Şimdi Ara

AKŞENERİN SİYASİ HAYATININ SONUNA SON 4 GÜN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
3
Favori
5.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Halkımız Meral Mommy yi evine göndertip, torun sevdirtecek inşeAllah... 

  • Meral Akşener'i severim. hatası elbet vardır herkes gibi. ama bana göre en büyük hatası masadan kalkıp tekrar oturmasıydı. Mansur Yavaş aday olsaydı şu an ekonomisi bambaşka bir Türkiye vardı. Ülke yine cahillere kaldı.

  • CHPliler başka parti ve liderlere ömür biçme kibrinden uzaklaşmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sifir buyuksehir birkac ilce ile sevinir durur ve liderligi sorgulanir son secimi.. yuzde7 gibi oy alir maksimum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meral anneme laf yok ulennnn

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furandor kullanıcısına yanıt

    Tipik yurdum insanı hırsıza, millietin duygularını sömürüp kandırana, 100 araçlık eskortla gezene, bizim s500 çok eskidi s600 aldık diyen baş imama sesi çıkmaz, bir umut oy veren ülke düzelsin diyen insana çemkirir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sebahattin Önkibar'ın 50 kere söylediklerini özetleyerek aktarıyorum:

    Akşener MHP'deyken partinin görevi için bir ile gitmesi gerektiğinde tarifeli uçakla uçuyordu. bavul sırası bekleyip, otele giderken taksiye kendi biniyodu, yemek yiyeceği restoranı kendi araştırıyodu.

    Parti başkanı olduktan sonra VIP uçup, karşılamalarla ağırlanıp, tüm yemeklerini resepsiyonlarla yiyor. sırf onu eğlendirsin diye partiye türkücü alındı.

    Akşener'in hayattaki tek amacı bu elit yaşamını kaybetmemektir, eski sıradan yaşam statüsüne düşmemek için herşeyi yapmaya hazırdır.

    zaten buyüzden Akşener AKP'ye hiçbir muhalefet yapmıyor. hem 2023 seçimlerinde hem de 2024'te sadece Kılıçdaroğlu gibi muhalif cephedeki isimlere laf ederek sinsi şekilde AKP'ye zorluk çıkartmadan varlığını sürdürüyor. eğer seçmenine kabul etirebileceğinden emin olsa, AKP'yle ittifaka sonuna kadar hazır.

    Akşener'in şuanda Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a düşman olması ise, Erdoğan sonrası onların siyaseti ele geçireceklerini görmesidir. Akşener gibi kifayetsiz muhterislerin sonu gelmiştir. hiçbir şeye kafası basmayan, halka hitap edemeyen, herhangi bir ilkesi olmayan, hiçbir işe yaramayan bu kişiler Türk siyasetinden yok edilmelidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sebahattin Önkibar aktarıyor:

    sahi, biri bana Akşener'in Türk siyasetinde neyi ifade ettiğini açıklayabilir mi? bu kadının varlığının kime ne faydası var? bu kadının ilkesi nedir? savunduğu görüş nedir?

    Akşener geçen gün iftarda yaptığı konuşmada dedi ki: "verin adaylarımıza oyunuzu, verin bana gücü, bakın gösterecem muhalefet nasıl yapılır" yahu Meral hanım, sen alemi kör milleti ahmak mı zannediyosun! şuanda seçim dönemindeyiz SEÇİM! seçim dönemi demek siyaset yapma dönemi demektir! siz kendinizi muhalif diye tanıtıp oy istemiyor musunuz? çıkın şimdi muhalefet edin o zaman!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Mart 2024; 21:47:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyasetçi dediğin net olur, Ümit Özdağ gibi. siyasi camiada Akşener'in lakabı "med-cezir" dir. ne zaman neyi savunacağı belli değil.

    Cem Toker aktarıyor:

    Türk siyasetinde boynuz kulağı geçemez. alttaki kişi üstteki kişiye: "sen değil ben aday olayım" diyemez, Türk partilerinde bunu asla dedirtmezler. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun aday olabilmek için KK ile aynı seviyede olan, yani: "parti başkanı" seviyesinde olan kişilerin desteklerine ihtiyaçları vardı. Ümit Özdağ zamanında çıkıp adam gibi lafını söyledi, Mansur Bey aday olsun destekleyelim dedi. Akşener de o sırada çıkıp aynısını demeliydi, tüm herkes Akşener'in bunu demesini bekledi, deseydi ciddi baskı olacaktı KK üzerinde. ama Akşener hep sustu. son saniyede birden bağırıp masayı devirmesi ise, KK ile zaten kaybedilecek olan seçimin tabutuna son çiviyi çakmaktan başka bi işe yaramadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Filmin sonunda Ümit Özdağ, bütün milliyetçileri toplayacak gibi görünüyor. Yaşı da genç. Arap milliyetçileri ve Bahçeli zaten yollarını şaşırmış ve partiyi ayakta tutanlar yaşlanmış.

    Geleceğin siyasetçileri %25 ülkücü oylarıyla Ümit Özdağ, Fatih Erbakan %25 islamcı oylarıyla, Özgür Özel %25 Chp oylarıyla, Akp nin başına kim geçerse %20 de o alır. Gelecek herhalde böyle şekillenecek.

    Şimdi olduğu gibi ülkücü oylar memleketin yönünü belirleyecek, ülkücüler kimle ittifak yaparsa o iktidar olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamivural -- 28 Mart 2024; 22:38:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu forumda Zafer Partisi güzellemesi yapılıyorsa çok net en başarısız ZP olacak. Partinin içi boş. Popülist söylemlerle hiçbir yere varamazsın. Ümit Hoca'yı severim onu çıkar partiden bildiğin çöp oluyor.

    Sadece mülteci ve sığınmacı karşıtlığı üzerinden gündem oluyorlar.


    Bunu İyi Parti de yapıyor ancak tek dert bu olmadığı için başka sıkıntılara da değinildiği için sanki hiç gündeme gelmiyormuş algısı oluşuyor.


    İyi Parti milliyetçi kitleyle kurulan ancak merkeze oynayan bir parti. Hala merkezde kocaman boşluk var. İki tane radikal islamcı parti AKP YRP birbirini yiyor. 1 tane papucumun milliyetçisi ümmetçi MHP var.

    Kendine sol diyen ama sol ile ilgisi olmayan CHP, solcu olmaya çalışıp Stalin'e özenen TİP.

    İyi Parti ayakta kalmak zorunda. Yoksa iktidar yine muhalefeti pas geçip başka bir radikal islamcının kucağına gider.


    İyi Parti'nin bu seçimde alacağı sonuç gerçek oranı olmayacak. İstanbul ve Ankara özelinde hatrı sayılır İyi Partili seçmen İmamoğlu ve Yavaş'ı destekliyor. O da karşılarındaki Kurum ve Altınok faktöründen dolayı. Ancak CHP seçmeninden İyi Parti'nin kazanabileceği yerlerdeki desteği kısıtlı olacak ki zaten bazı şehirlerde birbirlerine rakipler.


    Ben %8 - 8.5 civarı bir sonuç bekliyorum. 2019'da hiç il belediyesi alamamıştı bu sefer il belediyeleri kazanabilir. İmamoğlu ve Yavaş'ın alacağı sonuca göre reelde %12 civarı bir yerde olacaktır. Aslında bir önceki seçime göre oyunu arttırmış olacak. Stratejik oy geçişleri ziyadesiyle fazla ki İyi Parti'nin kemik kitlesi seküler tabanın milliyetçi ulusalcı kesiminden oluşuyor geçişkenlik mükmün.





  • tekkral34 kullanıcısına yanıt

    Ben bir Zafer Parti olarak İyi Partnün yok olmasını istemiyorum şahsen. CHP ve Akp'nin hali ortadayken gercekten de merkezi işgal edecek aklı basında bir parti olması Türk siyasetinin sağlığı açısından önemli.


    Ancak ülke adım adım mülteci akınına ugrarken Zafer Partisinin varlığı ve güçlenmesi de ilerde Türkye Cumhuriyet'in etnik veya dış kaynaklı selefi akımlar sonucu karostırışöamaması için çok önemli.


    Lübnan, Suriye ve Irak örnekleri ortadayken Türkiye'nin mültecilere açık kapı politikası sürdürmesi çok tehlikeli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 28 Mart 2024; 23:41:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balıkesir milletvekili Turhan Çömez 1 Nisan'ı bekliyor Meral Abla o gün gidecek o yüzden (partiyi bırakması gerekirken daha önce bırakmadı

    Balıkesir'den iş olsun diye milletvekili iken belediye başkan adayı oldu kazanamayacak olacağı belli AK P malı götürecek AKşener manikdefresif İntikam alacak

    iş olsun değil mi CHP varken Belediye Başkanı adayı olmak

    Neden mi işin ucunda iyiParti Başkanlığı var Meral Hanım Yolcu torunlara bakacakmış artık ne yüzle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Nat Alianovna bu oktrole gereğini yapınız beslemeyin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekkral34 kullanıcısına yanıt

    ZP ne kadar oy alır bilemem ancak diğer konularda yapmış olduğunuz eleştirilere katılamıyorum.Öncelikle ZP'nin popülist söylem dediğiniz 'mülteci ve sığınmacı' karşıtlığı toplumda hissedilen bir sorun.ZP'de bu sorunu çözeceğini vaat ederek siyaset yapıyor.Bu nasıl popülist bir söylem oluyor gerçekten anlamlandıramıyorum.Ne yapması gerekiyor?Diğer partiler gibi bu sorunu halı altına süpürmesi mi?Ya da tamamen AB'nin çıkarlarına hizmet edecek şekilde çözüm(süzlük) ler mi üretmesi gerek?Mesela AB ile geri kabul anlaşması yapmak,T.C. vatandaşlığı dağıtmak,entegrasyon çalışmaları yapmak bu sorun için gerçek bir çözüm müdür?Bunları yaparsa popülist olmayacak mı?


    Dahası Türkiye son 20 yıldır popülist söylemlerle idare edilen bir ülke haline getirildi.Bu memleket 20 yıl önce realiteyi terk etti.20 yıldır millete 'Osmanlı oluyoruz,şaha kalkıyoruz,ABD-AB bizden korkuyor,ümmet kucağını açmış bizi bekliyor' palavraları anlatıldı ve hala daha anlatılıyor.Üstelik bu devletten alınan yardım paralarıyla daha geniş kitlelere ulaştırılıyor.Yetmiyor TRT'ye ısmarlanan uyduruk senaryolu Osmanlı-Selçuklu tarih dönem dizileri ile popülizmin zirvesine çıkılıyor.Son seçimde yaşanılanları gördük..Bir bakan 'İktidara muhalefet gelirse erkek erkeğe evlenmenin yolu açılacak' şeklinde mitinglerde konuşuyordu.Yine bir başkası seçim otobüsünde 'Ohh ohh' diyerek dolanıyordu..Ne oldu peki?


    Türkiye'de siyaset bu seviyeye düşmüşken ZP'nin hem milletin hem de memleketin asıl sorunlarından birini gündeme getirmesi ve Türkiye lehine çözüm yapılması için diretmesi mi sorun yaratıyor?


    Ayrıca ZP'nin kadrosunun olup olmaması açıkçası benim için önemli bir kriter değil.Diğer partilerin sözüm ona kadroları varda ne oluyor?20 yıldır memleketi idare eden ve kadrosu bol olan zihniyetin memleketi ve milleti sürüklediği bataklık ortada duruyor ve hepimiz o bataklığın içinde boğulmamak için çırpınıp duruyoruz..CHP kadroları ve teşkilatları ise 20 yıldır ne iktidar olabildi ne de oylarını arttırabildi..İYİ Parti kadroları ise kendilerine tanınan 'merkez sağ' parti olma fırsatını bile değerlendiremedi...


    Yani kadrosu bol olan siyasi partilerin durumu ortada...Buna rağmen 'ZP'nin kadroları çok zayıf' diyerek ZP'yi eleştirmekte bence pek doğru değil.


    Son olarak ZP 2021 yılında kurulmuş bir parti.Üstelik maddi imkansızlıklar içerisinde kıvranan bir parti.Buna rağmen izlediği siyaset sayesiyle hem parasal olarak devletten yardım alan muhalefet partilerinden (CHP-İYİ) daha çok gündem olmayı başardı hem de son seçimlerde hem millet ittifağını hem de cumhur ittifağını kapısına kadar getirdi.Böyle bir parti için bunlar hiçte küçümsenecek başarılar değil doğrusu...Türkiye'de yığınlarca küçük parti var ve ZP onlar arasından bir şekilde sıyırılmayı başadı.


    Sonuç olarak millet tercihini ZP'den yana kullanmazsa ne Özdağ'ın ne de ZP'nin kaybedecek birşeyi yok..Kaybeden millet olur...Özdağ'da muhtemelen Besim Tibuk gibi konuşur;






  • Bazı insanlar kendiliğinden oraya gelmez-gelemez. Oraya konur. Konunca da sırıtır haliyle.

  • tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Zafer partisi gibi yeni çıkan ufak partiler siyasete giriş yapmak isteyen ama diğer partilerde yer bulamayan çakalların zıplama tahtası olarak kullandıkları yerler oluyorlar. YRP ile vekil olan adam geçenlerde AKP'ye katılıp RTE ile miting meydanına çıktı mesela. ama kadrosuzluk tüm partilerin ortak sorunu. Türkiye'de düzgün kişiler siyasete girmiyor. cahil ve çıkarcı cambazlar siyasetin içinde hep. sözde moderniteyi temsil eden CHP'nin içi bile sokakta insan kovalayan, okumamış maganda kaynıyo.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 25 senedir layığı ile istifa eden kaç siyasetçi gördünüz de Meral istifa etsin ?


    Ayrıca çare Zafer diyenlere şunu diyeyim. Zafer Partisi geleceğin MHP sidir yani milliyetçilik ile oy alır, iktidara gelir veya ortağı olursa MHP gibi ne tarafa çekerlerse o tarafa gider.


    Çünkü bu ülkedeki siyasetçilerin duruşu olmaz fiyatı olur ( bknz Sinan Oğan )

  • Kuralsiz111 kullanıcısına yanıt

    Hocam bunun siyasi görüşle pek alakası yok. Karekter meselesi bence. Hulki Cevizoğlu, Gökhan Zan gibi örnekler ortada. Yani bunun milliyetçilik ile filan alakası yok. Hani diyorlar ya, milliyetçilerin fiyatı olur, omurgası olmaz diye. O karekter meselesi.

  • Meral Akşener abisi Devlet Bahçeli gibi dün söylediğinin bugün 180 derece zıttını söyleyebilecek kadar dönek ve güvenilmez biridir. !

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.