Şimdi Ara

Akıllı telefon satın alırken ne kadar vergi ödüyoruz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
1
Favori
4.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bize böyle haberlerle gelin, devlet bizi nasıl soyuyor herkes görsün.

  • ülkemizin geri kalmasının en büyük sebebi yüksek fahişli vergilerdir. elbette devletler vergisini alacak ama bu insanca bir seviyede olmalı. bi araba alıyoruz 55 milyarlık araba 200 bin liraya geliyor. yahu avrupanın hem maaşı bizim maaşın 8 katı hem bizden 4 kat daha ucuza araba alabiliyorlar. devletin ilk görevi sınırları içindeki halkın menfaatini korumaktır bu belediye başkanı muhtar kaymakam vali başbakan cumhurbaşkanı olarak hep aynıdır. çünkü halk olmazsa devletler olmaz. hep amerikaya laf atıyoruz adamlarda son teknoloji işsizinden ev hanımına kadar herkesin alabileceği fiyatlarda. ama ülkemizde en dandik internet bile 60 liradan başlıyor artı aknli. sonra neden ülkemizde yazılımcı çıkmıyor yok appleyi kıskanmalar. önce kendi halkının önünü açki bikaç seneye meyvesini toplarsın zaten. saygılar.

  • Mehteri burada mı alırdınız paket mi yapayım?

  • Dünyada eşimiz benzerimiz yok.Çünkü bir ürün üzerinden üç kez vergi kaleminin geçtiği başka bir ülke daha yok.



    Bkz: Cambaza bak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuralarda bi yerde YANDAŞLAR olacaktı nerde onlar ;)
    yamuk yumuk yorumlar yapmıyorlar buralarda,

    '' sövönmö sönöyösöndö çöh ölördeyihhh ! ''
    '' kendi özöy mekiğimizi yapıyohh !''
    '' 10 sönö önce töplö öğnö yapamayöhdöhh ''

    Vergiye bi bak vergiye aklı evvel vatandaşım benim...
    2014 de mercede bayisindeyim, fiyat 100 bin civarı idi. Mercedes fabrikası yıllarca ARGE, fabrika, çalışan, verg, ,ihracat hepsi 58 bin tl ye o zamanın parası ile bize satıyor kar ediyor. Devlet bi o kadar daha koyuyor üzerine bize satıyor ! Adama demezler mi bre miskin, bre kolaycı, bre HIRSIZ !

  • lafa geldiğinde Müslümanlığı, Hz. Ömer'in adaletini dillerinden düşürmeyenler vatandaşın cebindeki bir kaç kuruşa göz dikerken hiç utanmıyorlar...
  • Şimdi biz o vergi şu vergi kaldırılsın diyoruz ama şuan durumumuz gerçekten içler acısı. Bugün TRT vergisi, yarın İSKİ vergisi, öbür gün İGDAŞ vergisi böyle böyle uzar gider. Katma değerli teknolojiye yatırım yapmadığımız sürece devlet farklı farklı isimler altında vatandaştan vergi koparmaya devam edecek.

    O kadar ki verginin vergisi alınan belki de tek ülkeyiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şaban Oğlu Şaban -- 3 Temmuz 2017; 15:31:16 >
  • ÖTV nin ne olduğunu ne zaman çıktığını da bilmek lazım yeni nesilin haberi yok... 1999da olan depremden sonra geçici deprem vergisi kalıcı yapılıp adı da ötvye çevrilmiştir. Halkın bilmesi ses çıkarması yürürlükten kaldırıltması gereken bir vergidir.. kdv ise öz-al'ın hediyesidir. milletimiz ise çok öz-verilidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 3 Temmuz 2017; 19:5:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kappa Face

    Daha da artmalı suriyeli din kardeşlerimizin çoluk çocuk büyüyor malum bu devirde çocuk büyütmek kolay deyil masraftan kaçınmamalıyız

    Kardeşim bu ülkede demokrasi var. Oyumuzu Suriyeli sığınmacılara merhamet gösteren partiye verdik ve bu parti Türkiye nin 1. partisi oldu. Cumhuriyetden haz etmiyorsan seni başka ülkeye alalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mert1907 kullanıcısına yanıt
    Yalaka gibi terbiyesizce üslupla konuşursan muhatap bulamazsın.
    Hükümet değiştiği taktirde de aynı sistemin devam edeceğinden emin olabilirsin. Üretmeyen olduktan sonra her bok bize mübahtır. Memnun muyuz, tabii ki değiliz, bunu böyle algılamakta en büyük cahilliktir.

  • Akıllı telefon satın alırken ne kadar vergi ödüyoruz?
  • Casper telefon için vergi miktarı nedir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neronidas kullanıcısına yanıt
    çelişkili... kelimeler // anlamlar // olanlar // kavramlar ...

    Cumhuriyet=? --> re-public public=halka açık tersi? private=gizli privatization=özelleştirme olan? re-public to privazation = puıblic to private = devlet ->özel...
    Biz=? kelime içindeki bizde bütünlük yok. Kendi partisine oy vermeyeni dışlamak. demokrasi? suriyeliler için herhangi bir referandum yapılmış değil... seçimlerdeki videolar ise youtubeda..
    Merhamet göstermek=? vergi oranlarından sana gösterilen merhamet belli... acı çekmek isteyene acı çok... limiti acıyı veren mi acıyı isteyen mi koyar?

    Gerçek ölçme ölçen tarafından terazinin kefelerine sempati beslemeden yapılan ölçmedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 3 Temmuz 2017; 19:7:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonsterMMORPG

    Casper telefon için vergi miktarı nedir acaba?

    casper telefonu babaannen kullansın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖTV'nin KDVsi olayı bana hep ilginç gelmiştir. Verginin vergisi mi olur ya? :) ÖTV adı altında %25 vergi ödüyorsun, sonra gelip buna bir de KDV adı altında %18 vergi daha ekliyorsun oluyor. Kısaca ÖTV aslında %29.5'a geliyor. Aynı durum TRT Bandrolü için de geçerli tabi...

  • oh oh maşallah. devletin telefon üretmesine gerek yokki, baksanıza bi şey üretmeden o şeyden bir sürü para kazanıyor. Güney kore devleti ile bizim devletin telefondan kazandığı parayı hazineye koyamıyordur.
    ulan futbol maçı dışında TRT yi seyrettiğimiz yok ödediğimiz vergiye bak. TRT reklamlardan para kazanıyor,vergilerden,şans oyunlarından,elektrik faturasından para kazanıyor gene de zarar ettiğini söylüyor utanmadan. Halk tv,Ulusal kanal gibi televizyonlar da reklam pastasından ufak kırıntı bile almadan çok kaliteli nitelikli yayın yapabiliyor.

  • Şaşırmadık.

  • Yerli telefon diye birşey olsa da vergi olmasa... biz de gidip onu alsak. Ama devletimiz bu politikayla "yerliyi alın" değil resmen "hiç almayın kardeşim" diyor.

    Nasıl bilgi toplumu olacağız?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: johnreeseback

    TRT bu kadar vergiye rağmen hâla berbat bir kanal

    Gelirleri yandaşlara verildiği için böyle, artı olarak bizim paralarla izlemediğimiz kanaldan hükümet yanlısı tavır çizen bir devlet kanalı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jimmy McNulty kullanıcısına yanıt
    Muhatap bulmak için yazmadım da sen üzerine niye alındın anlamadım. Ayrıca ortada ki adaletsizliğe sırf kendi görüşleri ile uyuştuğu için ses çıkarmayan kişiler ya yandaştır yada yalakadır bunda herhangi bir terbiyesizlik yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.