Şimdi Ara

Airbus’tan hidrojenle çalışan sıfır emisyonlu yolcu uçağı atağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Avrupalı Airbus, havayolu taşımacılığına yönelik yenilikçi projelerini duyurmaya devam ediyor. Otonom Taksi, Kalkış ve İniş (Autonomous Taxi, Take-Off & Landing - ATTOL) projesi kapsamında yolcu uçaklarında tam otonom uçuş döneminin kapısını iyice aralayan şirket, şimdi de hidrojenle çalışan sıfır emisyonlu yolcu uçağı planlarını duyurdu.



    Şirket, ilk ürünün 2035 yılında göklerle buluşacağını belirttiği duyurusunda sıfır emisyonlu uçak planlarında elektrik gibi farklı enerji kaynaklarının da kullanılabileceğini belirtti. Ancak Airbus, ana enerji kaynağının hidrojen olacağını kaydetti.






    Proje kapsamında üç adet konsept tasarım paylaşan şirket bunların detaylarını kısaca paylaştı. Buna göre şirketin tanıttığı ilk konsept uçak, var olan gaz türbin (turbofan) motorların kullanıldığı bir araç. Motorların modifiye edilerek hidrojenle çalışmasının sağlanacağı konseptte 120 ila 200 yolcunun 3 bin 700 km mesafeye taşınabileceği ifade ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Amerikan Havayolları, Boeing 737 MAX pilot eğitimine başlamaya hazırlanıyor



    Şirketin duyurusunu yaptığı ikinci konsept, “turboprop” tasarımına sahip olan bir uçak. Bu araç, yaklaşık 100 yolcuyu bin 850 km mesafeye taşıyabilecek.



    Üçüncü konsept ise uçan kanat tasarımına sahip olacak. Bu uçak ise ilk konseptle benzer yolcu ve menzil özelliklerine sahip.





    Airbus CEO’su Guillaume Faury’nin şirket ve ticari havacılık alanında tarihi bir an olarak adlandırdığı duyuru için Airbus Başkan Yardımcısı Glenn Llewellyn, “5 yıl öncesine kadar hidrojen yakıtlı uçaklar, emisyonları azaltma teknolojileri listemizde yer almıyordu” ifadelerini kullandı.



    Farklı hacimsel enerji yoğunluğu bulunan hidrojenin uçak tasarımlarına da etki edeceği belirtiliyor. Şirkete göre hidrojeni yakıt olarak kullanmak uçakların görsel tarımlarında değişiklik getirecek.



    Kaynak:https://www.euronews.com/2020/09/21/airbus-unveils-concepts-for-zero-emission-planes-powered-by-hydrogen







  • Havacılık sektörü inanılmaz derecede maliyet odaklı bir sektör düzenleme ile zorlanmadan yapmazlar.

    AB bir karar alırsa anca olur oda Allah bilir ne zaman.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hidrojen iyi güzel de şu an kullanımı ve depolaması oldukça zor bir madde. Hidrojen atomları çok küçük olduğundan gazı içinde tutacağınız depoyu yapmak zor ve maliyetli. Düşük ısılarda depolamak bir çözüm olabilir ama o da maliyet gerektiriyor. Üstelik son derece yanıcı ve patlama riski diğer yakıtlara göre çok daha yüksek. En ufak sızıntı olmaması lazım. Uçaklarda bunu depolayıp motora sağlıklı bir şejilde götürebilmek çok büyük problem. Teknolojik gelişmelerle tüm bu sorunlar aşılabilir umarım. Zira küresel ısınmanın en büyük sorumlularından biri de petrol türevi yakıt kullanan uçaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 23 Eylül 2020; 12:29:53 >
  • Türkiyede borla çalışanı yapar qwe

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herhangi bir depo ile depolanacağını sanmıyorum ben, araçlardaki benzeri hidrojen yakıt hücresi ile direkt dönüştürüp uçacaklar tahminim.. Belki küçük belli bir miktarı depolayabilir güvenlik açısından, yakıt hücre sistemindeki herhangi arızada uçak yere çakılmasın diye.

  • Hidrojen ve yakıt pilleri (hücreleri) dünyanın geleceği olacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yeni hindenburg'lar geliyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.