Şimdi Ara

AKP-MHP-İYİP İttifakı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
2
Favori
3.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kaan1840 kullanıcısına yanıt
    aynen Can Dündar ile Altan Sancar da öyle diyolar, mesela trafik kazası haberini verirken: "kazada 2 Türkiye'li yaralandı" ya da: "kazada 2 yurttaş yaralandı" gibi deyimler kullanarak cümle kuruyolar

    en komiği de şey, bu Can Dündar Almanya'da kaçak ya, bi yayında Merkel'in ülke içinde tepki çekmesinden bahsederken Can Dündar: "Almanya'da artık metrolarda falan Alman yok" deyip eleştirmişti, sonra devamını getirmedi. muhtemelen ağzından kaçtı anlık. aynısını biz Türkiye için deyince kafatasçı-faşist alin ediliyoz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    liderler ani politika değişiklikleri yapsalar da, seçmenin buna tepkisi çok gecikmeli oluyor. çünkü seçmen kitlesi gündemi o kadar detaylı takip etmiyor. ve bir lideri sevdiğimizde o lider hakkındaki fikirlerimizi değiştirmemiz çok zor oluyo.

    örneğin: Akşener'in RTE'ye anayasa konusunda destek açıklaması aylar öncesine yaşanan bir durum, fakat bu destek mevzusu DH'de gündem olmadı, konusu bile açılmadı. normalde muhalif sayılan bir liderin böyle bi destek açıklaması çok önemli bi gelişmedir, ama DH ahalisi bu gelişmeyi görmezden geldi. ben elimden geldiğince bunu yazmaya çalışmıştım, ama 31 Mart seçiminden önce bunu söyleyince şöyle tepkiler de aldım: "CHP trolü gelmiş Aklener'e çatıyo, Akşener sizin kuyruğunuza bastı diye delirdiniz" ulan gören de ben yalan bişey söylüyom sanacak al işte Devlet Bahçeli de söyledi: "Akşener'i isriyoz çünkü o bize destek veriyo" dedi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt

    Başarısız ama eli diğerlerine nazaran güçlü bir muhalefet ve liderinin kontrolünü elinde tutmak iktidarın her zaman işine gelir. KK olayı da buydu. KK açısından bakarsak partiye verebileceği hiçbir şeyi olmayan sadece koltuğunu düşünen biriydi. Şimdi tutup da bu adam RTE ile ittifak demek biraz komplo teorisine girer. He kapalı kapılar ardında danışıklı dövüş var mıdır onu biz bilemeyiz. Zaten siyasiler kameralara ve insanlara karşı rol kesiyorken oradaki samimiyetin varlığı bile şüpheliyken içerde neler olup bittiğini bilemeyiz. KK örneğinde olduğu gibi Muharrem İnce ve Özdağ örnekleri de verilebilirdi. Özdağ ana muhalefeti çok eleştirdi. (İktidarı da eleştiriyor tabii) Veya Muharrem İnce uzun bir süre muhalefete giydirip duruyordu. Hatta muhaleffet kitlesinden de epey tepki çekti. Bildiğin AKP ağzıyla eleştiriyordu. Yani Saray'ın adamı diyenler bile vardı bu yüzden. Ama iktidarın işine gelen bu açıklamaları yaptılar diye bu onları Saray'ın adamı ya da ittifak yapmaz. İYİP mevzusu da bu, en azından buydu.


    İYİP kurulduğu ve yükseldiği zamanlar AKP'ye çok sağlam giydiriyordu. AKP ve MHP kanadı da aynı şekilde kendisine ve partisine karşı sayısız terbiyesizlik ve saygısızlık yapmıştır. İYİP kurulduğunda MHP Akepelileştiği için oradaki seçmeni ve belki de bazı sağ seçmeni kendisinde toplayabilecek bir parti olarak kurulmuştu. İYİP 6'lı masa mevzusuna KK kelek atana kadar CHP'nin altını oymaya çalışmadı, bilakis ittifakın yanında yer aldı, AKP'ye karşı cephe halindeydi. AKP ve MHP'nin kendisine seçim öncelerinde yaktığı yeşil ışığa da hade len çekti. (AKP'den seçimi kaybetme korkusu olduğu için muhalefetten ne koparırsam, muhalefet ne kadar küçülürse benim ittifakım ne kadar büyürse kafasıyla hareket ettiği için) Ne zamanki bu 6'lı Masa konusunda KK kazık attı o zaman ipler kopmaya başladı. İmamoğlu ve Mansur da Meral'in teklifine sıcak bakmayınca, seçim de bunun üstüne kaybedilince o zaman Meral başladı ana muhalefete giydirmeye.


    Katılmadığım şey İYİP'in kuruluşunda AKP'nin truvası filan demeniz. Bu iddia cidden çok komik ve çok kötü bir komplo teorisi gibi, hani akıl alır gibi değil. Madem İYİP buydu o zaman neden Genel Seçim'in geçmesine kadar durdu? İttifak'ı korumak yerine neden altını oymadı baştan? Hepsini boşver iddia yine çok gerçekçi değil, mantıklı değil. Çok sürreal.


    Şu an Meral bunu yapıyorsa intikam deyin, oyları eridiği ve kimsenin idealist davranmadığını bildiği için koltuğunu sağlama alıyor diyin ama en başta AKP tarafından muhalefeti bölmek için tasarlandı demeyin. Gerçek olmayacak kadar yapay.


    ÖÖ'ye gelelim. İktidar ÖÖ'yü parti başında ve genel seçim rakibi olarak istiyor diye bu onun akepe ile ortak olduğu, ortada arka planda gizli bir ittifak olduğu anlamına gelmez. Bir şeyler AKP'nin istediği gibi şekilleniyor diye bu o şeyleri AKP'nin maşası yapmaz. Konu başlığı ve sevgili/birlikte örneği ile bu ÖÖ örneği uymuyor kusura bakmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Gecikme oluyor da ne kadar gecikme oluyor. Seçim olalı 1 yıl filan mı oldu. Millet daha seçim olur olmaz Meral batırdı partiyi demeye başladı benim pek anlam veremediğim bir şekilde. Onu boşver daha önümüzdeki genel seçime 4 yıl mı ne var. Seçmenin tepkisi ne kadar gecikecek 4 yıl mı? Yerel seçimlerde İYİP'in manzarasını gördük. 4 yıla İYİP yaşar mı bilinmez.


    Dediğim şeyler aynen geçerli. İYİP iktidar gibi davranırsa sandıkta şamarı yer. Zaten yerel seçimlerde bir şey alamadı. Genel seçimlerde de bir şey alamamaya devam eder.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimse chp ve pkknın siyasi kolunun ittfikanı sorgulamıyor. 

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Dostum kusura bakma ama sen siyasetten anlamıyorsun.

    Muharrem İnce âşikâr ortada ama hâlâ daha "Bu onları sarayın adamı yapmaz" diyorsun.

    RTE ve Bahçeli'nin "Partinin başında kal" demesine rağmen "İYİP ile AKP'nin alakası yok" diyorsun.

    Ulu orta olan bir şeyi bile reddederken ben sana bir şey izah etmeye çalışmam gayrı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Şaşıracaksın belki ama bulunduğum ilçede İYİP adına sandık üyesiydim. İlçede % 15 oy aldık. Ülke genelinin nerdeyse 4.5 katı.

    Buna rağmen ne oldu biliyor musun? AKP'li godaman biri gelmiş ve kritik yerlerdeki üyeleri çekmeleri için adaya para yedirmiş. Biz de, "Bi anormallik var ama ney?" diye düşünüp duruyoruz.

    Biz seçimi kaybettik diye üzülürken, seçimi kaybeden İYİP'li başkan adayının WhatsApp durumuna tatil resimlerini koyduğunu gördük.

    Ulan yiyorsun bi b.k, bari gösterme değil mi?

    Üzülen biz, keyfini süren onlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Hocam İyi parti Tolga Akalın gelirse belki toparlayabilir ama onunda seçilme şansı çok düşük diyorlar. Kongre Meral Akşener'in desteklediği Müsavat Dervişoğlu ile Koray Aydın arasında geçecek diyorlar. Tolga Akalın'ın katıldığı programlarda ki videolarını izledim. Çok mantıklı açıklamalarda bulunuyor. Hem genç, hemde sinirli, fevri davranan birisi değil. O açıdan avantajlı ama ne kadar delegeye sahip, ne kadar delege onu destekleyecek orası tartışılır.

  • kaan1840 kullanıcısına yanıt
    Şunu anlamış değilim. Madem başkanlığı bırakıyorsun; neden sonraki başkanın kimin seçileceğüne müdahale ediyorsun? Bırakmıyorlar abi, rahatsız bunlar. Öyle mi?

    Aslında değil. Hepsine devlet tarafından verilen görevler var. Onların icrası lazım çünkü. Görev, başkanlığı bırakınca bitmiyor çünkü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt

    Bende anlamış değilim hocam. Üstelik Meral Akşener, İyi partiyi Bahçeli'nin demokrasi tanımaz tavrından ötürü kurmuştu. MHP, şahıs partisine doğru kaydı, genel başkan değişmiyor. Kongre yapmamıza da engel oluyor diye. Aynı şeyi Meral Akşener yapıyor şuan. Hatta Sabahattin Önkibar Akşener'den için yağmurdan kaçarken doluya tutulduk diyor. Kastettiği kişi işte Bahçeli ile Akşener.

  • Aynen dostum. Bir sen siyasetten anlıyorsun. Verdiğin örneklerin anti tezini yazdım başka bir şey yazmama gerek yok. Aynı şeyleri tekrar yazmayacağım. Ama illa AKP'nin kendisine avantaj sağlayan her kozu kullanmaktan çekinmediğini hatırlatmam gerekiyorsa bunu hatırlatırım. RTE ve Bahçeli der arkadaşım, işlerine geldiği gibi konuşur onlar. Sen siyasetçilerin her dediğini ciddiye mi alıyorsun?


    İnce konusunda da @sensaura ile tartışabilirsin, sarayın adamı diyorsan eğer.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Kanaatim belli. Muallâk bir durum yok ki müzakereye ihtiyaç duyayım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkarı için anasını bile satacak karaktersiz insanlar olabilir, bunlar her partiden çıkabilir. Buna şaşırmıyorum. Ama falanca adamın yaptığını komple bir partiye yıkmak, buradan yola çıkarak Meral de İYİP de iktidarın muhalefeti parçalamak için tasarladığı truva atı demek ne bileyim, fazla distopik.


    Siyasilere bakmayın, partisi kaybetse de adamlar paralarını tıkır tıkır alıyor. Zaten rüşvet yiyen, rant çeviren adam aç kalmaz. Sen üzülürsün onlar mamalarına bakar. KK ve Bahçeli mesela koltuklarına bakıyordu. KK o koltuktan nasıl indirilebildi ona şaşıyorum ben.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 17 Nisan 2024; 14:0:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaan1840 kullanıcısına yanıt
    Ya hepsi aynı morun biraz açığı ya da koyusu. Özde aynılar.

    Tekrar yazayım. Akşener'i iyi tanımak isteyenler, İçişleri Bakanlığı dönemini araştırsınlar.

    Bahçeli masa başının, Akşener de sahanın karanlık lordurur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.