Şimdi Ara

Airfryer alacağım tavsiye tecrübeleriniz nedir, philips?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akrabam Philips airfryer almamı önerdi. Başkasına bakma bile dedi. Tabii ki her markanın cihazın kendi kullandığı teknik ve özellikler fark eder. Almışken düzgün bir şey almak istiyorum. Her konuda ideal olsun. Yemek yapması , temizlemesi, karmakarışık olmaması..

    Philips için odaklanmışken sorularım var.

    -Duman yapıyor mu , sıkıntı oluyor mu?

    -Mangal tarzı yemekler et tavuk yapmak için aksesuar yokmuş galiba? Ekstra almamız mı gerekiyor?

    -9870 gibi üst model düşünüyorum almışken. Smart sense vs kolaylaştırır işleri. Değer mi sizce? Yoksa cosori, tefal vs gibi markalar mı düşünülmeli?


    şimdiden tavsiye ve tecrübe aktarımlarınız için teşekkürler.




  • Merhaba. 2 ay önce Electrolux marka airfryer aldım. Aynı gün kardeşim de Kumtel marka aldı. Benim elektrolux tercih etmemin sebebi; iç duvar kısımlarının plastik değil, plastiğe göre ısıya daha dayanıklı olduğunu düşündüğüm (emin değilim ama sanırım malzemenin adı galvaniz) bir malzemeden yapılmış olması. Plastik vs. konusunda bilimsel bir bilgim yok, fakat yüksek ısı ve plastiğin aynı cümle içinde olması, gıda ile temasında sakınca yoktur yazması beni tedirgin ediyor hep. İç pişirme haznesi teflon. İncelediğim ve gördüğüm kadarıyla pişirme haznesi teflon olmayan marka/model yok.

    Kumtel'in iç duvar kısımları da dış kısmı da plastik. İç pişirme haznesi teflon.

    Elektrolux, Kumtel'e göre daha sesli çalışıyor. Ne kadar rahatsız edici derseniz, ortamda bir uğultu oluyor ve makineyi kapatınca anlaşılıyor ses. Ama aralarında dağlar kadar fark yok, bütün marka modellerde o ses/uğultu var az ya da çok.

    İki modeli de yanyana aynı gıdalarla denedikten sonra; Pişirme, süre, tat gibi konularda birbirlerine çok yakınlar ki diğer modellerin de benzer olduğunu düşünüyorum. Örneğin patates kızartmasında; bir model aynı süre ve ısıda biraz daha çıtır yaparken, diğeri az daha yumuşak yapıyor. Süreyi artırarak bu dengelenebilir ki zaten cihazlardaki süreler kolaylık olması için ayarlanmış ortalama süreler. Damak zevkine göre ısı ve pişirme süreleri değiştirilebiliyor.


    Bunların dışında, benim asıl önemli bulduğum bir konu var ki bundan dolayı keşke klasik airfryer almak yerine, iç haznesi fırın gibi yüksek, araya ızgara koyulabilen, patatesleri silindir içinde döndürerek pişiren modellerden alsaydım dedim. Böyle düşünmemin sebebi, aynı anda birden fazla gıdayı pişirebilme isteğim. Klasik airfryer ile tek seferde genelde tek bir ürün pişirebiliyorum. İstersem yanyana koyulabilir ve aynı anda pişirilebilir ya da teflon iç hazneye silikon ya da farklı materyalden kap koyulup benzer fayda sağlanabilir ama mesajımın başlaangıcında belirttiğim gibi "plastik" benzeri ürünler ve gıda benim için uygun değil. Bundan dolayı, fırın benzeri bir ürün almış olmayı isterdim.

    Aşağıdaki linklerde bahsettiğim modeller mevcut. Lütfen tavsiye niteliğinde düşünmeyin, sadece örnek için link paylaştım.

    Schafer Fit Oven Airfryer Sıcak Hava Fritözü Ve Fırın - Siyah Fiyatı, Yorumları - Trendyol

    Cuisinart TOA60E Air Fryer mini fırın, 7'si 1 arada fonksiyon: Sıcak hava fritözü, fırın, mangal, tost makinesi, sıcak tutma fonksiyonu, Siyah : Amazon.com.tr: Mutfak

    SAGE SOV860 BSS THE SMART OVEN AIR FRYER AKILLI FIRIN (enplus.com.tr)

    Kenwood MOA25.600BK Air Fryer + Fırın- Siyah - Kenwood Türkiye (kenwoodworld.com.tr)


    Sorularınıza kısaca cevap vereyim;


    1-Bizim ürünlerde duman sorunu yaşamadık fakat ısı ve koku yayıyor doğal olarak. Ama öyle çok rahatsız edici seviyede değil. Ayrıca ısıyı ve kokuyu bir sıkıntı olarak düşünmemek lazım, zaten işin doğasında ısı ve az da olsa koku olacak, olmaması imkansız. Ancak cihazdan dışarıya bir soba borusu olursa sanırım o konularda rahat edilir :)

    2-İç pişirme haznesi zaten teflon olduğu için ve tabanında ızgara benzeri delik olduğu için mangal vs. de sorun olmuyor. Ama aynı anda alt kısımda tavuk üst kısımda patates yapayım derseniz, ekstra aparat gerekli mecburen. Bazı markalarda bu aparat sanırım orjinalinde var, ayrı satılıyor da olabilir. Bazı markaların orjinal böyle bir aparatı yok, e-ticaret sitelerde satılan bütün modellere uyan universal aparatlar var.

    3-Philips modellerini bilmiyorum, SmartSense vs. gibi detaylı teknolojilerin muhakkak faydası vardır ama zaten alıp kullanmaya başlayınca idrak ediyor insan, o kadar çok detaya gerek olmadığını. Sağlıklı pişirsin, az gürültü yapsın, mümkünse ek aparatları da olsun yeter diyor insan. Çünkü bir süre sonra normalleşiyor cihaz, akşam eve gelince patatesi, tavuğu at, 20-25 dk. da pişsin, yiyeyim moduna dönüyor iş.

    Philipsin bir modelinde çekmece kızaklıydı, kullanım kolaylığı olur mu demiştim ilk incelerken. Kişiye göre değişir diyorum bugün.

    Bütün cümlelerden sonra, fırın airfryer alırdım cümlesini tekrarlıyorum.

    Sormak istediğiniz sorular olursa, bildiğim ve tecrübe ettiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 28 Mayıs 2023; 15:21:53 >




  • kyibe kullanıcısına yanıt

    Sıkılmayıp böyle detaylı ve güzel açıklama yaptığınız için çok teşekkür ederim. Bugün de bir haber duyduk airfryer vergisi ile ilgili. Ya hemen alacağız ya da airfryer muhabbetine hiç girmeyeceğiz bundan sonra 😁 fırınlı airfryer çok ilginçmiş. Mantıklı da geldi. Ama işte gerekli mi değil mi hala o konu net değil. Büyük ihtimal gene bir heves geçti gitti olacak.

  • MordSithh kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Vergi, zam vb. şeyler sürekli hale geldiği için, bugün almadığımız herşeyde zarar ediyoruz maalesef.

    Mesajınızda belirttiğiniz "Gerekli mi değil mi" sorusu elbette önemli. Mesela bazı alacak olanlar, evimde zaten fırın var, neden airfryer alayım diyor. Başka birisi de, fırını ısıtmak zaman alıyor deyip airfryer aldıktan sonra fırını kullanmadığını söylüyor. Ben, hem gıdaları yağsız pişirebildiği ve buna bağlı olarak nispeten daha sağlıklı olduğu için, hem de pratik olduğu için airfryer aldım. Patatesi/biberi, tavuğu koy, ortalama 20 dakikada yağsız pişirilmiş şekilde hazır olması benim yaşam tarzım ve sağlık için gayet ideal. Yağsız pişirilen gıdalar ve sağlık konusunu bir kenara bırakırsak, eğer yemek yapmayı seviyor ve zaman konusunu problem etmiyorsanız, fırın ile aranız da iyiyse belki de çok ihtiyacınız olmayacak bir ürün airfryer. Diğer taraftan "yağ ve sağlık" konusu maalesef irdelenmesi/önemsenmesi gereken bir konu diye düşünüyorum. Ve bu sebepten, ekmek yapma makinesi ve ev tipi tahıl değirmeni aldım. Glutensiz nohut, mısır gibi tahılları alıp öğütüyorum ve makinede kendi ekmeğimi yapıyorum. İçine ne koyduğumu biliyorum, kafama göre içine ekstra üzüm, baharat vb. ekleyebiliyorum, nasıl piştiğini biliyorum/görüyorum. Airfryer da biraz böyle bence. Çünkü birçok gıda ürünü katkılı, sağlıksız şartlarda üretiliyor ve biz bu durumun içinde yavaş yavaş sağlığımız yitiriyoruz. Elbette yaşam için gerekli olan herşeye dikkat edemeyiz ama elden geldiğince dikkat etmenin iyi olacağını düşünüyorum kendimce. Uzattığım için kusuruma bakmayın lütfen.

    Sormak istediğiniz detay olursa çekinmeden sorun lütfen. Ve bir an önce karar vermeniz iyi olur, çünkü bugün bazı ürünlere zam gelmeye başladığını gördüm. Sizin de bahsettiğiniz gibi yeni vergiler yolda, zam gelmemesi imkansız.

    İyi akşamlar dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 29 Mayıs 2023; 19:11:18 >




  • kyibe kullanıcısına yanıt

    Evet çok teşekkür ederim. Soracağım mutlaka olursa. Özelden yazarım. Ama marka konusunda hala bilemedim siz ne önerirsiniz ? Philips'te kaldı aklım akrabam da önerdiği için bilemedim... Beni bir ikna eder misiniz :)))

  • Almaya karar verdiniz. Fırın airfryer değil, klasik airfryer almak istiyorsunuz. Marka konusunda tereddüt ediyorsunuz. iKNA MODUNA GEÇİYORUM :)

    İlk mesajımda da yazdığım gibi, işleyiş olarak aslında birbirlerinden çok farklı değiller benim tecrübeme göre. (Bütün hepsi de aynı kalitede anlamında yazmadım, lütfen yanlış anlaşılmasın. Bir arkadaşım 6 ay kadar önce wiami marka almıştı, ilk kullanmaya başladığı zaman memnunken sonra bir yerinin eridiğinden bahsetti mesela. Bilinmeyen bir marka/model almamak lazım) Boyut farklılıkları var ki bu önemli. Bence markaya karar vermeden önce, bulunduğunuz yerde MediaMarkt, Teknosa gibi yerler varsa orada gidip inceleyin. O kadar çok marka/model var ki, inceledikçe zaten çoğunun standart ve birbirine benzer olduğunu, bazılarının iç haznesinin boyutunun farklı olduğunu, bazılarının iç/dış malzemesinin farklı olduğunu göreceksiniz. Fiyat skalası zaten ilginç bir şekilde çok dengesiz; yanyana koyduğunuzda benzer duran iki modelden birisi 2500 TL iken diğeri 7500+ TL. İnsan düşünüyor doğal olarak, bu kadar fiyat farkını hakedecek neyi var bu pahalı olanın diye. Ayrıca her ne kadar son kriter olsa da, estetik olması da önemli olabilir, bundan dolayı görerek karar verin. Philips'in bir kaç farklı modeli var, illaki Philips almak isterseniz görüp içinize sineni almış olursunuz. Ama aklınızda olsun, mağaza çalışanı arkadaşın ısrarla tavsiyesine temkinli yaklaşın. Israrla tavsiye ettiği marka/modeli alıp geçmeyin. Gidip canlı canlı görün ve eve gelip sakin kafayla düşünüp karar verin.

    Hatta inceleyip aklınıza yatan modeli buraya yazarsanız tekrar inceleriz.

    Kolaylıklar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 29 Mayıs 2023; 21:36:6 >




  • kyibe kullanıcısına yanıt

    teşekkürler

  • MordSithh kullanıcısına yanıt
    Merhaba, philips hd9867 bir hafta oldu alalı. Aksesuar almadım henüz araştırıyorum bulursam paylaşırım. Aksesuar olmadan sadece paketinden çıkan aparatlarıyla her şeyi yaptık :) 2 kere tavuk kızarttık balık kızarttık sufle yaptık patates nohut cips paçanga kurabiye bunlarda hiç sorun yaşamadık. Tavugun pisirme suresi ve isisi icin makine otomatik karar veriyor hep ona birakiyorum. Istersen kendin manuel de yapabilirsin tabi. Balik kizartmasindan hemen sonra temizlemeden sufle yaptim hic koku bile sinmedi ve sufle asiri iyi pisti firinda hic tutturamiyorum.
    Ben airfreyimde balik tavuk gibi kizartmalar yapinca rezistans kismini bulasik deterjani veya asperox sari guc ile sunger ve tahta spatula yardimiyla temizliyorum cok minik yag lekesi gibi seyler kaliyor hafif ama. Bilmiyorum ilerde asiri kullanimima bagli yaglar birikir de cikmazsa servise gonderebilirim. Henuz beni uzmedi temizligi. Pisirme haznesi ve diger aparatlari bulasik makinesinde mis gibi yikaniyor. Bunlarda hic sorun yasamadim. Alirken tereddutteydim ust kismi nasil temizlenecek diye ama pisirme konusunda beni etkiledigi icin temizlik hallolur diye dusunuyorum.
    Pisirirken hafif bi koku ve yemek pisirirken de olusan o buhar olusuyor bizi rahatsiz etmedi aspirator veya pencereyi acmak cozum olabilir.
    Makinenin sesi cok az duzeyde bebegimiz uyurken bile calistirabiliyoruz.
    Makinede kullanilan malzeme ve materyal acisindan daha kaliteli ninja markasi var sanirim o da bayagi pahali.
    Ben memnunum ve iyi ki philips almisim. Umarim kararinda etkili olur yazdiklarim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pylz -- 3 Haziran 2023; 15:17:23 >




  • pylz P kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ediyorumm yorumunuz için. Benim gibi muallakta kalan insanlar için ileride umarım bu yorumlar yardımcı olur. Ben de öğrenciyim ama ev veya okuldayken fark etmez her yerde kullanılabilecek gayet güzel ürün. Malum öğrenci apt. için fırın olmuyor genelde ev olmadığı sürece tabi. 9867 den memnun musunuz 9870 bakmış mıydınız? almışken de eğer alıcaksam iyi bir şey alayım diyorum.

    Arada görüyorum, patates tadı falan kötü oluyor kuru kuru deniyor. siz tecrübelerinize dayanarak cidden güzel mi? yani bir fırınla bir tavayla bir mikrodalgayla aynı yemeği yapmayı karşılaştırdınız mı? Kötü mü iyi fryerda?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MordSithh -- 3 Haziran 2023; 17:22:35 >
  • MordSithh kullanıcısına yanıt
    9867 fiyati daha uygun geldigi icin tercih ettim patatesi 1 kere denedik fena degildi yarin sabah tekrar yapacagiz fotograf ve tat konusunda yorum yapacagim. Tek bir makine hem mikrodalga hem de firin gorevi gordugu icin bence airfrey daha iyi bir tercih olur sizin icin. Donmus gidalari ve isitmak gereken yemekleri bu makine ile de gerceklestirebiliyorsunuz. Bu arada kek, sulu yemek ve muffin icin benim kaplarim uygun olmadigi icin airfreyime uygun aksesuar almayi dusunuyorum. Omlet, kek ve sulu yemekleri bu yuzden deneyemedim ama diger kizartma gibi yemekler icin hem daha saglikli hem de daha lezzetli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pylz -- 3 Haziran 2023; 18:59:50 >
  • pylz P kullanıcısına yanıt

    Anladım teşekkürler. Sanırım 9870'de aksesuar muffin kapı falan varmış. Galiba alacağım gibi bakalım eve gidince kararı verebiliriz umarım 😁

  • MordSithh kullanıcısına yanıt
    Patatesi paylasacagim demistim. 200 derece 21 dk da tamami pisti ben daha gevrek sevdigim icin bir dahakinde sureyi biraz daha uzatacagim. Simdiden hayirli olsun tercihiniz. Airfryer alacağım tavsiye tecrübeleriniz nedir, philips? Airfryer alacağım tavsiye tecrübeleriniz nedir, philips?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pylz -- 4 Haziran 2023; 9:26:16 >




  • pylz P kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler :))

    Çıtırlığını ben de seviyorum, gevrekten kasıt o herhalde : çıtırlık? Hİç yağ koyuyor musunuz bir çay kaşığı vs gibi? Hiç normal yemek yaptınız mı pilav vs.? Tencerede yapıyormuş gibi mi? Ara ara karıştırmak gerekiyor galiba uyarıyor kullanıcıyı?

  • MordSithh kullanıcısına yanıt
    Evet biraz yağ gezdirdim uzerinde ve citir olmasini kastedmistim. Sulu yemek harici sadece kizartmalari yaptigimi onceki mesajimda belirtmistim. Pilavi airfreyde yapmayi dusunmedim yapmam da buyuk ihtimal. Bazi yemeklerin tenceredeki yeri ayri bence :) benim airfrey almamin sebebi kizartma gibi yagli yiyecekleri daha saglikli ve az yagda yapmak mikrodalgada cozunecek veya isitilacak yiyecekleri daha saglikli sekilde sonuclandirmak gibi seyler. Eger aksesuar alirsam sulu yemekleri deneyebilirim belki.
    Evet manuel ayarda makine uyari vermiyor sen kendin istediginde karistirabilirsin. Otomatik ayarda uyari veriyor.
  • pylz P kullanıcısına yanıt

    Ben de dondurulmuş gıdaları sevmiyorum ama onlar için birebir bu ürünler. Mesela bu yaptığınız patates hazır dondurulmuş muydu?

    -Aksesuar lazım mı sulu yemek için? normal kendi haliyle yapılmıyor mu?

    -Peki ben böyle sadece yemekleri ısıtmak için de kullanabilir miyim bu airfryer'ı? Yoksa sıfırdan bir şey yapmak için mi kullanılması gerekir sadece? Merak ettim sadece tavada falan tencerede ısıtmak yerine burda olsa ne olur diye düşünüdm.

  • MordSithh kullanıcısına yanıt
    Yazdigim mesajlari okumanizi oneririm cunku orda bu sorularinizin cevabi yer aliyor. Yeterince de emin olamiyorsaniz size oneren akrabanizdaki makineyi bi sure kullanmayi isteyin. Benim yorumlarim bu kadar. Iyi pazarlar.
  • Philips HD9650/90


    Markasına kalitesine güvenerek severek aldığım bu airfreyer'ı asla ve katta tavsiye etmiyorum. Temizliği zor değil imkansız mümkün değil ne yaparsanız yapın asla yağ kalıntılarını çıkaramazsınız. Mutfakta saatlerce her yolu deneyerek temizlemeye çalışırsınız ama kesinlikle %100 içinize sinecek bir temizleme sağlayamayacaksnz elek şeklindeki tel dip parça ister tül ile ister sünger ile ister bulaşık teli ile isterseniz fırça ile temizleyin asla arasına giren artık ızgara deliklerini kapatan o yağ bulaşık kalıntısını çıkaramazsınız. Anca elinize bir kürdan alacaksınız her aralığı onunla saatlerce tek tek uğraşıp temizleyebilirsiniz. Diğer parçalarda hakeza öyle kesinlikle yapışmaz değil hatta yağ çıkmaz olmalı ismi tasarruf edeyim mantığı bunda işlemez çünkü tonlarca su harcarsınız aldığınız güne hergün lanet edersiniz. Kirli kirli kullanmaya mecbur kalır belkide ilerde sağlığınızı kaybedersiniz. Nette tavsiye edilen her türlü kimyasal yağ çözücüyü aldım kullandım sonuç hüsran hüsran. Tecrübe teorikte yazılanlardan daha kıymetli daha gerçekçidir. Almayın pişman olmayın yazık günah.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neferzade -- 14 Kasım 2023; 22:56:42 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.