Şimdi Ara

AKP nin 15 Yılda Yaptıklarının Özeti (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
10.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
150 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • öncelikle şunu belirteyim ben bir parti üyesi veya bir parti sempatizanı değilim ama oyumu lanet olsun ki şuan ki hükumete verdim vermez olaydım.

    o yolları onları bunları cehape neden yapmadığını ben bilmiyorum. Ben yolların yapılmasına birşey demiyorum tabikide bu ülkeye yol hastahane okul yapılacak ama bu yollar senin benim cebimden çıkan paralarla yapılıyorken neden hala ben o yollarda arabamla giderken para ödüyorum ?

    o yol yapılırken zaten parasını benden almışsın daha neyi alıyosun benden ? neden ben avrasya tunelinden geçerken 16 lira ödüyorum neden 3.köprü yolunda en az 50 en fazla 200 lira para ödüyorum ? çünkü o tünelide o köprüyüde yurtdışı firmalarına peşkeş çektiler , o köprüde o tünelde osmnagazi köprüsüde senin benim köprüm değil 49 yıl japonun , almanın , amerikalının çünküs en halkının parasını onlara peşkeş çektin.

    daha basiti vardı sen bu parayı alırdın yine halktan yapardın köprüyü otoyolu yine vergilerini alıp paranı kazanırdın ama maymun iştahlı bir yönetimimiz olduğu için daha fazla nerden kazanırım diye elektronik cihazlara bile TRT bandrol vergisi koyuyor ben napiyim TRT yi bana ne yararı var TRT nin türkiyenin en boş televizyon kanalı.

    Cehape Cehape diyeceğinize önce kendi yaptıklarınıza bakın geçmişle kendinizi karşılaştıracak kadar acizsiniz geçmişte yapmadılar biz yaptık diyorsunuz ama sizin bunu yapma yükümlülüğünüz var zaten çünkü söz verdiniz ama ne kadar mertsiniz görüyoruz. Babasının cebinden para çalıp eve ekmek getiren çocuk gibi ben getirdim ama parayı babamın cebinden çaldım diyorsunuz.




  • 15 Temmuz gecesi marketlerde makarna, atmlerde para kuyruğunda bekleyenler hala makarna geyiği yapıyor ya la.
    Az yaratıcı olun ya.
    SİHA'ya karşı çıkın mesela, o daha yaratıcı.
  • yani şimdi ben siyasetin bu foruma kadar sıçradığını bilmiyodum ben bu mesajı atar donanıma birdaha uğramam aga 1 sene öncesine kadar çalışmıyodum sizin gibi ona vergi buna vergi bu ne biçim devlet kardeşim diye yırtınıp oturduğum yerden para bekler gibi devlete suç atıyodum tamam haklıyız ötv vergileri uçuk benzin en pahalısı sigara en pahalısı içki en pahalısı böyle olmasının sebebi o koltuğa geçerken mevcut ülkenin haliydi doğru vergilendirme ile birçok dış borcu o şekilde kapattılar tamam okadar bağırıyosunda imf ye borç vericek düzeye geldik diye madem o düzeydeyiz çek vergileri geri çekmezde böyle devam ederse bende artık oy vermiyicem bunlara demek istediğim şuydu 1400 tl asgari ücret diye burda tartışıyosunuz belki bir çoğunuz çalışmıyosunuz da benim gibi pc başında burda hükümete laf atıyosunuz 1400 tl ile başladım aga işe 1 sene geçti şuanda 2500 tl maaşım var şükür yetiyo sigortam var istediğim hastaneye randevu alıp gidebiliyorum istediğim şehire 2 saat uzaklıktayım yol yaptılar geçiş paralı diyosunuz ülkede hiç birşey yokken herşeyi yapmak zor olur kendi bütçenden bunlar yap işlet devret ile 49 sene falan sanırım şirketlere köprü ve yol yaptırıyolar yani demek istediğim o yol köprülerden biz parayla fayda görüyoruz belki ama senin oğlun torunun artık ferah bi ülkede yaşamaya başlayacaklar ülkenin durumu iç açıcı gibi gözükmüyo pc başındayken gerçekten de öyle pc deyken herkes birbirine düşmanmış gibi duruyo birbirlerini görse kesermişçesine tartışmalar face twitter youtube vs her yerde ülke bölünmüş gibi ama sokakta ben hiç karşılaşmadım böyle bişeye yani ülkeyi böyle gören birtek şubilgisayar başındakiler inanın dışarda böyle şeyler yok çıkın biraz gezin işinize gücünüze bakın boş boş otrupta o pahalı bu pahalı diye yırtınmalar gereksiz arkadaşlar hadi eyvallah ben siyasetten uzaklaştıkça bu ismi donanım olan bir platformda da bu tartışıldıkça ben ne diye hala burada takılayımki valla modlara helal olsun burda bunun tartışmasına izin veriyolar neyse iyi günler herkese



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbull321 -- 13 Eylül 2017; 14:53:46 >




  • redbull321 R kullanıcısına yanıt
    Kendi hayatına bakarak ülke gidişatını değerlendirmek niyeyse şu sıra moda oldu.

    Ülkede Kamu Sen'e göre açlık sınırı 1600 TL 4 kişilik ailenin geçinebilme haddi 4000 TL;http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/yoksulluk-siniri-aciklandi-1081936/
    Aynı verilere yakın TÜİK'in de çalışması mevcut.

    Ülkede bir ailenin vergi yükü %4 iken bu sene %52'ye yükseldi. ;http://www.dogrulukpayi.com/iddia-kontrolu/munir-kutluata/hanehalki-borclanmasi-60-katina-cikmis

    Bu ne anlama geliyor biliyor musun ? Tüketim toplumu haline geldik. Etrafında televizyon, bilgisayar ve kıyafet kolayca alabiliyorsun. Yol yapılıyor, Mersin'e şehir hastanesi de geldi. Bunlar 49 yıl günde belirli sayı garantisi altında yapıldı. Hazineden para çıkıyor.https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201706301029093250-chp-milletvekili-akar-osmangazi-koprusu-zarar-maliyet/

    Durumun vahimliğini anlamışsındır umarım ? "Eskiden yoktu, yol yoktu, hastane yoktu, köprü yoktu" diye dolanmayın artık. Vergi yükü almış başını gidiyor. İMF'ye borç stoğu kapandı diye ötüyorlar, cari açık 600 milyon liradan 32 milyar liraya çıkmış. Her sene zarar ediyor ülke yani. Anladın ? Borç stoğumuz da 400 milyar dolar bu arada. Bunun %30'u kamu yani devlete ait. Anladın mı ?

    Borç stokları böyleyken yol yaptı diye oy verdiğiniz adamın 1000 odalık haksız yere oturduğunuz sarayının 3 aylık elektrik faturası 3 milyon lira.

    Şimdi yazlığını da yapıyor. 300 odalı. Klima sözleşmesi sadece 3 milyon lira.

    Kimin cebinden çıkıyor bu ?

    Ayrıca kendi mali düzeyin orta sınıf olmana bile yetmiyor. Bir ev almak için tüm maaşını krediye yatırman gerek. Araba fiyatları ülkede şu şekilde; dandik bi tofaş bile 10.000 TL. Almanya'da BMW 1 serisi araçlar 2000 Euro'dan başlıyor ve her ülkede asgari ücretleri 1700 Euro.

    Kendi kişisel yaşamından yola çıkarak ülkenin halini ölçmeye kalkma, iyi olsaydı eğer bu tablolar yaşanmazdı.




  • chp ne yapmış sen onu söyle
  • monsera M kullanıcısına yanıt
    Bu genelleme ile seküler kesimi hedef almadan önce, hoca efendi diye ortalıkta öten siyasileri desteklemeyi ve Ergenekon-Balyoz ve Arınç Süikasti iddiasıyla kozmik odaya giren savcıları savunan adamı savunmaktan uzak durun. 15 Temmuz yaşanmaması için seküler kesim gayet iyi şekilde uyarı yapıyordu çünkü.
  • mdemirbozan57 kullanıcısına yanıt
    http://www.turkomania.org/tr/ataturk-doneminde-kurulan-fabrikalar-kurum-ve-kuruluslar.html

    1950'den beridir iktidara gelmemiş bir partiyi "Önceden CHP ne yaptı ya." diye eleştirmekten kaçının artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sorry4Death

    http://www.turkomania.org/tr/ataturk-doneminde-kurulan-fabrikalar-kurum-ve-kuruluslar.html

    1950'den beridir iktidara gelmemiş bir partiyi "Önceden CHP ne yaptı ya." diye eleştirmekten kaçının artık.

    Chp nasıl koyduysa hala susmadılar, biride çıkıp araştırmıyor ki chp nezaman iktidar olmuş, başa gelenler kimmiş, heleki tek başına gelen iktidarlar ne yapmış ki?


    Artık bundan vaz geçmeleri gerek, chp ninde akp ninde birbirleri ile uğraşmayı bırakmaları lazım, icraatleri söylesinler, yapılacakları dillendirsinler.
    Yoksa ikiside silinsin, yeniler gelsin , eskiler gibi.




  • bugralioglu kullanıcısına yanıt
    üretim yok üretim derken sanayi üretimi.
    hele ar ge yatırım hiç yok.
  • Merkur M kullanıcısına yanıt
    En mantıklı cevabı attığın için teşekkür ederim.

    İki kesim de birbirine çamur atmaktan duramıyorlar. AKP'li biri "eğitim çok iyileşti, üretim kalkınma oranları bunlar, sanayimiz ilk 5'te, PKK'yı bitirme aşamasındayız, terör olayları azaldı, halk refahı arttı, üretici topluma döndük, OECD ortalamasında hep üstteyiz, hukuk devleti endeksinde ilk 10'dayız." diyebilmek varken "CHP, öncekiler ne yapmış ki. Adam yol yaptı, rahat. Her şeyi alabiliyorum oyum AKP'ye." diyor. İstatistiksel konuşma yapan birini görmedim.
  • evandevan5a1 E kullanıcısına yanıt
    AR-GE konusunda hükümet farkındalık yarattı yatırımlar 10 yıl öncesine nazaran artış gösterdi. Ancak sanayi için yeterli bir sayıda mı tartışılır.
    www.tuik.gov.tr/basinOdasi/haberler/2016_64_20160525.pdf
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kill Em With Kidness


    quote:

    Orijinalden alıntı: BASGAN REYIZ


    quote:

    Orijinalden alıntı: bugralioglu

    ne diyor biliyor musun. bu ülkede ki insanlar sadece kukla biz çalarız onlar oynar mantığında yöneticilerimiz var bize birşeyleri diretiyorlar bizde yapıyoruz demek.

    sana hangi şartları sunarsa onu kabul ediyorsun onu uyguluyor ve hala çok iyi olduğunu kabul ettiriyor sana resmen çaresiz kalmış düşüncesi olmayan tam bir boş kafa insan topluluğu yarattılar.

    herşeyin bu ülke için yapıldığını düşünen ve destekledikleri kişilerin para kaçırmalarını meşrulaştıran bir zihniyet yarattılar.

    kendi aralarında bir uzlaşamayan ve başlarında ki insanın bile kandırıldığı bir hükumet var başımızda. bunu bile kabul eden herşeye eyvallah eden kendinden olmayanları fetöcü,pkk,ateist gibi basmakalıp cümlelerle ötekileştiren.

    kendi düşüncesi bile başkasının aklından çıkan bir sürü insanımız var birtanede örneği sen gibi duruyorsun.

    Çoğunluğun kararlarına saygı duymak zorundayız.



    Yoksa demokrasi işlemez,tıkanır.



    Çoğunluk bu hükümeti beğeniyorsa,hatayı birazda kendimizde aramalıyız.



    Ula şu yazdıklarını yazabilecek hak ve özgürlükler sağlanmış sana,daha ne istiyorsun.





    Reis'in değerini bilelim,sonra pişman olmayalım.



    S ve d ile

    Demokrasi nedir?lütfen açıklarmısın

    Demokrasi halkın kendi kendini yönetmesidir.



    Demokrasinin şablonu şeriat örnek alınarak hazırlanmıştır.

    Bu yüzden şeriat ile benzerlikleri çoktur.



    Bizdeki demokrasi biraz farklıdır.

    Kapitalizmin etkisindeki demokrasi sınıfına girer.

    Son yıllarda demokrasimiz rayına otursa bile,biraz daha zamana ihtiyac var



    .........



    Daha çok yazarımda,kafan karışmasın boşver.

    Edit.

    Selam ve dua ile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elk.de -- 13 Eylül 2017; 16:25:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    Teknolojiyi sen yapsan ucuz olur. Tarladan 50kuruşa toplanan domates bile pazarda manavda 2,5-3tl ye satılıyor.

    Devlet o arabayı alma öperim diyor. Sen alırsan öper tabi.

    Note 8 de anlamadım 4katı filan yazmışsın kur oranını 1 mi aldın ne yaptın.

    Ecevite yazar kasa atma olayınada hastayım. Sokakta filan olsa hadi neyse Elinde yazarkasayla başbakanlığa kadar girip Ecevit in önüne atıyor. Ordaki korumaları filan vatan hainliğinden atmışlardır inş. O zamanlar demokrasi vardı demiş bide hain orda hükümetin ne kadar aciz olduğunu tüm dünyaya gösterdi.

    Teknoloji üret o zaman 1 sınıftan itibaren zorunlu din dersiyle İman güçüyle çalışan İphone yaparız ,Evrimi kaldırdılar dimi onuda unutmayak . Araba artık bir lüx değil bir ihtiyaç. Note 8 olayıda kurla alakalı kur 3 4 katı olmasına rağmen 5 6 katı gibi vergi kesiyolar insani rakamlar olmalı. Eceviti desteklediği mi kim söyledi Demokrasiyi koruyordu en azından şimdi eleştiri yapsan Vatan haini , fetöcü sana göre dimi ? sizden olmayan herkes vatan haini , fetöcü. Kafanı kaldır biraz gör bu ülkenin gelirlerinin %82 gibi rakamı tamamen vergi kimse üretmek için yaklaşmıyor.Türkiyede ne haliniz varsa görün makarna yemeye devam




  • İslamın içini boşalttılar yerine beton döktüler.
  • Wikipedia'ya erişim yasağının bile farkına varabilecek hata yaptın.

    Tanımladığın; "cumhuriyet".

    VPN ile girip senin için alıntılıyorum ;

    Wikipedia;
    Demokrasi, dünyadaki tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir tür yönetim biçimidir.
  • kimin beyin hücreleri yandığı belli değil mi sence ? başgan reyiz nedir. Adamı Allah yerıne koyuyor tapıyorsunuz. Karımı o adamla aynı yatağa koyarım diyenleriniz var.... neyse daha fazla iğrençliklerinizi anlatmayacağım...
    son peygamber de başkanınız zaten hatta mehdi falan yani. Örümcek kafalılar
  • Sorry4Death kullanıcısına yanıt
    İCAD EDİLİP YURT DIŞINA SATILAN NE ÜRÜN VARMIŞ
    ÖRNEK VEREBİLİRMİSİNİZ.
  • Tamam bu hükümet kötü de kardeşim , oy verecek adam gibi bir parti yok ki ... Chp'ye oy verince farklı bir şey mi olacak sanıyorsunuz ? Cevabını veriyim bence daha kötü olacak.

    Hiçbir politikacı benim gözümde temiz değil , gelen çalıyor giden çalıyor. Oy verilecek 2 parti var bi chp bi akp .

    Akp saçma sapan hümanist tavır sergileyip elin suriyelisini ülkeye dolduruyor , ülke refahı düşüyor.

    Chp içinde birsürü pkk destekçisi barındırıyor , nasıl güvenecez ? Geçenki İHA'ya hayır olayını unutmadık ... Hdp ile el ele yürüyüşleri unutmadık. Akp de aslında zamanında bunu yaptı ama sonra pişman oldu vs (ona da güvenmiyom da ) ... Chp açık açık bu tavırı sergilemeye devam ediyor ...
  • evandevan5a1 E kullanıcısına yanıt
    Düzeltme;

    cevap alınan gönderiyi göremediğimden ötürü farklı cevap olduğunu yeni farkettim. Cevap için özür dilerim.

    Türkiye AR-GE çalışmalarına payını mecburen ayırtmak zorunda kaldı. Savunma Sanayisinde atak ilk olarak Necmettin Erbakan sayesinde atıldı, AKP döneminde sadece üstüne eklemeler yapıldı. Şu an dışarıya; kobra dışında yakın savunma sistemi satıldığı ortada.
    http://www.haberturk.com/ekonomi/teknoloji/haber/1134369-aselsanin-ihrac-yaptigi-ulke-sayisi-12ye-ulasti

    Bu çalışmalar sayesinde yerli AR-GE'nin işe yaradığı görünüyor.

    Hükümeti desteklemesem de iyi taraflarını özümsemek de vatandaşlık görevidir.

    Savunma sanayisinde ki iyileştirmeleri; refahta, sanatta ve en önemlisi eğitimde de görmek istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sorry4Death -- 13 Eylül 2017; 17:39:58 >




  • Yandaşa rant, kalleşe peşkeş, düşmana dostluk. Bu kadar.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.