Şimdi Ara

Akortek teknik servisi ve garantisi PSU sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık bir yıl kadar önce High Power 1200W Gold 80 Plus bir PSU aldım. 3-4 ay kadar normal çalıştı sonra arada açılmamaya start almamaya başladı. Ürünü aldığım firmaya gönderdim firma da garantiye göndermiş ürün sağlam diye geri geldi.

    NOT:
    Bende o sırada bilgisayarı normal bir PSU kullandım kesn olarak PSU arızalı.

    Bende tekrar geri gelen PSU'yu taktım normal çalışmaya devam etti. Bir hafta sonra aynı sorun tekrar ortaya çıktı. Aldığım firmayı aradım siz gönderebilirsiniz dediler bende ayrıntılı bir rapor hazırladım yolladım ürünü. Raporda yazdım ürün bir süre kullanılmayınca çalışıyor onun için bir süre test edin diye.

    Ürün tekrar arıza tespit edilemedi diye geri gönderildi. Tekrar taktım denedim bu sefer 3-4 gün içinde aynı arıza meydana geldi. Neden arı<atı bildiğim halde tekrar denediğime gelince arıza meydana geldiği zaman bilgisayarın durumu videoya çektim Facebook'a yükledim bağlantısı ve teni bir rapor ile ürünü tekrar 3. kez geri gönderdim.

    Firma bu sefer onun yerine muadili diye Seasonic diye bir ürün gönderdi. Aynı özelliklere sahip. İlk başta kutu biraz harap diye şüphelenmedim taktım kasaya iki gün çalıştı 3. gün sabah açtım bilgisayarın içinde uyarı lambaları yanmasına rağmen start almıyordu. Kasa butonunda değil diğer anakart üzerindeki start butonundan denedim yine aynı.

    PSU'yu çıkardım biraz sağına soluna baktım PSU eski ve üzerinde darbe isleri var. Belli ki kullanılmış ve tamir edilmiş.

    Ekran görüntüsünü ekledim.

     Akortek teknik servisi ve garantisi PSU sorunu


    Bu sefer firmaya telefon ettim biraz ağır konuştum ve ürünü gönderim sonucu bekliyorum.

    Yorum yapacak arkadaşlara özellikle rica ediyorum PSU kesinlikle arızalı ve bu konu bir sorun tespit etme konusu değil teknik servis sorunudur.

    Konuyu doğru yerde açtığıma emin değilim gerekirse yönetici arkadaşlar uygun gördükleri bir yere taşıyabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zbahadir -- 14 Haziran 2015; 15:06:34 >







  • geçmiş olsun, akortek ve teknobiyotik sorunlu yerlerdir mümkün olduğunca uzak durun
  • Akortek yüzünden Seasonic'te alınmaz bu memlekette. Artık ürünleri özelliklerine göre değil distribütörüne göre alır olduk.
  • Çok kötü bir durum ürün satın alıyoruz ama arızalı çıkarsa ya yapmıyorlar ya da yerine eski arızalı ürünler gönderiyorlar.
    Sadece bu teknik servis değil ki pek çok teknik servis bu durumda yetersiz ve ilgisiz.
  • El Valiente ve dehşet arkadaşımıza aynen katılıyorum. Keşke araştırmadan almasaydınız Bu yüzden seasonic almıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocheBobois -- 16 Haziran 2015; 13:33:27 >
  • bugün tekrar telefonla görüştüm. Neden kendi ürünüm yerine muadili diye başka bir ürün gönderdiniz diye sordum onu emaneten gönderdik dediler niye o zaman muadili diye fatura ettiniz diyorum cevap yok. Şimdi de kendi ürününüzü tamir edip göndereceğiz diyorlar. Daha önce 3 kere sağlam diye geri gönderdiler şimdi de tamir edip göndereceğiz diyorlar. Hani sağlamdı bozuk değildi. Bekliyorum bakalım ürün gelsin ona göre gerekirse yasal yollara baş vuracağım. Kimse müşteriyi enayi yerine koyamaz. Hakkımı asla helal etmem :)
  • Seasonic gibi kaliteli bir markanın düştüğü distiribütöre bak.
  • Çok ilginç, teknobiyotikten birçok kez alışveriş yaptım. ürün iadem de oldu, arızalı üründe gönderdim. Ama bir vatan bir hepsiburadadan farkını göremedim. Ne yapması gerekiyorsa yaptılar. Ben sizlere katılaymıycam kusura bakmayın. Güzel ürünler getiriyorlar. Elini taşın altına koyupta böyle az ve özel müşterisi olan ürünleri pek çok firma ithal etmiyor maalesef. ben emeğe saygı diyorum. Eğer başıma ilginç bir olay gelirse gelip buraya tekrar yazarım
  • Yaklaşık 7-8 aydır süren garanti süreci sonunda Akortek ürünümü aynı modeli bir yeni versiyonu olan High Power ASTRO GD 1200W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı ile değiştirmiş.

    Biraz geç oldu ama sonunda güç kaynağının sorunlu olduğunu kabul etmeleri ve yenisiyle değiştirmelerine çok sevindim.
    Beni çok uğraştırmalarına rağmen yine de kendilerine çok teşekkür ediyorum.

    Bu arada böylesi durumlarda arada geçen bütün yazışmaları önemle saklamanız sonuca ulaşmanızda yardımcı olacaktır buna inanın.

    İnşallah aldığımız ürünler arza yapmaz da bu şekilde uğraşmak zorunda kalmayız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zbahadir

    Yaklaşık 7-8 aydır süren garanti süreci sonunda Akortek ürünümü aynı modeli bir yeni versiyonu olan High Power ASTRO GD 1200W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı ile değiştirmiş.

    Biraz geç oldu ama sonunda güç kaynağının sorunlu olduğunu kabul etmeleri ve yenisiyle değiştirmelerine çok sevindim.
    Beni çok uğraştırmalarına rağmen yine de kendilerine çok teşekkür ediyorum.

    Bu arada böylesi durumlarda arada geçen bütün yazışmaları önemle saklamanız sonuca ulaşmanızda yardımcı olacaktır buna inanın.

    İnşallah aldığımız ürünler arza yapmaz da bu şekilde uğraşmak zorunda kalmayız.

    sen halledebildiğin için bence iyi yapmışsın.Biz neler gördük teknosada yere ürün atıp parçalayanlar mı dersin vatanda ürün alıp daha mağazadan çıkmadan ürün değiştirmek istediğinde iptal etmeyenler mi dersin bizim ülkemizde maalesef garanti koşulları yeterli derecede değil.Ya hiç bakmıyorlar ya da sistemin mutlaka bir açığı oluyor.

    Ya ürün seni rezil de etse hiç yardımcı olmayan bir servisle karşı karşıyasınız ya da sistemin açığından faydalanıp elinde ne kadar bozuk ürün varsa servisten değiştirip yenisini kullanma imkanı tanıyan bir sistem var.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.