Şimdi Ara

Akıl almaz casusluk yöntemi keşfedildi: Güç kaynağından veri çalınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
4.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akıl almaz casusluk yöntemi keşfedildi: Güç kaynağından veri çalınıyor
    COVID-bit adlı yeni bir saldırı yöntemi, bilgisayar veya sistemin internete bağlı olmasına ihtiyaç dahi duymuyor. Fiziksel olarak tamamen soyutlanmış sistemleri hedefleyen bu yeni veri hırsızlığı yöntemi, sistemin yaydığı elektromanyetik dalgaları bir alıcı vasıtasıyla yakalıyor ve işlemi gerçekleştiriyor.



    COVID-bit olarak adlandırılan bu yöntemin arkasında bulunan İsrail'deki Negev'deki Ben Gurion Üniversitesi'ndeki Siber Güvenlik Araştırma Merkezi'nde Ar-Ge başkanı ve Saldırı-Savunma Siber Araştırma Laboratuvarı başkanı Dr. Mordechai Guri, “Bilgiler, soyutlanmış bilgisayardan en az 2m menzille havaya yayılıyor ve yakındaki bir casus kişi tarafından bu bilgiler alınabiliyor.” dedi.



    Nasıl çalışıyor?



    Akıl almaz casusluk yöntemi keşfedildi: Güç kaynağından veri çalınıyor
    Hava boşluklu ya da soyutlanmış bilgisayar sistemleri, genellikle enerji altyapısı, hükümet ve askeri alanlar gibi yüksek riskli ortamlarda kullanılıyor. Bu nedenle buradaki sistemler güvenlik endişesi sonucunda halka açık internetten veya ağlardan izole ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Darknet’teki pazarlar çalınan kişisel bilgileri satarak yüz milyonlarca dolar gelir elde ediyor



    Bu tür sistemlerden veri çalabilmek için casusun/saldırganın sisteme veya kullanılan ağa fiziksel olarak erişmesi ve yazılımı enjekte etmesi gerekiyor. Bu saldırılar pek pratik gözkmese veya kulağa abartılı gelse de İran'ın Natanz'daki uranyum zenginleştirme tesisinde benzer bir olayın yaşandığı biliniyor.



    Akıl almaz casusluk yöntemi keşfedildi: Güç kaynağından veri çalınıyor
    Araştırmacılar, COVID-bit saldırısındaki verileri iletmek için izole edilmiş bilgisayarlardaki güç kaynaklarının düşük frekanslı (0-48 kHz) bantlarını kullanıyor. Araştırmacılar bu frekans dalgalarının AC-DC ve DC-DC'den dönüşümde MOSFET bileşenleri tarafından oluşturulduğunu belirtiyor. Sisteme yüklenmiş özel bir yazılım bu çok düşük frekansları kullanarak hedeflenen bilgiyi dışarıya aktarabiliyor. Frekansın kuvvetine bağlı olarak veriler en az 2m menzile yayılabiliyor. Aktarılan frekanslar bir alıcı tarafından toplanarak istenilen verinin elde edilmesi sağlanıyor. Yapılan testlerde masaüstü sistemi için geçerli olmak üzere maksimum iletim hızında (1.000 bps), 10 KB'lık bir dosya 80 saniyede iletildiği belirtiliyor.



    COVID-bit'e karşı koruma



    Sonuç olarak COVID-bit, veri hırsızlığında son derece farklı bir yol izlese de önlemler almak mümkün. Zira PSU’nun veya sistemin yaydığı elektromanyetik dalgaların veri hırsızlığı için özel olarak yapılabilmesi için sisteme önceden bir casus yazılımın yüklenmesi gerekiyor. Dolayısıyla en etkili savunma cihazlara olan erişimin sıkı bir şekilde kısıtlanması olacaktır.



    Aynı zamanda CPU çekirdeği, dolayısıyla güç tüketimini izleyen ve şüpheli davranışları tespit edebilen araçların geliştirilmesi/kullanılması öneriliyor. Bir başka önlem ise CPU çekirdek frekansının kilitlenmesi olabilir. Dr. Mordechai Guri ve ekibi tarafından yapılan bu çalışma arxiv.org'da yayınlanmış durumda. Bununla birlikte Guri, daha önce de bilgisayarlardaki soğutma fanı tarafından oluşturulan titreşimden de veri hırsızlığı yapılabileceğini ortaya koymuştu.




    Kaynak:https://arxiv.org/abs/2212.03520
    Kaynak:https://www.bleepingcomputer.com/news/security/air-gapped-pcs-vulnerable-to-data-theft-via-power-supply-radiation/







  • Gerçek dışı ve safsatadan ibaret yalan haber (DH'den dışarı sözüm, sonuçta başka yerden alınıyor haberler)

    Mümkün bile değil bahsedilen şey.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Freq5GHz kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten etkin olması için önce sisteme casus yazılımı enjekte etmek gerekiyormuş.Zararlı yazılımı sisteme soktuktan sonra her türlü erişim çok farklı yollardan sağlanabilir böyle bir sistemin anlamı nedir pek anlayamadım.Komplo teorisi gibi bir mevzu.

  • Dumanla haberleşme kadar zor yani asparagas

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aga be yazılımcılar işsiz kalacak :)

  • Mosad intel işlemcilerin eski bol açıklı ve pazar payındaki popüler günlerini anıyor.

  • Mantıklı, ama zaten ekrandaki piksellerin dalga boyu ile yzılan ve görüntüleri bir kaç km öteden görebilen sistemler var. Ve 1980 lerin teknolojisi. Aradan 40 yıl geçti yeni şeyler mutlaka çıokmıştır.

  • Sayın Metin AKPINAR:
    Yazınızı baştan sona okudunuz mu? Okudunuzsa ne anlattığınızı anladınız mı? Ya da herhangi bir fikriniz var mı?

  • Biz CRT Tv lerin yaydığı emisyondan kalorifer borularına iletilen sinyailin daha sonra tekrar ekrana yansıltıldığını biliyoruz. Z kuşağının aklı almaz...

  • İsrail için böyle haberler normal kendilerini olduğundan büyük gostermek amacındalar.

    Böyle bir teknolojinin sorunsuz çalışması mümkün değildir.

  • bilinmeyenses kullanıcısına yanıt

    Bağlantı olmasa bile veri çalabiliyorsun. Mesela kimsenin aklına gelmez saldırganın elektromanyetik dalgaları okuyacağı, herkes wifi / bluetooth dalgalarını falan düşünürAkıl almaz casusluk yöntemi keşfedildi: Güç kaynağından veri çalınıyor 

  • Feyzuli kullanıcısına yanıt

    Mosad sadakatinizi takdir ediyor..

  • Olamaz diyenler İsrailin İran nükleer tesislerinden nasıl veri çaldığını araştırsın. O tesisler internete bağlı değildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt
    Yazılım sisteme girerken bağlantı var çünkü yazılımı bu yolla yediriyoruz (belki de fiziksel yolla) fakat,yazılım sızdıktan sonra bağlantı olmadan elektromanyetik dalgalarla veri çalabiliyoruz (ee yine bu yollardan sızan adam zaten veriyi de çalar ne gerek var denilesi bir yöntem) .Aslında fena değil ama biraz yetersiz gibi özellikle aktarım hızı düşük görünüyor bu içeriğe göre."Böyle bir şey var mıdır?" dersek "Bence yoktur."derim.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    İşte israilin gizli ajanlık cihazı Cavit+972.Bu cihazla internet ve uydu bağlantısı olmadan gizli bilgileri çaldılar.Görenler gözlerine inanamadı...
    Akıl almaz casusluk yöntemi keşfedildi: Güç kaynağından veri çalınıyor

  • bilinmeyenses kullanıcısına yanıt

    Sen hedef bilgisayara sadece bir anlığına USB takmak ve virüs yüklemek, sonra hedef bilgisayarın sahipleri bilgisayarı korumalı odaya almak. Odadan wifi ve diğer kablosuz ağ dalgalarını alamamak çünkü oda yalıtımlı olmak. Ama elektromanyetik dalgalar yalıtımı aşabilmek. Bilgisayar incelendiğinde ters giden bir şey görememek.



    Akıl almaz casusluk yöntemi keşfedildi: Güç kaynağından veri çalınıyor
  • Freq5GHz kullanıcısına yanıt

    network gibi elektrikte bir ağ sonuçta siz bilmiyorsanız sizin sorununuz.Akıl almaz casusluk yöntemi keşfedildi: Güç kaynağından veri çalınıyor 

  • babus0606 kullanıcısına yanıt
    Makine Muh. ve Elektrik Elektronik Muhendisiyim, yazilim ile ugrasiyorum. Yani biliyorum. Haber boş safsata.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.