Şimdi Ara

AirTies Modem için Access Point

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    evimde Airties Air 5450 300 Mbps Kablosuz ADSL2+ Modem kullanıyorum.Modemin bulunduğu odada iki adet Dektop PC kablolu olarak bağlı. Modemin bulunduğu odanın haricindeki yerlerden de Laptop bazen (2-3-4 adet aynı anda) kablosuz bağlantı kullanılıyor. Ancak modemden uzaklaşınca bağlantıda düzensiz aralıklarla kopmalar yaşanıyor ki bu durum özellikle Asus markalı Laptoplarda yaşanıyor.Ayrıca HP markalı laptoplarda kopma sorununu zaman zaman yaşıyor.Sorunun laptoplarda olmadığına eminim çünkü uzak mesafede sorun çıkartan laptoplar modeme yakın odalarda ve yerlerde kusursuz iş görüyor.



    Bende sorunu çözmek adına Access Point almayı düşünüyorum.Fakat kafama takılan ve almadan önce size danışmak ihtiyacı duyduğum bir kaç konu vardı.Cevaplayabilirseniz çok memnun olurum.


    1-) Tek başına Access Point (Router-booster vb. cihazlar olmadan) sinyal gücünü arttırıp kopmaların önüne geçer mi? Geçemezse Router'a veya başka bir donanıma ihtiyacım var mı)

    2-) Access Point'i Laptopların kopma yaşadığı odaya/yere koysam dahi kopmaların önüne geçer mi? (Örnek veriyorum; mutfak ile modem arasında 5-6 duvar var ve kopma yaşanıyor.Access Point'i mutfağa yerleştirsem mesela, sıkıntılar hallolur mu?)

    3-)Access Point kurulumu esnasında şifreleme, kurulum sonrasında sınırlı bağlantı, yada modem şifre isterken AP'nin şifre sormaması gibi sıkıntılar yaşandığını okumuştum.Bu sıkıntılar kuran kişinin hatalarından mı kaynaklanıyor yoksa modem-ap donanım uyumsuzluklarından mı kaynaklanıyor.

    4-)AirTies marka modem için(yukarıda bahsettiğim model) en iyi seçenek AirTies markalı bir Access Point kullanmak mıdır?

    5-)Son olarak Access Point modelini tercih ederken alacağımız AP'de anten bulunup bulunmaması ne derece önemlidir?

    Arkadaşlar vereceğiniz cevaplar ve öneriler benim tercihimi belirleyecek.Çünkü konu hakkında detaylı bilgim yok maalesef

    İlginiz ve önerileriniz için Şimdiden Teşekkür Ederim

    Saygılarımla







  • up
  • arkadaslar yardımlarınızı bekliyorum lütfen
  • kardeş alacağın airties accespoint ile anlattığın tüm sorunları aşarsın.. bunu en az 2-3 yıldır 7 gün 24 saat kapatmadan kullanan biri olarak söylüyorum..

    örnek... iki kat yukardan interneti ınca marka modemden kablo ile benim accespoint e bağladım iki laptop ve en az 4 telefon aynı anda bağlanıp kopmadan kullanıyor. bu arada cihaz mutfakta ben alt katta iş yerindeyim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertac-73 -- 27 Ekim 2011; 5:26:03 >
  • cevabınız için teşekkür ederim.

    Peki şu anda piyasada antensiz bir ap ile antenli bir ap arasında 70 TL fark var. Birde Access Point+Router şeklinde satılan AirTies ürünleri var ki bunlar biraz daha pahalı.Access Point+Router şeklinde satılan bir cihaz benim amacıma fazlamı kalmış oluyor.

    Teşekkür ederim

    Saygılar
  • benim anlamadığım sizin şu an kullandığınız modem zaten türünün en iyi örneklerinden biri nasıl böyle sorunlar yaşıyorsunuz onu anlamadım. acaba modem arayüzüne girip anten ayarı güç ayarı gibi yerlere girdinizmi. modemde en güncel yazılım yüklümü...

    belkide accespoint e gerek kalmadan sorun hallolur.

    illa gerekirsede ben ap301 modeli aldım çok uzun zamandırda kullanıyorum ama şimdi yeni modelleri çıkmış. ben şahsen antenli tercih ederdim. tam bilemiyorum ama sinyal daha verimli olabilir gibi geliyor.
  • şu anda şehir dışındayım.Modemi aldığımdada detaylıca ayarlarına bakma fırsatım olmamıştı.Ancak dönünce modem ayarlarında dediğiniz bölümlere bakıp ordan halletmeye çalışırım.(Bu arada aynı sorunlar ZyXEL 660 ile de yaşandığı için ap alma fikri oluştu)

    Önerileriniz için tekrar teşekkür ederim.

    Saygılarımla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.