Şimdi Ara

Aktif PFC muhabbeti. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hızlı arabaya daha iyi fren sistemi konur... bende böyle bir genelleme yapayım.pfc olan psu ların tamamında giriş voltajına göre otomatik bir regüle sistemi konması pfc nin rügüle sistemi olduğu manasına gelmez.o zaman aktif pfc kısa devredende aşırı akımdanda korur?doğrumu değil o zaman pfc regülede yapmaz o farklı bir ünitedir.bi kere pfc kısaltmasının açılımına bakarsak regüle ile alakasının olmadığını görürsünüz.güç kat sayısını düzeltmek için konan bir sistem ile birlikte regüle sistemi kullanıldı diye pfc regülasyonda yapar demek çok yanlış.pfc nin psu dışındaki kullanım alanlarınıda incelerseniz (kompanzansyon panoları gibi) regülasyon ile uzaktan yakından alakası olmadığını farkedebilirsiniz
  • Bütün güç faktörü düzeltme sistemleri regülasyon yapar gibi bir şey söylemedim ki ben!

    PSU içindeki APFC ile kompanzasyon panosundaki sistem yapı olarak çok farklıdır. Kompanzasyon panosunda voltaj regülasyonu gibi bir amaç yoktur. PSU larda ise geniş bir şebeke gerilimi aralığında çalışabilmeyi sağlamak amacıyla APFC devresine voltaj yükseltme özelliği kazandırılarak "Boost active PFC" elde edilmiştir. Bu voltaj yükseltme işini bağımsız bir devre değil APFC bizzat kendisi yapar.

    "Boost Active PFC" Eğer hiç duymadıysanız google da aratın. Boost un kelime anlamının yükseltmek olduğunu anlamak çok zor olmasa gerek. Güncel güç kaynaklarının neredeyse tamamı bu yapıyı kullanırlar. "Boost active PFC" gerilimi yükseltip regüle edebilir. Asıl amaç dediğim gibi şebeke giriş geriliminin universal olabilmesidir. Bu sayede 220V standardında kullanıldığında gerilim düşüşlerinden etkilenmeyiz.

    BOOST ACTIVE PFC sistemine sahip güç kaynaklarında PFC sistemi bal gibi de regülasyon yapar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 24 Temmuz 2009; 16:15:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    hızlı arabaya daha iyi fren sistemi konur... bende böyle bir genelleme yapayım.pfc olan psu ların tamamında giriş voltajına göre otomatik bir regüle sistemi konması pfc nin rügüle sistemi olduğu manasına gelmez.o zaman aktif pfc kısa devredende aşırı akımdanda korur?doğrumu değil o zaman pfc regülede yapmaz o farklı bir ünitedir.bi kere pfc kısaltmasının açılımına bakarsak regüle ile alakasının olmadığını görürsünüz.güç kat sayısını düzeltmek için konan bir sistem ile birlikte regüle sistemi kullanıldı diye pfc regülasyonda yapar demek çok yanlış.pfc nin psu dışındaki kullanım alanlarınıda incelerseniz (kompanzansyon panoları gibi) regülasyon ile uzaktan yakından alakası olmadığını farkedebilirsiniz


    gayet güzel bir noktaya değinmişsiniz. bunun haricinde söylenebilecek bir söz kalmıyor. hala active pfc'nin regülasyon yaptığını sananlar varsa burayı okusun




  • Resimde görüldüğü üzere PFC devresinden bağımsız bir gerilim seçici konulmuş.(Rectifier=Redresör=Doğrultmaç).Şimdi bir konuda haklısınız çünkü bu Rektifier yani benim isimlendirmemle gerilim seçici(Regüle ettiğini kastetmiyorum) Pasif PFC kullanılan bir PSU da hiç kullanılmamış.Yani bu olay kesinlikle Aktif PFC devresi ile ilintili mi bundan emin olamadım.Ancak PFC devresinden bağımsız olduğunu söyleyebilirim.Yani bu olay tek başına aktif PFC devresi ile yapılmadığı kesin.Ancak Redresör ün kullanımında illa ki Aktif PFC devresi gerekli mi bunlarda merak ettiğim konular arasında.Tüm söylediklerimin haricinde PSU ların kesinlikle regülasyon özelliği olmadığını düşünüyorum.Zaten kaç tane şebeke gerilimi var ki.Ya 115VAC ya da 230VAC gerilimlerinden birine adapte olması yeterli gelecektir.



     Aktif PFC muhabbeti.


     Aktif PFC muhabbeti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 24 Temmuz 2009; 18:34:52 >




  • Boost APFC li PSU larda APFC reaktif bozulmayı önlemenin yanı sıra şebeke gerilimini regüle ederek 400VDC sabit çıkış sağlar. Bu işlemi yapan ayrıca bir regüle devresi değil APFC nin ta kendisidir.

    Daha neyin tartışmasını yapıyorsunuz kardeşim. Size yalan borcum mu var benim. Çok biliyorsanız anlatın o zaman, böyle olmadığını APFC çıkışındaki voltajın sabit olmadığını, yalan söylediğimi ispatlayın.

    Maksat muhalefet olsun, başka bir amacınız yok sizin. Oradan buradan 7 -8 yıl önce kim tarafından yazıldığı belli olmayan yerli kaynakları gösterip öyle değil diyorsunuz. Bal gibi de öyle. Şu at gözlüklerinizi çıkarın artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 24 Temmuz 2009; 18:29:06 >
  • @HexfeT bu iş lafla olmuyor.O kadar şey koydum ortaya sen tutturmuşsun benim dediğim doğrudur diye.Söylediğinin senin açından doğru olmasının benim için önemi yok.Biraz belgelerle işi yürütsen samimi olarak sana niçin katılmayayım.Ama öyle benim dedik çaldığım düdükle yürümüyor bu işler.Tutturmuşsun Boost diye kelime anlamlarına bakarsan Aktif PFC nin regülasyon konusunda en ufak bir bilgi vermediğini görürsün.Birşeyler çıkarıp koyuyorum yok bunun ucu bunun kıyısı derken bizim söylediğimiz havada kalıyor senin açından.Belgeler konuşsun birazda.Beni inandırabilirsen niye inanmadım diyeyim ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 24 Temmuz 2009; 18:35:57 >
  • @-dehşet-

    resimde APFC kısmındaki devrede şebeke anahtarı yok. Çünkü APFC şebeke gerilimini sabitliyor. Giriş gerilimi 100 - 240VAC arasında ne olursa olsun sabit çıkış veriyor. Daha ötesi var mı? BU regülasyon değil de nedir?
  • @-dehşet-

    Resimde Pasif PFC li devrede şebeke anahtarı var. APFC li kısımda ise yok. Peki o zaman APFC li devre 100 - 240VAC aralığında nasıl oluyorda çalışabiliyor?

    Belge istiyorsun, al sana belge. Kendin eklemişsin hemde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 24 Temmuz 2009; 18:42:43 >
  • Ya yok mu bu olayın dünya da kabul edilmiş bir açıklaması koysan da görsek.Bu senin iddian yani kanıtladığın birşey yok ortada sen sadece böyle birşey var dedin.Ötesinde birşey yok.Yani bu işi denemek lazım kesin sonuca varmak için.230VAC gerilimine sahip bir şebekeye bağlı bir PSU ya bir anda atıyorum 140VAC gerilim uygulandığında sistem yerli yerinde kalıyorsa o zaman sen haklısın derim ben var mı böyle bir inceleme.Senin gözlemlediğin bir olay.Varsa koy önümüze ben de bunu istiyorum.Tamam sabit 400VDC verebilir ama şebekeden çekilen akım azalır ya da artar.Ama bu olayı sistem çalışırken yapıyor mu?
  • Ya anlamak istediğin gibi anlamışsın.Bu olayı sistem çalışırken yapıyor mu bunu soruyorum ben yukarıda yazdım yine yazıyorum 230VAC şebeke gerilimine bağlı bir PSU ya bir anda 140VAC uyguladın mı?Sistem yerli yerinde kaldı mı?230VAC den sonra 140VAC ile sistem yoluna devam edebiliyor mu bunu ispatlarsan zaten konu burada noktalanır bende sana yanlış bilgilerimi doğruya dönüştürdüğün için teşekür ederim.

    Bu olayı bende merak etmeye başladım.Bu yüzden elimden geldiğince bulabildiğim kadar belgeyi koyuyorum.Bunda tuhaf karşılanılacak bir durum yok.Ben konuya eğilimde samimiyim ya sen?
  • DEHŞET HAKLI
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siradanbiri

    DEHŞET HAKLI


    Niye bilmiyorum ama bence sende haklısın hocam. Bu arada 7 gün çizmişler geçmiş olsun.
  • HexfeT kullanıcısına yanıt
    Hocam 6 yıl önceki mevzuyu hortlatmak istemem ama ben bu konuları şu sıralar çok fazla kurcukluyorum bir smps yapmak için, bu sırada da acaba türk sitelerinde neler anlatılmış diye bakmaya kalktım bildiğin bilgi kakafonisi başka birşey yok, ama dedim ki siz herkesi bilgisiz ilan ederken aslında sizin bilginizin de yekten kulaktan dolma olduğu dikkatimi çekti, bu yüzden belki birgün benim gibi birisi bu konuyu araştırırken mevzunun tam olarak ne olduğunu anlaması gerektiğini düşünerek, doğru kaynaklarla doğru olan bilgiyi sizle paylaşmak istedim. Ayrıca hocam sende de fena halde kavramlar karışmış, şöyle ki; active power factor correction(PFC) dediğin nane bir switch IC ile veya PFC IC ile boost devre parçacığı üzerine uygulanabilir. Yani PFC tek bir Controller IC'den oluşan fakat tüm devreyi yoklayan bir yapının adıdır. Aşığadaki fotoğrafta da tam olarak ne olduğu sanırım netlik kazanacaktır. He bu arada bunu uygulamanın bir ton tekniği var bu sadece bir devre bütününden örnektir. Yapmak istediğini devreye göre çeşitli uygulama tekniklerine sahiptir. Ama işin özü aşağıdaki fotoğrafta yakalanmak istenen durumun yakalanmasına dayanır.
     Aktif PFC muhabbeti.




  • Bunu da yukarı alalım.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.