra 3+2 bin, toplamda 5 bin TL yükselttiler ama hala çok düşük, büyük ihtimalle tahkime gidilecek. 20-30 ilanı es geçip 1-2 adet ne idüğü belirsiz ilanları yollamışlar emsal diye. Şöyle söyleyim, adam ilan koymuş, "hatasız, 6500 TL tramer" yazmış başka hiçbir açıklama yok, bunu emsal göstermişler. İlan sahibini aradım telefonu bile açmıyor :) Ufak büyük bütün şirketler soyguncu olmuş ülkemizde. Bu arada isimlerini de vereyim sigorta firması Sompo Japan .





  • çok geçmiş olsun... umarım kısa sürede zararınızı karşılarlar.

  • Merhaba,


    Araçların kaza anında hava yastıklarını açmasını sağlayan ve çarpmanın şiddetini dijital olarak ölçen bir sistem yoktur. Yani hava yastılarının açılması için matematiksel bir veri üretmez sensörler. Hiç kimse de bu ivmeyi araca teşhis cihazı bağlayarak vesaire ölçemez. Bu ivme kayıt altına alınmaz, alınamaz.


    Airbag açılmadı, Ford kusuru kabul etmiyor



    Çizimde gördüğünüz gibi ortasında ağırlık olan bir zemberek hayal edin. Siz çarptığınız zaman o ağrlık iletken zembereği açarak diğer kontak ucuna ulaşır ve gerilim hava yastığı kontrolcüsüne giderek fişeklerin patlamasını sağlar.


    Kontrol edilmesi gereken ve uygulanması gereken kontrol şekline gelirsek. Hava yastığı sensörleri dikkatlice sökülerek röntgeni çekilir. Çekilen röntgen neticesinde zembereğin durumuna bakılır. Eğer zemberek açılmışsa hava yastığı kontrolcüsüne yani beynie bakılır. Böyle bir emir geldimi gelmedi mi diye. Eğer zemberek boşalmasına rağmen emir kaydı yoksa hava yastığı kontrolcüsü bozuktur. Diyelim ki emir kaydı var. O zaman hava yastığı fişeklerine bakılır. Gerekirse patlama emri gönderilen hava yastıklarında biri sökülerek fişek fünyesine tekrar elektrik verrilir ve kontrollü bir ortamda patlama yapıp yapmadığı gözlemlenir.


    Bu kadar işi yapacak bilir kişi varmı bu memlekette? Sanmam. Bunu yapacak servis varmı? Onu da sanmam.


    Size tavsiyem sağlığınıza şükredip bela okuyup yolunuza bakmanızdır. Geçmiş olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi think of idea -- 13 Ağustos 2021; 10:52:58 >




  • Mevzu derin. Geçmiş olsun konu sıcak kalsın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam çok geçmiş olsun.


    Bizde Mondeo ile ciddi bir kaza yapmıştık. Arabanın dört tarafı da ciddi hasar almıştı ancak sadece sürücü tarafı yan hava yastığı açılmıştı. İlk başta bana da diğer hava yastıklarının açılmaması çok garip gelmişti ancak sonrasında arabayı inceleyince kabin içerisinde sadece sürücü kapısından içeriye darbe aldığını görmüştük. O zaman bana sadece 1 hava yastığının açılması mantıklı geldi ancak araç nasıl anlıyor o kadar kısacık sürede kabin içine darbe alıp almayacağını? Bu soru biraz akıl kurcalıyor tabiki ...


    Ayrıca bayramda önümde Volkswagen marka bir araç, sıkışık trafikte öndeki araca 10-15 km/saat hızla çarptı ve hava yastıkları açıldı. Oda çok garip bir olaydı...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: omeryasin

    Hocam peki aynı anda emniyet kemerinde problem olsaydı, tam kavramasaydı? Ya da daha farklı bir açı ile çarpışma olsaydı? Örneğin ben başımı vurmadım ama yan koltuktaki eşim başını yan taraflara çarptı. Evet hafif sıyrıklarla atlattık şükür ama bu durum kafama yatmıyor, o kadar çarpışma testi izliyoruz, kaza görüyoruz bana tuhaf geliyor. Yani şöyle düşünelim. Ben bu kazayı yapacağımı bilsem ve hava yastıklarının açılmayacağını bilsem asla bu arabaya binmezdim. Kimsenin de bineceğini sanmıyorum. Düşünsenize aracın kaza sonrası fotoğrafını gösterip hava yastığı açılmayacak hadi bin de deneyelim deseler, sonucu bilmiyor olsanız siz biner miydiniz?



    Alıntıları Göster

    Geçen Mercedes CLA 2019 için dava dilekçesi yazıyordum. Araç sürücü taraf sol yan hava yastığı açmadı, sürücü kafasını vurmuş. Firmalar genelde yaşadığınız sağlık problemi yoksa dikkate almıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada hava yastıklarındaki 10 yıl durumu her marka için geçerli değil artık. Firmaların yaklaşımı değişti.

  • elbet böyle bir kazada açılması beklenir fakat bazı üreticilerin doğrudan kullanım kılavuzlarına yazdığı gibi airbag'lerin açılma garantisi yoktur. daha önce de bu tür dava haberleri hatırlıyorum fakat sonuçlarını bilemiyorum.

  • Geçmiş olsun, sizin ve sevdiklerinizin sağlığına bir zeval gelmemiş olması sevindirici.


    Hava yastığının açılmaması konusunda diyecek bir şey yok görüntüye göre. Bu kazada açılmayacaksa ne zaman açılacak bu meret?

  • Çok geçmiş olsun. Mide bulandırıcı bir olay, devamındaki Ford'un kurumsallıkla zerre kadar alakası olmayan işportacı profilli cevapları daha mide bulandırıcı. Hiç de ısınamadığım bir markaydı zaten. Forumda Ford'u öve öve bitirmeyen bazı gedikli üyelerin mesajlarını aklıma getirdim birden.

    Üstte arkadaş belirtmiş, EU hudutlarında bu olay olsaydı nasıl bir yasal süreç, tazminat işleyişi meydana gelirdi, herkesin malumudur.

    Not: Burada OTOKOÇ'un sorumluluğu hakkında geniş bilgi sahibi olan varsa katkı sunabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Ağustos 2021; 14:9:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Ford bir Amerikan şirketi böyle küçük oyunlar oynayacak bir firma değil . Ayrıca eminim pek çok kanıt belge ve deliller ellerindedir.

    Asıl soru bu arkadaş böyle bir yolda nasıl kaza yaptı ??

    Üstte dendiği gibi telefon ile uğraşmaktan falansa yine iyi kurtulmuş . Yoksa bu arkadaş hakkında trafiği tehlikeye atmak suçundan dava acilmaliydı. Allah korusun sağında solunda araç veya yaya falan olabilirdi. Kimsenin trafiği tehlikeye atma hakkı yok !

    Ben yine arkadaşa geçmiş olsun diyorum umarım artık akillanmis ve daha dikkatli araç kullanacaktır.



    Alıntıları Göster

    Merhabalar,


    Düşüncenize saygı duymakla beraber kesinlikle katılmıyorum. 15 yıldır otomotiv sektöründe gövde tasarımı yapmaktayım ve son 3-4 aydır araçları çarpışma testi bakımından kıyaslayarak videolar hazırlamaktayım.


    O american firması vs dediğiniz firmalar için para kaynağından başka birşey değilsiniz. Aşağıda paylaştığım videoyu izleyin Ford un Amerika da satılan bir modelinde Small Overlap testinde yaptıklarını görün.


    Airbag açılmadı, Ford kusuru kabul etmiyorBahattin AKKAYAyoutube
    Otomobil üreticisi olan Nissan ve Ford firmalarının insan hayatını önemsemediği araçları var mı? Firmalar coğrafyaya göre mi araç üretiyor? Keyifli Seyirler #nissantsuro #crashtestfail #ford
    https://www.youtube.com/watch?v=gEAwQx3rAVg&feature=youtu.be

    Ayrıca bu videoda Nissan gibi dev firmanın aynı fabrikada ürettiği fakat farklı ülkelere sattığı araçların farkınıda göreceksiniz.


    Konuya gelecek olursak airbag sistemi süreden dolayı zarar görmez (sel hasarı, kemirgen vs.. durumları hariç)


    Kaza yapan kardeşimiz büyük geçmiş olsun hakkınızıda sonuna kadar arayın. Bilirkişi atanacak davanıza ve aksi bir rapor vermesi mümkün değil.


    Saygılarımla





  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.