Şimdi Ara

AKN konusunda merak ettiklerinizi sorun! TurkNet ile Röportaj yapacağız! (Güncellendi) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
3
Favori
9.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • asgari ücretin 1400 lira olduğu bir ülkede 1 aylik internet faturasi nasil 649 lira olur.. birisi bana bunu anlatsin..

  • Aslında müşteri hizmetlerini aradım yalın internet oluyormuş benimde sizin sınırsız akn altyapınız varmış.Telefonsuz olduguna emin misiniz? Bide müşteri hizmetleriniz çok geç açıyor 5 dl rahat bekliyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de 20 milyonluk internet abone skalası var yani bir operatör bunun 5 milyonunu hakim olsa 5.000.000×20 (ki herkes rahat 40 tlye kıyar) desek aylık 100 milyon brüt kâr elde eder bunu 12'yle çarparsak 100.000.000×12 desek

    1 Milyar 200 Milyon Liralık bir kâr politikasına sahip olur ki İnternet biten bir mekanizma değil yiyecek değil işte tükenen bir madde değil yeraltından çıkartılmıyor.

    Yeraltı kaynaklarına ihtiyaç duymuyor bu saçma sapan kampanyaları bir köşeye bırakıp yeni bir proje gerçekleştirmek yerine neden kısa ömürlü bir şirket haline kendilerini getiriyorlar ha buradan 2 şey çıkartabilirsiniz bu şirketlerin sözde sahipleri Türk şirketin hisseleri başka ellerde ! Yada adamlar bizleri tınlamıyor arazi benim arazim ister ekerim ister bekletirim diyor ben bu 2 ihtimal dışında başka bir ihtimal bilmiyorum....

    Ha bana kalsa altyapıyla asla uğraşmam çünkü bu kurak araziye gidip mercimek ekmek gibi bişey olur niye;

    Her yerde arazi çalışmaları var surekli kazı çalışmaları yapılıyor ve yol çalışmaları boşuna masraf yaparlar yada diğer firmalar adam yollar ki her zaman böyle şeyler olur 200 milyonluk fiberi çaldırır gider kilosunu 10 liradan sattırırlar elleri bomboş kalır...

    Benim fikrim gider arazi satın alırsınız büyük wifi kulesi dikersin tabi havayolu şirketiyle arge projesi oluşturduktan sonra kilometre başına hesap yaparsın işte 100 MB alacak yerler şuraya kadardır fiyat politikasını ona göre dizayn edersin kuleleri aralıklı asgari (en uç noktaya kadar) 12 MB 'le başlatırsın masrafı 10'da 1'e indirirsin şirketin başına sağlam adamlar getirtirsin (çakallar kol geziyor bana göre her telden insan var) merhametli fiyat performans politikasını izlersin gerekenleri yaparsın al sana proje.

    Wifi içinse ya kardeşim adam sana bir aparat verir masaüstü bilgisayara takarsın istediğini rahat rahat yaparsın şifre verir telefondan aparatı kullanarak girersin bintane wifi arttırıcı cihaz var şifreyi verir hem bu sayede Operatörlerin 1 GB internet 20 TL diye uygun gördüğü saçma sapan fiyat politikalarına rest çekersin birde adam gibi ekip oluşturulduğu sürece en fazla

    81 il × 20 bölge × 10 işçi × 2000 TL'lik brüt Maaş + 200 Sigortaları diyin = 81×20×10×2200 = 427.680.000 TL Senelik Giderler Var 20 Milyon Haneye Hizmet Versen Brüt;

    20.000.000×40(40 TL köpekleri olsun)×12-427.680.000 = 9.172.320.000

    TL'lik kâr elde ederler devlette yüzde 5 vergi alsın

    9.172.320.000-458.616.000 = 8.713.704.000 TL brüt kâr eder.... Ki yakında böyle olacak ama ne kadar yakın onu kullanıcıların toplanıp itiraz etmelerine bağlıdır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.Mami -- 3 Mayıs 2017; 17:31:10 >




  • Amaç TürksatKablo'yu büyük zarara uğratıp yabancılara peşkeş çekmek. Böyle saçma tarifelerin başka bi açıklaması olamaz.

  • Verin ayarı şunlara, siz kime hizmet ediyorsunuz diyin, bu vatandaşa gelen vuruyor giden vuruyor birde siz vurmayın diyin.

  • Kablonetin tarifelerini düzeltmesi için BTK dan medet ummayın. İSS lerin yaptığı her yeni paket BTK onaylı olması gerekiyor. Yani BTK izinli yaptıkları paketler ve kaldıki Kablonet devlet eliyle yönetiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu herifler adsl bağlantısı yapamayarak iptal iadesinde 20tlmi gasp etmişlerdi, yaptığım telefon görüşmelerinin faturası da cabası idi.
    Ayrıca 1 ay internetsiz kalmıştım.
    Hiç unutmam.

  • Yaklaşık 3 hafta önce Türk Net'e geçtim. Yorumlardaki gibi ben de de %20 kısıtlama var. Bir gün önce Türk Telekom'da olmayan kısıtlama, bir gün sonra aynı alt yapıya sahip Türk Net'te oluyorsa bir gariplik var demektir. Müşteri hizmetlerine de aynısını söyledim, öyle bir şey yok deyip geçiştiriyorlar. Elimde ses kayıtları var, dinleseniz akla zarar. Hepte %20. İnsanın ne tesadüf diyeceği geliyor. :)

  • upload hızlarının düşük olma sebeplerini sorar mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işin maliyet kısmıyla ilgili bilgeler verebilirlerse sevinirim. Örneğin 60 TL 25 Mbps kullanan adama 100-150 GB gibi kotalar veriliyor. Yani şuan zaten 16 Mbps'ye düşüyor sorun yok ama 60 TL'ye tam anlamıyla sınırsız 25 Mbps vermek ne kadar zorlayabilir sizleri ve diğer ISS'leri?

    Diğer ülkeler 100 Mbps'leri standart hale getirmişken 25 Mbps gibi ortalama bir interneti 60 TL'ye sınırsız sunmak mümkün değil mi gerçekten?

    2. sorum ise Upload hızlarımız neden simetrik değil? Çoğu ülkede 25 Mbps hızınız varsa Upload'da 25 oluyor. Bizim ülkemizde neden 1-2 Mbps gibi komik değerler var hala?

    Teşekkürler...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arseyus

    Hattın stabil çalışması için %20 hız kesintisi yapılmakta buna eyv. Ancak mevcut hız sonrası akk hızında neden %20 kesinti yapılıyor? AKK sonrası olması gereken hızı tam anlamıyla vericekler mi herkesin ortak derdi bu.

    Aynen

    Bu soru en önemlisi

    Birde upload hızları neden modeme 4mbit verilirken. Pratikte 1.6 Mbit?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir başka konu ise geceleri kotadan yeme sorunu. Sanıyorum modemi kapatıp açarak indirmeye başlamak gerekiyor. Tabi bu Turk Net'in suçlu olduğu gerçeğini değiştirmez. Buna göre ayar yapılmalı. Sürekli modem kapat aç, müşteri hizmetlerini ara falan gereksiz zaman kayıpları. 50 Mbit download değerini 39 Mbit, 2 Mbit upload değerini 1,6 Mbit vermelerini mi söyleyeyim, alt yapınız 60 Mbit'i destekliyorsa 60 Mbit verilir diyen bilinçsiz müşteri temsilcilerini mi? Sonra bir de öğrenirsiniz ki paketler 50-75-100 diye yükseliyormuş. Eski operatörde SNR Margin değerleri iyiyken bir gün sonra yeni operatörde kötüye gider şeklinde liste uzuyor. Bu sorunlar çözülmeden müşteri memnuniyetinden bahsetmesinler.

  • Satacakları paketler btk denetiminden geçmiyor mu?

    Btk nın yapması gereken, firmaların istediği gibi paket oluşturmasının yanında; btk tarafından fiyat kota ve hızı belirlenen ve satışı zorunlu olan paketler çıkarılması.
  • BTK nin 24 mbps olarak tanimladigi paket neden 2.5 mb olarak geliyor? 3 mb gelmesi gerekirken


    Istanbuldaki sunucuya sol üzerinden neden 15 ms ile baglaniyorum istanbuldan ( bkz donanimhaber 15 ms geliyor istanbuldayim )

    Neden seabone?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: e_capkan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Arseyus

    Hattın stabil çalışması için %20 hız kesintisi yapılmakta buna eyv. Ancak mevcut hız sonrası akk hızında neden %20 kesinti yapılıyor? AKK sonrası olması gereken hızı tam anlamıyla vericekler mi herkesin ortak derdi bu.

    Aynen

    Bu soru en önemlisi

    Birde upload hızları neden modeme 4mbit verilirken. Pratikte 1.6 Mbit?

    Aynı sorun bende de var AKK sonrasındaki hızda da %20 kısıtlama oluyor. Modeme 4 Mbit girilip 1.6'da tıkanan upload değeri de cabası. Zaten kısıtlama yapmadıklarını iddia ediyorlar. Ayrıca ne stabilitesi? O da yalan. Hattım 65 Mbit kaldırıyor. Modeme 50 Mbit girildiği halde 39-40 arası geziyor. Aslında topluca imza kampanyası başlatmak lazım.




  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Kampanyalar sürekli sınır varmış gibi lanse ediliyor. Türknette mart sonuna kadar diye reklam gönderiyordu. Son 3 gün galan diye reklam yolladılar. Ama kampanya sürekli aynı kalıyor sıradışı bir değişim olmuyor. Her şirkette vardı bu uzun zamandır böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorular önceden hazırlanacak gibi,en mantıklısı canlı yayında gelen soruları cevaplasında görelim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hız profillerindeki mbps dan MB/s çevirme işini ne zaman düzeltecekler? Örnek vermem gerekirse tarifemde vaad edilen hız 75mbps a kafa. Fakat 7.5MB/s şeklinde ayarlandığı için en fazla 60mbps geliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKK'nın tamamen kalkacağı, ve yerini kota ve kotayı geçtikten sonra GB başı ücretin alacağı söyleniyor. Baktığımız zaman, 1 Mayıs düzenlemesinin içinde böyle bir karar bulunmamakta. Bu soruyu da sorarsanız sevinirim.

  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    Webtekno (pek sevmem orayi aslen) videosunda Kablonet temsilcisi Haziran da hepsi kotaliya gececek diyor, bununla ortusuyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.