Şimdi Ara

Akademik Kariyer ve Yurt Dışında Yaşamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. Ben çokta iyi olmayan bir Anadolu üniversitesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde 1. sınıf öğrencisiyim. Ortalamam şu an için 3.40 ve B1 seviyesinde İngilizce bilgim var. Zaten düzenli olarak İngilizce çalışıyorum ve Ales konusunda da kendimden hiç şüphem yok. Yani ortalama üstü bir Türkiye Üniversitesinde tezli yüksek lisansa kabul edileceğime inanıyorum.

    İnşallah yüksek lisansa kabul edilirsem ve başarıyla tamamlayabilirsem hayatımın geri kalanını Avrupa ülkelerinden birinde devam ettirmek istiyorum. Almanya, Fransa, Hollanda, İsviçre vs. çok fark etmez. Sadece rahat bir hayat geçirebileceğim bir yerde devam etmek istiyorum. Ayrıca yurt dışında yüksek lisans için yeterli param ne yazık ki yok, adamlar 10-20K dolardan bahsediyorlar ve bu benim için çok büyük para.

    Benim merak ettiğim şey ise şu: Türkiye'de yüksek lisans yapıp Avrupa'da araştırma görevlisi dengi bir seviyede iş bulmak mümkün mü? Eğer mümkün değilse yurt dışında akademik personel olarak yaşayabilmek için yapılması gereken şey nedir? Yardımcı olabilirseniz bana çok yardımınız dokunur, teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lokumum -- 13 Mayıs 2019; 0:7:14 >







  • Yurtdisina cikmadan sizi calistirabilecek bir sirket kisi bulmaniz gerek vizeye de o kosullar altinda basvurursaniz calisabilirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.