Şimdi Ara

Akım korumalı priz yapmak mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    evimdeki 4+1 hoparlörümde bir sorun var; arada bir çazır cuzur sesler filan veriyor.
    Ses girişini ayırsam da oluyor. hoparlörleri açıp seri birer 100uF kondansatör bağladım sesteki parazitleri aldım ama sorun düzelmedi. sonunda sorunun şebeke elektriğinden kaynaklanabileceğini düşünmeye başladım.

    akım korumalı prizler de o kadar ucuz değil ve internetten de alsam kargo parası filan var :)

    velhasıl kelam, bu akım korumalı prizlerin mantığı nedir? regüle işini nasıl yapıyorlar ve bu işi piyasadan bulacağım malzemelerle ben kendim yapabilir miyim? elektronik bilgim yeterli bu iş için. sizlerden istediğim devre değil (olsa iyi olur ama) bu işle ilgili fikirleriniz varsa yardımınızı istiyorum. devreyi tasarlamak için...



  • Akım korumalı priz regülasyon yapmaz. Cihazınıza şebekeden gelecek akıma karşı koruma sağlar. Bunu da "cihaza geleceğine bana gelsin" mantığı ile kendini tahrip ederek sağlar. Yani sizin probleminize bir çözüm sağlamaz akım korumalı priz. Şansınız varsa bir arkadaşınızın evinde deneyin. Aynı problem devam ederse problemi cihazın dışında aramaktansa içinde aramanız gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeronics

    Akım korumalı priz regülasyon yapmaz. Cihazınıza şebekeden gelecek akıma karşı koruma sağlar. Bunu da "cihaza geleceğine bana gelsin" mantığı ile kendini tahrip ederek sağlar. Yani sizin probleminize bir çözüm sağlamaz akım korumalı priz. Şansınız varsa bir arkadaşınızın evinde deneyin. Aynı problem devam ederse problemi cihazın dışında aramaktansa içinde aramanız gerekir.

    cihazımın adaptörü de 12 Ac yani cihazın içinde yapıyor doğdultma işlemini. köprü devresnin çıkışında büyük bi kondansatör var. 1000 veya 2200 uF olabilir değerni göremedim altta kalmış. sökmek de istemedim. forumda bi konuda besleme devresi çıkışına kondansatör bağlayın denmiş. zaten kondansatör olduğu için benim bağlayacağımın işe yarayacağını düşünmedim.
    ekiden yaptığım amfi devrelerinde ses girişini ayırıp oraya el sürdüğümde hoparlörlerde yüksek frekanslı bi ses duyardım. ona benziyor şimdi çıkan ses de. işin komik tarafı, bu sesi verirken cihaza bir tekme attığımda (cihaz masamın altında olduğu için ayaklarım sürekli onun üstünde duruyor rahatlık açısından ) ses düzeliyor.

    dediğin gibi gidip cihazı başka bir evde denemeyi deniyeyim. bakalım düzelecek mi. olmasza da ses girişlerini filtrelemeyi deniycem artık. priz olayı işe yaramıyorsa :)




  • Biryerlerde soğuk lehim oluşmuş olabilir zamanla. Kontrol etmekte fayda var. Elektronik elemanlarda olsa idi tekme atınca düzelmezdi diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.