Şimdi Ara

Akalazya (Yutma Güçlüğü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çoğumuzun adını bile bilmediğimiz, su içmenin bile işkence geldiği, teşhisi zor ve zahmetli bir hastalık.

    Malesef internette hiçbir forum sitesinde açıklayıcı, başından geçmiş birinin yazısını görmedim. Belki bir kişinin işini görür.

    Yaklaşık 5 yıl önce midemde küçük bir ağrıyla başladı herşey. Önce ara sıra 3-4 günde ufak ufak ağrılar oluyor sonra elimle göğüs kafesinin boşluğuna bastırınca ağrı azalıyordu. O dönemde askerde olduğum için pek önemsemedim strestendir diye. Sonraki 3 yıl boyunca ağrılarım arttı. Bu süreçte farklı zamanlarda 2 kez doktora gittim, endoskopi yapıldı, biyopsi alındı ama bişey bulunamadı. Gastrit Reflü ilaçları verildi ama hiçbir faydası olmadı. Tabi ağrılarım daha da arttı. Geceleri çok şiddetli mide ağrılarıyla uyanıyordum. Gündüzleri bir anda midem ağrıyordu. Çoğu zaman bir bardak su içince geçiyordu ama.

    Son 1 yılda ise işler iyice kötüleşti. İlk başta akşam yatmadan önce yediğim şeyleri uyku halinde öksürerek kusmaya başladım. Sonra yine uyku halindeyken burnumdan bir anda sıvılar geliyordu, pıhtımsı şeyler çıkıyordu. Artık yatmadan önce yatağımın kenarına poşet ve peçeteler koyuyordum. Bu şikayetim daha da arttı, sabah öğle akşam ne yersem yeyim yedikten yaklaşık 15-20 dk sonra çoğunu çıkartmaya başladım. İnanın bir bardak suyu dahi yutarken işkence gibi geliyordu. Sanki içtiğim su yırta yırta yemek borusunu parçalıyormuş gibi mideme iniyordu. Tabi bu sırada ben 85 kilodan 72 ye düştüm. Sonra başka doktorları araştırdım. Kayseri şehir Hastanesi'nde ilaçlı röntgen çektiler akalazya olabilir dediler, ancak pandemi nedeniyle endoskopi yapmadılar. En son Kırıkkale Tıp Fakültesi Gastroenteroloji bölümüne gittim. Orada sağolsunlar çok ilgilendiler. Hele şu pandemi nedeniyle çoğu hastane hiçbirşey yapmazken burası sırf şehir dışından geldim diye hemen beni endoskopiye aldılar. Sonra özafagus manometri filmi için kendileri randevu aldılar. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde manometri çekildim. 1 hafta sonra sonuçları açıklandı ve akalazya tanısı kesin olarak konuldu. Daha sonra boğazımdan endoskopi ile girilerek yemek borusundan sorunlu kaslar kesildi. (Poem ameliyatı) yaklaşık ameliyatım 4 saat sürdü, ertesi gün anca kendime geldim. Bir gün sonra da sadece su içtim. Hastanede toplam 5 gün kaldım (1 gün ameliyat öncesi)

    Taburcu olduktan sonra da 1 hafta sadece çorba içtim daha sonra ise muhallebi kıvamında yiyorum. Şuan 2.haftadayım, çok şükür gece kusmaları kalmadı, ama biraz yemek yerken ağrı oluyor oda muhtemelen dikişlerdendir geçer inşallah.

    Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım. Allah herkese şifa versin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Su içerken baskı hissediyorum hocam ama yutma da falan zorlanmıyorum yemek falan yerken olsun bir sıkıntı yok bazen su içerken gögüsüme de vuruyor gibi oluyor ağrı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.