Şimdi Ara

Akor Geçişleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar gitarda akor geçişlerini hızlandırmam için ne yapmam lazım tavsiye verin lütfen




  • En temel akor pozisyonlarında sürekli geçiş egzersizi yapman gerekiyor. Örneğin kafandan şunu de, "Ben Am'den G'ye geçeceğim" ve hemen geçmeye çalış. Kafanda perdeleri planla ve hemen parmaklarını oraya getirmek için çabala. Tabi henüz çok yeniysen bu tarz geçişler zorlar ama yapa yapa deneye deneye gittikçe iyileştiğini göreceksin. İlklerde geçmen uzun sürebilir, veya geçsen de tam geçemediğin için sesler çok düzgün çıkmayabilir ama bunu şimdilik önemseme, pes etme yani. Olabildiğince yap. Zamanla iyice alışacak, hem hızlı geçecek hem de geçtiğin zaman kötü sesler duymayacaksın. Çok zor geliyorsa mesela Am-C veya Am-Fmaj7 gibi akorlar arasında geçiş yaparak alıştırabilirsin kendini. İlkte çok zor gelse de inan zamanla oluyor.
    Seviyeni bilmediğim için en başlangıçtan konuştum :)
    Ama eğer daha ileri seviyeysen de daha ileri düzey akorlarda sürekli pratik yapmak lazım işte. Bu işin tek sırrı çok pratik yapıp, ilklerde olmamasından dolayı yılmamak bence. Am-F geçişinde mesela hemen pes edip bırakmamak gerek, süre veya çıkan sesler ne olursa olsun asla pes etmeyip bu geçişi zorlamalısın. Ama bahsettiğin akorlar daha karmaşık ve farklı akorlar mı bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cpurss79 -- 23 Temmuz 2020; 23:48:47 >




  • cpurss79 C kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Düzeyim orta seviye. Yani baya bir akoru basabiliyorum fakat G'den F'ye geçmek azap gibi geliyor bana deliriyorum resmen. Ama dediklerinizi metronom ile yavaştan hızlıya doğru egzersiz şeklinde yapacağım teşekkürler.
  • Metronomla çal. Bir şarkıyı çalışırken temiz çalmakla uğraşmayıp Am'den G'ye geçmen gereken yerde parmaklarını ayarlamakla uğraşmayıp direkt bas. Başlarda saçma sapan şeyler basacaksın elbette. Elin gitmeyecek falan. Ama emin ol bu şekilde kendini zorlarsan yarım saatte bile epey gelişme olur. Önemli olan metronomla vs ritmik bir şekilde çalmak. Yani G basman gerektiği anda düzgün basamasan bile ritmi kaçırma. Çünkü genelde en çok yapılan hata o geçişte parmakları ayarlamaya çalışmak oluyor. Ayarlamaya çalışma, pat yapıştır geç
  • GodJave kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlama, şevkini kırmak istemem ancak eğer G'den F'e geçmek azap gibi geliyorsa absolute beginner'ın bir tık üstüsün demektir. Daha gideceğin çok yol var kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.