Şimdi Ara

Aklımdaki Proje İçin Yardımınıza İhtiyacım Var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Ben Ege ve 14 Yaşındayım. Bilgisayar Mühendisi olmak istiyorum. Şuan C# kodalama dilini youtube'dan bulduğum bir kişinin dersleri ile öğreniyorum.
    Kısaca konuya gelmek gerekirse, Ben bir paylaşım sitesi kurmak istiyorum fakat şimdi değil. Belki lisede falan. Fakat yorumlarınızda "Heves etmişsin, o kadar kolay değil bu işler, grup lazım tek olmaz, çok dil bilmen gerek, yapamazsın" gibi cümleler barındırmanızı istemiyorum. Sadece yardım edecek ve sorumu yanıtlayacak cevaplar vermenizi istiyorum. Çoğu forumda konulara baktım herkes bu tür yorumlar yapmıştı. Sadece soruma cevap verseniz yeterlidir.
    Bu paylaşım sitesi diğer siteler gibi olmayacak. Yani benim ele aldığım konu diğerleri gibi değil. Bu sitede insanlar fotoğraf koyup aşağıda geyik yapmayacak veya insanlar yeni arkadaşlar bulmayacak. Eski arkadaşlarıyla da görüşmeyecekler. İlerleyen zamanlarda sizlere konumu açıklayabilirim. İnsanlar bu sitede kendi görüşlerini paylaşacaklar, seçtiğim konu üzerinde.
    Neyse, böyle bir paylaşım sitesi kurmak için hangi diller gereklidir? Öncelikli olarak hangi dillerin temelini atmam gerekiyor? Tabiki baştan aşağıya dili tamamıyla tanıyamam bu yaşta. Fakat bir temel atıp daha sonraki zamanlar için hazırlıklı olmak istiyorum.
    Dediğim gibi sadece soruma yanıt verecek arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.Kötümser yorumlarınızı kendinize saklayınız. Heves değildir bundan adım gibi eminim.
    Bu arada konuyu yanlış yere açmış olabilirim, forumda üye olarak yeniyim..
    Yanıtlarınız için Teşekkür Ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PollsGarage -- 17 Ağustos 2015; 13:01:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • html, css bunlar kolaydır, bir de javascript orta seviye. codecademy.com dan öğrenebilirsin ama İngilizce bu kaynak. Türkçe kaynak olarak Microsoft'un acikakademi.com var oradan Web öğrenmek istiyorum dersen videlu dersler var üçü için de.

    bu arada jQuery bir dil değildir JavaScript kütüphanesidir. JavaScript'te işini kolaylaştırır.

    html - içerik
    css - içeriğe şekil vermek
    javascript - bunları interaktif yapmak, animasyonlar vs eklemek

    bir de php veya asp.net öğren
    php - kendi adıma konuşursam pek sevmem ama çoğu yerde bu kullanılıyor.
    asp.net - microsoft'un geliştirdiği bir web programlama dilidir. C# gibi bir .NET dilidir. bana kalırsa bunu öğren ama php den daha az kullanılıyor. ayrıca asp.net'te C# dilini kullanabilirsin.

    kullanılan sitelere örnek istersen;
    php - facebook, youtube, google vs.
    asp.net - microsoft'un siteleri

    php vs asp.net karşılaştırması için şuraya bakabilirsin İngilizcen yeterliyse anlarsın:
    http://www.comentum.com/php-vs-asp.net-comparison.html

    bu dediklerimle sağlam bir şey yapabilirsin. ama önce öğrenmeye bak. biraz öğrenip işe girişme vaz ge çer sin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VatandA.Ş. -- 17 Ağustos 2015; 17:06:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tabiki ilk olarak dilleri tamamıyla öğrenmem gerek. Daha sonrasında işe koyulurum.
    Söylediğiniz diller arasında bana en uygun olan ve işime yarayacak 4 dil var. Html,Css,Javascript ve PHP. Verdiğiniz linkede bakacağım, İngilizcem kendi seviyeme göre iyi. Yorum için teşekkürler, gerçekten yardımcı oldunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen sadece yorum ve resim atmak için mi istiyorsun yoksa
  • Hayır. Şimdi konuyu tam olarak anlatsam çalınma durumu oluyor. O yüzden şimdi ne olduğunu tam açıklayamam konunun. Paylaşım sitesi diyelim. Ama dediğim gibi insanlar fotoğraf koyup yorum yapmayacak veya biri bir espri yapacak, yorumlarda geyik yapılmayacak. Daha üst düzey ve belli bir konu içinde paylaşım sitesi olacak. Neyse anlatamadım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • PollsGarage P kullanıcısına yanıt
    Paylasim sitesini yapmaya 3-4 aylik bilgilerle temel attiktan sonrada yapabilirsiniz.Yani takildiginiz yerleri internetten arastirarak falan ama yaptiginiz siteyi bir heyecanla yayinladiginizda sonuc husran olur.Cunku kodlama yaparken bazi seyleri dusuneniyoruz.Ornegin siteniz ilk acildiginda az kullanici oldugu icin cok hizli bir sekilde acilabilir.Fakat kullanici sayisinin artmasiyla hersey birbirine karismaya baslar.Yeni bir ozellik eklemeye calistiginizda zorlanirsiniz.Bunun nedeni ise daha sinif yapisi hiyerarsiler,guvenlik onlemleri gibi orta ve ileri seviye gerektiren bilgilere hakim olamamanizdandir.Bunun yerine yavas yavas ama emin adimlarla ilerleyerek olusturdugunuz saglam bir temel ileride sizin cok isinize yarar ve diger yazilim dillerini ogrenmeniz kolaylasmis olur.Herseyden onemlisi sabirli olmak.

    Kaynak olarak birseyler onermemi isterseniz ozelden mesaj olarak gonderebilirim.Cunku bazen site paylasimlarina yasak getirilebiliyor.

    İyi Kodlamalar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MATEMATİK BİLMEDEN HELLO WORLDDEN BAŞKA BİR ŞEY YAPAMAZSIN KOLAY GELSİN ORTAOKULLU.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • affiliation kullanıcısına yanıt
    Emin ol benim Matematiğim, senin konuştuğun Türkçen'den daha iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nordeus kullanıcısına yanıt
    Söylediğinizde haklısınız. Zaten yaptığım şeyleri ilk olarak test edeceğim. Daha sonra büyük adımlar atmaya başlayacağım. Yorumunuz için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Laf atan ben değilim, ilk olarak sendin laf atan. Ve eğer yaşıtlarından küçüklere laf atıyorsan bu da senin seviyeni gösterir. Ki ortaokullu dediğine göre senden küçüğüm.
    2. Yapım ekleri ayrı, çekim ekleri birleşik yazılır, bu konudada hata yapmadığımı düşünüyorum.
    3. Matematik için Türkçenin de iyi olması gerek anlaman için. Senin matematiğin çok iyi olduğuna göre Türkçen de çok iyidir. Fakat konuda yazdıklarımı anlamamışsın. "Lütfen sadece yardım edecekler yorum yapsın" demiştim. Ve yine her forumda, her konuda olan kişi tipi geldi buldu bizi. Yahu yardım etmeyeceksen ne diye gelip bana burada artistlik yapıyorsun? Hani matematiğim kötü olsa zaten böyle bir hevesim olmaz, kodlama, programlama da ilgimi çekmez değil mi?
    Neyse ben daha fazla uzatmak istemiyorum, bu kavganın sonu kötüye gidecek..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.