Şimdi Ara

Akkuyu Nükleer Genel Müdürü Zoteeva: İlk test elektriği bu yıl üretilecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Elektrik ucuzlayacak o zaman

  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt

    Sayamaz  

  • interwap kullanıcısına yanıt
    Santral rusların ancak santral inşasında çok sayıda türk firması da yer aldı. Türk firmaları için çok önemli bir tecrübe. Santrale ait bazı kritik parçalar yerli üretim.

    Santral bunun yanı sıra Rus nüfusunun tr üzerinde etkin konumlanması için ayrıca bir etken olabilir. Tr enerjide dışa bağımlı. Büyük ölçüde rus enerji kaynaklarına muhtaç vaziyette. Rus kömürü, petrolü ve doğalgazı derken şimdi birde nükleer devreye giriyor.

    Hepsi bir kenara Tr için en ciddi risklerden biri gene ROSATOM'un işlettiği, 2005 yılında hesaplanan ekonomik ömrünü tamamlamasına rağmen 2026 ya kadar tekrar işletme izni verilen ve 2040 a kadar işletilmesi düşünülen VVER 440 reaktöre sahip Metsamor nükleet santrali. Soğutma sistemi her ne kadar halelflerinden üstün olsada, santral bir containment vessel/muhafaza örtüsüne sahip değil. Bu ise, olası bir kaza senaryosunda işler ters giderse bölgesel bir felakete yol açması demek.

    Avrupa birliği zamanında santralin kapatılması için ermenistana 200milyon euro kredi önerdi ancak ermenistan kabul etmedi. Reaktörün 2040 a kadar işletilmesi planlanmakta.

    Burdan yola çıkarsak, santralin işinin herhangi bir kaza/kırım olmadığı sürece uzun yıllar botunca bitmeyeceği aşikar. ROSATOM 2005 yılında işi bitecek santralin ömrünü 2040 a kadar uzatmış görünüyor.

    Bkz.1https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Metzamor_N%C3%BCkleer_Santrali

    Bkz.2https://www.researchgate.net/publication/339738713_Metsamor_Nuclear_Power_Plant_of_Armenia_Safety_Concerns_Environmental_and_Military_Risks

    Bkz.3https://www.turksam.org/detay-nukleer-tehlike-turkiye-den-sadece-16-km-uzakliktadir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 29 Mart 2024; 2:15:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.