Şimdi Ara

Aktif subwofer teknik değerlerinin AVR için önemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar AV receiver front yada surrund çıkış değerlerinin empedans ve watt destek aralıklarını biliyoruz özellikle bağlanacak hoparlörlerin empedance (ohm) değerinin önemini iyi biliyoruz.

    Fakat Atif subbwooferin anfi sağlığı için bir önemi var mıdır, anfi sadece sinyal gönderiyor subun watt değeri içindeki beslemeye bağlı peki anfide sub çıkışında sub için bir empedans değeri sınırı vs var mıdır?
    Yoksa sadece anfi zevkimize ve watt değerinemi bakıyor istediğimizi kullanabilir miyiz?



  • Kısa cevap: Empedans değerine bakmadan zevkinize uygun bir aktif subwoofer alabilirsiniz.

    Biraz daha uzun cevap: Bütün kaynak cihazların analog çıkışlarının, örneğin AVR'nin sub-out çıkışı, CD player'ın analog line-out çıkışı gibi, çıkış empedansları mümkün olduğunca düşük tutulur. 300 ohm, 600 ohm, 1000 ohm (1 kiloohm) gibi...

    Hedef cihazların girişleri ise, sub-woofer line-in girişi, amfilerin line-in girişi gibi, kaynak cihazların çıkış empedansının en az 10 katı, tercihen 20 katı olarak seçilir. Hedef cihaz giriş empedansları genellikle 10-22-47 kiloohm civarındadır. Bunun amacı hedef cihazın kaynaktan gelen sinyale bir 'yük' teşkil etmeden o sinyali sadece 'koklamasıdır'. Aksi takdirde gelen sinyal bozulur.

    Bu bahsedilen giriş-çıkış empedans seçimleri endüstri tarafından standart hale gelmiş olup çok özel durumlar dışında tüketicinin ilgisi gerekmez.


    Not: Esasında Watt değeri bile çok şey ifade etmeyebilir. Zira bu Watt'ın nasıl kullanıldığı da önemli. Hoparlörlerin, kabin tasarımlarının farklı verimi olabilir. Önemli olan ne kadar 'derine' inebildikleri ve bu frekanslarda verebildikleri max. SPL değeri...
    Ancak bu konuda dikkat edilmesi gereken husus şudur: Firmalar genellikle sürekli rms değerin 2 katını anlık güç olarak belirler ve genellikle bu değeri ilan eder. Oysa bass sesler genellikle sürekli tonlardır ve anlık gücün bass'larda pek bir anlamı yoktur.
    Teknik özelliklerde 'RMS continuous' ifadesini aramakta yarar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 17 Eylül 2018; 16:30:33 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.