Şimdi Ara

Akıttıkları kanlarıyla Türk Bayrağı yaptılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Akıttıkları kanlarıyla Türk Bayrağı yaptılar


    Bayrak projesini ilk kez ortaya atan Mürsel Burak Akyürek (17), Dağlıca'da askerlerin şehit edilmesi nedeniyle büyük üzündü yaşadıklarını söyledi. Öğrenci oldukları için protesto mitinglerine katılamadıklarını anlatan Mürsel Burak Akyürek, 20 kişilik arkadaş grubu olarak askerlere destek amacıyla böyle bir proje geliştirdiklerini ifade etti.

    Bayrağı nasıl oluşturduklarını da anlatan Akyürek, "Dağlıcada şehit edilen askerlerimize çok üzüldük. Bu bizi çok etkiledi. Arkadaşlarımızla oturup neler yapabiliriz diye düşündük. Böyle bir proje ortaya çıktı. Hepimiz parmaklarımıza toplu iğne batırdık. Kanlarımızı çizdiğimiz Türk bayrağına sürdük. O güne kadar elimiz kalem tutan insanlardı. Askerlerimiz dağda çarpışırken bize uyumak yakışmaz diye düşündük. Bu bayrağı oluştururken sadece kanlarımızı değil göz yaşlarımızı da akıttık" dedi.

    Kız ve erkek öğrenciler, oluşturdukları bayrağın yanında yazdıkları dilekçeyle de askere gitmek istediklerini belirttiler. Genelkurmay Başkanlığı'na dilekçe yazarak erkek arkadaşları gibi asker olmak isteyen 17 yaşındaki Latife Cihan isimli kız öğrenci, gerekirse askere gitmeye hazır olduğunu söyledi.

    Bir zamanlar bu ülkenin kurtarılmasına kadınların büyük emeğinin geçtiğini vurgulayan Latife Cihan, "Bu ülkede sadece erkekler yaşamıyor.Bir bayan olarak elimden geleni yapmaya hazırım. Nasıl ki bir zamanlar Nene Hatun bir zamanlar gerekeni yaptıysa, elinden geleni yaptıysa, nasıl kadınlar analar nasıl cepheye mermi taşıdıysa benim kanımı vermem çok mu diye düşündüm" şeklinde konuştu.

    Kan gördüğü zaman baygınlık geçiren, ancak arkadaşlarının bayrak için kan akıtılması fikrine destek veren Kemal Buğra Avşar da şunları söyledi: "Kan gördüğüm zaman bayılıyorum. Ancak arkadaşım bu fikri söyleyince herşeyi göze alarak kan verdim. Şehitler canını verirken benim de kan vermem gerektiğini düşündüm."

    Kırşehir Anadolu Lisesi'nden 18 öğrencinin ortaya koyduğu fikre, Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesi'nde okuyan 2 öğrenci de destek verdi. Oluşturulan bayrağın yanı sıra askere gitmek için yazdıkları dilekçelerine harçlıklarından biriktirdikleri 86.5 YTL tutarındaki parayı da ekleyerek Genel Kurmay Başkanlığı'na gönderen öğrenciler, her Türk gencinin vatan için seve seve ölmeye hazır olduğunu vurguluyor.

    Öğrenciler, Diyarbakır'da geçtiğimiz hafta patlatılan bomba nedeniyle yaralanan ve hayatını kaybeden öğrenci arkadaşlarının ailelerine de taziyelerini ifade etmeyi ihmal etmediler.
    cihan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara sahin -- 12 Ocak 2008; 6:16:29 >







  • ss plüz
  • haber türkde genel kurmay başkanımız bayrağı gösterdi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.