Şimdi Ara

AKDENİZ TIP FAKÜLTESİ HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
4.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Üniversite #Akdeniz Üniversitesi Bölüm #Tıp
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar akdeniz tıp fakültesi hakkında bilgi verebilr mi orada okuyan arkadaşlar , eğitimi nasıldır diğer tıp fakültelerine göre , zor mu kolay mı , hazırlık sınavları ne derece zor oluyor ,sınav sistemi vs genel itibarıyla yardımcı olur musunuz acaba , herkese iyi forumlar



  • evet arkadaşlar ben de merak ediyorum yardım edebilcek birisi var mı?
  • akdeniz cidden zor bir fakülte. hazırlık sınavı zorluğu hakkında gidip geçen arkadaşım da var, kalan da. öğrendiğim kadarıyla bazı seneler çok kişi geçiyor, bazı seneler geçen kişi çok fazla olmuyor hazırlığı.

    eğitimi zordur, pdö sistemi uygulanır, bilmem ben kıstas kabul etmiyorum bunu ama kadavra sayısı olarak egeyle birlikte en bol fakülte. devam zorunluluğu yok, stajda iyi kastırıyormuş hocalar birde. yani sonuç olarak zor bir okul.

    kolay tıp fakültesi yok zaten, kocaeli çok rahat bildiğim kadarıyla, birde doğuda bir kaç üniversite, urfa gibi, geri kalanlar zordur :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 11 Temmuz 2014; 9:00:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sakaryda yaşıyorum .. hangisi daha mantıklıysa onu tercih etmek istiyorum ... 3. senemde kazandım .. lutfen bılgılendırınız benı
  • Akdeniz tıptan birileri mesaj atarsa cok sevinirim ACİL
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unknownartist

    akdeniz cidden zor bir fakülte. hazırlık sınavı zorluğu hakkında gidip geçen arkadaşım da var, kalan da. öğrendiğim kadarıyla bazı seneler çok kişi geçiyor, bazı seneler geçen kişi çok fazla olmuyor hazırlığı.

    eğitimi zordur, pdö sistemi uygulanır, bilmem ben kıstas kabul etmiyorum bunu ama kadavra sayısı olarak egeyle birlikte en bol fakülte. devam zorunluluğu yok, stajda iyi kastırıyormuş hocalar birde. yani sonuç olarak zor bir okul.

    kolay tıp fakültesi yok zaten, kocaeli çok rahat bildiğim kadarıyla, birde doğuda bir kaç üniversite, urfa gibi, geri kalanlar zordur :)



    kocaeli rahat falan değil. daha 1. sınıfta 70 kişi yani sınıfın %25i sınıfta kaldı bu sene.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diş hekimliği nasıl bilen var mıdır?
  • bır bılenınız bıle yokmu ???
  • bana da yardımcı olabilecek var mı lütfen yardımı esirgemeyin
  • arkadaslar ben akdenizdeyim. Akdenizde entegre tıp eğitimi var. Dersler amfilerde işlenir devam zorunluluğu yoktur pratikler hariç. %15 pdö var üniversitemizde. Pdö probleme dayalı öğretm demektir. Pdö de bizlere bir senaryo verilir ve bu senaryoya göre sorunun ne olabileceği hakkında tahminlerde bulunur, araştırmalar yaparız. Pdö sınavı normal test şeklinde veya CORE dediğmz bir sınav biçiminde uygulanır. CORE sınavında istasyonlar vardır ve bu istasyonlarda ekranda yansıtılan soruların cevaplarini elimizdeki kagitlara isaretleriz bu kagitlar toplanir dogru cevaplar ekranda yansitilir ve yeni bir istasyon icin tekrar kagitlar dagitilir bu sekilde devam eder bitene kadar. Pdö nün %15 i alindiktan sonra komite dedigimiz, gördüğümüz tüm derslerin sorularinin bulundugu bir sinava gireriz burda teorik bilgiler bizlere test şeklinde sorulur. Komitelerimizde %60 baraji vardir. Yani her dersin %60ını yapmak zorundayız eger yapamazsak puanımız kırılır bunu daha açıkça soyle anlatabilirim eger 60 almanız gerekirken 50 alırsanız 60ın 10 puan altında oldugunuz icin sistemde sizden 10puan kırar ve 40 alırsınız. Ayrica gordugumuz pratiklere bagli olarak pratik sinavlari oluruz ve bunlarin yüzdeleri degiskendir bunlarin toplami ile bir not olusur. Yılın sonunda bir tane finalimiz olur. Finalin %40ı ve komite ortalamamızın %60ı alınarak bir not olusturulur. Finalden 60 alma zorunluluğu vardır, eğer 60 altında alınırsa sınıfta kalınır fakat yıl icindeki komite ortalamanız 75 ve üstü olursa finalden 60 alma zorunluluğu kalkar ve sadece komite ortalamanız ve final ortalamanızın 60 alması yeterli olur. Ayrıca toplumsal duyarlılık veya öçm gibi %2 etkili toplumsal duyarliligimizi arttirici projelere girer ve onlarda da rol aliriz. Benim bu anlattıklarım stajlar baslamadan onceki not sistemi. Umarim açıklayıcı olmuştur




  • Peki hocam akdenizde ortam nasıl okuyanlar bilgi verirse sevinirim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. eğer tıp seçecekseniz fakülteleri DETAYLI araştırın, tamam belki tıp hayalinizdeki bölüm ama işin içine girdiğinizde ne kadar isteyerek seçmiş olsanız bile sizi çok zorlayabiliyor. okullarda şunlara mutlaka bakın:
    * belirli ortalamayla finalsiz geçiş var mı? - finalsiz geçmek müthiş bir şeydir. tıpta final demek tümmm yıl gördüğünüz konulardan sınava gireceksiniz demektir.
    * baraj var mı? - yani belirli bir soru sayısını yapamadıysanız puanınız düşüyor mu. barajın yüksek olması az puan aldığınız dersler açısından sıkıntı olur, puanınızı düşürür.
    * sözlü var mı?
    * pdö sistemi var mı?


    akdenizede malesef finalsiz geçmek diye bir şey yok. yalnızca 75 ortalama yaparsan finalden 60 alma zorunluluğu kalkar. bu ortalamayı da sınıfın 3te 1i ancak yapar.
    baraj %60 tır. yani her dersin yüzde 60 ını yapamazsanız puanınız düşer. misal 60 alırsınız ama notunuz 50 ye düşebilir.
    anatomi sözlüsü denen bir illet vardır. sanmayın ki en basit şeyleri konunun özünü soruyorlar.. tüm anatomiyi baştan sona her şeyiyle ezberlemenizi istiyorlar.
    pdö istemi vardır. aslında bu bir yandan iyi bi sistem çünkü puan yükseltmeye yardımcı oluyor, çoğunluk pdö sınavından oldukça iyi bir not alıyor. pdö sınavı normal teorik sınavdan farksız. 20-25 soru test oluyor genelde.kötü yanı hocanın anlatmadığı yerlerden sorumlu oluyoruz, hocaların geçen yılki notlarını alıp kendimiz çalışıyoruz.

    Akdeniz zor bir okuldur arkadaşlar. Her sınav kasıntıdır, hocaların notlarını full ezberleseniz bile ortalama bir not alırsınız ancak. Sınavdan önce herkes oturur geçen yıllarda çıkmış soruları ezberler biraz daha yüksek alabilmek için. Hocaların slaytları genellikle yetersizdir, fotokopi merkezi öğrenciler tarafından çıkarılmış ekstra notlarla doludur, çoğunu okumak için vakit bile olmaz..

    demem o ki zor sistem iyi öğreticek diye bir şey yoktur, aksine zor sistem insanı öğrenmeye değil 60 alsam geçsem yeter mantığına iter. o yüzden kolay bir okul seçin, sınavlar her şeyiniz olmasın, ekstra şeyler okumaya öğrenmeye yeri geldiğinde boş boş oturmaya vaktiniz olsun.




  • 5kdan sonraki kolay tıp fakülteleri nelerdir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: board728

    5kdan sonraki kolay tıp fakülteleri nelerdir?
    Tıp fakültesinde okuyacaksan kolaylığa,zorluğa bakma.Hangisine gidersen git mutlaka daha kolay 'görünen' bir tıp fakültesi duyacaksın.
    O yüzden kolaylık,zorluk bunlara bakma.

    Tavsiyem: Köklü bir tıp fakültesi seç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.